Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 02-04-2011, 18:48
Sangre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Sangre Sangre isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

İvan Karamazov´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
yalnız i, yalnız ii, ii ve iii gibi olan sorularda türkçe ve sosyal soruları da tutuyor. 1, 2, 23 diye okuyorsun bunları aynı işlemi yapıyorsun. çakışan doğru cevap.

böyle bir yöntemle tıp kazanacak embesil, 35lerinde filan mezun olur sanırım
Hmm bu tür şıklara bakmamıştım.. Ama ilk 20 soruda 14-15 tanesinin tuttuğunu görünce moralim bozuldu.. O yüzden diğer sorulara da bakamadım.

Aslında tıp kazananlar da 35'lerinde bitirmezler.. Bizim ünivler de pek ünive benzemediği için, kolay bir şekilde bitirirler.. Hatta prof bile olurlar.. Ne de olsa ülke niteliksiz proflarla kaynıyor.
Alt 02-04-2011, 18:48
murted - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
murted murted isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator

Bir yerlerde bu konuyla ilgili bir iki hoşuma giden yorum yapmış zerzavatçı bir arkadaş. Taşıyayım:

Hiç bir halt olmaz. Neden mi?
Kpss 2010da olanları kaçınız hatırlıyor?
İşte bu yüzden hiçbir şey olmaz. Sindirirsiniz, sindirtirler. Üzerine soğuk da bir su içersiniz.

Bu kez elde somut delil de yok, geçmiş olsun.
O dönem durum tamamen ortada iken hükümet, Meb, Ösym ve Yök'ün olayı örtbas için attıkları takları anımsayanlar (bir ihtimal hatırlayanalr olabilir belli belirisz de olsa) bu işten de kolayca sıyrılmlarının mümkün olduğunu göreceklerdir.
Ancak sıra size geldiği zaman sesinizi çıkarırsanız sıra size geldiğinde sizin de sesinizi duyacak kimse kalmamış olabilir.

Bir sayfadan fazla yer kaplayan bi sürü ileti yazılmış.
Bu olayı değerlendirirken 2009 polislik sınavından ve 2010 Kpss Genel Kültür ve Eğitim bilimlerinde olanlardan habersizmiş gibi yorumlar yapılmış.
Diyorum ya, işte bu yüzden hiç bir halt olmaz, sindireceksiniz. Seve seve ya da ... Gözünüzün içine baka baka, sizi salak yerine koyarak inkar edecekler. Bir kurum sıkışınca topu ötekisine atacak, ara uzadıkça da olan bitenler unutulacak.

No Religion No Cry

Ateizmi Anlamak için tıkla!
Alt 02-04-2011, 18:55
Moderator

Sangre´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Hmm bu tür şıklara bakmamıştım.. Ama ilk 20 soruda 14-15 tanesinin tuttuğunu görünce moralim bozuldu.. O yüzden diğer sorulara da bakamadım.

Aslında tıp kazananlar da 35'lerinde bitirmezler.. Bizim ünivler de pek ünive benzemediği için, kolay bir şekilde bitirirler.. Hatta prof bile olurlar.. Ne de olsa ülke niteliksiz proflarla kaynıyor.
Geçen Kpss'de binlerce hırsız memur oldu, siz ne diyonuz ya? Hadi bu dallamalar üniversitede dökülürler belki bu olayın arakasındakilerin desteği kesilince. O memurlar yıllarca başkalarının hakkı olan maaşı yiyecek, hem de ''işini bilen memurlar'' olarak çalmaya çırpmaya devam edecekler. 2010 Kpss'de Eğitim Bilimleri sınavı tekrarlandı ama Genel Kültür sınavı iptal edilmediği için düşük puanla öğretmen alan branşlarda hırsızların bir kısmı öğretmen olmayı başardı. Artık ne öğretirler çocuklarınıza hırısızlık mı, sahtekarlık mı bilmem.

No Religion No Cry

Alt 02-04-2011, 19:01
Kıdemli Üye

Bir de ÖSYM şöyle bir açıklama yapmış; http://www.osym.gov.tr/belge/1-12474...n-soru-k-.html

Duyuruda; 'her adaya farklı soru kitapçığı' ve 'sorular da dahil olmak üzere, şıkların yerlerinin farklı olduğu' ifadeleri doğru mudur?.. 'Doğru şıkların yer değiştirilmediği' ifade ediliyor.. Eğer doğru şıkların yerleri değiştirilmediyse, o zaman bu açıklamanın ne manası kalıyor?.. Yine aynı sistem uygulanabilir, öyle değil mi?

Hem ÖSYM'nin açıklaması doğru olsa bile, kamuoyuna dağıtılan kitapçıkların bu şekilde olmasının nedeni nedir?

Bu sorular ÖSYM tarafından hala yanıtlanmayı bekliyor bence.

---

Edit; Şimdi tekrar düşündüm de, eğer 'yanlış şıkların' yerleri farklıysa o zaman bazı veya çoğu soruda (şıklara göre) sistem uygulan(a)maz.

Yine de kamuoyuna dağıtılan kitapçıkta neden böyle yaptıklarını açıklamaları gerekiyor.

Konu Sangre tarafından (02-04-2011 Saat 19:08 ) değiştirilmiştir.
Alt 02-04-2011, 19:02
KozmikSakaci KozmikSakaci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

onu bunu bilmem de aspirinle fil muhabbeti süperdi
Alt 02-04-2011, 19:06
Moderator

Bir de ÖSYM şöyle bir açıklama yapmış; http://www.osym.gov.tr/belge/1-12474...n-soru-k-.html

Duyuruda; 'her adaya farklı soru kitapçığı' ve 'sorular da dahil şıkların yerlerinin farklı olduğu' ifadeleri doğru mudur sizce?.. 'Doğru şıkların yer değiştirilmediği' ifade ediliyor.. Eğer doğru şıkların yerleri değiştirilmediyse, o zaman bu açıklamanın ne manası kalıyor?.. Yine aynı sistem uygulanabilir, öyle değil mi?

Hem ÖSYM'nin açıklaması doğru olsa bile, kamuoyuna dağıtılan kitapçıkların bu şekilde olmasının nedeni nedir?

Bu sorular ÖSYM tarafından hala yanıtlanmayı bekliyor bence.
Çok beklersin dostum.

Bu başlığı seven bunu da beğendi, bakmadan geçme.

http://www.ateistforum.org/index.php?showtopic=40853

Ziver, TheRoseofPennsylvania nickli kişilerin benle hiçbir alakaları yoktur.
Eksik yazmışım nan, Beyonder'ın da benlen alakası yoktur.

No Religion No Cry

Konu murted tarafından (02-04-2011 Saat 19:11 ) değiştirilmiştir.
Alt 02-04-2011, 19:22
Kıdemli Üye

murteddd´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Çok beklersin dostum.

Bu başlığı seven bunu da beğendi, bakmadan geçme.

http://www.ateistforum.org/index.php?showtopic=40853

Ziver, TheRoseofPennsylvania (Bu nickin komikmiş be dostum ) nickli kişilerin benle hiçbir alakaları yoktur.
Eksik yazmışım nan, Beyonder'ın da benlen alakası yoktur.
Sen bayağı ilgilenmişsin bu konuyla anlaşılan

Eğer tartışmalı bir konu olsaydı konuyla ilgili tüm yazılanları okur, anlamaya çalışırdım aslında.. Ama konu malumun ilanı olduğu için, şimdi pek de üzerinde kafa yormaya gerek görmüyorum açıkçası.

Geçmişte bunu askerler ve çevresindeki bürokratlar yapıyordu, şimdi gülenciler ve çevresindekiler yapıyor anlaşılan.. Birini temizliyoruz, diğerleri güçleniyor anasını satiyim.. Ne biçim, umutsuz bir ülke burası yahu.. Pılımı pırtımı toplayıp gitmek istiyorum valla.
Alt 02-04-2011, 19:41
Moderator

Sen bayağı ilgilenmişsin bu konuyla anlaşılan

Eğer tartışmalı bir konu olsaydı konuyla ilgili tüm yazılanları okur, anlamaya çalışırdım aslında.. Ama konu malumun ilanı olduğu için, şimdi pek de üzerinde kafa yormaya gerek görmüyorum açıkçası.

Geçmişte bunu askerler ve çevresindeki bürokratlar yapıyordu, şimdi gülenciler ve çevresindekiler yapıyor anlaşılan.. Birini temizliyoruz, diğerleri güçleniyor anasını satiyim.. Ne biçim, umutsuz bir ülke burası yahu.. Pılımı pırtımı toplayıp gitmek istiyorum valla.
Aynen öyle, ben de öğretmen olduğum için canım yandığı ölçüde konuyu derinlemesine biliyorum.

Ayrıca bu derece geniş çaplısının yapıldığını hiç sanmıyorum. Eskiden insanlar sınavlar merkezi oluyor, güvenilir oluyor diye sınav hazırlayıp yapma işini Ösym'ye verirlerdi gönül rahatlığıyla. Ösym kurulduğunda sadece üniversiteye giriş sınavını hazırlama ve sınavı düzenleme amaçlı kurulmuş. Sonradan ehliyet sınavlarını bile yapar hale gelmiş. Düne kadar açıkçası herkesin kaderini değiştirecek kadar gemiş çaplı bir sahtekarlığın merkezi sistemde yapılmasının mümkün olmadığını düşünürdük hep. Münferit olarak toplu kopya çekmeyi başarabilenler de sıralamayı çok fazla değiştiremezler diye düşünürdük.

Ama son Kpss'de yıllardır kimsenin fulleyemedi eğitim bilimlerini 350 kişi birden fulledi, binlerce kişi de çok az insanın çıkabildiği 110 barajını geçti. Ben de girdim sınava, sorular her yıl sorulanlar kadar zordular. Sonuçlar açıklanınca millet çıldırmaya başladı tabi. Ama ösym ve yök günlerce ''bunlar kazanamayanların haksız isyanı'' diye niteleyip feryatları olayı örtbasa kalktılar. Çalışmış da yapmışlar, sorular kolaymış bile dediler. O da yetmedi, olayı belgeleyen İsmail Koncuk kötü oldu. Çobanlar çıktı, Ergenekonla ilgisi olduğu iddia edildi. Atamlar yapıldı, memurlar yerlerine yerleştiler.

Neler neler ya?

No Religion No Cry

Alt 02-04-2011, 19:56
ahmetsln - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ahmetsln ahmetsln isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Kitapçıkların kişilere özel verildiğini düşünün siz bir de ???

Bu tarz soruların yer aldığı kitapçıklar istedikleri kişilere giderse oooo

Bu şahısta önündeki eski öss yeni ygs/lys sınavına girmek için çalışıyor. Çok çalışması gerektiği için pek nette olabilir.
Herkese saygılar sevgiler, mutlu vakitler.
Alt 02-04-2011, 20:12
Moderator

ahmetsln´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kitapçıkların kişilere özel verildiğini düşünün siz bir de ???

Bu tarz soruların yer aldığı kitapçıklar istedikleri kişilere giderse oooo
Geçen sefer soruların sızdırıldığı kamuoyundan gelen baskıyla itiraf edilmek zorunda kaldı bir iki ay kadar direnildikten sonra. Eğitim bilimleri sorularının taslağının yazın köyde çobanlık yapan bir sınıf öğretmeninin mailine postalandığını kanıtladı İsmail Koncuk isimli sendika başkanı.

Şimdi Kpss'de Cumartesi günü sabahtan Genel Kültür sınavı yapılır. Buna tüm gruplar girer. Aynı gün öğleden sonra ise sadece öğretmen adaylarının girdiği eğitim bilimleri sınavı yapılır. Öğretmen adayının iki sınavdan aldığı puanın toplamı gerçek puanı sayılır. Diğer pek çok memurlukta ise sabahki genel kültür sınavının puanına bakılır.

İstatistiklere bakılınca eğitim bilimlerinde fulle yakın soru yapanların Genel kültür sınavında da aynı performansı sergiledikleri görülüyor. Matematikçi fulleyemiyor, diğer gruplardan hukukçu fulleyemiyor ama kıçı kırık bir gıda mühendisi soruları fullüyor. Yani genel kültür sınavının soruları da kesin kez belli kişilere verilmiş. Ama gene de genel kültür sınavı iptal edilmedi.

Sadece o sınavla alınan memurlar bir güzel yerleştiler. Öğretmenlikte ise nispeten düşük puanla öğretmen alan branşlardakilere Genel Kültür sınavında aldıkları yüksek puan ciddi avantaj sağladı, eğitim bilimlerinde s.çsalar bile o branşlarda kopya çekmeyenler genel kültürde fazla net yapamadıkları için bunlar gene kapağı attılar devlete. (Bir tarihçi, coğrafyacı eğitim bilimlerinde iyi bile yapsa, genel kültür sınavındaki matematikte belli bir netin üzerine çıkamayacağı için matematiği fulle yakın çıkartan aynı branştaki kopyacıların gerisinde kaldı.)

No Religion No Cry

Önerilen Siteler