Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun Sitesi Topluluğu > Öneri, Düşünce & Eleştirileriniz

Konu Kapatılmıştır

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 20-12-2010, 01:24
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger spartacus;

Yonetimin yazarlara uygulamis oldugu adaletsiz ve yanli yaklasimlarin dile geldigi bir baslik gerekli.

Cunku sorunlar dile gelmez ve hasir arkasi edilirse, hic bir konuda hic bir yere varilmaz.

Senin bile benim hakkimda degindigin konu tek taraflidir. Muhammed olayinin nasil gelistigini, hic bana sormak aklina geldimi?

Sorun da zaten tek tarafli bilgi ile hareket etmek.

Unutma her olayin iki tarafi vardir ve eger bir karar alinacaksa, iki taraf dinlenerek bu karar alinir.

Oyuzden konulari ve dile gelenleri carptirmak yerine, algilamaya ve tarafsiz bir gozle degerlendirmeye calis, olur mu?

Bak cafe deki son baslikta bir arkadas, evrensel-insan dile getirdiklerinin kendisinin muslumanliktan ateizme gecmesinde yardimci oldugunu soyluyor.

Ben din karsiti degilim,din disiyim. Zaten bu farki algilasan, benim dile getirdiklerimin dinin sorunlarini daha acik ve net oldugunu algilar ve din karsitligi yapmanin da otekilestirmek oldugunu algilarsin.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 20-12-2010, 01:25
burlap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
burlap burlap isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Spartacus,

Sadece ama sadece aldığın tepkilere bakarsan; bunun söylediğin kadar basit olmadığını görürsün. Sargon'un "genç siviller" başlığındaki kesinlemelerine, tehditlerine baktın mı? Bunun yanına da kendi kesinleme ve tehditvari söylemini kat. Elde ettiğin sonuç bu sitenin hiç de aktarıldığı gibi dinlerden özgür olmadığı ve dinci, baskıcı Akepe iktidarına yandaşlık ettiği, bu amacı sürdürebilmek için de belli kişilerin sürekli yönetimde kalma taktikleri uyguladıkları merkezindedir. Yani bu site dinlerden özgür değildir; bazı dincilerin yandaşıdır.

Şimdiye kadar hiç biriniz (Sargon, Cem, Diilaver, Spartacus - fazlasını bilmiyorum, belki vardır) kurumları değil de doğrudan Akepe iktidarını veya rte efendiyi dinci davranışı dolayısıyla eleştirdiniz mi? Bir kaç örnek gösterebilir misin (sistem elinin altında tarattığın takdirde bunu en rahat sen bulursun) ?

Neyse şimdiye kadar anlamış olmalısın. Bu site birinci girişimden de beter vaziyette. Gittikçe yavan, içeriksiz hale gelip çekiciliğini yitirmiş. Yazık oldu eskiden heyecanla girip bir şeyler yapmaya çalışırdım. Boşmuş...

Tanrının tek mazereti var olmamasıdır – Stendhal
Alt 20-12-2010, 01:47
Kıdemli Üye

Saygideger spartacus;

Yonetim olarak sizin dusunce ve dile getirdikleriniz taraftir, ya yanlidir, ya da karsittir.

Benim dile getirdigim dusunceler ise, taraf disidir, ne yanli ne de karsittir.

Iste bir yonetim taraf olmaz, yaninda ya da karsisinda olmaz, olursada buna ozgur denmez.

Asil ozgur taraf disi olandir.

Yonetimin dusuncesi ve dile getirdigi; metafizigin, ontoloji ve teolojisinin, etigin her turlu yonlendirim ve yaptiriminin ya tarafi ya karsitidir.

Benim dusuncelerim ise, taraf disi ve OZGURDUR.

Her iki tarafinda insan ve insanligi adina sorunsal resmini verir.

Dinlerden ozgurluk demek, din karsitligi demek degil; dine disaridan bakabilmek ve dinin sorunlarini insan ve insanligi adina dile getirebilmektir.

Bu durumda maalesef, yonetimin dusunce olarak dile getirdikleri, dinlerden, milliyetlerden v.s. ozgurluk degil; KARSIT TARAFLILIKTIR.

KARSIT TARAFLI bir dusunce dile getirimi de, hic bir zaman, ozgur olamaz, adaletli olamaz ve yansiz olamaz. Sorun da zaten karsit olunana uygulanan uygulama ve yazi dili ve uslubudur. Ayni uygulama YANLIYA yapilmaz.

Asil beni uzen, yapilan adaletsiz girisimlerin, benim gibi ozgur dusunce dile getiren bir bireye yapilmasidir. Cunku bu ozgur dile gelim, rahatsiz etmekte ve dusunce olarak ta cevapsiz kalmakta, tek yolun ise, yonetim insiyatifi kullanim olarak uygulanmakta olusudur.

Bugune kadar sahsima yapilan her turlu uygulama (baslik kaldirma, mesaj tasima ve silme, uyari verme v.s.), hepsi haksiz, yanli ve adaletsizdir ve hic biri tuzuk kurallari ihlal olarak degerlendirilemeyecegi gibi, sadece kitabina uydurmadir.

Aksini dusunen bir yonetici varsa, hodri meydan.

Bu haksizlik, yanlilik ve adaletsizlige, DOG uyelikleri de dahildir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 20-12-2010, 01:57
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şuanda  online konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Burlap

Eleştireceksen eleştir. Farzetki bu söylediğini destekler tek bir başlık var, orada yazdında engel mi olundu? Forum alanıdır herkes görüşünü yazar, sende yazabilirsin!

İnsanların politik tercih ve görüşlerini yargılamak bizim işimiz değil. kanımca o işi politik forumlar yapıyordur.

Politik başlıklarda benim neredeyse hiç yazmadığım bilinir. bunu defalarca tekrar etmem mi gerekiyor ederim, hiç sorun değil.

örneğin benim din destekçisi veya AKP destekçisi olduğum tek bir başlık getir. bekliyorum... Objektif tartışalım, bir tane getir...

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Alt 20-12-2010, 02:01
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şuanda  online konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

sevgili Evrensel

Kişiye has organ olmaz, olamaz, evet biz taraflıyız, yanlıyız bunu zaten biliyorsun. DÖG Grubunda iseniz dinlere karşı kayıtsızım diyemezsiniz, der iseniz site ve forumlarda fikir ve görüşlerinizi paylaşabilirsiniz, ama böyle bir grupda olmanız kendi tabiatınızla da çelişir. Ben haklı, haksız temelinden bakmıyorum, o yüzden tartışmanın anlamı yok.

Dinlere karşı ben mücadele etmem, kayıtsızım derseniz, Dinlerden Özgürlük grubunda olamazsınız. Bunu ben bir engel, bir şart olarak söylemiyorum ki, kendi tabiatınız olarak uyum sağlamadığınızı dile getiriyorum, böyle algılansın.

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Alt 20-12-2010, 02:10
Sangre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Sangre Sangre isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

burlap´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Şimdiye kadar hiç biriniz (Sargon, Cem, Diilaver, Spartacus - fazlasını bilmiyorum, belki vardır) kurumları değil de doğrudan Akepe iktidarını veya rte efendiyi dinci davranışı dolayısıyla eleştirdiniz mi? Bir kaç örnek gösterebilir misin (sistem elinin altında tarattığın takdirde bunu en rahat sen bulursun) ?
Sizin sorununuz, site yöneticilerinin 'kendi siyasi düşüncesinden olmayanlara karşı' baskı yapması, tehditler yağdırması, sansür uygulaması vs. değil.. Sizin sorununuz yönetici kimliğine sahip olan üyelerin, siyasi çizgi olarak 'liberal-sol' olarak adlandırılan çizgide bulunması. (Bu arkadaşların liberal-sol olduğunu değil, sadece bazı kesimlerce bu şekilde adlandırıldığından dolayı böyle söylüyorum)

Yukarıda adlandırılan isimler AKP'yi savunabilir.. Ona methiyeler düzebilir.. Hatta AKP'nin üyesi dahi olabilirler (Öyle olduklarını söylemiyorum, sadece uç örnekler üzerinden konuyu anlamlandırmak istiyorum).. Bu kişiler Ateist oldukları halde, 'bir nedenden dolayı' (bu nedeni karşı taraf anlamayabilir) siyasi söylem anlamında AKP'nin yanında yer alabilirler.. Sitenin siyaset forumunda da düşüncelerini bu çizgi üzerinden açıklayabilirler.. Tüm bunların olduğu bir site yönetimini, siyasi düşüncelerini site üzerine mal etmedikleri halde hangi nedenden dolayı suçlayacağız?.. Bir site yöneticisinin hiç mi siyasi düşüncesi olmayacak?

Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, TD kolektifi üyeleri arasında şu an Türkiye'de var olan her türlü siyasi düşünce mevcuttur.. Ve şunu da rahatlıkla söyleyebilirim ki (sargon'un da ideal site üyelerini tanımladığı gibi) kolektife alınan üyelerin hepsi de, aynı zamanda karşı görüşlere duyarlı, her alanda çoğulculuğu ve hoşgörüyü savunan üyelerdir.. 'Ulusalcı' olarak adlandırılan kesimin 'site geçmişinde' yaptığı bazı 'dışlayıcı', 'ötekileştirici' faaliyetler şu anki site yönetimini rahatsız ettiği için olacak ki, bundan sonraki üye seçimlerinde bu konuya özel hassasiyet vardır.. Yoksa bir üye 'ulusalcı' çizgide diye, o kişinin kolektife alınmama gibi bir durumu kesinlikle söz konusu olamaz.. Bunun dışında ise, 'site yöneticilerini' fetullahçı, sorosçu gibi yafta yapıştıran ulusalcılar da, kesinlikle kolektif üyesi olamazlar.

Özet olarak diyebilirim ki; Site yöneticileri 'hiçbir siyasi düşünceye sahip olmayan' insanlar değildir.. Salt felsefi, dini konularda yazmak zorunda da değillerdir.. İstedikleri partiye, kuruma, kişiye, istedikleri gibi yaklaşma özgürlüğüne de sahiplerdir.. Bu, ister sizin beğendiğiniz bir şahsiyet, isterse nefret ettiğiniz biri olsun.. İster Ateist, ister Müslüman, ister başka bir dinden olsun.. Bu durum, o kişiye özeldir.. Ve hiç kimsenin buna müdahale hakkı bulunamaz.

Site yöneticileri, siyasi düşüncelerini sitenin ortak politikası olarak belirlemedikleri sürece, hiçbir yazıya sansür, hiçbir üyeye baskı uygulamadıkları sürece, bir sorun da yok demektir.. Eğer böyle bir durum varsa, gerekli şikayeti yapar, yanıtını beklersiniz.. Ama 'Site yöneticisi Sargon bana militarist dedi, ühühühü' diye ağlamaya başlar, 'Site yönetimi tarafsız değil, bu site hiç güzel' değil diye çocukluk etmeye başlarsanız, o zaman yanıtınızı da bu şekilde alırsınız.

Bazı şeyleri birbirinden ayırmayı öğrenin.. Duygusal davranmayı bir kenara bırakın.. Size son tavsiyem budur.

Konu Sangre tarafından (20-12-2010 Saat 02:16 ) değiştirilmiştir.
Alt 20-12-2010, 02:24
Kıdemli Üye

Saygideger spartacus;

Zaten DOG grubunda olmak, yonetici olmak v.s. isteseydim "gozunuze girerdim" ve sizden olurdum.

Boyle bir amacim zaten yok. Yalniz unutmaki, TARAFLI OLAN OZGUR OLAMAZ.

Oyuzden DOG grubu degil; Dinlere karsi olanlarin grubudur. Bu grupta sorunu olmayanlarda, milliyetci olmayanlar ya da senin gibi, politikaya onem vermeyenlerdir.

Aslinda DOG'nin karsitligi din bile degil; dini felsefelerden islam agirlikli uc ibrahimi dini karsitligi, ki bu da F.Guveni ve AKP'yi oyle veya boyle savunanlar adina "su goturur."

Ya da evengalist dusunce, din karsitligiymis gibi gosterilmeye calisilir.

Ayrica ben bu degismeyen cekirdek kadrodan bahsederken, ve bana yapilan haksizliklari dile getirirken, seni de kast etmedim ve isim de vermedim. Hem onlar kendilerini gayet iyi bilirler, hem yarasi olan gocunsun, hem de yonetimi koruma/kollama adina, mesaj yazmanin hic bir alemi yok.

Cunku bu "yonetimi koruma/kollama" duygusaldir ve kisiye hic gerekmeyen seyleri dile getirtir.

Ama DOG dinlerden ozgur degil; aksine dinlere (islama) bagimli ve dinle(islamla, Kuranla)" yatip kalkan" bir zihniyete sahiptir.

Cunku adindada gecmese, dile gelen DOG uyeligi KURAN ve Hakim milliyet karsitligidir.

Asil beni uzen, yapilan adaletsiz girisimlerin, benim gibi ozgur dusunce dile getiren bir bireye yapilmasidir. Cunku bu ozgur dile gelim, rahatsiz etmekte ve dusunce olarak ta cevapsiz kalmakta, tek yolun ise, yonetim insiyatifi kullanim olarak uygulanmakta olusudur.-e.i.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Alt 20-12-2010, 02:41
AhbAp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AhbAp AhbAp isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sitenin adı değiştirilmemelidir.

Ama gerçekten yapılması gereken bir şey var: Sitenin adının ne olduğunu hatırlayıp, ana temelde öncelikli mevzumuzun ne olduğunu düşünmek! Yani, sitenin adını taşıyan kişinin, yaşamında taşıdığı ana mücadeleyi sürdürmek.

Çok yakın bir zamanda, yaklaşık 1,5 sene içerisinde olduğum TDS yöneticiliğinden ayrıldım. Bunun nedeni, sitenin bir politik görüş etrafında toplanmaya başlaması değildir. Ancak ana mücadele konusundan bir süredir uzak kalışımız, üyelerde ve misafirlerde böylesi bir intiba bırakmış da olabilir.

Söz konusu tartışmaların, bu boşluktan doğduğunu sanıyorum.

Şu ana kadar bu başlıkta yazan kişilerden (tanıdığım kadarıyla) çok daha farklı politik ve iktisadi görüşlerim mevcut. Ancak (bazılarının bunun nedenini de sormasına rağmen) bu sitede bu konulara girmemeyi tercih ettim, çünkü asıl konumuza yeterince odaklandığımızı düşünmüyordum. Elbette bu ve diğer meselelerin de kişisel olarak gündeme getirilmesi ve özgürce savunulması önemlidir.

Ancak non-teist bir site olduğunu ilan eden, TD gibi bir isim altında toplanan yöneticilerin dinle mücadele kaygısını gütmeleri gerektiğini düşünüyorum. Uzunca bir süre, aslında bir nevi sosyal grup olan DÖG'ün içerisinde, dinlerden özgür olduğunu, ancak dinle mücadele taraftarı olmadığını söyleyen üyeler de yer aldı. Dİnlerden Özgürlük Grubu'nun adını oluşturan kelimelerin anlamlarını zorladığınız zaman, belki de bu görüşte olan kişilerin haklı olduğunu da teslim etmek gerekir.

Bu nedenledir ki DÖG, artık bir sosyal grup ilan edilmiştir ve yeni bir yapılanma başlatılmıştır.

Ne yazık ki bu yapılanma (her ne kadar süreci devam etse ve tamamlanmasa dahi) başarıya ulaşmış/ulaşacakmış gibi görünmemektedir. Ben bunu şöyle görüyorum: arabanın modelini yeniledik ancak hâlâ güzergahın ne olduğunu konuşmadık. Bu, geçen senenin de sorunuydu ama bu boyutta değildi.

O zamanlar, dinle mücadele amacıyla bir araya gelmiş insanlardan bazılarının neden artık olaya ilgilerini kaybetiklerini veya çalışmalara katılmadıklarını tartışıyorduk. Ama (sanıyorum ki) yakın bir gelecekte, şu an oluşturulan kolektif içerisinde dinle mücadele yanlısı olmayan, hatta ılımlı dinsel yaklaşımların desteklenmesi gerektiğini savunan üyelerin neden orada olduğunu, o kolektifte ne amaçla bulunduklarını ve ne yapmak istediklerini tartışacağız. Ben bu konuyu bir süredir kendimle ve bazı arkadaşlarımla tartışmaya çalışıyorum.

Sözün özü, meselenin kaynağı TDS sitesinin ana konusundan biraz uzaklaşmış olmasıdır. Bu da her birimizin, acaba farklı amaçlarla mı burada olduğumuza varacak kadar haksız eleştirilere maruz kalmasına neden olmaya başladı bile.

Yöneticiler belki bu haksız eleştirileri dikkate almamalı. Ancak mevcut durumdan ilham alıp, bir an önce yapılması gerekenler konusunda adım atmaya başlamalı.

When You Kill A Man, You're A Murderer
Kill Many And You're A Conqueror
Kill Them All And You're A God!

----------------

war is over
(if you want it)
Alt 20-12-2010, 02:57
Kıdemli Üye

Saygideger ahbap;

Şu ana kadar bu başlıkta yazan kişilerden (tanıdığım kadarıyla) çok daha farklı politik ve iktisadi görüşlerim mevcut.-AhbAp-

Bu baslikta mesaji olan kisilerden biri olaraktan, benim dusunce dile getirimimde, yararcilik, politik, taraflilik adina hic biri yok.

Ben unvan pesinde kosan biri de degilim. DOG Dinlerden ozgur degil, bagimlidir.

Ustelik, yonetimin verdigi payeleri, ben kendim iade ettim. Cunku odun veremeyecegim tek sey hak ve ozgurluklerimdir.

Benim dile getirdiklerim insan ve insanligin sorunlaridir. Taraflilik, politika, yararcilik v.s. de bunlara dahildir.

Ustelik gozlemlerim, din ile ilgili hic bir karsit gorus dile getirmeyipte, sirf politik olarak yonetim yanlisi gorus dile getirenlerinde DOG uyeliginde kalmasidir.

Ben en azindan dinin insanlik adina olan sorunlarini dile getiren bir birey olmama ragmen, sahsima DOG UYELIGI SARTLI UYGULANMISTIR.

Su anda ve gecmiste din ile ilgili karsit gorus belirtmeyen DOG uyeleri mevcuttur. Bunlarin DOG de tutulmasinin tek bir mantikli cevabi vardir, o da ya yanli bir politik cizgidir, ya da apolitik bir cizgidir.

Bunun tam tersi de gozlemlenmistir. Yani DOG uyesinin istendigi gibi din karsitligini basari ile yerine getirmesi, fakat; politik cizgide karsi tarafta olmasidir ve bu uye DOG'de barinamamistir.

Butun bu gozlemler DOG'nin nasil bir din karsitligi algisi oldugunu ortaya koymaktadir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Alt 20-12-2010, 02:58
Sangre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Sangre Sangre isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Ahbap, dostum, bu yazdıklarını doğru yere yazdığına emin misin?.. Çünkü bu arkadaşların ortak kaygısı, site yöneticilerinin baskısı, sansür uygulaması, yönetici kimlikleriyle farklı siyasi düşüncede olan üyelere karşı yürüttüğü ortak politikalardır.. Senin 'sitenin önemli sorunu' olarak ifade ettiğin düşüncelerinin 'kolektif arasında tartışılması' ve herkesin bu konuda fikrini söylemesi gerektiğini düşünüyorum.. Çünkü önemli bir durumdan bahsetmişsin.. Ama senin söylediklerinin farklı, başlıkta dile getirilen şeylerin ise bambaşka şeyler olduğunu görüyorum.

Aslında yazdıklarının bir kısmı bana da dokunan konular.. Benimle olan bazı tartışmalarından sonra (özellikle dinde reform vb. konularda) yukarıdaki söylemleri kendi adına geliştirdiğini/oluşturduğunu düşünüyorum.. Bu yüzden senin bu konuda olan duyarlılığını anlıyorum ve 'kolektif arasında tartışılacak olan bu durum' karşısında, fikirlerimi öncelikli olarak senin görebileceğin bir yerde yapacağım, ki konu daha da netleşsin, bu durumun site için bir sorun olmadığını görebilesin (Tabii bu durum bana göre bir sorun olmayıp, sana göre bir sorun olabilir, orasını bilemiyorum)

Bu yüzden, demem o ki, bence site hakkında düşüncelerini ifade ettiğin başlık doğru değil.. Bu başlıktaki ana sorun sitenin ortak politikasından uzaklaşma durumu değil, bazı kesimlerin yöneticilerden rahatsızlığıdır.. Senin işaret ettiğin nokta ise, başka bir başlıkta tartışılmayı hak ediyor diye düşünüyorum.
Konu Kapatılmıştır

Önerilen Siteler