Kemaloğlu´isimli üyeden Alıntı
Dostum kendi tabularını tabiki savunacaksın
sana haksızlık yapamayız
|
Tabu kelimesini o kadar yersiz kullanıyorsun ki... Bakalım TDK'ya göre tabu neymiş?
"Kutsal sayılan bazı insanlara, hayvanlara, nesnelere dokunulmasını, kullanılmasını yasaklayan, aksi yapıldığında zararı dokunacağı düşünülen dinî inanç"
Kimin tabusu var bir kez daha düşün.
Bir devlet tabiki savaşlara katılacak
|
Savaşlara katılmamışlar, kendi halinde yaşayan insanlara(İran'a, Mısır'a, Bizans'a) mektup yollamışlar. Ya İslam'a girersiniz ya da biz gelir sizi perişan ederiz demişler. Din değiştirmeyi reddeden bu insanlar da zamanla İslam akınlarına boyun eğmek zorunda kalmışlar.
orada müslüman yapmak veya yapmamak gibi bir durum söz konusu değil savaş çıkmıştır
canım işte her devletin başına gelicek bir savaş
|
Çok güldüm bu sözlerine=)
Cihat diye bir şey yok zaten İslam'da, değil mi? "Yeryüzünde din Allah'ın oluncaya kadar savaşın" ayeti de İncil'de geçiyor zaten. Yukarıya kopyaladığım ayetlerde namaz kılıp zekat vermeyenleri öldürün, Müslüman olanları affedin demiyor, değil mi?
Bir de ne tesadüfse bu Arapların kimseyi Müslüman yapmak gibi bir derdi olmadığı halde(!) fethettikleri her bölgede herkes Müslümanlığı seçmiş(!). Mısır, Suriye, Irak, İran, Orta Asya... Tezlerin şaka gibi usta.
ama islam devletinin sınırları içinde gayrimüslim tebaa yıda biliyoruz böyle bir şeyin olduğunu biliyoruz.
|
Ehl-i kitap başka putperestler başka.
Yani Museviler ve Hristiyanlar başka, pagan inanca mensup olanlar başka.
Bunları birbirine karıştırmana şaşırdım. Forumda bu kadar çok yazan bir insan nasıl bilmez bu ayrımı.
Peygamberin kurduğu, dört halifeyle yükselen ve Emevilerle zirveye ulaşan İslam Devleti'nde ehli kitap(Musevi ve Hristiyanlar) cizye verme koşuluyla yaşarken paganlara(örneğin Arap putperestlerine) kesinlikle ama kesinlikle yaşam hakkı yoktur. Dikkat edersen dünyanın her yerinde pagan inanışlar devam ederken İslam coğrafyasında hala yaşayan bir tane bile putperest yoktur. Bir dönem bu coğrafyadaki herkes paganken hepsi silinip gitti, bir tane bile kalmadı. Birbirine karıştırma bunları lütfen.
şimdi diyorsunki kuteybe denilen kişi 80.000 kişiyi katletmiş kadın çoluk çocuk demeden
onları zorla müslüman yaptığını söylüyorsun
bu durumda kimlerin müslüman olduğunu anlamakta güçlük çekiyorum
öldürülen kadın ve çocuklarmı müslüman olmuş
Dedim ya dostum tabularınıda irdelemen lazım
|
Cevabı çok basit. Bir bölgeyi eğer güzellikle alamıyorsan, hatta savaşla da alamıyorsan, çok uzun yıllardır sana direniyorlarsa(Hazarlar ve Türgişler gibi) o zaman bazı göz korkutucu eylemlere başvurursun. Bir şehri askerleri yokken, savunmasızken hazırlıksız yakalarsın. Şehirde ne kadar kadın, çocuk varsa toplu katliamlar yaparsın. Böylece herkesin yüreğine korku salarsın ki bir daha sana direnirken iki defa düşünsünler. Türklerin İslamlaşmasında bu katliamların önemli bir payı vardır. Ve bunlar tabu değildir, bilimsel gerçeklerdir. Kavramları yerli yerinde kullanalım lütfen.
O kadınlar ve çocuklar değil, bu katliama şahit olanlar "gönül rızasıyla(!)" İslam'a geçmeyi kabul ederler ve sonraki kuşaklar zaten tümden Müslüman olarak doğar.
Haccac dan da bahsedersin onunda çok türk kanı döktüğünü söylüyorlar
ama ilginç olan haccacın müslümanlar arasındaki adınında haccacı zalim olması
adam türklere değil müslümanlarada zulmediyor
|
Hah, bak aslında sen de biliyormuşsun da saklıyormuşsun bildiklerini.
Haccac-ı Zalim tabirini kullanan Müslüman Araplar değil, sonradan İslam'a giren(Türkler, Farslar gibi) kavimlerdir. Zamanında yaptıklarını unutmamışlardır.
ancak ahmak olan hiç kimse bilmediği,anlamadığı,zorlandığı dini kabul etmez
|
Bu bir defa yalan. Hristiyanlık Amerika kıtasında nasıl yayıldı sanıyorsun? Gül dağıtarak mı? İslam Ortadoğu'da nasıl yayıldıysa Hristiyanlık da Coğrafi Keşifler sonrası öyle yayıldı.
hadi kabul etti diyelim
kuşaklar ötesine anlatmaz
bu islamın bayraktarlığını yapacak dereceye gelemez
Bana kadar gelemez.
|
Bu sözlerini birkaç örnekle çürüteyim izninle.
Roma İsa'yı çarmıha geren devlettir. Dahası Hristiyanlara dinlerinden dönmeleri için öyle baskılar yaparlar ki Hristiyanlar Kapadokya'ya yeraltı şehirleri kurarlar. Birkaç yüzyıl sonra Roma, Hristiyan olup Hristiyanlığı gittiği her coğrafyada yaymıştır. Hristiyanlığın bayrağı olmuştur.
Hindistan'da Buddha, önceleri büyük tepki ve dışlanmayla karşılanırken bugün uzakdoğunun en büyük dinidir.
Zorlamaya da örnek verelim.
Amerika ve Afrika kıtaları, Coğrafi Keşifler sonrası zorla Hristiyanlaştırılmıştır. Yerliler uzun süre savaşsalar da Avrupalıların teknolojilerine boyun eğmek zorunda kalırlar. Yüz binlerce Afrikalı köleleştirilir. Bir o kadar Amerikalı öldürülür. Ama bugün Amerika dünyada Hristiyanlık propagandasını en çok yapan devlettir. Irak işgali sonrası dönemin Amerikan başkanı Bush çıkıp "Bu bir Haçlı Seferi" diyebilmektedir.
Tarih böyle bir şeydir. Bir çağın en doğrusu, bir sonraki çağın en yanlışı olabilir.
Emerson'un ölümsüz ifadesiyle,
"Bir çağın dini, bir sonrakinin edebi eğlencesidir"