yamans´isimli üyeden Alıntı
Turan Dursun forumundaki arkadaşlardan bu kadar dar mantık beklemezdim açıkcası,
sangre arkadaşımız diyorki siyaset yasaklanırsa başka forumlara üyelerimiz kayar,
dinlerden özgürlüğe faydası olmayan insan kayarsa bence birşey farketmez şimdi düşündüğünün tam tersini düşün sangre,
forumda sürekli siyasetten dolayı forumdan soğuyan ve dini başlıklarıa ilgi duyan yazarlar siyasetin dini konulardan daha fazla ilgi çekmesinden dolayı başka forumlara kayarsa ne olacak ?
ayrıca programdaki 10. madde
"TDK eleştirel düşünme ve aydınlanma geleneğini sahiplenir, mutlak hakikati bulduğunu sanan din ve ideolojilerin dogmalarına karşı çıktığı kadar, daha doğru olanı arama sürecinden tamamen vazgeçen ve insan aklının iflasını ilan eden sınırsız rölativizm ve nihilizm çizgisine de karşı çıkar."
burdan siyasetin bu forumun vazgeçilmezi olduğu sonucunumu çıkarıyorsun ?
|
Bir sitede 'x konusu tartışılıyor' diye, siteden ayrılmaların olması anlamsız bir durumdur.. Fakat 'y konusunu tartışmanın yasak' olduğu yerde, o forumdan ayrılmaların yaşanması anlamlıdır ve doğaldır.
Yani TD sitesinde siyasi konular tartışılıyor diye birileri ayrılıyorsa, bunu anlamam gerçekten güç.. Ama siyasi konuların tartışılması yasaklanırsa, ben dahil bir çok kişi forumdan ayrılacaktır.. Bu 2x2=4, herkesin bildiği bir durum.
Biz forumdaki insanları dinlerden özgürlüğe faydalı veya zararlı olarak ayırmıyoruz.. Eğer öyle ayırsaydık, örneğin dinlere karşı sert olunması gerektiğini savunan ve Dawkins'in deyimiyle 'Militan Ateizm' konusu sitede tartışmaya açılırdı.. Çünkü ben dinlere karşı daha hümanist bir çizgideyim, forumdaki üyelerin çoğu ise daha sert bir çizgide.. Bazı üyeler benim dinlerle karşı mücadelede davalarına zarar verdiğimi düşünebilirler.. Ben de o kişilerin her hangi faydası olmadığını düşünebilirim.. Sırf bu şekilde düşünüyoruz diye, birbirimizin foruma faydalı olmadığını düşünüp forumun dışına atmak istemiyoruz.. Burada herkes özgür düşüncesiyle hareket ediyor.. Ve herkesi bir değer olarak görüyoruz.
Programdaki 10. madde demedim.. 10. madde ve sonraki maddeler forumun siyasi çizgisini ifade ediyor.. Yani site, zaten siyasi bir çizgiye sahip.. Böyle bir sitede politika forumunun olmaması, kendisiyle çelişiyor.
Ayrıca en basitinden programda şöyle bir ifade bulunuyor;
13. TDK, dinlere karşı entelektüel ve kültürel mücadeleyi ana etkinlik alanı olarak kabul etmekle beraber kişilerin ve toplumların din dışında çok sayıda güçlü sosyal ve ekonomik etken tarafından etkilendiğini de kabul ettiği için insanlara, toplumlara ve onları ilgilendiren genel politik konulara salt din açısından yaklaşmaz. TDK çeşitli konulardaki safını dinsel saflaşma esasına göre kurmaz.