Freddie´isimli üyeden Alıntı
Peygambertatilde güzel yazmış. Onun yazısına odaklanmak yerine, onun aslında bir ''Kürtçü'' olduğunu ve demagoji yaptığını iddia etmek, ''Ya Kürtçüsün ya Türkçü, ortası yoktur'' düşüncesini barındırıyor gibi.
Ben otobüste molotofla yakılan Türk kızı Serap'ı da, tarlada paramparça olan Kürt kızı Ceylan'ı da savunuyorum. Zira Serap için üzülüp sinirlenen milliyetçiler daha nice Ceylan parçalayacak, Ceylan için öfkelenen diğer tarafın milliyetçileri de daha nice Serap'ı yakacak. Burada sorun nerede? Kürtlerde ya da Türklerde değil. İki tarafın da, bu tür kötü olaylardan beslenen milliyetçilerinde. Devletin imha ve inkar politikasında. Uzlaşmaz tutumunda.
PKK'yi suçluyor muyum? Hayır suçlamıyorum. Çünkü bu örgüt defalarca silah bıraktı. Liderimizle oturun konuşun bu işi çözelim dedi. Temsilcilerimiz meclise girsin bu sorun mecliste tartışılsın ve çözülsün dedi. Peki ne oldu? Her silah bırakışında devlet operasyonlarına ve gerillaları öldürmeye devam etti. Hiçbir uzlaşma olmadı. Liderleri hiçbir zaman muhatap alınmadı. Demokratik temsilciler, parti olarak meclise girmesin diye yıllar yılı %10 barajı muhafaza edildi. Bağımsız olarak girdiklerinde de bir kısmının vekilliği yasaklanıyor, başka bazıları çeşitli operasyonlarla tutuklanıyor.
Bu iç savaş bitmiyor. Çünkü bir halkın dilini, kimliğini, kültürünü tanımıyor devlet. Yaptığı işkencelerin, köy yakmaların, 17 bin faili meçhul ölümün, asimilasyonun hesabını vermiyor. Herkese ''Ne mutlu Türk'üm diyene'' dedirtmek gibi hastalıklı bir dayatmayı ısrarla sürdürüyor. Ve biz de çocuklarımızı, kardeşlerimizi, ağabeylerimizi devletin milliyetçi duyguları tatmin olsun diye ölmeye ve öldürmeye yollamaya devam ediyoruz. Bu ölümlerin suçlusu devlettir, komutanlardır, hükümet ve muhalefettir, milliyetçilerdir. Halkın içinde cenazeleri ellerini köpek işareti yaparak sömürenler, milliyetçi hezeyanı kışkırtanlardır. Bu manyakların milli duyguları tatmin olsun diye hiçbir yakınımın ölümünü göremem ben. Çok meraklılarsa, ülkücüler başta olmak üzere tüm vatan-milletçiler alsın ellerine silahı defolup gitsinler dağlara. Ama askerliği zorunlu tutup da beni de gitmeye mecbur etmesinler. Hele ki ölürsem, cenazemi sömürmeye hiç yeltenmesinler.
Kürt'e ''Türk'üm'' dedirtince başınız göğe mi erecek?
Bunu dedirtmek için daha kaç bin kişinin ölmesi, kaç annenin daha ağlaması gerekiyor?
Türk milliyetçileri ve devlet yüzünden, iki halk git gide birbirine düşman oluyor.
Belki bu kadar acı yaşanmadan Kürtler tanınsaydı ve eşitlik gelseydi birarada yaşam ve birliktelik çok daha mümkün olurdu.
Bu ülkede devlet ve milliyetçilerden daha etkili bir ''bölücü güç'' yok.
|
Muhammedle apoyu kiyasladigimizda muhammede kurban olurum,muhammedin yasasi dinden cikani öldürünü elestiriyorsunda apoyu örgütünden ayrilani öldürün yasasini niye elestirmiyorsun,gece gündüz dinlerin baskilarini elestiriyorsunda aponun örgütünün baskilarini niye elestirmiyorsun?dinlerin vahsiliyini her daim elestiriyorsunda aponun örgütünün vahsiliyini niye elestirmiyorsun?dinlerin kandirmacalarini arastiriyorsunda aponun örgütünün o savunmasiz insanlari kandirip daglara cikarmasini niye arastirmiyorsun?muhammedin hasta oldugunu anladinda aponun hasta oldugunumu anliyamadin?,bunlar basindan kicina kadar ruh hastasi hertarafin akil fiskirdigi halde bunu anliyamadinmi?sizin mantiginiza göre koskoca bir ulus bunlarla pazarlik yapip milyonlarca kürdü bunlara teslim edicek,bunlarin altinda yasamakdansa yasamamayi tercih ederim,ancak akil hastalari insanlarin üzerine bomba mermi atar,ayrica kürtlerin aponun umrunda bile olmadigini benden iyi bilmen gerekir.