|
ATEİZM VARSAYIMLAR ÜZERİNE KURULU
|
Bilim...
Evrimi anlamayan adam teismden kurtulamaz.
Canliligin nerden geldigini bliyoruz dostum.Tek hucreli canlilarin cok hucreli canlilari olusturmasi.Sonra 2 milyar yillik evrim.
Ilk canli nerden geldi?
Cok ilkel canlilardi suphesiz abiyogenez teorisi bu konuda en guclu teoridir.
Evrende duzen var...
Insan beyni bir seyin duzenli olduguna karar verirken aynisinin duzensizini gormesi lazim.yoksa gordugu ilizyondur.Daginik oda gormeyen bir adam hayatinda ilk defa bir odaya giriyor ve oraya duzenli diyor.Soruyorum kac tane evren gordunuz?Evrene sifat yuklemek haddimize degil su an.
Tanri konsepti zaten kendi icinde celisiyor.Daha yeni yazdim basliga Allah intihar edebilir mi?Edemez mi?
Varsayalim ki var Tanri?Beni yarattiginda biliyordu inanmayacagimi, hatta oyle yaradilmisim yani inanmayacak sekil.Neyse yaratti bitti bakti bana cehennemde sonsuza kadar yanacam beni niye test ediyor ki?Ben tanri oilsam baktim ki sonsuza kadar yanacak yok eder yenisini yaparim, kendi istedigim gibisini yaparim.Yani adam gibi dusunursen senin Allah'in zaten egoist sadistin teki.Sirf yakmak icin insan yapiyor.Yakmak istemese yakmaz.Elinde degil mi yoksa
Arkadaslarin hakliydi.Azcik akli olan adam orta cag mitolojisinden zihnini kurtarir.Dusunen adam ateist olur.Binlerce din gelmis binlerce Tanri gelmis de hicbiri koleligi yasaklamamis.O zamanin insani nerden bilsin ilerde insanlarin esit olacagini.Incil'de Kuran'da kolelik gayet normal karsilaniyor.Bu bile sacmaligini ortaya koyar dinlerin.
Ey iman edenler! Öldürülenler hakkında size kısas farz kılındı.
Hüre karşı hür, köleye karşı köle, kadına karşı kadın.Bakara / 178