Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun Sitesi Topluluğu > Öneri, Düşünce & Eleştirileriniz

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 04-08-2011, 00:14
Violadagamba Violadagamba isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

istatistik´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Karşılıklı hakaretlerden oluşan konuşmalar ile bir tartışma ya da fikir alışverişi yaşanamayacağı görüşündeyim. Silinen mesajların %90'ı hakaret içerikli oldukları için siliniyor. Kişilerin hakarete varacak ifadeler kullanmadan da düşüncelerini anlatmaları pekala mümkündür. Böylelikle okuyan diğer kişilerin okuduklarından keyif almaları sağlanacaktır.
Bazılarının küfürlerinin tehditlerinin önemli bir kısmı korunurken diğerlerinin bütün yazılarının silinmesi kabul edilemez.

Sansürün sınırlarını tanımlamakta fayda var ve zarurî.

Tanımlayamıyorsanız; sansürü kaldırın. Sansür kötüdür; sansür Ilımlı İslâm demokrasisidir.
Alt 04-08-2011, 00:59
yucemanitu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
yucemanitu yucemanitu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Yanlış anlamayın, kimseyi savunuyor ya da suçluyor değilim; ( zaten tartışılan olayı tam olarak bilmediğim için bunu yapamam ) ama neden şikayet etmek yerine durumu karşılıklı konuşmak tartışmak isteyene "hayır, forumda konuşma sadece şikayet et" diyorsunuz? Yani dinlerin kutsalların eleştirildiği, Allah'ın eleştirildiği bir sitede bırakın moderasyon da eleştirilsin; ha uymak zorunda mısınız, eleştiren kişinin dediğini yapmak zorunda mısınız kesinlikle değilsiniz. Kendinizi savunun, doğru bildiğinizi yapın ama hemen kişiyi susturmaya yönelmeyin. Bırakın insanlar biraz eleştirsinler velev ki haksız olsun, siz de eleştirene haksız olduğunu söyler anlatırsınız. En despot, sitelerde bile zaman zaman moderasyonla ilgili eleştiriler tartışmalar oluyor. Bir eleştiri ille de düşmanlık değildir, insan elbette hata yapar yahu eleştiren de hatalı olabilir moderasyon da hatalı olabilir insanlar hata yapar bundan doğal ne var? Biz hatasız insan olmaz diyoruz. Allah'ın Amerikalısı da "Error is human being." diyor. Arkadaşlar, dostlar gerçekten bu thaf yasak siteye yakışmıyor.

SAPERE AUDE!
"Cehennemliklerin en hafifi azaplısı ayaklarına ateşten iki nalın giydirilmiş olan kimsedir. Bu nalınlar o kimsenin beynini tıpkı bir kazan gibi kaynatırlar. Kulakları kor, azı dişleri kor ve kirpikleri yalazdır. Karın boşluğundaki iç organları eriyip ayaklarından akar. Bu kişi en hafif azaplı cehennemliklerden biri olduğu halde en ağır cehennem azabını çekenlerden biri olduğunu zanneder." (Müttefekün Aleyh)
"Onların derileri pişip yandıkça azabı duymaları için onlara yeni cilt giydiririz." (Nisa; 56) Hasan-ı Basri şöyle demiştir: "Onların derileri günde yetmiş bin kere yanar ve yenilenir."
Hz. Peygamber (S.A.V) şöyle buyurmuştur: "Cehennem ehlinin alt çeneleri göğüsleri üzerine iner, üst çeneleri de alınlarına kadar çıkar. Bundan sonra sırıtan bir kelle halinde kalırlar." (Tirmizi)

Allah işkence edenlerin en hayırlısıdır.
http://kloroben.blogspot.com/

http://blog.radikal.com.tr/Bloglar/malumat-i-siddik
Alt 04-08-2011, 01:19
bursali68 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
bursali68 bursali68 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Merhaba,

Site yönetimini biraz anlamak gerektiğini düşünüyorum...Hangi yönden " hukuki " yönden...

Her yazışmanın-fikrin-konuşmanın sınırsız / sansürsüz olduğu bir sitenin eninde sonunda yasal yönden davalardan başını kaldıramaz duruma gelmesi de söz konusudur...İstediğini söyleyen söylediğiyle kalacak ya sonrası...Site yönetimi bunu niçin engellemediğini anlatabilir mi yargı önünde...Olur mu olur çıkar birileri bu yönde şikayette bulunur...Emin olun o hakaret içeren cümleleri yazanların ruhu duymaz neler olup bittiğinden...Ama o zor yolu bir de yaşayan site yönetimine sormak gerek...Gerçekten işleri zor....

Dolayısı ile ben bu açıdan yaklaşıyorum konuya ve site yönetiminin elinden geldiğince dengeyi sağlamaya , en azından kişisel hakaret-rencide edici söz-cümle veya söylemlere engel olmaya çalıştıklarını düşünüyorum...

Sansürü savunmuyorum ama bir kişinin özgürlüğü de diğerinin özgürlüğünü ihlal etmemeli...Her iki anlaşamayan tartışmayı hakaret falsolarına döndürmüş tarafları serbest bıraktıklarında o zaman fikirlerden ziyade " küfür-hakaret " platformuna dönüşmüş olur ki bence bu kabul edilemez bir durumdur...

Fikir ve düşünceler değil , hakaret içeren tartışmalar / cümleler süzgeçten geçirilmeli ki bunun yapılmaya çalışıldığını düşünüyorum...Ancak bu zor ve ince bir çizgidir,her ne kadar kolay gözükse de...

Sağlıcakla kalınız...

" Kötülüğün galip gelmesi için iyi insanların hiç bir şey yapmaması kafi " Edmund Burke
Alt 04-08-2011, 01:55
Üye

bursali68´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhaba,

Site yönetimini biraz anlamak gerektiğini düşünüyorum...Hangi yönden " hukuki " yönden...

Her yazışmanın-fikrin-konuşmanın sınırsız / sansürsüz olduğu bir sitenin eninde sonunda yasal yönden davalardan başını kaldıramaz duruma gelmesi de söz konusudur...İstediğini söyleyen söylediğiyle kalacak ya sonrası...Site yönetimi bunu niçin engellemediğini anlatabilir mi yargı önünde...Olur mu olur çıkar birileri bu yönde şikayette bulunur...Emin olun o hakaret içeren cümleleri yazanların ruhu duymaz neler olup bittiğinden...Ama o zor yolu bir de yaşayan site yönetimine sormak gerek...Gerçekten işleri zor....

Dolayısı ile ben bu açıdan yaklaşıyorum konuya ve site yönetiminin elinden geldiğince dengeyi sağlamaya , en azından kişisel hakaret-rencide edici söz-cümle veya söylemlere engel olmaya çalıştıklarını düşünüyorum...

Sansürü savunmuyorum ama bir kişinin özgürlüğü de diğerinin özgürlüğünü ihlal etmemeli...Her iki anlaşamayan tartışmayı hakaret falsolarına döndürmüş tarafları serbest bıraktıklarında o zaman fikirlerden ziyade " küfür-hakaret " platformuna dönüşmüş olur ki bence bu kabul edilemez bir durumdur...

Fikir ve düşünceler değil , hakaret içeren tartışmalar / cümleler süzgeçten geçirilmeli ki bunun yapılmaya çalışıldığını düşünüyorum...Ancak bu zor ve ince bir çizgidir,her ne kadar kolay gözükse de...

Sağlıcakla kalınız...
Ne demiştim? Yetmez ama evet demokrasisi... Site yurt dışından yayın yaptığı için kimse dava filan açmaz. Zaten 22 Ağustostan sonra da buraya girebileceğimizi sanmıyorum; site işte o zaman ileri demokrasiyle yüzleşecek.

Vakit gazetesi gibi yayın organlarının yaptığı üzere doğrudan birisine zarar veren, birilerini adıyla adresiyle hedef gösteren yazılara ve uluslar arası hukukça da ortak mücadele edilmesi gereken korkunç suçların (Pedofili, snuff videolar, işkence vs) o suçlara katkı sağlayacak şekilde övülmesine ve felâket zamanlarında ilgili ülkenin çıkarları gereği sınırlı ya da tam sansür uygulamak dışında sansür kötüdür.

Site uyguladığı sansürü yeniden tanımlamalı ve herkes ona göre davranmalıdır.
Alt 04-08-2011, 02:01
Üye

Merhaba,

Ne demiştim? Yetmez ama evet demokrasisi... Site yurt dışından yayın yaptığı için kimse dava filan açmaz. Zaten 22 Ağustostan sonra da buraya girebileceğimizi sanmıyorum; site işte o zaman ileri demokrasiyle yüzleşecek.
Sn.Violadagamba,herkesin gayet doğal yaptığı gibi ben de görüşümü sunmuşum...Ama sanırım sizi rahatsız eden bir şey söyledim...Bu size karşı rahatsızlık veren cümlemi gösterebilir misiniz...???

Bekliyorum arkadaşım...

Sağlıcakla kalınız...

" Kötülüğün galip gelmesi için iyi insanların hiç bir şey yapmaması kafi " Edmund Burke
Alt 04-08-2011, 02:09
Üye

Merhaba,

Sn.Violadagamba,herkesin gayet doğal yaptığı gibi ben de görüşümü sunmuşum...Ama sanırım sizi rahatsız eden bir şey söyledim...Bu size karşı rahatsızlık veren cümlemi gösterebilir misiniz...???

Bekliyorum arkadaşım...

Sağlıcakla kalınız...
Sayın Bursalı68,

Size hakaret etmedim. Sitedeki sansür hakkında site yöneticilerinin yetmez ama evetçi diye tanımladığım algılamaları ile sizin gibi bir müminin algılamasının nasıl da çakıştığını açıklamaya çalıştım.

Sitedeki birçok kişiye göre ben bir faşistim. Ama sansüre karşıyım. En fazla 2 sayfalık bir metinle sansürün sınırları tanımlanabilir.

Ama site yönetimi tıpkı siz demokrat müminler gibi muğlak bir sansür tanımı yapıp tıpkı siz müminler gibi pofuduk tavşan kılığında konuyu geçiştiriyor.
Alt 04-08-2011, 02:26
Üye

Merhaba,

Size hakaret etmedim. Sitedeki sansür hakkında site yöneticilerinin yetmez ama evetçi diye tanımladığım algılamaları ile sizin gibi bir müminin algılamasının nasıl da çakıştığını açıklamaya çalıştım.
Sn.Violadagamba,ben de zaten bana hakaret etmişsiniz demedim...Benden alıntı yapınca nedenini sordum,mutlaka rahatsızlık hissettiğiniz birşeyler yazmış olabileceğimi düşündüm...

Ama sanırım yanılmışım...Sorun sadece sizin yanılmanızmış...Bakınız bu çakışmayla eşleştirdiğiniz ben ne demişim...;

Sansürü savunmuyorum ama bir kişinin özgürlüğü de diğerinin özgürlüğünü ihlal etmemeli...
Özgürlük sınırı ,bir başkasının özgürlüğünün sınırına kadardır...Bunun neresi " yetmez ama evetçi " bir zihniyet...???

Sitedeki birçok kişiye göre ben bir faşistim. Ama sansüre karşıyım. En fazla 2 sayfalık bir metinle sansürün sınırları tanımlanabilir.
Bu söylediğinize ters bir cümlem var mı...???

Ama site yönetimi tıpkı siz demokrat müminler gibi muğlak bir sansür tanımı yapıp tıpkı siz müminler gibi pofuduk tavşan kılığında konuyu geçiştiriyor.
Ancak böyle kafanıza göre tanımlama-niteleme ve pervasızca sarfettiğiniz sözlerden dolayı başınız dertten kurtulmaz...İnsan ne ederse kendine edermiş...Anlıyorum ki siz de kendinize ediyorsunuz...Şu yukarıdaki tabiriniz yakışık mıdır...??? İşte herkesin herkese kafasına göre söyleyeceği sözlere bir örnek sundunuz...Bu kadar rahat yazabildiyseniz bu alaycı nitelemeyi , niçin şikayet ediyorsunuz ki...Tutarsızsınız gibi geldi...

Şimdiki yazınıza bakınca , mümkünse site yönetiminin yazıları " daha da didik didik " etmelerini öneriyorum...!!!

Sağlıcakla kalınız...

Alt 04-08-2011, 02:37
Üye

Özgürlük sınırı ,bir başkasının özgürlüğünün sınırına kadardır...Bunun neresi " yetmez ama evetçi " bir zihniyet...???
Beyefendi,

Dedikleriniz boştur; zira burada kimsenin yazdığı kimsenin özgürlüğüne halel getirmemektedir.

Şimdiki yazınıza bakınca , mümkünse site yönetiminin yazıları " daha da didik didik " etmelerini öneriyorum...!!!
Pofuduk tavşanmış gibi tanımlamalar yaptığınızı söylemek sizi neden bu kadar dehşete gark etti ve yazdıklarımın didik didik edilerek sansür edilmesini önermenize neden oldu?

DEDİĞİM DE BU!:

Sansür kötüdür! Kimse "Pofuduk tavşan gibi", kıç, Kürtçü, faşist, Türkçü, "Allah belânızı versin!", "Çilek severim", "Atatürk deccaldi!", "Şeriat istiyorum!", "Çiş pipiden çıkar" ve sair sarfettiği lafların bahanesiyle kendini ifade etmekten men edilemez! Yetmez ama evet demokratı bile olsanız AYIPTIR...
Alt 04-08-2011, 02:50
Üye

Merhaba,

Pofuduk tavşanmış gibi tanımlamalar yaptığınızı söylemek sizi neden bu kadar dehşete gark etti ve yazdıklarımın didik didik edilerek sansür edilmesini önermenize neden oldu?
Hiç kimsenin hiç kimseye " nedensiz " kendisine bu yönde bir müdahale olmaksızın bu tarz yazma hakkı yoktur da o yüzden...

Bakınız benim ilk mesajıma....;

- Sizin şahsınıza pervasızca,alaycı bir cümlem var mı...

Bakınız ikinci mesajıma...;

Bunlar olmadığı halde bir de dönün kendi yazdıklarınıza bir daha bakın...Sizin insanlarla bir sorununuz mu var...???

Rahatsızlık verenden rahatsız olunur...Yazım tarzınız , hitap tarzınız son derece rahatsız edici...Bundan daha başka bir neden mi olur...

İnsanların kendini ifade etmesi men edilemez ( teorik ) ama siz PERVASIZCA ve alaycı bir tavır ve edayla yazarsınız ( pratik/gerçekleşen )...Ve buna da ÖZGÜRLÜK dersiniz , engellenirse de SANSÜR narası atarsınız öyle mi...??? Döneceksin önce size ne yazılmış , siz ne yazmışsınız,ona bakacaksınız...Teorikte söyleminiz güzel ancak pratikte diptesiniz...!!! Önce hatayı kendinizde arayın,hata üreteceğinize...

Sağlıcakla kalınız...

Alt 04-08-2011, 03:07
Üye

Merhaba,

Hiç kimsenin hiç kimseye " nedensiz " kendisine bu yönde bir müdahale olmaksızın bu tarz yazma hakkı yoktur da o yüzden...

Bakınız benim ilk mesajıma....;

Bakınız ikinci mesajıma...;

Bunlar olmadığı halde bir de dönün kendi yazdıklarınıza bir daha bakın...Sizin insanlarla bir sorununuz mu var...???

Rahatsızlık verenden rahatsız olunur...Yazım tarzınız , hitap tarzınız son derece rahatsız edici...Bundan daha başka bir neden mi olur...

İnsanların kendini ifade etmesi men edilemez ( teorik ) ama siz PERVASIZCA ve alaycı bir tavır ve edayla yazarsınız ( pratik/gerçekleşen )...Ve buna da ÖZGÜRLÜK dersiniz , engellenirse de SANSÜR narası atarsınız öyle mi...??? Döneceksin önce size ne yazılmış , siz ne yazmışsınız,ona bakacaksınız...Teorikte söyleminiz güzel ancak pratikte diptesiniz...!!! Önce hatayı kendinizde arayın,hata üreteceğinize...

Sağlıcakla kalınız...
Sayın Site Yönetimi,

Sansür uygulamanızın mantığı aynen Sayın Bursalı68'in yukarıdaki haletiruhiyyesindeki gibi. İlk başta "Pofuduk tavşan" misali "Demokrasi, hak, hukuk" ardından da "Sen bana nasıl pofuduk tavşan benzetmesi yaparsın?!" diyip cezalar vermek; siteden atmak gibi talepler dillendirmek.

SANSÜR KÖTÜDÜR.

Birleşik Krallık, Fransa, Danimarka, ABD ve benzer ülkelerin sansürle ilgili uygulamalarını okuyun; ona binaen 2 sayfalık kat'î sınırları olan tanımınızı yapın ve o sınırlı sansürü uygulayın. İleri demokrat müminler ve BDP'liler örneklerindeki mini ölçekli Tayyipler gibi davranmayın.

Önerilen Siteler