Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 26-09-2011, 16:23
Firestorm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Firestorm Firestorm isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

TUBA´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
konuya yakışacak bir video, çocukların beyni nasıl kirletiliyor yalan yanlış bilgilerle

Dini eleştirmek için politikayı kullanmayı pek ayri iyi yapıyorsunuz abla bakıyorum ama konu politik olarak eleştirilmeye gelince veya politika konuşma konusuna gelince bu gruplaşma yapıyor politika konuşmak yerine dini konulara yönelelim diyen yine sizsiniz nasıl oluyor bu çelişki hani dinleri çelişkilerini eleştiriyoruz ya sizide eleştirelim

Eğer ki politika konuşmak istemiyorsanız dini konularda hiç bir şekilde potlitik kişileri veya konularını kullanmayın sonuçta orada atatürk değilde atıyorum "a" kişisinden bahsetse buraya koymazdın videoyu dikkat etmek gerek
Alt 26-09-2011, 16:31
TUBA TUBA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Firestorm´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Dini eleştirmek için politikayı kullanmayı pek ayri iyi yapıyorsunuz abla bakıyorum ama konu politik olarak eleştirilmeye gelince veya politika konuşma konusuna gelince bu gruplaşma yapıyor politika konuşmak yerine dini konulara yönelelim diyen yine sizsiniz nasıl oluyor bu çelişki hani dinleri çelişkilerini eleştiriyoruz ya sizide eleştirelim

Eğer ki politika konuşmak istemiyorsanız dini konularda hiç bir şekilde potlitik kişileri veya konularını kullanmayın sonuçta orada atatürk değilde atıyorum "a" kişisinden bahsetse buraya koymazdın videoyu dikkat etmek gerek
değil "a" kişisi feriştahı dahi olsa koyardım. amacın beni eleştirmekse buyur, ama videoyu sonuna kadar izle ve küçücük beyinlerin islamiyet adına ne şekilde zehirlediğini gör. benim hep anlatmaya çalıştığım husus atatürkü parçalara bölmeye çalışılmasıydı. dindar kesimde atatürke dil uzatıyor başka başka kesimde, acaba hangisi haklı? gerçi ben burada atatürk için koymadım videoyu ama anlayan anlamıştır diye umuyorum.

bu arada şunu belirtmeden de geçemeyecem, atatürkün ilke ve inkilapların peşinden gidenleri katledecekler bunu biliyorum.

peki bu videoyu seyredin

Konu istatistik tarafından (05-10-2011 Saat 13:01 ) değiştirilmiştir.
Alt 26-09-2011, 16:50
Sangre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Sangre Sangre isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

murteddd´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Haydi çocuklar Kur’an kursuna

Ahmet Altan beyin ateistliğini de, liberalliğini de yesinler...

İronidir canım o demek isterdik ama maalesef değil.

Taraf 'özgürlüğü' böyle savundu: 'Haydi çocuklar Kur’an kursuna'
Aslında Liberallerin 'özgürlük' konusunda savunduklarına bakılırsa, Taraf'ın bu tavrı tutarlı gözüküyor.

Özetle diyorlar ki; Bireyler kendi çocuklarının hangi konularda eğitim alabileceklerini, hangi konularda alamayacaklarını seçme özgürlüğüne sahiptir.. Çocuklarını kendi benimsedikleri dini öğretme, bu doğrultuda eğitme hakları vardır.. Devlet veya toplum, bu çocuklara kendi 'ideolojileri' doğrultusunda her hangi bir düzenleme yapamaz.. İdeolojilerden kendini soyutlamak zorunda olan devletin, eğitim ve öğretim gibi bir konularda, insanlar için neyin iyi neyin kötü olduğunu belirleme, bu konuya karışma gibi bir hakkı yoktur.. Aynı şey 'zorunlu eğitim' gibi konular için de geçerli.. Ailelerin çocuklarını okula gönderme gibi bir zorunlulukları da yoktur.. Zorunlu eğitim, 'özgürlüğe' bir şekilde müdahaledir.

Yani özetle böyle bir şey.. Tabii bu tip bir özgürlük tanımına ben (artık) katılmıyorum.. Ama Liberalizm'in klasik tanımıyla gayet tutarlılar.. Böyle bir tanımı güncel yazarlardan Mustafa Akyol iyi savunuyor mesela.. Fikirlerine hiç katılmasam da, dinlemekten zevk aldığım nadir Muhafazakar Liberallerden biridir kendisi.

Konu Sangre tarafından (26-09-2011 Saat 16:55 ) değiştirilmiştir.
Alt 04-10-2011, 20:07
staind staind isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Merhaba,

Düşünmeyen, sorgulamayan bir nesil yaratmak için kuran kurslarından iyi yer mi var?
Alt 05-10-2011, 13:05
zulfikar56 zulfikar56 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

staind´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhaba,

Düşünmeyen, sorgulamayan bir nesil yaratmak için kuran kurslarından iyi yer mi var?
var örneğin ilkokul. mevcut sistem sorgulamaya karşı. mesela Atatürkü sorgulaya biliyormusunuz. kendinizi ilk okul öğretmeni farz edin coçuklara Atatürkü sorgusuz sualsiz sevdirmek zorundasınız. cocuklarında sevmesi gerekir.zira müfettişin biri coçuklardan birine Atatürkü seviyormusun diye sorarsa öğrencinin cevabı hayır olmamalıdır. aksi taktirde ayvayı yediniz.mevcut sistem Atatürkçü gençlik yetiştirmek üzerine kurulmuş.
Alt 05-10-2011, 13:15
murted - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
murted murted isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator

Sangre´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Aslında Liberallerin 'özgürlük' konusunda savunduklarına bakılırsa, Taraf'ın bu tavrı tutarlı gözüküyor.

Özetle diyorlar ki; Bireyler kendi çocuklarının hangi konularda eğitim alabileceklerini, hangi konularda alamayacaklarını seçme özgürlüğüne sahiptir.. Çocuklarını kendi benimsedikleri dini öğretme, bu doğrultuda eğitme hakları vardır.. Devlet veya toplum, bu çocuklara kendi 'ideolojileri' doğrultusunda her hangi bir düzenleme yapamaz.. İdeolojilerden kendini soyutlamak zorunda olan devletin, eğitim ve öğretim gibi bir konularda, insanlar için neyin iyi neyin kötü olduğunu belirleme, bu konuya karışma gibi bir hakkı yoktur.. Aynı şey 'zorunlu eğitim' gibi konular için de geçerli.. Ailelerin çocuklarını okula gönderme gibi bir zorunlulukları da yoktur.. Zorunlu eğitim, 'özgürlüğe' bir şekilde müdahaledir.

Yani özetle böyle bir şey.. Tabii bu tip bir özgürlük tanımına ben (artık) katılmıyorum.. Ama Liberalizm'in klasik tanımıyla gayet tutarlılar.. Böyle bir tanımı güncel yazarlardan Mustafa Akyol iyi savunuyor mesela.. Fikirlerine hiç katılmasam da, dinlemekten zevk aldığım nadir Muhafazakar Liberallerden biridir kendisi.
Bunun farkındayım dostum. Hak ve özgürlükleri mümkün mertebe kısıtlamamaktan yana bir insan olarak reşit olmayan bir bireyi ailesinin belli bir inanca ya da bir başkasının, kurumun belli bir ideolojiye göre yetiştirme hakkının olup olmadığı açıkçası benim için işte budur şeklinde yaklaşılabilecek kadar net bir konu değil. Klasik liberalzm açısından ''bireyler, kendi çocuklarının hangi konularda eğitim alabileceklerini, hangi konularda alamayacaklarını seçme özgürlüğüne sahiptir'' şeklindeki yaklaşımı anlayabilmekle beraber bu haberi gene de bu şekilde Vakit ya da Yeni Şafak gibilerle aynı ağızdan vermiş olmalarını yadırgadım. Tabi bu tarz bir yaklaşımı benimseyen bir liberalin artık ateist ya da bilmem ne olmasının önemi kalmıyor olaya bakış açısı itibariyle. Sanırım hem nalına hem mıhına vurmuşum, artık ne gelirse.

No Religion No Cry

Ateizmi Anlamak için tıkla!
Alt 05-10-2011, 13:40
Khaos Khaos isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

çocuk hakları diye birşey duydunuz mu siz arkadaşlar.

liberalizmleri gereği bireyin kendi çocuğunu kafasına göre eğitme hakkına atıf yapanlar,
konuya çocuk hakları açısından bakmayı neden gözden kaçırıyorlar.

bu konunun iki yönü var.

somut ve siyasi olan yönü düpedüz örgütlü gericiliğin manevrası olmasıdır.
her zaman olduğu gibi bu manevraları aklamak gericiliğin atarabasına koşulmuş beygirlere yani liboşlara düşmüş.

diğer yönü ise hukuk felsefesidir ki,
hiç kimsenin bir çocuğun beynini yıkama hakkı yoktur.
bir materyalist de çocuğuna materyalizmi empoze edemez.
Alt 05-10-2011, 13:56
zulfikar56 zulfikar56 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sayın khaos siz coçuğunuzu nasıl yetiştirirdiniz. sonuçta cocukta olsa akıl sahibidir cacuk yaştabile sorgulamaya başkayabilir. mesela cocuğunuzun size baba biz nasıl var olduk diye sorarsa ne dersin.
Alt 05-10-2011, 14:42
Khaos Khaos isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

zulfikar56´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sayın khaos siz coçuğunuzu nasıl yetiştirirdiniz. sonuçta cocukta olsa akıl sahibidir cacuk yaştabile sorgulamaya başkayabilir. mesela cocuğunuzun size baba biz nasıl var olduk diye sorarsa ne dersin.
benim üç tane oğlum var.
en küçüğü bana hala ''allaha emanet ol baba '' diyor.

nasıl varolduğumuz belli.
bu konuda bir tane bilimsel teori var.
o teoriyi anlatırım.

birde dinlerin ürettiği savsatalar var.
o savsataları da anlatırım.
sonra da derim ki,
seçim senin.

ama sen diyemezsin.

kuran kurslarında o küçücük çocuklar bilime karşı koşullanacaklar.
cehennem korkusuyla akılları dumura uğratılacak.
iğrenç bir ödül-ceza sistemiyle korku ve umut arasında beyinsizleşecekler.

kendi çocuklarınız bile olsa o çocuklara bunu yapma hakkınız yok.

bir çocuğa sadece bilgi verme hakkınız var.

sürüleştirme amacınıyla yapılan bu iğrençlik bir de özgürlük meselesi gibi sunulmaya kalkılıyor.
trajik ve ironik.
Alt 05-10-2011, 14:44
jadi jadi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Ben kemalistlere nutuk kurslari, sosyalistlere de karl marks ocaklari acmalarini tavsiye ediyorum. O zaman tatmin olacaklar bence

Önerilen Siteler