DEMAN´isimli üyeden Alıntı
DERSIM SEHITLERIMIZI SAYGIYLA ANIYORUM...
Bu insanlik disi katliami planlayan ve uygulayanlarin izinden giderek, bu katliami mesru kilanlari ise siddetle KINIYORUM !
|
ozgur_beyin´isimli üyeden Alıntı
sevgili deman bu işe bizim bir dahlimizmi var sürewkli böyle şeyleri önümüze koyhuyorsun burası ateist bir site. soykırım müzesi değil. bizim ne yapmamız gerekiyor imzamı toplayalı mmı yahut seni alkışlayalımmmı ne yapalım ne buyuruyorsun. derdin ne
|
ALKA´isimli üyeden Alıntı
Evet burası ateist bir site ve bu yüzden bu gibi soykırım veya katliam vakalarını anlatan konuların açılması gayet normal olmalı sayın özgür beyin. Burada da açılmayacaksa nerede açılacak? Turan Dursun sitesi olarak Evrensel İnsan Haklarını kabul ediyor muyuz etmiyor muyuz? Soy kırımları yeriyor muyuz yer miyoruz?
Biz Ateistler aynı dertten muzdarip değil miyiz?
Düşünün biri size "sürekli bize Turan Dursun'un öldürülmesini önümüze koyuyorsunuz, burası cinayete kurban giden insanların sergilendiği müze değil" dese bu bir duyarsızlık olmaz mı?
|
antika´isimli üyeden Alıntı
Sevgili DEMAN soykirimlarin sorumlusu özgürbeyin deyil ,sömürü düzeni ve bu düzen varoldukca soykirimlar ,acliklar ve bütün kötülükler olucakdir, özgür gibi insanlar kolay yetismiyor ve bu insan biraz saygiyi hakediyor görüsündeyim(bunu yazarken özgür gibileride kasdediyorum isim saymaya gerek yok,bu insanlar biraz ayricaligi hakediyorlar alka ve sende buna dahilsin)kaldiki senin gibi insanlar ufak hatalari hep es gecer bu tavrina cok sasirdim.saygilar ve sevgiler
|
Sevgili antika, beni anlaman icin, ilk mesajimi yukariya alintiladim. Sevgili ALKA nin ona hitaben cevabinida alintiladim. Gördügün gibi ne benim, nede sevgili ALKA nin onu suclamasi ve soykirimci olarak nitelendirmesi yoktur. Biz sadece onun TD forum sitesinin, Ateist bir site olmasina dikkatimizi cekip, soykirmlari ve katliamlari hatirlatmamiza duydugu rahatsizliktan sitemimizi dile getirdik.
Ateist olmak toplumsal meselelere duyarsiz kalmamayi gerektirmez, hatta inancli olanlardan daha cok DUYARLI olmayi gerektirir, cünkü inancli olanlar, kemmalin müslüman askerleri bu vahseti gerceklestirdi. Dersim´in dini Alevilik degilde, Ateizm olsaydi, ayni soykirim Ateistlerede reva görülürdü. Bizlerin Aleviler ve Ateistler olarak, dayanisma icerisinde olmasi gerekirken, birbirimize en azindan köstek olmamamiz lazim. Cumhuriyet tarihinde yasanan katliamlar ve bu katliamlari yasattiranlar TABU olmamalidir, hele hele Ateistler icin asla olmamalidir.
Biz Dersim´lilerin en önemli amaci, TC devletinin bu katliamla yüzlesmesini ve resmi bir özür dilemesini saglamaktir.
Ayni sekilde Türkiye toplumununda bu insanlik disi katliamla yüzlesmesi gerekmektedir. Devletin bu ayibini örtbas edip, mesrulastirici yorumlardan kacinmak bunun icin iyi bir baslangic olacaktir.
Yorumlarimda kimseyi kirmamaya özen gösterdigim dogrudur, ancak beni kirici mesajlardanda hoslandigimi söyleyemem. Benim yerime kendini koyarsan, sende ayni sekilde, sevgili ALKA nin mesajini begenir ve tesekkür ederdin.
Hersey ragmen, ben sevgil özgür_beyin kardesimi cok seviyorum ve bu arada bana hitaben yazmis oldugu mesajdanda üzüntü duydugundan eminim.
Yeni nickinin sana bol sans getirmesini temenni ederim.
Sevgilerimle...