Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 05-12-2010, 23:51
VraeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
VraeL VraeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Bu arada sitenin ilk domaini kapatıldığı için resimde uçmuş. Başlıkta evrensel insan'ın verdiği Wallpaper'a ulaşamayanlar şu linkten ulaşabilirler:
http://wikileaks.ch/img/wallpapers/wall3.jpg
Alt 06-12-2010, 00:05
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger VraeL;

Tesekkurler. Aslinda site su an ve araliksiz dijital saldiri altinda ve linkler gunden gune ve gun icinde erisilmez oluyor.

Su an erisilebilen ve bir cok baska baglantiyi iceren link;

http://mirror.wikileaks.info/

Buradan da bazi baglantilar cikmiyor. Yalniz, arzu edenler download, yani dosya indirimi yapabilirler.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 06-12-2010, 00:11
Kıdemli Üye

Saygideger VraeL;

Aslinda Ataturk ile ilgili yayinlanmis degilde, yayinlanacak belgeler oldugu imasi var.

Bu arada, wiki'ye sizan ve wiki'nin sizdirdigi belgeler arasinda; Israil ile ilgili belge olmadigi ve bu yuzden de, bu sizdirmalarin arkasinda (araplarin aleyhine), bir Israil "parmagi" ve propagandasi oldugu soyleniyor.

Sen bu konuda ne dusunuyorsun?

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 06-12-2010, 01:14
Kıdemli Üye

Saygıdeğer evrensel-insan,

Rica ederim,

Site gerçekten an ve an saldırı altında, Sırf "wikileaks'ı ben gagaladım" diye hackerlar dünyasında ünlü olmak isteyen hacker'ların sayısı azımsanmayacak derecede çok. Dosyaları indirmeyi planlıyorum fakat ingilizcem iyi olmadığı için üşeniyorum biraz (.

Yukarda da söylediğim gibi henüz belgeleri okumadım, ortalık birazda çorba olmuş insan neresinden başlayacağını bilemiyor.
Fakat öne sürülen tezin mantığı hakkında şunları söyleyebilirim: eğer işin ucunda israil'in parmağı olsaydı, şüpheleri çekmemek için eminim ki kendilerini pek kirletmeyecek ve ileriye dönük zararlar vermeyecek ufak tefek belgeler ve "top sekrıt"(!)lar sızdırırlardı bence. Kurnazlıkta üstlerine yoktur bu tilkilerin.
Fakat belkide ayna taktiği kullanarak insanların benim düşündüğüm şekilde düşünmeleri için sızdırmamışlardır. Belli mi olur...
Elimde birşey var ama hangi elimde bil bakalım, oyununa benziyor durum biraz. (.

saygılarımla
Alt 06-12-2010, 01:49
Kıdemli Üye

Saygideger VraeL;

Yorumlarin icin, tesekkurler. Insanoglunun su an icinde bulundugu kaosta, neyin komplo neyin dogru, neyin gercek oldugunu; ustelik bunca hedef saptirmasi ortadayken, algilamak ve oldugu gibi ortaya koymak, pek mumkun gozukmuyor.

Sonucta her dusunce, kendi aklinin inandigi dogrusuna gore hareket ediyor. Iyi guzelde, bu dogru kime/neye gore?

Sonucta tum olumsuzlugu insanoglu turu bir butun olarak kendi kendine yasatiyor.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Alt 06-12-2010, 02:06
Kıdemli Üye

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Saygideger VraeL;

Yorumlarin icin, tesekkurler. Insanoglunun su an icinde bulundugu kaosta, neyin komplo neyin dogru, neyin gercek oldugunu; ustelik bunca hedef saptirmasi ortadayken, algilamak ve oldugu gibi ortaya koymak, pek mumkun gozukmuyor.

Sonucta her dusunce, kendi aklinin inandigi dogrusuna gore hareket ediyor. Iyi guzelde, bu dogru kime/neye gore?

Sonucta tum olumsuzlugu insanoglu turu bir butun olarak kendi kendine yasatiyor.

Saygilarimla;
evrensel-insan
Sorduğunuz ve ilginiz için ben teşekkür ederim sevgili evrensel-insan.
Alt 06-12-2010, 02:17
Kıdemli Üye

Saygideger arkadaslar;

http://www.armenianweekly.com/2010/1...us-ambassador/

Yukaridaki linkte de, ilginc belgeler var (ingilizce), site Ermenilerin. Bu acidan, belki bir Ermeni leyhte propagandasi da icerebilir. Ayrica, Turkce indirimler icin;

http://www.torrentz.com/c75561ce5dd8...c3859580ab97f9

Bu da Turkce, Twitter linki.

http://twitter.com/tr_wikileaks

Saygilarimla;
evrensel-insan

Alt 07-12-2010, 02:59
errata - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
errata errata isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Wikileaks posterinde erke dönergeci, Musa'nın sandığı ve bildiğimiz nargile türü nesneler de göze çarpıyor. Benim kanaatim nesnelerin oraya "gizem" içerikleri nedeniyle konmuş olduğu yönünde.

Elbette bu "arşive kaldırılmış gizemler" temalı posterdeki "kişi portreleri", kişinin aleyhinde bilgilerde içeriyor olabilir, bilmiyorum.

Şimdiye kadar yayımlanmış wikileaks arşivini torrent sitelerinde ve p2p ağlarında bulabilmekteyiz.
Alt 09-12-2010, 03:06
Kıdemli Üye

Saygideger arkadaslar;

Wikileaks'e sizan ve onun dunyaya sizdirdigi belgelere karsi "bir onlem almak isteyenler" sadece Isvec'e ait bir suc ile (cinsel iliski de, koruyucu kullanmamak") wikileaks'in kurucusu Assange hakkinda Kirmizi Bultenli tutuklama karari cikarrttiktan sora, Assange Londra'da polise teslim oldu. Bunun takibinde de, wikileaks'e maddi destek veren, Visa ve Mastercard maddi destegini durdurdu.

Assangre'nin aciklamasina gore, daha yayinlanacak ve dunya politikasini "yerinden oynatacak" belgeler var ve bunlar henuz yayinlanmadi. Yayinlanmasi icin, sifre bilgisi gerektiren belgelerin yayinlanmasinin sorun olmadigi ve bu sifrelerin Assangre disinda sayilir miktarda kisilerin de bildigi aciklandi.

Adi gecen ve kendilerine suc islendigi iddia edilen, bayanlarin; para ile satin alindigi soyleniyor.

Bakalim, onumuzdeki gunler, wikileaks gelismesinde baska nelere gebe.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Alt 10-12-2010, 02:11
hako - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
hako hako isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

WikiLeaks belgeleri o kadar gerçek ki,kendi istihbarat ağlarının sızıntısına (al sana leak) itiraz bile edemiyorlar. Tecavüz suçlamamaları da ,bana, dünyanın ergenekon tertibinden örnek alabilme kapasitesini gösteriyor. Pisliğin sınırsız-arsızlığına hayretle bakıyorum.
Büyük bir şehvetle ne var ne yoksa saçılsın diye umud ediyorum.
Ne olacaksa olsun.

Bu arada dünya çapında liberallerden çıkan çatlak ve komik seslere de gülüyor, forumumuzun cuba-libre'cilerini de değerli fikirlerini yazmaya davet ediyorum

"Önce insan ol, sonra gel. Ben mevlana değilim"

Önerilen Siteler