Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 15-03-2011, 19:49
yeşilmürekkep yeşilmürekkep isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Aslında Ben Aliyarafsal ın da yorum katmasını arzu ederdim fakat ya siteye girmedi yada okuyamadı. İnanınki İçinizde En objektif, saygılı ve sorgulayıcı kişiliğe sahip bu arkadaştır. Her ne kadar Ateist yada budist olsa dahi değişmez benim için. Yani Bir Fikre ve İnsana teretdüdsüz Saygı Duymaktır. Ve Sanırım Saygı kavramı sitede saçmalık!

Aslında Ben Türkiyedeki Ateistleri anlayamıyorum. Çünkü Türkiye haricindeki diğer ülkelerde Ateistler Türkiyedekiler gibi Rakı sofrası kurup sabahtan akşama kadar işkembeyi doldurmuyorlar. Adamların Bir Broblemi varsa Araştırıp Sağlam deliller ile ispata çalışırlar.

Daha Öncede yazdığım gibi yiyorsa Kuranı değiştirin ve Medyaya beyan edin. Ama Yemez kimse bunu iyi biliyorlar.

Gelelim sorularıma Hem Saçma hem komik hemde ilginç verilen cevaplara. Ana okulundaki çocuklara sorsaydım daha mantıklı cevaplar alacağımdan eminim.

Hz Muhammed Koskoca Devlet Reisi, İstediğin yapar ister asar ister keser. hiç kimse o zaman gık bile diyemezdi. Eğer İsteseydi öyle bir harem kurardıki dillere destan. 100-150 hanımla. Ama ömrü Cahilleri adam etmekle geçti. Nitekim cahillik parayla değil bedava.

Evet doğru hindular 3000 yıllık bir inanca sahipler. Onun için değilmi Hindularda kast sistemi var. İnsanlar sınıf sınıf ayrı. Siz Bu cevabı verirken dengeniz yerinizdemiydi.

Asil Bir Hindu kızının köylü bir hindu genciyle evlenmesi demek kanın gövdeyi götürmesi demek.

Hangi bir İslam Devletinde bu yüzden kan gövdeyi götürüyor.

Sizler Hayatı sadece Sex, Alkol, Yasak ilişki ve TV başında ambar büyütmekle geçirirmekten başka ne yapıyorsunuz

Bu yadıklarımı Hakaret Sanmayın Eğer 10 yaş gibi hakaretlere cevap vermek yani sizi kale almak isteseydim İnanın ortalık hakaret gölüne dönerdi. Ama deymez diyorum yakışmaz bana.

En Azından bilinçli Bir Kaç Ateistin hatrına değmez diyorum.
Alt 15-03-2011, 20:34
flipper flipper isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Yeşilmürekkep;
Senin müslüman topluluğun, şu değişmemiş dedikleri ve müzede duran Kuranın sayfalarını internette yayınlasınlar. Yiyorsa.
Alt 15-03-2011, 21:25
ahmetsln - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ahmetsln ahmetsln isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

1- Kuran da Hep Allah C.C övülür. Onun zikredilmesi istenir. Sece yine onadır. Peki Hz Muhammed Kuranı yazmış ise Neden Kendisi Kuranda çok değildir. Yani Kuranda Allah C.C isminden daha fazla zikredilmiyor. Secdeler ona edilmiyor.

- Arada muhammed'de kendini övmüş işi oldugu zamanlar tabi ki.Zaten allahı övme işlemi rutin her ayette var neredeyse.Ayrıca muhammed kendini çok överse bu çevresinin dikkatini çekebilirdi.

2- Madem İslamiyeti Hz Muhammed icad etti. O halde Kendi Amcasının dahi katline sebep olan duruma göz yumdu. Ve Bunca savaşlar niye? Sizin deyiminizle bir hiç uğrununa niye?

- İnsanlık hali, savaşlar vicdansız insanlar için etki etmez hele ki o kadar kadın almış biri için hiiiç.

3- Hz Muhammedin herşey elinde olmasına Rağmen neden Dünyanın en değerli hazinelerine sahip olmadı?

- Bu konu ile ilgili yanlış var. Savaşlardan sonra ganimet paylaştırmasının bilmem kaçta biri direk muhammede gidiyordu üstüne o kadar eş...

4- Hz Muhammed Bir çobandı. Fakat Kuranda İlk Sure Fatihada Alemlerin Rabbi kelimesi var. Hz Muhammed Alem kelimesini nreden biliyordu. Rab kelimesini nereden biliyordu?

Bilmediğini nereden biliyordun ? Tevratı bile okumus olabilir veya okumus bir çevreden duymuştur.Her şey olabilir.

5- Kabe Hz Muhammed den asırlar Önce vardı. Hz Muhammed Kabenin Allahın evi olduğunu ve kimin yaptığını nereden biliyordu?

Adamın yaşadığı yer sonuçta.Saçma bir soru olmuş dostumi adamın sülalesi oralarda yaşıyordu nasıl bilmesin.

6- Bu Gün Bilimle ve Hiyerogliflerle isimleri ortaya çıkan Mısır firavunlarını Hz Muhammed nereden biliyordu?

Sumerler döneminde de biliniyordu.Veya zaten daha önceki firavun peygamber çekişmeleri net ortada.Bu basit aslında. Efsaneler süregelir dilden dile.

7- Hz Muhammed Kıyamet alametlerini (haşa) uydursaydı Gelecek nesillere nasıl inandırırdı? Yani Gelecek nesillerin güvenini nasıl sağlardı?

Korku.İnsanlığın en büyük zaafıdır.Ve yaşamak isteği.Dinler vaat eder.Öbür dünya, öbür dünyada cennet falan. Bir yanda da korku var. Bir yandan toplumda cocuk yastan itibaren dinin aşılanması.

8- Eğer İslam bir Beşer icadıysa neden Kısa zamanda insanlar İslam saflarına katılmış ve 1400 yıl boyunca süre gelmiştir?

aynı soru diğer dinler içinde geçerli tek cevap : savaşlar.
9- Hz Aişe Validemiz diyelimki 10 yaşında olsun. Bunun size zoruna ne?
-9 yaşındaki bir kızla yatmak cinsel ilişkiye girmek evrensel ahlakı bırak bireysel ahlaka bile aykırı. Daha çocuk hatta bebek denilebilecek bir yaşta bir kızla birlikte olmak hangi insana yakışır.

10- İstatistiklere göre İslamı en iyi yaşayan hanımlar. Pekala Kuranda Kadınlar hep ikinci plansa ve Hep horlanıp dövülmeye teşvik ediyorsa kadınlar neden İslamı gönlünce yaşamak istesinler?

bu sorunun cevabı aslında epeyce uzun ancak arapların yaptıkları hatta türklerde bile yaygın olan kadının 2. planda durması. tabi kadın evden çıkmayınca napsın kurana vuruyor kendini. kuran dışında koy 2 kitap koy felsefe kitapları alim olurlar alim.

saygılarımla.

Bu şahısta önündeki eski öss yeni ygs/lys sınavına girmek için çalışıyor. Çok çalışması gerektiği için pek nette olabilir.
Herkese saygılar sevgiler, mutlu vakitler.
Alt 16-03-2011, 00:00
Dark_Prince - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Dark_Prince Dark_Prince isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

yeşilmürekkep´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Aslında Ben Aliyarafsal ın da yorum katmasını arzu ederdim fakat ya siteye girmedi yada okuyamadı. İnanınki İçinizde En objektif, saygılı ve sorgulayıcı kişiliğe sahip bu arkadaştır. Her ne kadar Ateist yada budist olsa dahi değişmez benim için. Yani Bir Fikre ve İnsana teretdüdsüz Saygı Duymaktır. Ve Sanırım Saygı kavramı sitede saçmalık!

Aslında Ben Türkiyedeki Ateistleri anlayamıyorum. Çünkü Türkiye haricindeki diğer ülkelerde Ateistler Türkiyedekiler gibi Rakı sofrası kurup sabahtan akşama kadar işkembeyi doldurmuyorlar. Adamların Bir Broblemi varsa Araştırıp Sağlam deliller ile ispata çalışırlar.

Daha Öncede yazdığım gibi yiyorsa Kuranı değiştirin ve Medyaya beyan edin. Ama Yemez kimse bunu iyi biliyorlar.

Gelelim sorularıma Hem Saçma hem komik hemde ilginç verilen cevaplara. Ana okulundaki çocuklara sorsaydım daha mantıklı cevaplar alacağımdan eminim.

Hz Muhammed Koskoca Devlet Reisi, İstediğin yapar ister asar ister keser. hiç kimse o zaman gık bile diyemezdi. Eğer İsteseydi öyle bir harem kurardıki dillere destan. 100-150 hanımla. Ama ömrü Cahilleri adam etmekle geçti. Nitekim cahillik parayla değil bedava.

Evet doğru hindular 3000 yıllık bir inanca sahipler. Onun için değilmi Hindularda kast sistemi var. İnsanlar sınıf sınıf ayrı. Siz Bu cevabı verirken dengeniz yerinizdemiydi.

Asil Bir Hindu kızının köylü bir hindu genciyle evlenmesi demek kanın gövdeyi götürmesi demek.

Sizler Hayatı sadece Sex, Alkol, Yasak ilişki ve TV başında ambar büyütmekle geçirirmekten başka ne yapıyorsunuz

Bu yadıklarımı Hakaret Sanmayın Eğer 10 yaş gibi hakaretlere cevap vermek yani sizi kale almak isteseydim İnanın ortalık hakaret gölüne dönerdi. Ama deymez diyorum yakışmaz bana.

En Azından bilinçli Bir Kaç Ateistin hatrına değmez diyorum.
Türkiye'deki ateistlerin delilsiz iddiaları nelerdir?En azından bu sitede olduğunu sanmıyorum,eğer varsada görmeyi çok isterim

Kur'an zaten değişmiştir.Biz tabiki değiştiremeyiz bilgisayar denen birşey var ve milyonlarca orjinal metin.Yiyorsa sizde İncil ya da bir başkasını değiştirin?

Ben baktım ve cevaplar gayet mantıklı cevaplar.Bu basit sorulara cevap verme zahmetini gösterdiğimiz için bize teşekkür etmen gerekmezmi?Örneğin Kur'an'ı Muhammed yazmışsa neden en çok Allah zikredilir diye sormuşsun bu soruna ben basit diycem zira mantıksız dersem sana karşı saygısızlık yapabilme ihtimalinden korkarım.

Adam edemediği cahilleri(İnanmayanları) öldürmek de güzel bir çözüm.Zira cahiller öldüğünde doğal seçilim misali sadece bilginler kalacaktır ve çoğalacaklardır.

Hindularda varda İslam'da yok mu?O İslamki kölelik sistemini bile kaldırmamıştır.Hatta Tevrat'da Musevi köle yasaktır,bir Musevi başka bir Musevi'yi köle yapamaz halbuki İslam'da Müslüman köle sınıfı vardır.Bu yönüyle Kur'an bozulmuş Tevrat kadar bile olamamıştır.

Aynı ilkel uygulamalar.İslam'da da bir kızın kocasını seçme hakkı yoktur,aşk haramdır.Hatta 6 yaşındaki kızlar bile evlendirilebilinir.O olmazsa beşikte kertilir.Eğer kız bu kurallara uymazsa aşırı derece şiddete maruz kalır,kan gövdeyi götürür.

Üzgünüm ama burada ileri gitmişsin.Dinsizleri toplumun ahlaksız kesimi gibi
göstermişsin.Ahlak milletin inançlarıyla bağdaştırılamaz ben ne Müslümanlar gördüm İslam'a rağmen örnek ahlak sergileyen.Yasak ilişki bize göre değildir.Eğer bunlar Muhammed ve tayfasının geninde olmasaydı içki neden 19 yıl sonra yasaklanırdı,Mut'a nikahı neden yıllarca uygulanırdı? Muhammed neden oğlunun karısıyla(geliniyle) evlenirdi?Neden erkekleri katledip karılarını sex kölesi yapardı? Siz önce bunları cevaplayın sonra ahkam kesin.

Uf be iyiki değmiyor,yoksa halimiz nice olurdu.

Tanrı'nın Adımlarını İzle Ama Asla Takip Etme!

Blog Facebook
Alt 16-03-2011, 01:11
lunr lunr isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

yeşilmürekkep Diyor ki
8- Eğer İslam bir Beşer icadıysa neden Kısa zamanda insanlar İslam saflarına katılmış ve 1400 yıl boyunca süre gelmiştir?
şeklinde bir soru sormuşsunuz.

ironrose Diyor ki
8- Eğer Hinduzim Beşer icadıysa neden insanlar hinduzim saflarına katılmış ve 3000 yıl boyunca süre gelmiştir?
şeklinde cevaplanmış. Yani bir dine bir çok insanın inanıyor olması onun insan yapısı olmadığını kanıtlamaz denmiş. Siz de

yeşilmürekkep Diyor ki

demişsiniz. Burdaki argümanı anlayamadım, açar mısınız?
Alt 16-03-2011, 04:54
allahdostu allahdostu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

İnanan arkadaşlar...bunlara birşey ispatlamak zorunda değilsiniz....sen yazarsın bunlar görmek ister...sen açıklarsın bunlar 1400 yıl öncenin kaynağını ister...kaynağı olmayan bir şeye inanmazlar...Ama ne hikmetse..içlerinden bir çoğu yaratılışı tesadüf ve doğanın unsuru olduğunu söylerlerki bunun kaynağınıda sorsan bir türlü gösteremezler))) ben hiç doğanın nesli tükenmiş bir mamutu tekrar yarattığını görmedim)) ama onlar görmüştür...

Hakiketen bu doğa bi mamut yapsaya yahu bizde şenlensek....

Nasıl bir tesadüfler zinciriyse artık..adamların her şeyi tam ...organları tam..yerli yerinde... hemde tüm insanların... nasıl bir hikmetse aynı torbadan 2 kırmızı topun yanyana gelme ihtimali bile 1/9 iken)))))))
Alt 16-03-2011, 09:41
ahmetsln - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ahmetsln ahmetsln isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

lunr´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
şeklinde bir soru sormuşsunuz.

şeklinde cevaplanmış. Yani bir dine bir çok insanın inanıyor olması onun insan yapısı olmadığını kanıtlamaz denmiş. Siz de

demişsiniz. Burdaki argümanı anlayamadım, açar mısınız?

Dinlerin yayılma sebepleri genellikle toplumsal baskıdır. İslamda da daha geçen yahu biri hırisityan bir kızla evlendi diye öldürülmedi mi? Sayın yeşilmürekkep başka dinden evlenmekte islam için epeyce sorun yaratıyor.

Din en basitinden aileden geçer.Aile dini bir bireye ne kadar çok enjekte ederse onun ondan kurtulması gerçekten epeyce zor olur

Bu şahısta önündeki eski öss yeni ygs/lys sınavına girmek için çalışıyor. Çok çalışması gerektiği için pek nette olabilir.
Herkese saygılar sevgiler, mutlu vakitler.
Alt 16-03-2011, 10:18
ironrose ironrose isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

allahdostu´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İnanan arkadaşlar...bunlara birşey ispatlamak zorunda değilsiniz....sen yazarsın bunlar görmek ister...sen açıklarsın bunlar 1400 yıl öncenin kaynağını ister...kaynağı olmayan bir şeye inanmazlar...Ama ne hikmetse..içlerinden bir çoğu yaratılışı tesadüf ve doğanın unsuru olduğunu söylerlerki bunun kaynağınıda sorsan bir türlü gösteremezler))) ben hiç doğanın nesli tükenmiş bir mamutu tekrar yarattığını görmedim)) ama onlar görmüştür...

Hakiketen bu doğa bi mamut yapsaya yahu bizde şenlensek....

Nasıl bir tesadüfler zinciriyse artık..adamların her şeyi tam ...organları tam..yerli yerinde... hemde tüm insanların... nasıl bir hikmetse aynı torbadan 2 kırmızı topun yanyana gelme ihtimali bile 1/9 iken)))))))

Kendini çok zeki zannedip böyle laflar edenlere ifrit oluyorum.

Çok zeki arkadaşlara soruyorum : evrim saçmalık ise ana kıtalardan uzak adalarda o adalara özel (endemik) türler neden vardır.
Neden dinozor kemikleri yanında 50-100 milyon yıllık koyun kemikleri yoktur.
Neden Atla , Eşek çiftleşince yavruları olur onu da geçtim kısır yavruları olur.
Neden Aslan ile kaplan çifleşirse yavruları olur da diğer daha uzak türler için bu mümkün değildir.
Neden Afrika filleri 4 ön tırnağa ve 3 arka tırnağa sahipken , asya filler 5 ön 4 arka tırnağa sahiptir.
Alt 16-03-2011, 11:46
allame
Üye Değil

ironrose´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kendini çok zeki zannedip böyle laflar edenlere ifrit oluyorum.

Çok zeki arkadaşlara soruyorum : evrim saçmalık ise ana kıtalardan uzak adalarda o adalara özel (endemik) türler neden vardır.
Neden dinozor kemikleri yanında 50-100 milyon yıllık koyun kemikleri yoktur.
Neden Atla , Eşek çiftleşince yavruları olur onu da geçtim kısır yavruları olur.
Neden Aslan ile kaplan çifleşirse yavruları olur da diğer daha uzak türler için bu mümkün değildir.
Neden Afrika filleri 4 ön tırnağa ve 3 arka tırnağa sahipken , asya filler 5 ön 4 arka tırnağa sahiptir.
Burnun henüz evrimleşmemişken neasıl ve han gi organınla nefes alıyordun? trake solunumu mu yapıyordun

Çita henüz evrimleşmemişken avını nasıl yakalıyordu? "ceylan kardeş az bekle ben hazır değilim, müsait olunca seni yakalarım, şimdilik bana yem ol da, borcum olsun sonra koşarım" mı diyordu.

Kulağa ne ihtiyaç var? yaşamsal mıdır. -ille yaşamsal mıdır-. neden tüm hayvanlarda ve insanlarda "ille yaşamsal olmayan" bu organ bulunur? demekki bir şekil var, tabloid olarak uygulanmıştır.

neden bazı hayvanların kafaları aşağıda olarak evrimleşmemiş? insan ırkı neden büyümüyor, asırlardır aynıyız. yüzlerce yıldır aynı. bir şeye benzemeye başlamıyoruz. onbin yıllık mumyaya bakıyorsun, tıpkısının aynısı.

hani neresi maymuna benziyor?

görmek istersen maymuna da benzetirsin başka şeye de.

bence evrim teorisi "şizofreninin kral alasıdır".
Alt 16-03-2011, 12:03
ironrose ironrose isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

allame´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Burnun henüz evrimleşmemişken neasıl ve han gi organınla nefes alıyordun? trake solunumu mu yapıyordun

Çita henüz evrimleşmemişken avını nasıl yakalıyordu? "ceylan kardeş az bekle ben hazır değilim, müsait olunca seni yakalarım, şimdilik bana yem ol da, borcum olsun sonra koşarım" mı diyordu.

Kulağa ne ihtiyaç var? yaşamsal mıdır. -ille yaşamsal mıdır-. neden tüm hayvanlarda ve insanlarda "ille yaşamsal olmayan" bu organ bulunur? demekki bir şekil var, tabloid olarak uygulanmıştır.

neden bazı hayvanların kafaları aşağıda olarak evrimleşmemiş? insan ırkı neden büyümüyor, asırlardır aynıyız. yüzlerce yıldır aynı. bir şeye benzemeye başlamıyoruz. onbin yıllık mumyaya bakıyorsun, tıpkısının aynısı.

hani neresi maymuna benziyor?

görmek istersen maymuna da benzetirsin başka şeye de.

bence evrim teorisi "şizofreninin kral alasıdır".
evet süper sorularla gelen biri daha .
asırlardır aynıyız. yüzlerce yıldır aynı.
yüzyıllar-binyıl çok uzun bir zaman dilim mi ? sana göre tabi ama evrim açısından bakarsan 1 sn gibi bir zaman dilimi.
Sen daha bunu algılayamamışsın.
Evrim denilince aklınıza yolda yürüken ahanda dur evrim geçireyim diyip puff diye evrim geçiren türler bekliyorsunuz.

sana sorduğum soruları biraz düşün. Birbirine akrabalığı yakın ama senin bile farklı türler diye kabul ettiğin Aslan, Kaplan yavru verebiliyor. ama türler uzaklaştıkça yavru veremiyorlar. Sence niye?

Konu ironrose tarafından (16-03-2011 Saat 12:11 ) değiştirilmiştir.

Önerilen Siteler