Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 31-07-2011, 21:12
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Neyin gerçekliğinin farkına varmışsınız söylermisin ?
soyliyeyim, tanrilarin insanlari degil, insanlarin tanrilari yaratmis oldugu gercegi. Insan var olana kadar gecen 4,5 milyar yillik dunya tarihinde, var mi insandan baska bir canlinin yarattigi ve tapindigi bir tanri? Onlar da yasiyor, "rizk" ini aliyor her canli gibi. Dinozorlarin camisi, balilarin kilisesi olmayisi onlara "zeka" vermediginden dolayi mi, yoksa tanrilarinin olmayisi, insan var olana kadar baska bir canli turunun beyin seviyesine erisememis olmasinda mi aranmali dersin?

Sende inandığının en doğrusu olduğunu sanıyorsun ne farkın var ozaman ?
Ben inanmiyorum, "din"e inanmamak, dinsizlige inanmayi gerektirmez. Ille de inanmadan da insanin mutlu ve belki de daha durust ve ahlakli olabilecegine inanmadiginizdan oyle dusunuyorsunuz. Inanc kelimesi zaten kendini acikliyor; olmayan birseyin var olduguna inanmadir inanc. Var olsaydi inamazdin, bilirdin.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 31-07-2011, 21:32
kadirtimucin kadirtimucin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

the supernova´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Nedensiz hiçbirşey meydana gelmez diyen biri "tanrı" için neden aynı şeyi düşünemiyor çok garip.

Çekmecede fili hayal eden zihin inanmakla inanmamak arasında kalmıyor.
Olmadığını biliyor.

Linkteki mesajı nasıl anlayamıyorsun.Yani anlatılan şey çok basit.

Karşındaki kişi bir şeyin olmadığını biliyorsa "ya varsa" sorusu çok saçma oluyor , hepsi bu.
İşte bütün problemde bu ya nereden biliyor..
Ben biliyorum çünkü milyarlarca kanıt var kainatda peki senin ?
Linkteki mesajda kuantum fiziği problemi çözmüyorsun ki kardeşim bunu bende biliyorum anladım fakat sen benim demek istediğimi anlamamışsın !
Alt 31-07-2011, 21:41
Üye

vartor´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
soyliyeyim, tanrilarin insanlari degil, insanlarin tanrilari yaratmis oldugu gercegi. Insan var olana kadar gecen 4,5 milyar yillik dunya tarihinde, var mi insandan baska bir canlinin yarattigi ve tapindigi bir tanri? Onlar da yasiyor, "rizk" ini aliyor her canli gibi. Dinozorlarin camisi, balilarin kilisesi olmayisi onlara "zeka" vermediginden dolayi mi, yoksa tanrilarinin olmayisi, insan var olana kadar baska bir canli turunun beyin seviyesine erisememis olmasinda mi aranmali dersin?

Ben inanmiyorum, "din"e inanmamak, dinsizlige inanmayi gerektirmez. Ille de inanmadan da insanin mutlu ve belki de daha durust ve ahlakli olabilecegine inanmadiginizdan oyle dusunuyorsunuz. Inanc kelimesi zaten kendini acikliyor; olmayan birseyin var olduguna inanmadir inanc. Var olsaydi inamazdin, bilirdin.
İşte anlatmak istediğim bu güzel abicim ATEİZM VARSAYIMLAR ÜZERİNE KURULU düşünceler topluluğudur..İnsan var olana kadar baska bir canlı turunun beyin seviyesine erisememis olması bu Allah'ın yokluğu anlamınamı geliyor Balık milyar yıl öncede aynı balıktı şimdide aynı balık "TEK fark insan değişti"O da kuranda güzel bir şekilde kainatın neden yaratıldığını balığın diskosun camisinin neden olmadığını yazıyor..

Sen Allah'ın var olmadığına inanıyorsun sonuç itibariyle inanıyorsun..Yok olduğunu nereden biliyorsun biliyorsun ki inanıyorsunn ?
Alt 31-07-2011, 21:41
the supernova - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
the supernova the supernova isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

kadirtimucin´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İşte bütün problemde bu ya nereden biliyor..
Ben biliyorum çünkü milyarlarca kanıt var kainatda peki senin ?
Linkteki mesajda kuantum fiziği problemi çözmüyorsun ki kardeşim bunu bende biliyorum anladım fakat sen benim demek istediğimi anlamamışsın !
Yaşını bilmediğiniz birine kardeşim diye hitap etmek pek doğru değil sanırım.
Hani saygıdan söz etmiştiniz ya o açıdan.

Milyarlarca kanıttan bir kaçını söyler misin ?
Alt 31-07-2011, 21:47
Üye

Pardon gerçekten haklısınız kusuruma bakmayın lütfen..Amacım sizzi rencide etmek değilydi gerçekten bilseydim bukkadar zorunnuza gidecek gerçtek söylemezdim tekrar kusuruma bakmayın..

En büyük kanıt sizsiniz ! Bana vücudunuzun nasıl kendi kendiliğinden bu denli kusursuz olabiliceğini anlatabilirmisiniz hani bilim adamlarısınız bilimsel olarak lütfen..FELSEFE'siz anlatın lütfen..
Alt 31-07-2011, 21:51
ahmetsln - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ahmetsln ahmetsln isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sebepsiz bir çok suçlamaya maruz kalıyoruz. evet gerçekten zor.
Alt 31-07-2011, 21:56
the supernova - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
the supernova the supernova isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

kadirtimucin´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Pardon gerçekten haklısınız kusuruma bakmayın lütfen..Amacım sizzi rencide etmek değilydi gerçekten bilseydim bukkadar zorunnuza gidecek gerçtek söylemezdim tekrar kusuruma bakmayın..

En büyük kanıt sizsiniz ! Bana vücudunuzun nasıl kendi kendiliğinden bu denli kusursuz olabiliceğini anlatabilirmisiniz hani bilim adamlarısınız bilimsel olarak lütfen..FELSEFE'siz anlatın lütfen..
"zorunuza gidecek" gibi laf sokma çabaları..

"hani bilim adamlarısınız" gibi küçümseme çabaları..

İnançlı arkadaşların bu yönünün ortaya çıkması nedense fazla sürmüyor.

Tıp hazırlık öğrencisi olarak size insanların tanrı tarafından yaratıldığı mı öğretiliyor?

Bu konuda yeterince kaynak bulabilirsiniz.
Alt 31-07-2011, 22:03
ereninthenature - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ereninthenature ereninthenature isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ATEİZM VARSAYIMLAR ÜZERİNE KURULU
Bilim...

Evrimi anlamayan adam teismden kurtulamaz.

Canliligin nerden geldigini bliyoruz dostum.Tek hucreli canlilarin cok hucreli canlilari olusturmasi.Sonra 2 milyar yillik evrim.

Ilk canli nerden geldi?

Cok ilkel canlilardi suphesiz abiyogenez teorisi bu konuda en guclu teoridir.

Evrende duzen var...

Insan beyni bir seyin duzenli olduguna karar verirken aynisinin duzensizini gormesi lazim.yoksa gordugu ilizyondur.Daginik oda gormeyen bir adam hayatinda ilk defa bir odaya giriyor ve oraya duzenli diyor.Soruyorum kac tane evren gordunuz?Evrene sifat yuklemek haddimize degil su an.

Tanri konsepti zaten kendi icinde celisiyor.Daha yeni yazdim basliga Allah intihar edebilir mi?Edemez mi?

Varsayalim ki var Tanri?Beni yarattiginda biliyordu inanmayacagimi, hatta oyle yaradilmisim yani inanmayacak sekil.Neyse yaratti bitti bakti bana cehennemde sonsuza kadar yanacam beni niye test ediyor ki?Ben tanri oilsam baktim ki sonsuza kadar yanacak yok eder yenisini yaparim, kendi istedigim gibisini yaparim.Yani adam gibi dusunursen senin Allah'in zaten egoist sadistin teki.Sirf yakmak icin insan yapiyor.Yakmak istemese yakmaz.Elinde degil mi yoksa

Arkadaslarin hakliydi.Azcik akli olan adam orta cag mitolojisinden zihnini kurtarir.Dusunen adam ateist olur.Binlerce din gelmis binlerce Tanri gelmis de hicbiri koleligi yasaklamamis.O zamanin insani nerden bilsin ilerde insanlarin esit olacagini.Incil'de Kuran'da kolelik gayet normal karsilaniyor.Bu bile sacmaligini ortaya koyar dinlerin.

Ey iman edenler! Öldürülenler hakkında size kısas farz kılındı. Hüre karşı hür, köleye karşı köle, kadına karşı kadın.Bakara / 178

Science is not only compatible with spirituality; it is a profound source of spirituality.
-Carl Sagan

All ideology is toxic because ideology is a kind of insult to the gift of human free thinking.
-Terence McKenna
Alt 31-07-2011, 22:13
bakkalmahmud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
bakkalmahmud bakkalmahmud isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Ateist olmak hic zor deyil,bana göre akilin ve mantigin pesinden gitmekdir.
Mesela dindarlarla karsilasdigimda onlarin hasta oldugunu cok net görebiliyorum,ateizm akil hastaliklarina sifadir ben cok memnunum,akilla hareket etmek kadar güzel birsey yok.
Ateist ler bir cati altinda birlesip güc olusturmali ve dincilerin zulmü altinda yasayan insanlarada yardim etmeli,aslinda cok büyük bir gücüz ama dinciler kadar olamiyoruz.

"Din sıradan insanlar için gerçek, aydınlar için yalan, iktidarlar içinse kullanışlıdır." - Lucius Annaeus Seneca
Alt 31-07-2011, 22:21
ereninthenature - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ereninthenature ereninthenature isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Hokitoki´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ateist olmak hic zor deyil,bana göre akilin ve mantigin pesinden gitmekdir.
Mesela dindarlarla karsilasdigimda onlarin hasta oldugunu cok net görebiliyorum,ateizm akil hastaliklarina sifadir ben cok memnunum,akilla hareket etmek kadar güzel birsey yok.
Ateist ler bir cati altinda birlesip güc olusturmali ve dincilerin zulmü altinda yasayan insanlarada yardim etmeli,aslinda cok büyük bir gücüz ama dinciler kadar olamiyoruz.
Ilk baslarda cok sikinti cekmistim ama asil problemim kendime kizmamdi.Nasil bu kaar salak, cahil, ilkel, uyusuk oldun diyordum kendime.Nasil inanabildim bu sacmaliga?Kafami kivilcim cikarana kadar duvarlara surtesim geldi 2 ay.Sonra affettim kendimi.

Hic zorlanmadim ateist olurken.Kuran'i bir kere Turkce okumak yetti.

Science is not only compatible with spirituality; it is a profound source of spirituality.
-Carl Sagan

All ideology is toxic because ideology is a kind of insult to the gift of human free thinking.
-Terence McKenna

Önerilen Siteler