Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 22-08-2011, 10:10
taylan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
taylan taylan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Bu keyfi gözaltıların ardındaki neden sadece ses kayıtları değildir. O işin bahanesi.
Esas sebep Suriye'ye yapılması muhtemel bir askeri operasyona muhalefet edecek güçleri sindirmektir. Çünkü Aydınlık gazetesi taraflı ve yandaş medyada çıkan sahte Suriye haberlerini yalanlayarak gerçekler hakkında halkı bilgilendirmişti. Suriye'deki muhaliflerin kimlerden silah temin ettiğini, neye hizmet ettiklerini tüm detaylarıyla gözler önüne sermişti.

Bu baskın ve keyfi gözaltılarla ilgili basında (Can Dündar'ın yazısı hariç) en ufak bir karşı çıkış ve eleştiri görülmemiştir.

http://evrimteorisi.org
Hayat Değişimdir...
Alt 22-08-2011, 14:28
Astur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Astur Astur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

murteddd´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Taraf'ın sansürlediği belgenin orjinalini ve Taraf'ın verdiği sansürlenmiş haline nereden bakabiliriz?
Bu iddiaları ben de belli bir cenahtan habire duymakla birlikte dayandırıldıkları belgeye rastlamadım. Bu belgeler Wikileaks'in internete açtığı belgelerden olsa ulaşmak ve doğrulamak/yanlışlamak çok kolay olurdu iddiaları. Ama bu belgeler doğrudan Taraf'a verildiyse durum ayrı. O zaman Aydınlık vs. bunların orijinaline nasıl ulaştı bakmak lazım.

A skeptic is one who prefers beliefs and conclusions that are reliable and valid to ones that are comforting or convenient, and therefore rigorously and openly applies the methods of science and reason to all empirical claims, especially their own. A skeptic provisionally proportions acceptance of any claim to valid logic and a fair and thorough assessment of available evidence, and studies the pitfalls of human reason and the mechanisms of deception so as to avoid being deceived by others or themselves. Skepticism values method over any particular conclusion.
–Dr. Steven Novella, The New England Skeptical Society
Alt 22-08-2011, 14:36
murted - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
murted murted isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator

Astur´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu iddiaları ben de belli bir cenahtan habire duymakla birlikte dayandırıldıkları belgeye rastlamadım. Bu belgeler Wikileaks'in internete açtığı belgelerden olsa ulaşmak ve doğrulamak/yanlışlamak çok kolay olurdu iddiaları. Ama bu belgeler doğrudan Taraf'a verildiyse durum ayrı. O zaman Aydınlık vs. bunların orijinaline nasıl ulaştı bakmak lazım.
İnternete tüm belgeleri verme işlemi bitmedi mi? İsim tabanlı aramayla bulunabilmesi lazım. Neden hem sadece Taraf'a versinler ki?

No Religion No Cry

Ateizmi Anlamak için tıkla!
Alt 23-08-2011, 01:30
yucemanitu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
yucemanitu yucemanitu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

SAPERE AUDE!
"Cehennemliklerin en hafifi azaplısı ayaklarına ateşten iki nalın giydirilmiş olan kimsedir. Bu nalınlar o kimsenin beynini tıpkı bir kazan gibi kaynatırlar. Kulakları kor, azı dişleri kor ve kirpikleri yalazdır. Karın boşluğundaki iç organları eriyip ayaklarından akar. Bu kişi en hafif azaplı cehennemliklerden biri olduğu halde en ağır cehennem azabını çekenlerden biri olduğunu zanneder." (Müttefekün Aleyh)
"Onların derileri pişip yandıkça azabı duymaları için onlara yeni cilt giydiririz." (Nisa; 56) Hasan-ı Basri şöyle demiştir: "Onların derileri günde yetmiş bin kere yanar ve yenilenir."
Hz. Peygamber (S.A.V) şöyle buyurmuştur: "Cehennem ehlinin alt çeneleri göğüsleri üzerine iner, üst çeneleri de alınlarına kadar çıkar. Bundan sonra sırıtan bir kelle halinde kalırlar." (Tirmizi)

Allah işkence edenlerin en hayırlısıdır.
http://kloroben.blogspot.com/

http://blog.radikal.com.tr/Bloglar/malumat-i-siddik
Alt 23-08-2011, 01:31
yucemanitu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
yucemanitu yucemanitu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

SAPERE AUDE!
"Cehennemliklerin en hafifi azaplısı ayaklarına ateşten iki nalın giydirilmiş olan kimsedir. Bu nalınlar o kimsenin beynini tıpkı bir kazan gibi kaynatırlar. Kulakları kor, azı dişleri kor ve kirpikleri yalazdır. Karın boşluğundaki iç organları eriyip ayaklarından akar. Bu kişi en hafif azaplı cehennemliklerden biri olduğu halde en ağır cehennem azabını çekenlerden biri olduğunu zanneder." (Müttefekün Aleyh)
"Onların derileri pişip yandıkça azabı duymaları için onlara yeni cilt giydiririz." (Nisa; 56) Hasan-ı Basri şöyle demiştir: "Onların derileri günde yetmiş bin kere yanar ve yenilenir."
Hz. Peygamber (S.A.V) şöyle buyurmuştur: "Cehennem ehlinin alt çeneleri göğüsleri üzerine iner, üst çeneleri de alınlarına kadar çıkar. Bundan sonra sırıtan bir kelle halinde kalırlar." (Tirmizi)

Allah işkence edenlerin en hayırlısıdır.
http://kloroben.blogspot.com/

http://blog.radikal.com.tr/Bloglar/malumat-i-siddik
Alt 23-08-2011, 01:52
Kıdemli Üye

murteddd´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İnternete tüm belgeleri verme işlemi bitmedi mi? İsim tabanlı aramayla bulunabilmesi lazım. Neden hem sadece Taraf'a versinler ki?
Bazı belgeleri sadece gazeteler vasıtası ile yayımlıyorlardı sanırım bir ara, yanılıyor olabilirim.

Belgeler internette herkese açık ise sansürleme işi çok anlamsız olur. O belgeleri yayımlamadılarsa da doğrulamak çok basit olur. Aydınlık'ın bahsettiği belgelere Wikileaks üzerinden link verebilecek var mı?

A skeptic is one who prefers beliefs and conclusions that are reliable and valid to ones that are comforting or convenient, and therefore rigorously and openly applies the methods of science and reason to all empirical claims, especially their own. A skeptic provisionally proportions acceptance of any claim to valid logic and a fair and thorough assessment of available evidence, and studies the pitfalls of human reason and the mechanisms of deception so as to avoid being deceived by others or themselves. Skepticism values method over any particular conclusion.
Alt 23-08-2011, 18:14
taylan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
taylan taylan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Eşbaşkanın savaş oyunlarına alet olmayan ve halkı bu yönde bilinçlendirmeye çalışan İşçi Partisi, Ulusal Kanal ve Aydınlık gazetesinin 4 yurtseveri tutuklanmış. Kendi matbaasını kurmak üzere olan Aydınlık gazetesinin kısa sürede artan tirajı hükümetin ödünü kopartmaya yetmiş görünüyor.

http://www.ulusalkanal.com.tr/index....el-&Itemid=174

http://evrimteorisi.org
Hayat Değişimdir...

Konu taylan tarafından (23-08-2011 Saat 18:28 ) değiştirilmiştir.
Alt 23-08-2011, 18:21
kharon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
kharon kharon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bazı belgeleri sadece gazeteler vasıtası ile yayımlıyorlardı sanırım bir ara, yanılıyor olabilirim.

Belgeler internette herkese açık ise sansürleme işi çok anlamsız olur. O belgeleri yayımlamadılarsa da doğrulamak çok basit olur. Aydınlık'ın bahsettiği belgelere Wikileaks üzerinden link verebilecek var mı?
sn.astur,

Doğru hatırlıyorsunuz, Wikileaks Taraf gazetesi ile anlaştı Türkiye yayın hakları Taraf gazetesinde, aralıklara yayınlamaya devam ediyorlar.

Generallerle ilgili bir belge var ama benim ingilizcem yeterli değil siz bakabilirmisiniz ? Uzun bir telgraf, ayrıca 6 tane ilgi numarası var, o telgrafları da bulmak gerekebilir, ben siteye baktım bulamadım.

saygılar

Ne kadar az bilirseniz, onu o kadar şiddetle savunursunuz. B.Russell
Alt 23-08-2011, 23:55
Kıdemli Üye

ahlen´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sn.astur,

Doğru hatırlıyorsunuz, Wikileaks Taraf gazetesi ile anlaştı Türkiye yayın hakları Taraf gazetesinde, aralıklara yayınlamaya devam ediyorlar.

Generallerle ilgili bir belge var ama benim ingilizcem yeterli değil siz bakabilirmisiniz ? Uzun bir telgraf, ayrıca 6 tane ilgi numarası var, o telgrafları da bulmak gerekebilir, ben siteye baktım bulamadım.

saygılar
Verdiğin linke göz attım ahlen, Melih Aşık'ın Wikileaks'te olduğunu iddia ettiği yazışmalar linkte mevcut değil.

Ben Aydınlık'ın iddiasına pek güvenemedim. Bu belgelere nereden ulaşmışlar? Bir şekilde ulaşmışlarsa neden hepsini yayımlamıyorlar?

Alt 24-08-2011, 00:28
kharon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
kharon kharon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Verdiğin linke göz attım ahlen, Melih Aşık'ın Wikileaks'te olduğunu iddia ettiği yazışmalar linkte mevcut değil.

Ben Aydınlık'ın iddiasına pek güvenemedim. Bu belgelere nereden ulaşmışlar? Bir şekilde ulaşmışlarsa neden hepsini yayımlamıyorlar?
teşekkürler sn.astur.

Aydınlığın askeri istihbarat ile bağları var galiba, ordan bilgi alıyorlar sanki.
Yolum Beyoğlu'na düşerse uğrayıp eski sayıları sorarım.

saygılar

Ne kadar az bilirseniz, onu o kadar şiddetle savunursunuz. B.Russell

Önerilen Siteler