ahmetsln´isimli üyeden Alıntı
Kitapçıkların kişilere özel verildiğini düşünün siz bir de ???
Bu tarz soruların yer aldığı kitapçıklar istedikleri kişilere giderse oooo 
|
Geçen sefer soruların sızdırıldığı kamuoyundan gelen baskıyla itiraf edilmek zorunda kaldı bir iki ay kadar direnildikten sonra. Eğitim bilimleri sorularının taslağının yazın köyde çobanlık yapan bir sınıf öğretmeninin mailine postalandığını kanıtladı İsmail Koncuk isimli sendika başkanı.
Şimdi Kpss'de Cumartesi günü sabahtan Genel Kültür sınavı yapılır. Buna tüm gruplar girer. Aynı gün öğleden sonra ise sadece öğretmen adaylarının girdiği eğitim bilimleri sınavı yapılır. Öğretmen adayının iki sınavdan aldığı puanın toplamı gerçek puanı sayılır. Diğer pek çok memurlukta ise sabahki genel kültür sınavının puanına bakılır.
İstatistiklere bakılınca eğitim bilimlerinde fulle yakın soru yapanların Genel kültür sınavında da aynı performansı sergiledikleri görülüyor. Matematikçi fulleyemiyor, diğer gruplardan hukukçu fulleyemiyor ama kıçı kırık bir gıda mühendisi soruları fullüyor. Yani genel kültür sınavının soruları da kesin kez belli kişilere verilmiş. Ama gene de genel kültür sınavı iptal edilmedi.
Sadece o sınavla alınan memurlar bir güzel yerleştiler. Öğretmenlikte ise nispeten düşük puanla öğretmen alan branşlardakilere Genel Kültür sınavında aldıkları yüksek puan ciddi avantaj sağladı, eğitim bilimlerinde s.çsalar bile o branşlarda kopya çekmeyenler genel kültürde fazla net yapamadıkları için bunlar gene kapağı attılar devlete. (Bir tarihçi, coğrafyacı eğitim bilimlerinde iyi bile yapsa, genel kültür sınavındaki matematikte belli bir netin üzerine çıkamayacağı için matematiği fulle yakın çıkartan aynı branştaki kopyacıların gerisinde kaldı.)