Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun Sitesi Topluluğu > Öneri, Düşünce & Eleştirileriniz

Anket Sonucuna Bak: Politika Bölümü kaldırılsın mı ?
EVET 21 25,61%
HAYIR 61 74,39%
Katılımcı sayısı: 82. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor

Konu Kapatılmıştır

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 25-09-2011, 16:23
murted - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
murted murted isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Nayır, Yaman, olabilemez. Jadı'dan mahrum bırakamayız üyelerimizi.

Zaten tartışmalar kendisinin dediği gibi başka forumlarda siyasete kayar bu kez. Tarih bölümü müsait mesela, olmadı felsefe bölümündeki başlıklara falan kayar.

No Religion No Cry

Ateizmi Anlamak için tıkla!
Alt 25-09-2011, 16:23
turko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
turko turko isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sansür ve yasak bu forumun düşünce yapısına taban tabana zıt bir kavramdır ...

ayrıca politika bölümü kaldırılırsa zaten farklı konulara sarkan politik düşünceler iyice olur olmadık yerlerde-konularda-başlıklarda karşımıza çıkacaktır , bence kaldırılmamalı..

içmişem bir dolu olmuşam ayık ...
Alt 25-09-2011, 16:30
jadi jadi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Eskiden uye oldugum yine boyle ateizm uzerine acilmis bir forum vardi. Orada ozel olarak politika bolumu yoktu. Bu tip mevzulari cafe'de konusurduk. Dert degil bence kapatilabilir
Alt 25-09-2011, 16:30
yamans - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
yamans yamans isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Turan Dursun forumundaki arkadaşlardan bu kadar dar mantık beklemezdim açıkcası,
sangre arkadaşımız diyorki siyaset yasaklanırsa başka forumlara üyelerimiz kayar,
dinlerden özgürlüğe faydası olmayan insan kayarsa bence birşey farketmez şimdi düşündüğünün tam tersini düşün sangre,
forumda sürekli siyasetten dolayı forumdan soğuyan ve dini başlıklarıa ilgi duyan yazarlar siyasetin dini konulardan daha fazla ilgi çekmesinden dolayı başka forumlara kayarsa ne olacak ?
ayrıca programdaki 10. madde
"TDK eleştirel düşünme ve aydınlanma geleneğini sahiplenir, mutlak hakikati bulduğunu sanan din ve ideolojilerin dogmalarına karşı çıktığı kadar, daha doğru olanı arama sürecinden tamamen vazgeçen ve insan aklının iflasını ilan eden sınırsız rölativizm ve nihilizm çizgisine de karşı çıkar."
burdan siyasetin bu forumun vazgeçilmezi olduğu sonucunumu çıkarıyorsun ?
Alt 25-09-2011, 16:34
TurkceRap TurkceRap isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

yamans´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Düşüncelerin hoşumuza gidip gitmemesiyle ne alakası var ? bu forumun amacına hizmet etmesi amacıyla böyle birşey talep ediyorum.

Ne Ulvî amaçlarınız varmış beee, Peh peh peh...

Başka biri de demişki insanları ayrıştırıyor bilmem ne, ne alakası var? Ben sırf kapitalizmi savunuyorum diye komünist bir arkadaşla herhangibir konuda hemfikir olamazmıyım?

Ayrıca, o denli sınırlanmış bir forumun büyüyüp gelişmesi zordur.

"Solcu politikacılar özgürlüğünüzü çocuklar ve fukaralıkla mücadele namına elinizden alırlar, sağcı politikacılar ise bunu aile değerleri ve uyuşturucu ile mücadele adına yapar. Heriki durumda da iktidar büyür ve güçlenir, siz ise daha az özgür olursunuz."

Harry Browne

http://www.liberteryen.org
http://www.freemarketforever.com
http://www.libertariansforum.com
http://www.theuklibertarian.com
http://www.cato.org
http://www.lp.org
http://www.aynrand.org
http://www.mises.org
"Daima birşeyi yapmamanızı öğütleyen birileri olacaktır. Esas mesele onlara aldırmamayı bilmektir.
Tim Robbins
Alt 25-09-2011, 16:41
Dark_Prince - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Dark_Prince Dark_Prince isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Önce din sonra politika.Önce dinlerden özgürleştirmeliyiz,insanların düşünceleri özgürleşmeli ki Politika vb. yapabilelim.Bu ülke insanları kimin ne yaptığına bakmıyor hangisi Allah diyor ona bakıyor.Allah diyen isterse milleti kırıp geçirsin adamlar ''oh oh ne güzel'' deyip resmen zevk alıyorlar.

Bu şartlarda Demokrasiye'de karşıyım.Durum böyleyken TD sitesinin Dini bırakıp da Siyasete yönelmesi olmaz.Siyasetçiler nereye giderlerse gitsin,bize sağlam din savaşçıları lazım.Dinlerden özgür insanların birlik olup daha güçlü olmaları gerekirken Siyasetin tek yaptığı ayrıştırma.Çünkü Siyaset de çoğu kimsede tabu durumunda.

Politika ayrıştırıyor,dine harcamamız gereken zamanı emiyor.Bu durumda da dinler karşşısında daha güçsüz olmamızı sağlıyor.Bizim bu foruma girerken siyasi kimliklerimizi çöpe atmamız ve hep birlikte dine karşı durmamız gerekir.

Kısacası dinin olduğu yerde ne siyaset ne de demokrasi yapılabilir.Siyaset tüm bunları engelleyebilecek bir konu,kaldırılması birçok açıdan daha iyi olacaktır.

TurkceRap´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ne Ulvî amaçlarınız varmış beee, Peh peh peh...

Başka biri de demişki insanları ayrıştırıyor bilmem ne, ne alakası var? Ben sırf kapitalizmi savunuyorum diye komünist bir arkadaşla herhangibir konuda hemfikir olamazmıyım?

Ayrıca, o denli sınırlanmış bir forumun büyüyüp gelişmesi zordur.
Ayrışmanın örnekleri mevcuttur,hatta en büyük örneklerinden biri de benim.Belki kendi sorunun diyeceksin ama siyasetin bu etkisini de gözardı etmemek gerekir.

Tanrı'nın Adımlarını İzle Ama Asla Takip Etme!

Blog Facebook
Alt 25-09-2011, 16:45
Khaos Khaos isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

bakın arkadaşlar

ben materyalistim.
ancak anarko-komünistim de.

birisi felsefem-dünya görüşüm.
diğeri politik düşüncem.

felsefem ve dünya görüşümün politik düşüncemle bağı da var.

dinlerden özgürlük bağlamında türkçerapla dinsel gericiliğe karşı aynı başlıkta beraber mücadele edebilirim.
ancak kapitalizmin içerdiği gericiliğe karşı başka bir başlıkta türkçerapa karşı da mücadele edebilirim.

edebilmeliyim.

bu forumun sınırlarını küçültmeye kalkmaya, tektip bir üniformaya girmeye kimse kalkışmasın.

dinlerden özgür olmak ile kapitalist sömürürden ve o sömürüyü koşullayan ideolojilerden özgür olmak benim için aynı bütünün parçalarıdır.

dine ne kadar düşmansam, kapitalizme daha fazla düşmanım.
çünkü aralarındaki ilişkiyi görüyorum.

iyiden iyiye saçmasapan bir tez bu.
poitika forumu kalksın demek apolitik ve yedeklenmiş bir antiteizm yapalım demektir.

politika yapanların antiteizm yapmaya enerjileri kalmayacağını ima etmek ise tam bir savsata.

ben politik forumda yazdğımdan daha fazlasını islam bölümünde yazıyorum.
demekki engel olmuyor.
savsata üretmeyelim beyler.
Alt 25-09-2011, 16:46
Sangre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Sangre Sangre isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

yamans´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Turan Dursun forumundaki arkadaşlardan bu kadar dar mantık beklemezdim açıkcası,
sangre arkadaşımız diyorki siyaset yasaklanırsa başka forumlara üyelerimiz kayar,
dinlerden özgürlüğe faydası olmayan insan kayarsa bence birşey farketmez şimdi düşündüğünün tam tersini düşün sangre,
forumda sürekli siyasetten dolayı forumdan soğuyan ve dini başlıklarıa ilgi duyan yazarlar siyasetin dini konulardan daha fazla ilgi çekmesinden dolayı başka forumlara kayarsa ne olacak ?
ayrıca programdaki 10. madde
"TDK eleştirel düşünme ve aydınlanma geleneğini sahiplenir, mutlak hakikati bulduğunu sanan din ve ideolojilerin dogmalarına karşı çıktığı kadar, daha doğru olanı arama sürecinden tamamen vazgeçen ve insan aklının iflasını ilan eden sınırsız rölativizm ve nihilizm çizgisine de karşı çıkar."
burdan siyasetin bu forumun vazgeçilmezi olduğu sonucunumu çıkarıyorsun ?
Bir sitede 'x konusu tartışılıyor' diye, siteden ayrılmaların olması anlamsız bir durumdur.. Fakat 'y konusunu tartışmanın yasak' olduğu yerde, o forumdan ayrılmaların yaşanması anlamlıdır ve doğaldır.

Yani TD sitesinde siyasi konular tartışılıyor diye birileri ayrılıyorsa, bunu anlamam gerçekten güç.. Ama siyasi konuların tartışılması yasaklanırsa, ben dahil bir çok kişi forumdan ayrılacaktır.. Bu 2x2=4, herkesin bildiği bir durum.

Biz forumdaki insanları dinlerden özgürlüğe faydalı veya zararlı olarak ayırmıyoruz.. Eğer öyle ayırsaydık, örneğin dinlere karşı sert olunması gerektiğini savunan ve Dawkins'in deyimiyle 'Militan Ateizm' konusu sitede tartışmaya açılırdı.. Çünkü ben dinlere karşı daha hümanist bir çizgideyim, forumdaki üyelerin çoğu ise daha sert bir çizgide.. Bazı üyeler benim dinlerle karşı mücadelede davalarına zarar verdiğimi düşünebilirler.. Ben de o kişilerin her hangi faydası olmadığını düşünebilirim.. Sırf bu şekilde düşünüyoruz diye, birbirimizin foruma faydalı olmadığını düşünüp forumun dışına atmak istemiyoruz.. Burada herkes özgür düşüncesiyle hareket ediyor.. Ve herkesi bir değer olarak görüyoruz.

Programdaki 10. madde demedim.. 10. madde ve sonraki maddeler forumun siyasi çizgisini ifade ediyor.. Yani site, zaten siyasi bir çizgiye sahip.. Böyle bir sitede politika forumunun olmaması, kendisiyle çelişiyor.

Ayrıca en basitinden programda şöyle bir ifade bulunuyor;

13. TDK, dinlere karşı entelektüel ve kültürel mücadeleyi ana etkinlik alanı olarak kabul etmekle beraber kişilerin ve toplumların din dışında çok sayıda güçlü sosyal ve ekonomik etken tarafından etkilendiğini de kabul ettiği için insanlara, toplumlara ve onları ilgilendiren genel politik konulara salt din açısından yaklaşmaz. TDK çeşitli konulardaki safını dinsel saflaşma esasına göre kurmaz.
Alt 25-09-2011, 17:26
Firestorm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Firestorm Firestorm isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

İster boş olsun ister dolu insanlar çevrelerindeki yaşadıları dünyaya sadece dine inanan insanlar ve dine inanmayan insanlardan ibaret değil hayat sadece bu konu üzerine kurulu değil. İnsanlar dünyanın diğer gündemlerinide konuşmak fikirlerini anlatmak istiyicektir ve çoğu zamanda fikirlerini etrafa yaymak istiyicektir. Her ne kadar sitenin hedefi dinlerden özgürlük olsada bu dinlerden özgür olan insanların dünyanın geri kalanı ile ilgili fikirlerini söylemelerini engelleyemez sonuçta. Politika bölümünün kapatılmasının isteği her ne kadar kendince mantıklı şeyler üzerine kurulmuş olsada malesef ki politika olduğu sürece böyle bir şey olmıyıcaktır. Forumda poltika konuşulmasını yararlı buluyorum kişisel olarak bu dünyadaki tüm konuların dini konular olmadığınıd ve dünyanın geri kalanını da görebildğimizin bir işareti her zamanda din konuşmak olmuyor açıkcası
Alt 25-09-2011, 18:04
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Din ile siyaseti ayrıştırmak mümkün değil, zaten dinlerden, tabulardan özgürlük dahi başlı başına politiktir, inanç değildir diye düşünüyorum. Hır gür de olsa, önemli olan kolun yen içinde kalmasını bilmek, herkesin birbiriyle kavga etse dahi, diğer görüş sahibinin görüşünü kabullenmesek dahi, o kişinin görüşü olduğunu kabullenmek önemlidir.. Bir yerde tartışma, fikir alışverişi yoksa orada hayat-canlılık bitmiştir diye düşünüyorum.

Toplum olarak hayli geriyiz diye, kendimizi aşacağımız kanalları tıkamak hiç çözüm olmaz diye düşünüyorum. yani aman şu olur konuşma, aman şunları ürküteceksin sus, aman şeyine dokunacak sus, aman busuna değecek etme diye diye biz bu gün bu haldeyiz, hala ağaç dalına çaput bağlıyoruz, okunmuş suları içiyoruz..

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Konu Kapatılmıştır

Önerilen Siteler