Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 25-10-2010, 03:01
kemalistcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
kemalistcan kemalistcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bu zamana kadar değişik iş yerlerinde çalıştım. Bütün erkekler cuma namazına giderken orda sap gibi kalmanın, manidar bakışlara hedef olmanın daha cürretlilerin sorularına maruz kalmanın ne demek olduğunu tahmin edebilİrsiniz.

Verilen fetvalara, tarihe kayıt düşürülen olaylara ve halen yaşıdağımız şeylere rağmen bir alevi ve kemalist olarak osmanlı seviciliğine, yalakalığına katlanamıyorum, dayanamıyorum; bunun islam üzerinden yapılması ise ayrı bir konu.

Yine bir Türk ve aydınlanmacı bir insan olarak kılıç zoruyla kabul ettiğimiz, şiddet-zorbalık içeren, cinsiyet ve sınıf ayrımcılığı yapan bir dinin yere göğe sığdırılamaması ayrı bir konu.

Tüm bunlar bir yana tüm bunların benden de beklenmesine ne demeli?

Gazi üniversitesi kampüsünde ramazan ayında yemekhanede yemek çıkmamasına, kantinlerde birşey satılmamasına ne buyrulur?

Ankara-Sincan üç yüz bin nüfuslu bir şehir ama tek bir birahanesi, meyhanesi, içkili lokantası yoktur; oysa dünya kadar tekel bayi var. Ailelerde ciddi anlamda muhafazakar, basmakalıp olunca gençler evde de içki içemiyor; kızılay, ulus, bahçelieveler gibi semtlere gitmeleri lazım bu hazzı yaşamak için. Sadece gidip gelmek 3 saat ne sürüyor, bir de geri dönüş saatini düşünmek zorudalar otobüsü kaçırmamak için. O yüzden gençler şehirden oldukça uzakta açık arazide içmek zorunda kalırlar; ama orda bile rahat yoktur. Dinci ve ülkücü grupların baskınları yüzünden kalıcı körlükten, kötürümlüğe kadar birçok insanın hayatı mahvoldu.
Alt 25-10-2010, 14:57
wiperandcleaner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
wiperandcleaner wiperandcleaner isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

mirtaron´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sana kalsa Kürtlerin Türklere düşman olmasından sadece kürtler sorumlu olur
Bana kalması gereken hakkında sen niye yorum yapıyorsun ki, falcı falan mısın ne düşündüğümü nereden kestirdin

islam devletten devasa bütçe alıyor
Hep aynı masal!

İslam değil, kemalist rejimin İslam'ı, Müslümanları kontrol etmek adına kurduğu Diyanet kurumu bütçeden pay alıyor ve bundan, yani hem bu paydan hep o kurumdan Müslümanlar da(ben dahil) rahatsız.

trabzonda,hatayda papaz öldürüyor
Veli Küçük ağabeyiniz ile birlikte kemalist rejimin diğer operasyonel elemanlarına soracaksın bunu.

kemalistcan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Gazi üniversitesi kampüsünde ramazan ayında yemekhanede yemek çıkmamasına
Nickname'e bak hizaya gel

Steril olduğu sanılan meşhur yalanlardan.

Bıkmadınız mı sallamaktan?
Alt 25-10-2010, 15:30
Üye

Hep aynı masal!

İslam değil, kemalist rejimin İslam'ı, Müslümanları kontrol etmek adına kurduğu Diyanet kurumu bütçeden pay alıyor ve bundan, yani hem bu paydan hep o kurumdan Müslümanlar da(ben dahil) rahatsız.
EDIT...Diyanet kemalistlerin kurduğu halde mi? Diyanet kurulduğunda dini dayatmak, kullanmak için değil, dincilerin gazını almak, dini terbiye etmek, şeyhlerin-softaların sömürü düzenine son vermek için kuruldu. Son 10 yılda 10 kat büyümedi mi; iç işleri bakanlığı, sanayi ve ticaret bakanlığı gibi 8 bakanlığın bütçesine denk bir bütçeye sahip değil mi? Çalışan sayısı ve çalışanlarının diğer kurumlara geçişi(müdahalesi) bir o kadar artmadı mı? Bunlar kemalist türkiyede var mıydı?

Veli Küçük ağabeyiniz ile birlikte kemalist rejimin diğer operasyonel elemanlarına soracaksın bunu.
EDIT.. senin dinin emretmiyor mu kendinden olmayanı öldürmeyi, yüzyıllardır katletmiyor musunuz öteki dediklerinizi, daha maraşın acısı dinmeden sivasta yakarak öldürmediniz mi insanları? Yandaş medya ve cemaatçi mit, polis, yargı üçgeniyle uydurduğunuz, tertiplediğiniz oyunlarlla, masallarla ancak çocuk kandırırsınız.

Nickname'e bak hizaya gel

Steril olduğu sanılan meşhur yalanlardan.

Bıkmadınız mı sallamaktan?
Ne sallaması 4 senem geçti orada; anadolu üniversitelerinde durumun daha vahimdir eminim. Ankara üniversitesi kantini ve yemekhanesi onlarca kez basıldı ramazanda.

Ya gözünü aç ya da saf ayağına yatma; yemezler...

Konu Titan tarafından (25-10-2010 Saat 16:36 ) değiştirilmiştir.
Alt 25-10-2010, 17:51
Üye

Diyanet kurulduğunda dini dayatmak, kullanmak için değil, dincilerin gazını almak, dini terbiye etmek
Kemocan benim söylediğimi söyleyerek bana itiraz etme becerini takdir mi etmeliyim

"Kemalist rejimin İslam'ı, Müslümanları kontrol etmek adına kurduğu Diyanet" diyorum ben ve sen beni onaylıyorsun bu sözlerle!

Bu gün de durum kemocanım aynıdır, imamın cuma hutbesinde dahi eline tutuşturulur ne okunacağı.

Olur ki Müslümanlara sistem adına sakıncalı bir şeyler anlatır İmam, kemalist zihniyet korkar bundan, ödü patlar.

Son 10 yılda 10 kat büyümedi mi; iç işleri bakanlığı, sanayi ve ticaret bakanlığı gibi 8 bakanlığın bütçesine denk bir bütçeye sahip değil mi?
Kemocan çok hızlısın, sallamada

http://www.bumko.gov.tr/TR/Genel/Bel...DCB41B038C3F0E

senin dinin emretmiyor mu kendinden olmayanı öldürmeyi
Tipik kemalist cehalet!

daha maraşın acısı dinmeden sivasta yakarak öldürmediniz mi insanları?
Buda tipik kemalist yüzsüzlüğü!

Maraş'ı şartlar olgunlaşsın diye bekleyen Kemalist Evren'e, Sivas'ı da hem öncesindeki garip tutumları ile dönemin aslan sosyal demokratlarına, hem kalabalığa müdahale etmeyen rejimin hamisi bellediğiniz TSK'ya hem de ortamı gerip otelden de sağ çıkmayı başaran malum şahısa(artık bu dünya da sorma imkanı kalmadı, ahirette yaparsın bu işi) soracaksın.

Bu tip provokasyonlar üzerinden yıllarca bu ülkenin Müslüman halkına hem küfrettiniz hem zulmettiniz!

İpliğiniz 2007 Haziran'ından bu yana pazara çıkarılıyor ama burada hala aynı masalları anlatmaya devam ediyorsunuz

Kemocan, işte bu yüzden kaybetmeye mahkumsunuz.

Ne sallaması 4 senem geçti orada; anadolu üniversitelerinde durumun daha vahimdir eminim.
Eminliğini seveyim senin kemocan

Yemekhanede Ramazan da yemek çıkmadığı düpedüz yalan, orada okuyan arkadaşlarım var.

Sallama yüzünü fena kızartırım senin.
Alt 25-10-2010, 20:19
noripcord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
noripcord noripcord isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

@wiperandcleaner

bu ne üslub yahu? başkasına "zeka ve algılama problemi var" diyorsun, sende ne tür problemler var merak ediyorum. muhammed abinizde böyle. hepinizde aynı bir sinir, aynı öfke, üslubsuzluk, hazımsızlık.

yöneticilerde biraz müdahale etsin diyorum bu arkadaşa. burda ve diğer başlıklarda çapsız ve provokatif mesajlar yazıyor sürekli.
Alt 25-10-2010, 23:08
Üye

YÖNETİLCER LÜTFEN İLETİME MÜDAHALE ETMEYİN!

Aslanım, tosunum, koçum!

Bravo sana. Sinir harbi ile, soytarılık ile, arsızlık ve pişkinlik ile, çamur atma ile işini yürütüyorsun ya bravo!

Çarpıtmanın, yüzsüzlüğün, utanmazlığın bu kadarına pes doğrusu!

Senin cümlenle benimkisinin çok fazla bir ilgisi yok! Bugünkü diyanet kişilerin oldukça muhafazakar, dindar olmalarını sağlamaya çalışırken ve islamı bir hegemonya aracı olarak görürken; kemalist devlet laikliği, sekülerliği, özgür birey anlayışını desteklemek ve insanların dini istismalarara, safsatalara ve provakasyonlara karşı korumak amaçlı kurulmuştur. Bugünkü diyanet iç işleri bakanlığı dahil 8 bakanlığın bütçesine denk bir bütçeye sahipken, ciddi anlamda din adamı yetiştiriken, yetiştirdiği din adamları ile yurdumuzun sosyo-kültürel dokusunu değiştirmeyi, laikliği zedelemeyi, atatürk ilke ve devrimlerinden saptırmayı hedeflemişken; o günkü diyanet cılız, etkisiz bir kurumdur; tek yaptığı geçici olarak sayılı miktarda imam hatip açmak ve seçmeli din dersleri koymaktır(laikliğin anayasal olarak benimsenmesiyle bunlar kaldırılacaktır), devlet din adamları yetiştirilmesi konusundan çok türkçe ezan-hutbe-vaaz-kuran gibi ulusallaşma çalışmalarıyla ilgilenmiştir. Niye zorunuza gitti acaba!

O günkü diyanet ile bugünkü arasında dağlar kadar fark olduğunu bilerek bunları söylüyorsun ya pes doğrusu! O günkü diyanet asla tesettür farzdır, diyemezdi, demezdi, aksini söylerdi. 1960'larda diyanet cemaatlerle mücadele ediyordu, bugünse diyaneti cemaatler yönetiyor.

Verdiğin link nedir? Ne bulacağız, ne öğreneceğiz, ne göreceğiz ordan? Herkesin bildiği, ulusal gazetlerde yayınlanıp hükümetçe tezkip edilmeyen şeyleri inkar mı edeceksin burda? Ki link beni yalanlamıyor zaten ve birkaç sene dışında veri vermiyor.

bakara 191. ayeti:

"Onları nerede yakalarsanız öldürün.sizi çıkardıkları yerden (Mekke'den) sizde onları çıkarın.zulüm ve baskı adam öldürmekten daha ağırdır.Yanlız,Mescidi haram yanında, onlar sizinle savaşmadıkça sizde onlarla savaşmayın.Sizinle savaşırlarsa (sizde onlarla savaşın) onları öldürün.Kafirlerin cezası böyledir."

nisa 89. ayeti:
"Arzu ettilerki kendileri küfre saptıkları gibi sizde sapasınız beraber olasınız.Bu sebeple onlar allah yolunda hicret edinceye kadar içlerinden dost edinmeyin.Eğer bundan yüz çevirirlerse yakalayın ve bulduğunuz yerde öldürün.Onlardan ne bir dost edinin ne de bir yardımcı."

nisa 91. ayet:
"Hem sizden hem de kendi toplumlarından emin olmak isteyen başkalarını da bulacaksınız. Bunlar her ne zaman fitneye götürülseler ona baş aşağı dalarlar (daldırılırlar). Eğer sizden uzak durmaz, sulh teklif etmez ve ellerini çekmezlerse onları yakalayın, rastladığınız yerde öldürün. İşte onlar üzerine sizin için apaçık yetki verdik."

tevbe 5. ayeti:

"Haram aylar çıkınca müşrikleri bulduğunuz yerde öldürün; onları yakalayın, onları hapsedin ve onları her gözetleme yerinde oturup bekleyin. Eğer tevbe eder, namazı dosdoğru kılar, zekâtı da verirlerse artık yollarını serbest bırakın. Allah bağışlayan, esirgeyendir."

Görünen o ki asıl cahil cühela olan sensin! Kenilerine kitap gönderilenlerin tek kurtuluş yolu kendi elleriyle aşağlanarak cizye vermek; ben demiyorum aynen böyle yazıyor. Maide33'de ise psikopatça yöntemlerden bahsediliyor.

Kenan Evren gibilerin senden ne farkı var ki? Neden onları kendinden farklı tutuyorsun, kemalist olarak belliyorsun anlamadım; hoca efendin gibi bir sürü insan 12 eylül için ona minnet duyduklarını bizzat dile getirdiler, milli birlik komitesindeki subaylardan biri halen büyükelçilik görevi devam ederken şeriatçı bir örgütlenmenin kurucusu oldu, mili güvenlik komitesi avrupadaki imamların maaşını RABITA adlı suudi kökenli şeriat örgütlenmesine ödetti ve karşılığında ülkemizin cami, kuran kursu cenneti olmasını kabul etti, milli birlik komitesi zorunlu din dersleri koydurttu anayasaya, Evren her gittiği yerde kuran okudu. CHP kapatıldı, Atatürk'ün vaisyeti olan dil ve tarih kurumlarının özerkliği kaldırıldı...

Asıl pişkinlik ve yüzsüzlük sende yahu! Adamı yaktık ama niye ölmedi diye bize mi soruyorsun utanmaz, arlanmaz!

Ben 1997-2001 yılları arasında gazide okudum; olay hep anlattığım şekilde gelişti. Ramazanda öğlenleri yemek çıkmadı, kantinler yiyecek birşey satmadılar, ayrıca kimse yeme teşebbüsünde bulunamadı korkudan. Ankara üniversitesi yemekhanesi ve kantini ramazanda defalarca basıldı eli sopalı ve kesici alet taşıyan insanlarca. Ben yüzümün kızarmasına hazırım; bekliyorum!
Alt 26-10-2010, 07:20
cenker cenker isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

günde 5 defa ezanı dinlemek zorunda bırakılmak,kurban bayramı denen rezillikte sokaklarda hayvan boğazlanmasını görmek zorunda kalmak,küçük ilerdeki mahalle baskıları vb vb daha gider bu.az bile yazmış.

insanı cezalandıran, o öfkesi hiç dinmeyen, size yaşamayı ve zevkleri yasaklayan, size efendinizin köpeği olmanızı emreden "şey" tanrı olamaz. bu, iyilik değildir.
Alt 26-10-2010, 17:38
Üye

Senin cümlenle benimkisinin çok fazla bir ilgisi yok! Bugünkü diyanet kişilerin oldukça muhafazakar, dindar olmalarını sağlamaya çalışırken
Münir Özkül ile Şener Şen'in yer aldığı şu sahnedeki gibi yapıyorum, "ziyaaa, ziyaaa" yani atma sallama diyorum

O günkü diyanet asla tesettür farzdır, diyemezdi, demezdi, aksini söylerdi.
Niye?

Yoksa Kur'an 20. yy ortalarında tekrar mı inmeye başladı

İslami bilgi eksikliğini diyanet meselesinde görmüştük, ekstra gayrete ne hacet kemocan

Verdiğin link nedir? Ne bulacağız, ne öğreneceğiz, ne göreceğiz ordan?
Söyliyeyim.

"8 bakanlık bütçesi=Diyanet bütçesi" söyleminin yalan olduğunu görüp öğreneceksin!

Görünen o ki asıl cahil cühela olan sensin!
Kemocan az önce dedim ya İslami bilgi yoksunluğun ayan beyan görülüyor, ekstra gayretlere ne hacet

Savaş ayetlerini bana "kendiniz gibi olmayanları öldürmelisiniz" diye sunma becerini alkışlayalım mı yahu

Mesela Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin güvenlik metinlerinde, ordusunda düşman saldırı ve taarruzuna karşı "onları çiçeklerle karşılayın" türü şeyler mi yazıyor sanıyorsun akıllım

Bir ateiste ayet meali sunmanın anlamsızlığını bilmekle birlikte, yaptığın üçkağıdı başkaları yutmasın diyerek look here diyorum:

Sizinle savaşanlara karşı Allah yolunda siz de savaşın. Ancak aşırı gitmeyin. Çünkü Allah aşırı gidenleri sevmez.

Bakara 190
Bakara 190, hani mealini yazdığın 191'den hemen bir önceki ayet kurnazım benim

Kenan Evren gibilerin senden ne farkı var ki?
En temel farkımız şu!

Ben yanlız Allah'a kulluk, secde ederim.

O ise "Atatürk'e tapılır" diyen bir manyak.

Sizinle aynı dine mensup yani!

Adamı yaktık ama niye ölmedi diye bize mi soruyorsun
Adamı yakanlar, yakma ortamını hazırlayanlar ve müdahale etmeyenlerle fikir akrabası olup, hala da şakşakçılığını yapanlar dururken kime sorayım, tabi sana sorucam!

Her şeyden kuşkulanan aklın oradan Nesin'in sağ salim nasıl çıktığından, askerin neden kalabalığa müdahale etmediğinden hiç mi kuşkulanmaz?

Kuşkulanır tabi, kuşkulanır da kemalist saha operasyonlarına toz kondurmak mavi kanınıza dokunur

Ben 1997-2001 yılları arasında gazide okudum; olay hep anlattığım şekilde gelişti.
Biraz üzerine geldim, bu günden 9 sene öncesine gittin, halbuki bu gün böyle gibi pazarlıyordun asparagası!

97-01 arası da asparagas, yalan söylüyorsun.

28 Şubat'ın civcivli günlerinde orada yemek çıkmayacakmış, kemocan kemalist olmak ile sallamak arasındaki doğrudan ilişkiyi ne güzel resmediyorsun

Önerilen Siteler