Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 23-12-2010, 23:14
Jolly Jocker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Jolly Jocker Jolly Jocker isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

“Seksen yıl sonra nihayet Kemalizm ve Sol ayrılıyor”

Kemalizmden kasıt, birinci cumhuriyet olsa gerek. Bu anlamıyla kemalizmden kopuş iyidir ve zaten çoktan gerçekleşmiştir. Hem de Margulies'in her fırsatta çamur attığı Mahir Çayanlar, İbrahim Kaypakkayalar tarafından. Peki Roni'nin kendini dahil ettiği 'sol' kemalizmden koptu da nereye gitti? İkinci cumhuriyetçilerin yanına! Aman ne güzel bir kopuş! Emperyalizmin yeni ihtiyaçlarına göre tekrar şekillendirilen ülkemiz faşizmini ''demokratikleşme'' diye kutsayıp gözü kapalı taraftarlık yapıyor, bunu eleştirenleri de darbecilikle suçluyor. Sen kalkıp ÖDP'ye, Halkevlerine ''kemalist'', ''darbeci'' v.s. dersen sadece kendine güldürürsün. Bu örgütlerin 'büyükleri'nin hayatları kemalist devlete kurşun sıktığı için hapis yatmakla geçti. Ronilerin tayfa ne yaptı? Cemaatlerce finanse edilen gazetelerde kuru laf üretmekten başka ne yaptılar, hangi bedeli ödediler kemalist devlete karşı?

İP kemalisttir, TürkSolu ırkçıdır; ikisinin de köküne kibrit suyu, amenna! Ama ne TKP ne de -herşeye rağmen- Roni'nin DSİP'si sol sınırları dışına itilemez. Öte yandan, bunların birinin ulusalcılara diğerinin de liberallere 'yanaşma' politikalar ürettikleri de ortada. ÖDP'nin ''Ne refahyol ne hazırol!'' ya da ''Yiyin birbirinizi!'' türünden politikalarını özlüyorum açıkçası. Referandumda boykot bekliyordum onlardan ama beni biraz hayal kırıklığına uğrattılar.
Alt 24-12-2010, 02:23
´ Just!ce ` ´ Just!ce ` isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Astur´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kürtlerin hakları ile ilgili bir soru sorulmuş. Kürtlerin ne kadar mı hakkı olmalı? Birleşik Krallık'ta yaşayan İskoçlar kadar olmalı mesela bence.
Sayın Astur orası "Birleşik" Krallık.İsmindende anlaşılacağı üzere o yapıya sahip.Fakat burası Türkiye Cumhuriyeti.
Söylediğinizi karşılaştırmak bu bakımdan bence abes olur.

Saygılarımla.
Alt 24-12-2010, 02:28
Üyeliğini Sonlandırmış

Sangre´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Margulies'in anlattıkları çok uç ve ulaşılamaz gelebilir.. Zamanında 'demokrasi' kavramı üzerine söylenenlere bakarsak, bunu rahatça görebiliriz.. Zamanının Aristokratları da, 'demokrasi' gibi bir sistemin istikrarlı ve sürdürülebilir bir sistem olmadığını savunuyorlardı geçmişte.. Ama sonuçta hayat değişimdir, ileride ne olacağını kimse bilemez.

Ben Sosyalist değilim.. Sosyalizm'in ne zaman geleceği konusunda da kimsenin fikri olamaz.. Kimse kahin değil sonuçta.. Burda önemli olan siyasi tespitlerdir bana göre.

Ayrıca Margulies 'sosyalist'ler ve 'liberal'ler arasındaki önemli bir farkı yazmış.. Onun söyledikleri aksine, ben de hak mücadelesinin şiddete dayalı olmaması gerektiğini savunuyorum.. Bu durum, örnek verdiği öğrenci eylemleri için de geçerli.. Bu mücadeleyi meşru bulmuyorum.. Kürt sorunu gibi bir hak arayışında 'Eşit yurttaşlık' ilkesini savunuyorum.
Sayın sangre kesinlikle bende hiçbir hak mücadelesinde şiddeti savunmuyorum fakat sizce öğrencilerin attığı yumurtayla , PKK nın attığı kurşunlar karşılaştırılabilirmi..Birisi eleştirme maksadı taşıyan bir protesto , diğeri ise istediğini silah zoru , korku , baskı ve tehtidle alma politikası.

Saygılarımla.
Alt 24-12-2010, 02:43
Ascendent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ascendent Ascendent isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Astur´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kürtlerin hakları ile ilgili bir soru sorulmuş. Kürtlerin ne kadar mı hakkı olmalı? Birleşik Krallık'ta yaşayan İskoçlar kadar olmalı mesela bence.
İskoç değil de İrlanda desek daha uygun olur diye düşünüyorum. Çünkü İrlandalılar hali hazırda İngiltere ile uzun yıllar problemler yaşadı. Silahlı örgütlenmeye gittiler, terorist denildiler falan filan.(Kulağa bir yerden tanıdıkgeliyor mu? . Ama en sonunda sağduyu ağır bastı ve müzakerelerle orta yol bulundu. Şimdi Britanya'da İngilizler, İskoçlar ve İrlandalılar ve Galler arasında hiçbir problem bulunmuyor. Politik açıdan çok stabil bir bölge haline geldi.
Alt 24-12-2010, 02:48
Üyeliğini Sonlandırmış

Ascendent´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İskoç değil de İrlanda desek daha uygun olur diye düşünüyorum. Çünkü İrlandalılar hali hazırda İngiltere ile uzun yıllar problemler yaşadı. Silahlı örgütlenmeye gittiler, terorist denildiler falan filan.(Kulağa bir yerden tanıdıkgeliyor mu? . Ama en sonunda sağduyu ağır bastı ve müzakerelerle orta yol bulundu. Şimdi Britanya'da İngilizler, İskoçlar ve İrlandalılar ve Galler arasında hiçbir problem bulunmuyor. Politik açıdan çok stabil bir bölge haline geldi.
Sayın Ascendent ;
Olaylar bitti evet ama şu an 10 ingilizden 7 si irlandalılardan nefret ediyor..İlerde buda tanıdık gelebilir.

Saygılarımla.
Alt 24-12-2010, 02:49
Astur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Astur Astur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

´ Just!ce `´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın Astur orası "Birleşik" Krallık.İsmindende anlaşılacağı üzere o yapıya sahip.Fakat burası Türkiye Cumhuriyeti.
Söylediğinizi karşılaştırmak bu bakımdan bence abes olur.

Saygılarımla.
Birleşik Krallık federasyon değil üniter devlettir, ve bir 30 yıl önceki sistemleri de buradakinden çok da farklı değildi. Daha sonra daha çoğulcu bir yapıya kavuştular.

Neyse, başka örnek çok. Finlandiya'daki İsveçli azınlık kadar diyelim, ya da İspanya'daki Katalanlar, veya Fransa'daki Basklar...
Alt 24-12-2010, 02:54
Astur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Astur Astur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Ascendent´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İskoç bağımsızlık hareketi de güçlüdür, onlar da silahlı olmasa da mücadele ettiler. 70'lerde yükselen İskoç milliyetçiliği, SNP'nin başarıları, referandum vs. de ilginç olaylar.

Dediklerine katılıyorum tabii; umarım bizde de sağduyunun sesi bir gün diğer seslerden daha yüksek çıkacak...

Sevgiler
Alt 24-12-2010, 04:04
Sangre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Sangre Sangre isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sayın sangre kesinlikle bende hiçbir hak mücadelesinde şiddeti savunmuyorum fakat sizce öğrencilerin attığı yumurtayla , PKK nın attığı kurşunlar karşılaştırılabilirmi..Birisi eleştirme maksadı taşıyan bir protesto , diğeri ise istediğini silah zoru , korku , baskı ve tehtidle alma politikası.

Saygılarımla.
İkisiyle birbirini karşılaştırmak doğru değil.. Zaten bu yüzden 2.sine 'terör' diyoruz.. Bunlar elbette bir değiller.

Benim orda anlatmak istediğim, her ikisi de şiddete dayalı olduğu için, her ikisine de karşı olduğumdur.

Şiddet amacıyla yapılan eylemlerin dışında, yumurta atma konusuna gelirsek; Öğrencilerin protesto amacıyla, bakanlık bahçesine, ne biliyim çevik kuvvetlere veya başka türlü yumurta atmasını normal görebilirim.. Bu tür eylemler meşru, kimseye bir zararı olmayna eylemlerdir.. Ama oraya konuşma yapmaya gelmiş bir milletvekiline atmalarını, yine de hoş karşılamam kendi adıma.. Aynı şekilde o kişiyi konuşturmamalarını da öyle.. Sonuçta oraya dinlemek isteyen insanlar gider, dinlemek istemeyenler gitmezler.. Öğrencilerin yaptığı ise sabote etmektir, bilgilenmek isteyen insanları engellemekten ibarettir.
Alt 24-12-2010, 04:29
Üyeliğini Sonlandırmış

Sangre´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İkisiyle birbirini karşılaştırmak doğru değil.. Zaten bu yüzden 2.sine 'terör' diyoruz.. Bunlar elbette bir değiller.

Benim orda anlatmak istediğim, her ikisi de şiddete dayalı olduğu için, her ikisine de karşı olduğumdur.

Şiddet amacıyla yapılan eylemlerin dışında, yumurta atma konusuna gelirsek; Öğrencilerin protesto amacıyla, bakanlık bahçesine, ne biliyim çevik kuvvetlere veya başka türlü yumurta atmasını normal görebilirim.. Bu tür eylemler meşru, kimseye bir zararı olmayna eylemlerdir.. Ama oraya konuşma yapmaya gelmiş bir milletvekiline atmalarını, yine de hoş karşılamam kendi adıma.. Aynı şekilde o kişiyi konuşturmamalarını da öyle.. Sonuçta oraya dinlemek isteyen insanlar gider, dinlemek istemeyenler gitmezler.. Öğrencilerin yaptığı ise sabote etmektir, bilgilenmek isteyen insanları engellemekten ibarettir.
Doğruda sayın sangre yumurtanın kafanıza çarptığını farzetin , ne zararı verebilirki yumurta ? beyin kanamasımı.Yumurta bi semboldü, , zarar verme amacı olsa taş atarlardı.Ayrıca orası onlarında eğitim gördüğü bi kurum belki dinleyicilere bi saygısızlık yapıldı fakat o yumurta atan insanlar AKP ve yalanlarını dinlemekten bıktılar.

Evet öğrenciler sabote etmek istedi..en azından bizim okulumuzda konuşmasın dediler..

Saygılarımla.
Alt 24-12-2010, 04:51
Sangre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Sangre Sangre isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Doğruda sayın sangre yumurtanın kafanıza çarptığını farzetin , ne zararı verebilirki yumurta ? beyin kanamasımı.Yumurta bi semboldü, , zarar verme amacı olsa taş atarlardı.Ayrıca orası onlarında eğitim gördüğü bi kurum belki dinleyicilere bi saygısızlık yapıldı fakat o yumurta atan insanlar AKP ve yalanlarını dinlemekten bıktılar.

Evet öğrenciler sabote etmek istedi..en azından bizim okulumuzda konuşmasın dediler..

Saygılarımla.
Yumurtanın protesto edilen kişiye zararından dolayı değil, bilgi almak amacıyla panele katılan insanların engellendiği için karşı çıkarım.. Yoksa protesto başka bir yerde olsa, hak verirdim.

Sen de taktir edersin ki, o üniversite sadece protesto eden öğrencilerin değil.. Siyasi görüş olarak AKP'yi destekleyen de vardır, CHP'yi destekleyen de vardır.. Ve her kesimin bilgi edinme özgürlüğü vardır.. Bunun kısıtlanabileceğini düşünmüyorum.

Mesela, şu anda mekanı tam olarak hatırlamıyorum ama bir kaç ay önce İngiltere'de bir öğrenci, elini kolunu sallayarak bir devlet binasının kapısına kadar geliyor ve üst düzey bir bürokratın arabasından inmesini bekliyor ve sonunda da karşısına geçip üzerine yeşil bir boya atıyordu.. Ordaki güvenlik kılını bile kıpırdatmıyor.. Daha sonra ise öğrenci kimsenin her hangi bir müdahalesi olmadan yürüyerek bahçe kapısından dışarı çıkıyor, şaşkın bürokrat da binadan içeri giriyor.. Gayet nazik ve saygılı bir eylem

Önerilen Siteler