Sayin Nevermind,
|
Bu tanrı denilen varlık çok karmaşık olağanüstü bir şey, değil mi?
|
Olaganüstü evet ama karmasik degil
|
; evreni yaratan, her şeyi yapabilen bir güç kendi kendine ezelden beri var olabiliyor?
|
Bakin sayin Nevermind, Siz Allahi yaratilmis bir varlik pozisyonuna indirgediginiz ve sanki bir insan ile kiyasladiginiz icin bu tip sorularin zihninizde belirmesi gayet dogal.
Biz Allahin "ezelden" var oldugunu söylüyoruz degilmi..?, yani diyoruzki hic birsey yoktu ama Allah vardi, dogrumudur..?...dogrudur.
Peki ama bu "öncesi", "simdisi" ve "sonrasi" kavramlari ne ile ilgili..?..."Zaman ile" dediginizi duyar gibiyim..

..ok..zaman ve mekan kavramlarini kimler icat etmistir peki..?....insanlar olmasin sakin..?...peki insan ne..?...bir yaratik !....tüm 5 duyularimiz ile saptadigimiz seyler ne ile alakali...?...madde ile..!...ok daha fazla uzatmayalim ve sonuca gelelim...ortada bir yaradan var ve tamamen zaman ve mekandan münezzeh, yani bu evreni yaradan demekki öyle bir güc olmaliki zaman ve mekan kavramlari onun icin gecerli olmamali yoksa nasil koca bir evreni yaratabilsin öyle degilmi..?...Allah C.C icin zaman kavrami yoktur.
Biz sadece kendi insan mantigimizin aldigi kadari ile Allaha "ezel" diyebiliriz ve baska birsey diyemeyiz, cünkü onun baslangici yoktur, baslangic diye birsey onun icin söz konusu olamaz cünkü onun "boyutlarinda" zaman ve mekan diye birsey yoktur. Anlatabiliyorumuyum...?...bu cok beyin gidiklayan bir konu elbette, ama bizim zekamiz iste bu maddeötesi dis gercekligi aninda kavrayacak tarzda yaratilmamis. Belkide böylesi daha iyidir, yoksa kafayi felan yerdik.
Gelelim ikinci sorunuza:
|
İkincisi tanrı neden insan gibi övülme bekler? bu bencillik nedir? (Birçok insan aşmıştır bu bencilliği.)
Övülme beklemeyle kalsa hadi bi nebze. Kendi ürününe, yarattığına, kendisinin kölesi olmazsa sonsuz azap çektirmesi nasıl bir şeydir? çocuğunuz size karşı gelse siz çocuğunuza böyle bir şey yapar mısınız? gerçi biz tanrını çocukları değiliz kölesiyiz. son soru iptal.
|
Allah C.C 'nin kesinlikle bir insan gibi nefsani duygulari yoktur, zira yaradan asla kendi yarattigi insanlari gibi "zayif noktalarinin" olmasi mümkün degildir, yoksa yaradan olmazdi, bir yaratiktan farki kalmazdi.
Neyse, sonucta Allah C.C su koca evreni yaratti ise, bu akil almaz sanatini mutlaka her sanatkar gibi paylasmak, ve göstermek istemis olabilir, bu bu kadar sasilacak birsey degil, zira gidin bir resim galerisine ve oradaki muhtesem astronomik fiyatlardaki tablolara bakin, altinda sanatkarin imzasi var, onu neden oraya asmislar?...simdi bu sanatkara "lan manyak yapmissin bi resim asmissin oraya simdide övülmeyi ve alkislanmayi bekliyosun, bide bunla kalmiyosun üstüne bunu ticarete döküyosun" diyebilirmisiniz...? ..deseniz size insanlar ne göz ile bakardi acaba..?
Allah su kainati yaratmis, insanlara her türlü nimetler sunmus, yaratiklarin icinde en mükemmel olarak insani yaratmis, bakin insanoglunun basaramadigi birsey kaldimi..?...bilim, teknoloji, tip vs alanlarinda her gecen gün daha da ilerliyor insanoglu.
Öyle bir devirde yasiyoruzki neredeyse bir lokma ekmegi bile belese kimse kimseye vermiyor, oysa tüm ömrünüz boyunca Allah C.C mülkünün tam ortasinda yasiyorsunuz, herseyinden istifade ediyosunuz...ama buna ragmen Allah C.C tek istedigi birsey var ..oda "Rab olarak bilinmek"...bir kahvenin bile 40 yil hatiri varsa, artik varin gerisini siz düsünün.
Allah her dönem, her millete, her kavime zamaninda Peygamberler göndererek kendini bildirmis, tanitmis, kitaplar göndermis, okuyun ve akil edin demis. Bu nimetleri size veren "Rabbinizi" taniyin demis. Ama bi takim insanlar ne yapmis..?...gitmis kendine bile yarari olmayan putlara, yok aya, günese kivir zivir seylere tapmislar...Allah tekrar seckin peygamberleri göndermis, kitap göndermis, "onlara tapmayin, ben sizi yarattim beni Rab olarak bilin" demis, kimi inanmis kimi yine inanmamis. Allah insana cüz i irade vermistir, onu özgür birakmistir, ama insanlari ikaz etmeyi, onlara ilahi mesajlarini mutlaka göndermeyi ihmal etmemistir. Bugün Allah ve din kavramini duymayan bilmeyen varmi..kaldimi bu dünya üzerinde...?, eger kaldi ise bile o duymayan azinlik asla bundan sorumlu tutulmayacak. Ama bizlerin sorumlu tutulacagindan emin olabilrisiniz.
|
çocuğunuz size karşı gelse siz çocuğunuza böyle bir şey yapar mısınız?
|
Cocugumun bana hangi yönde karsi gelecegine bagli, eger benim "cocugumun yararina olacak" bir durum varsa ortada o cocuk her ne kadar bana karsi gelsede, kendi yarar ve cikari adina, yapmak zorundadir.
Örnegin cocuklar "a$i olmak" istemezler, direnirler aglarlar, her sekilde buna itiraz ederler. Ama siz velisi olarak bilirsinizki bu asi onun yarari icindir. Cocugunuz o anda aglamasi vermis oldugu tepki, asi olmassa basina muhtemelen gelecek zararlar karsisinda bir hictir. Ve cocugunuzun asi olmasina yönelik onu ya ikna edersiniz, veya artik doktorun eline teslim edersiniz. Bu bir örnektir.
Oysa Allah bizi bu dünyada zorlamiyor, kimsenin kafasina ibadetlerini yapmadi, Allaha karsi geldi diye habire tas yagmiyor. Özgür irade var, ama Allah kitaplarinda bizi ikaz etmis." Eger beni inkar edersen veya yerime baska tanrilar edinirsen seni af etmem" diyor. Ama bunun yaninda da ne kadar bagislayici ve af edici oldugunu da söylüyor. "Kulum bana bir karis gelirse, ben ona "kosarak" giderim " diyor. Yani ne kadar Allahi inkar dahi etmis olsan, ne kadar günahkarda olsan, bir samimi tövbene bakar, bu dünyada bir hata yapsan insanlar 40 yil senin hatani yüzüne vurur ve asla unutmaz, oysa Allah aninda bizi bagisliyacagini ve af edecegini söylüyor.
Evet kusura bakmayin az uzunca oldu, ama sordugunuz sorulari iki cümlede anlatmak mümkün degildi.
Artik gerisi size kalmis, ister bu kafaniza yatar ister yatmaz, ister yine kalkip benimle dalga bile gecebilirsiniz, hatta buradaki bazilari gibi sizofreni bile ilan edebilirsiniz, hic önemli degil.
saygilarimla.