Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Biyoloji > Evrim

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 04-11-2010, 12:55
Bilge Engin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bilge Engin Bilge Engin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Sevgili Semih

Girdiğin siteyi inceleme zahmetine bile katlanmadan bu başlığı açman bile nasıl bir kayıp zaman olabileceğini gösteriyor.

Bu site sadece islam forumundan ibaret değil.

Merak ettiğin kefalle ilgili de, balina ile ilgili de maymun ile ilgili de eşek ile ilgili de bilgi http://www.turandursun.com/forumlar/...splay.php?f=20 bölümünde var.

Bu bolümü iyice geçmişe doğru bir incele bakalım yukarıdaki hayvanların hangisinden evrilmişsin bir gör.

Sen okumayı okumayı öğrenmeden yazmaya çalışmışsın, önce bir oku incele ondan sonra da sorgulayabilecek bir düzeye gel ve öyle başlık aç, başlığı da doğru yerde aç.

Bi taraftan da sana teşekkür etmek istiyorum, buradaki Aliyarasfal, Evrensel insan, Aera, Kızıl ve daha adını sayamayacağım bir çok arkadaşın yazılarını görünce daha çok yol katetmem lazım diyerek bilgiye ulaşmak için daha fazla çabalamak gerektiğini düşünüyorum, ama sen ve senin gibi arkadaşlarrın yazısını görünce de en azından biraz olsun ilerleyebilmişim diyebiliyorum.

Okuyarak kendini geliştirme imkanına sahip olarabilirsin, okuyup yazarak bizlere birşey katabilirsin, ama okumadan yazarsan bu duruma düşersin

Galiba bu da cafe'ye
Alt 04-11-2010, 12:57
milomanara - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
milomanara milomanara isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Milyonlarca yıl önceki olgulara dair bilimsel bulguları kolay anlaşılır kılmak için yapılan ilustrasyon ve animasyonlara "çizgi film" diyen zihniyete evrimi anlatmak, nazarımda su içen eşeğe ıslık gibidir.
Alt 04-11-2010, 17:03
withoutreligion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
withoutreligion withoutreligion isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sevgili Semihgencayla

Evrim teorisini kabul etmek ateizmin hiçbir şekilde şartı değildir....adı üstünde teori..Ama bu teori canlıların ilk oluşumuna ait bir teori değil sadece değişimine ait bir teoridir.

Örneğin sen Deist ,agnostic veya ateist olup evrimi kabul etmeyebilirsin.

Sana şöyle bir örnek vermek istiyorum :
Evrimi safsata olarak görenlerin ortaya attkları bir örnek; Derler ki modern bir uçağın tüm parçaları barındıran bir hurdalık düşünün,bir rüzgar essin ve tüm parçalar tesadüfen bir uçak meydana getirsin.

İşte yanıldıkları nokta burada evrim bunu iddia etmiyor...

Ama bu örnekten yola çıkarak evrimi belki şu şekilde açıklayabilirim.

Wright kardeşlerin ucağı icat etmelerinden sonraki yapılmış olan yüz çeşit uçağı sırasıyla yan yana dizmiş olsak buradan uçağın geçirdiği evrimi görmüş oluruz.Bu evrim insanlığın bilgi birikimi ile olmuştur

Tabiattaki evrimi bu kadar kolay göremeyiz, çünkü milyonlarca senede oluşmuş ve elimizde
yeteri kadar örnek yok.

"Din kitaplarını okuyup anlayana ateist,okuyup anlamayana dindar denir" Nikola Tesla
Alt 04-11-2010, 21:19
semihgencayla semihgencayla isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Arkadaslar ;

Ben balina evrim gecirmis midir?
nasil evrim gecirmistir ?gibi bir soru sormadim! balinalarin kalca kemigi !
yahut dere kenarinda su icerken kicina tekme yiyen essegin sikayetinide sormadim!!
Kimi arkadaslarin samimi ve usluplu bir sekilde soruya cevap verme cabalari icin oncelikle tesekkur ederim, lakin sorum cok basit ilk mesajimda yazdigim gibi kimileri farkli hayvanlardan soetmis kimileri ise sanki bir gecerliligi var gibi video linkleri vermis,
Aslinda sorum cok basit ama cevabi henuz yok ben yinede ''akilci'' bir cevap alacagima inaniyorum farkli yorum ve cevaplarin konuyu saptirdiklarini dusunuyorum ve sorumu tekrarliyorum konu ile alakali cevap vermeyecekler ise zahmet etmesinler istiyorum.

Balinaların rahat nefes alıp verebilmeleri için burun delikleri yukarıdadır. Ayrıca suda yavrularını emzirirlerken, yavrularının boğulmaması için memeler sütü fışkırtacak bir tasarıma sahiptir. Yine vurgun yememek için derinlere dalmadan önce ciğerlerindeki havayı boşaltmaları gerektiği iç güdüsüne de sahiptirler.Ayrica Şimdi soruyorum: "Eğer balinaların bu özellikleri yavaş yavaş ortaya çıktıysa, bu özelliklerden herhangi birini taşımayan daha önceki ataları nasıl hayatta kalabilmiştir?"

HAKK'a olan sonsuz muhabbeti ve batıla olan amansız nefretiyle bir kıyam doguracak bu ümmet bir kıyam.. Şehadet pahasına Şehadet.......Şehadet. ...
Alt 05-11-2010, 20:38
AerA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AerA AerA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

semihgencayla´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Yaraticiyi inkar edeceksiniz diye atalarinizin bu yaratik oldugunu idda etmenin ne alemi var sizcede sazan gibi(lik) degilmi ?? Yahu Yaraticiyi inkar edeceksiniz diye kefale sazana donmenin ne alemi var.
İster istemez bir tebessüm oluştu yüzümde. Arabın yemsiz oltasına SAZAN gibi atlayan bir balık akıllı, Evrim Teorisini hem yaratanı inkar zannediyor hemde onaylayanlara SAZAN diyor.

"İğneyi kendinize çuvaldızı başkasına batırın" lafını unutmuş olsa gereksiniz. Aksi halde hayali arkadaşlar sahibi kocaman adam olduğunuz gerçeği ortada iken kimin KEFAL olduğu daha da ortada sanki

Bu sorunun cevabinda dahi yaraticiyi gorebilirsiniz !!
Siz yaratıcıyı ne zaman gördünüz? Muhammet gibi sizdemi göğe yükseldiniz? Size kaç vakit namaz farz kılındı da Musa Allahdan daha iyisini bildiğinden, her defasında Allahın isteği namaz vaktini hatalı gördü? Sizin namaz vakitlerini kaça indir di o Musa....

Teoloji gece yarısı, karanlık bir mahsende, orada olmayan kara kediyi aramaktır. Robert A. Heinlein

Konu Nova tarafından (06-11-2010 Saat 01:23 ) değiştirilmiştir.
Alt 05-11-2010, 21:13
Kıdemli Üye

Semihgençayla dostum ;

Öncelikle belirtmeliyim ki aciz olduğum bir nokta yok...
LSD bağımlısı KEŞLERİN hayali arkadaşları olur. Benim değil.

Burada sorduğunuz soruya cevap arayacağınıza açıp bir kitap okusanız?
Evrim Teorisi hakkında yazılmış bir sürü kitap vardır değil mi?

Aklınızca kurnazlık yapıyorsunuz Balinalar nasıl evrimleşmiş miş... Ne bileyim ben... Aç oku... Bu kadar basit...

Siz gelin şuna cevap verin :

"Bir Tanrı olmaksızın doğanın açıklanması mümkün değildir" diyorsunuz. Bu, pek az anladığınız herşeyi (Doğa) açıklamak için, hiç anlamadığınız bir nedene, bir etkene ihtiyacınız var demektir. Siz karanlık olan birşeyi, karanlığı iki katına çıkararak görmek ve seçmek iddiasında bulunuyorsunuz. Düğümleri çoğaltarak, bir düğümü çözdüğünüzü sanıyorsunuz.

Soru : Karanlığı iki katına çıkarmak bir konuya aydınlık getirmek midir?
Yeni düğümler atmak, mevcut düğümü çözmek midir?

Bir cevabınız varsa ne mutlu, yoksa yallah...

Kolay Gelsin...

Teoloji gece yarısı, karanlık bir mahsende, orada olmayan kara kediyi aramaktır. Robert A. Heinlein

Konu Nova tarafından (06-11-2010 Saat 01:28 ) değiştirilmiştir. Sebep: üsl
Alt 05-11-2010, 21:40
Kıdemli Üye

Hazır cevaba konacağınıza açınız okuyunuz demişim. Kötümü ettim? İlk emri "OKU" olan bir kitapla mı çeliştim? "Soru soracağınıza açıp bakın bakalım konunun üzerinde çalışanlar ne demiş" demişim... Alışmışsınız bir kere hazıra konmaya, ne diyeyim..

İnanırlara cahil tanımlamasını ben yapıştıramam ki? Kaldı ki soruya cevabı kaynağından almanız için açın okuyun demişim. Ben "Evrim" kitabı yazmadım ki...Nereden bileyim... Yazan kişinin kitabını açın okuyun... Bu cehalet olmaz, kaldı ki cahillik bilgi eksikliğinden kaynaklanıyorsa bende cahilim. Hiç anlamam İlahiyatdan...Ama gerçi onda "BİL" yoktu değil mi? Kuru kuruya "İNAN" vardı...

Ayrıca KİMYA PROF'u değil DOKTORU.... Kimyager Doktor AerA...

Farklı bakış açılarını konuya hakim kişilerin kitaplarında arayacaksınız. Korkmayın bu kadar kitaplardan. Gerçi Ömer İskenderiye Kütüphanesinden kalan Seraphim bölümünü yaktırmıştı ama, halifeniz gibi düşman olmayın kitaplara....

Esen Kalınız.

Konu Nova tarafından (06-11-2010 Saat 01:30 ) değiştirilmiştir.
Alt 05-11-2010, 21:56
Kıdemli Üye

Sevgili aera ;

Nerden bileyim kardesim ben,ac bi kitapta oku kendin neden burda insanlarin kafasini karistiriyor tekerimize comak sokuyorsun mealindeki icten yazinizdan oturu sizi tebrik etmeliyim..
Dostum semihgencayla ;

Ancak onu anlayabildi iseniz, Bravo . Ben basitçe konunun uzmanları bu konuda ne demişler bir bakınız demişim... Zor değil değil mi? Bir sürü kitapevi var ülkemizde...

Ote yandan namaz vakitleri,musa peygamber diye araya sokmaya calsitiginiz laflar tesir etmeyince dusundunuz dusundunuz ve beyninizden ''karanlik'' ile ilgili birseyler cikardiniz simdide oylemi hicde yadirmgamadim neden se

Ve inanin iyiden iyiye nesem yerine geldi
Ay yerim ben sizi...Ne sevimli bir müminsiniz? Harbiden Musa Allah'tan daha mı iyi bilir Gerçi o bir efsane idi değil mi

Siz sorduğum soruya neden cevap vermediniz ki?

Sizin için daha basit cümleler kurmaya özen göstereceğim... Buyrun yeniden :

"Bir Tanrı olmaksızın doğanın açıklanması mümkün değildir" diyorsunuz. Bu, pek az anladığınız herşeyi (Doğa) açıklamak için, hiç anlamadığınız bir nedene, bir etkene ihtiyacınız var demektir. Siz karanlık olan birşeyi, karanlığı iki katına çıkararak görmek ve seçmek iddiasında bulunuyorsunuz. Düğümleri çoğaltarak, bir düğümü çözdüğünüzü sanıyorsunuz.

Soru : Herhangi bir konu üzerindeki bilgi eksikliğinden kaynaklanan karanlığı iki katına çıkarmak, ilgili konuya aydınlık getirmek midir?

Konuda bilinmeyen yerlere düğüm dersek, Yeni düğümler atmak, mevcut düğümü çözmek midir?

Alt 05-11-2010, 22:07
Kıdemli Üye

Sn. sadebiri,

Kitaptan korkan adam red mi eder? Ne kitabından korktum, ne Allahından.
Ben birilerinin akılsal doğrularını kendime doğru yapacak kadar, kendi aklımdan şüphe eden, kendi aklımın bana yetmediğini düşünen birisi değilim. Benim akılsal doğrularım Tanrıya ihtiyaç olmadığını, hatta bir Tanrının var olmadığı bana anlatıyor. Kaldıki ben akılsal doğrularla değil BİLİNEN EPİSTEMOLOJİK GERÇEK ile iş yaparım. Aramızda ki tek fark bu.

İş Kuran yakmaya gelince, niye yakayım ki? Bana bilinen gerçeklikte ne faydası olacak? Bence siz gidin kafir öldürün, içinizdeki ateş söner belki...

Konu Nova tarafından (06-11-2010 Saat 01:32 ) değiştirilmiştir.
Alt 05-11-2010, 22:12
semihgencayla semihgencayla isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sevgili aera ;

Zaten kordugum olmus evrim teorisi safsatasina bir dugumde benim attigimi
karanlik olarak tabir ettiginiz evrimin insanlarin kafasinda iyice icinden ciklmaz bir hal aldigini
boyle yapmakla sorunlari ve sorulari arttirdigimi,halbuki evrimin acizligini gozler onune sermekle yaratici nin varliginin ispatlanmayacagi ve daha birsuru iddaniz sorunuz ve gorusleriniz var ve bana gore tartisilabilir,acin bu konu ile alakali bir baslik tartisalim
farkli konulari bu baslikta dillendirmek bilgi kirliligi yapiyor baslikta, hos birkac saate kadar tasinir bu baslikta burdan ya

Ben yinede umudumu kesmez 6 y sonra yeniden canlandiririm bu konuyu...
Selametle...

HAKK'a olan sonsuz muhabbeti ve batıla olan amansız nefretiyle bir kıyam doguracak bu ümmet bir kıyam.. Şehadet pahasına Şehadet.......Şehadet. ...

Önerilen Siteler