Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 04-02-2012, 21:10
upuaut upuaut isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

upuaut - İCQ üzeri Mesaj gönder upuaut - AİM üzeri Mesaj gönder upuaut - YAHOO üzeri Mesaj gönder upuaut isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder

Mutezile´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
upuaut

Öncelikle bu önermeyi ispatlamanız lazım. Ekonomi rakamları bu sözde başarının koca bir fiyasko=karabasan olduğunu açık seçik anlatıyor.

Sizin başarıdan ne anladığınızı bilmiyorum.

Toplumun hangi kesiminin bu başarıdan nasiplendiğini de bilmiyorum.

Apaçık bir iflas öncesi stagflasyon ile karşı karşıyayız. Ve 2012 içinde/sonunda moratoryumun eli kulağında olduğunu eylülde babacan dahi ufaktan, kısık sesle fısıldadı.

Şu ''başarı konusunu'' ciddi olarak konuşmalıyız.
Tabii ki konuşalım. Ama ben orada bir başarıdan söz ederken, olumsuz anlamda bir başarıdan söz ettim.

Aslında Matematik'te başarı için "olumlu" ya da "olumsuz" anlamına bakılmaz. Matematiği'nin "İhtimaller" konusunda başarı, istenen durumun gerçekleşmesidir. İşte bu anlamda bakıldığında, ülke yönetimini ele geçirmek de bir başarı olarak algılanabilir. Tabii ki biz böyle bir algılama içinde değiliz, fakat karşı taraf tastamam böyle düşünüyor.
Alt 04-02-2012, 21:39
Mutezile - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Mutezile Mutezile isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Başarıdan kastınız Ülke yönetimini ele geçirme konusu ise; tamam. Onu bir tür gözbağı (ilüzyon) yoluyla da olsa gerçekleştirdiler

Diğer taraftan bir çok kişi gerçekten ekonominin harika bir durumda olduğunu söyleyebiliyor, söylüyor. Ben sizin de aynı kanıda olduğunuzu çıkardım yazınızdan.

Neyse, şu ekonomi savunucuları bir başlık açsa da biz de öğrensek 'başarının' çapını.

‘Barışı sabote etmek için Türklerle savaştık. Öldük ve öldürdük… Sevr Antlaşması ve ‘büyük Ermenistan’ hayali gözlerimizi kör etti. Kandırıldık ve Rusya’ya bağlandık… Tehcir doğruydu ve gerekliydi…’

''Askerî operasyonlara katıldık. Kandırıldık ve Rusya’ya bağlandık. Tehcir doğruydu ve gerekliydi. Gerçekleri göremedik, olayların sebebi biziz. Türklerin millî mücadelesi haklıydı. Barışı reddetmemiz ve silahlanmamız büyük bir hataydı. ''
Ovanes Kaçaznuni (Ermenistan'ın 1. Başbakanı)
Alt 04-02-2012, 22:09
upuaut upuaut isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

upuaut - İCQ üzeri Mesaj gönder upuaut - AİM üzeri Mesaj gönder upuaut - YAHOO üzeri Mesaj gönder upuaut isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder

Başarıdan kastınız Ülke yönetimini ele geçirme konusu ise; tamam. Onu bir tür gözbağı (ilüzyon) yoluyla da olsa gerçekleştirdiler

Diğer taraftan bir çok kişi gerçekten ekonominin harika bir durumda olduğunu söyleyebiliyor, söylüyor. Ben sizin de aynı kanıda olduğunuzu çıkardım yazınızdan.

Neyse, şu ekonomi savunucuları bir başlık açsa da biz de öğrensek 'başarının' çapını.
Benim hakkımda kesinlikle yanlış düşünüyorsun. Yani ben o mesajı yazarken, ekonomiden bahsetmedim bile.

Neyse, bence de ekonomide herhangi bir başarımız sözkonusu bile değil. Yalnızca 10 yıldır kendimizi kandırmışız. Yani AKP'nin aldığı ekonomik önlemleri öncekiler de alabilirdi, ama bunun dış ayağı eksikti. Bunun dışında, yakında yani 2012'de bu ekonomi balonunun hep birlikte patladığını göreceğiz.
Alt 05-02-2012, 17:32
VraeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
VraeL VraeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

rastaman´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Eğer AKP hareketini doğru okuyamazsanız ne ortadoğu nede dünya siyasetinde sağlıklı tesbitlerde bulunamazsınız.Sevip sevmemeniz,hatta gerçekte demokrat yada gizli bir ajandası olup olmadığı önemli değil(-ki var),yüzde 50 oy almayı başarmış,ardarda seçimlerden galip çıkmış ve önceki hükumetlere göre ekonomide başarılı ve ortadoğunun en beğenilen lideri olmuş bir politikacı incelemeye değerdir.
Evet kesinlikle incelemeye değerdir, kimse aksini iddia etmedi zaten.

%50 güzel bir rakam, sokaktan çevirdiğiniz 100 kişiye "marşımız nedir?" sorusunu yönelttiğinizde cevap alamıyorsunuz bu ülkede... (:
Buyrun efenim ilgili video:

Ayrıca "tbmm'nin açılımı" nedir ile "şuan ki devlet başkanımız" kimdir sorusuna da cevap alamıyorsunuz...
Buyrun ilgili video:

videolardaki vatandaştan anlayacağınız gibi dışardaki halkın ülkesindeki sistemden, kendisini yönetenlerden haberi yok...

Ayrıca gündemide takip etmiyor, etseler bile pek birşey anlamıyorlar zanımca. Mesela wikileaks... (:
ilgili video:

Star haberin meşhur örneklerini geçip kendi hayatımdan 3-5 örnek vereyim:

Üst komşum "eskisi gibi hastahanalarda kuyruk sıkıntısı çeğğmiyoruz bu parti iyi vallaha gııı" diyerek son seçimlerde oyunu akp'ye atıyor,

dedem kılıçdaroğluyla, recebin boyu farkının göz önünde bulundurarak tayibin ülkeyi daya iyi yöneteceği sonucuna varıp oyunu akpye atıyor,

amcam babamla konuşurken "ya ağabey baksana eski solcuların çoğu bdp'te, e ağızları güzelde laf yapıyor vallaha bdp'ye oy vericem" diyerek bdp'ye oy veriyor.

mahalle arkadaşım, cep telefonu operatörleri insanlardan ayda 1 liralık telsiz ücreti almaya başlaynıca "yaaa olm devlet güçlensin işte 1 lira çoğğğmu para mııaaagoim laaa" şeklinde bir yorum yapıyor ve oyunu akpye atıyor...

Şu saydıklarımın hiç biri akpyi cidden tanımıyor, icraatlarını takip etmiyor,
vaat ettikleri şeyleri gerçekleştirip gerçekleştirmediklerine dair bir araştırmada bulunmuyor, sadece sabah işlerine gidiyor, akşam gelip facede video paylaşıyor veya oyun oynuyor veya yetenek sizsiniz'i izliyor... Sizce şu yukardaki videodaki insanlar ve bu saydığım tanıdık insanlar, akpye oy atan %50'nin yüzde kaçını oluşturuyorlar? %50'sini mi? 60? 70?

Sonuç olarak anlatmak istediğim şey, incelenmesi gereken şey bence akp değil, tersine bugün ki türkiye toplumudur.

Başarılı illede ''iyi'' demek değildir,yarın bu sitenin kapanıp ''dini değerlere hakaret eden'' üyeler hakkında soruşturma açılmayacağının garantisi bile yok,antidemokratik uygulamaları saymakla bitmez hükumetin.
Amacınız anti-propaganda yapmaksa bunları tek tek sayar eleştirirsiniz,[B]ama olan biteni anlamaksa başarılarını da görmek zorundasınız.
Evet, üşengeçliği, cahilliği, vurdumduymazlığı, bana dokunmayan yılan bin yaşasın anlayışlılığı, tembelliği, fiziksel zevklere düşkünlüğü, abazalığı başına vurmuş, fakat yakıp yıkmakta ve savaşmakta on numara olan bir ulusu devletini kişisel çıkarlar uğruna kullanmanın en güzel yolu, sevdikleri o dünyevi zevkleri onlara tattırarak yüzlerini güldürmek, güldürürkende saman altından su yürütmektir. Önem teşkil eden şeyler, halkın yüzünün gülmesi değil, halkın yüzü gülerken diğer yandan da samanın altından bir şeylerin akıp akmadığıdır.

Tesbitleriniz sığ ve inandırıcı olmaktan çok uzak.Şu ülkede her başbakanın totaliter eğilimlerini vurgulamak için Hitler benzetmesi yapılır,Özaldan Çillere,Demirele,Erbakana kadar Türkiye hep savaş öncesi Almanya portreleriyle tasvir edilegelmiştir.

Sormak lazım yabancı diplomatlara,ben bu ikisini çok benzetiyorum,siz ne düşünürsünüz diye,ne derler sizce?

Yanlış anlaşılmasın(kesinlikle anlaşılır) Erdoğanın demokrat kişiliğe sahip olduğunu anlatmıyorum,analizlerin daha gerçekçi ve yere basar türden olması gerektiğini söylüyorum.

Kimse Erdoğandan bir gün gelip sandıkları toplamasını beklemesin,
Erdoğan Hitlerleşecek kadar salak değil,zaten içeri tıkmak istediğini bir şekilde tıkıyor,yürütmenin her antidemokratik uygulamasını seçimle başa gelmiş olmasının verdiği güçle örtüyor.

Umarım içerideki gazetecilerle başlayıp despot uygulamaları sıralayarak bir cevap vermezsiniz.
ahaha : D analizde nerden çıktı, benim amacım propaganda veya ciddi bir politik eleştiri değil, kendi ülkesinin insanına "ananı da al git lan" diyen bir baş(!)bakanı iğnelemektir. Yoksa kimsenin ciddi ciddi hitlerle veya himlerle benzerliği olduğunu iddia etmiyorum.

tayyyyyib!
Hitler'in tırnağı bile olamaz.
Hele ki Henreich Himler, son yüz yılın en büyük ezoterist ve okültist araştırmacısı ve uygulayıcısıdır.

Saygılarımla
Alt 05-02-2012, 20:47
rastaman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
rastaman rastaman isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

rastaman:

Ülke ve millet; bütçesi ile , üretim(sizliği) ile, tasarruf(suzluğu) ile İFLAS'ta. Moratoryumun eşiğinde aslında.
VraeL´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
%50 güzel bir rakam, sokaktan çevirdiğiniz 100 kişiye "marşımız nedir?" sorusunu yönelttiğinizde cevap alamıyorsunuz bu ülkede... (:
Buyrun efenim ilgili video:
upuaut´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Neyse, bence de ekonomide herhangi bir başarımız sözkonusu bile değil. Yalnızca 10 yıldır kendimizi kandırmışız.
Bazen-taraf olsak bile-siyasi yada sosyal olgulara tarafsız bakmaya çalışmak lazım arkadaşlar.
Baştan söylemiştim,ilk durum analizimiz yanlışsa diğerleri de vardığımız sonuçta yanlış olur diye.

Varsayalım siz haklısınız,ekonomimiz gerçekten iflasta,hükumetin hiçbir iktisadi başarısı yok.Böyle varsayalım,bakalım bu analiz bizi nerelere götürecek.

Ekonomimiz iflasta olduğuna göre bu insanların neden AKP'ye oy verdiğini açıklayamayacaksınız.Öyle ya dünyanın hiçbir yerinde ekonomiyi batıran bir hukumet bu oyları alamaz,hadi bir kez aldı bunu 3 kez tekrarlayamaz.Tekrarlasa bile oylarını artıramaz.

Bir kısmınız bu % 50'yi ''Ya bu milletin alayı yobaz zaten'' şeklinde açıklamaya çalışacak,diğer bir kısmınız Vrael'in anafikri ''bu milletin dünyadan haberi yok,oyunu da tombaladan numara çeker gibi belirliyor'' olan (aslında çok az da olsa hak verdiğim)bir önermeye yaslanacak,kimileriyse seçimlerin baştan sona göstermelik olduğunu,iktidarın seçim hileleriyle başa geldiğini savunacak.

Siz gerçekten böyle mi tahlil ediyorsunuz olayları?
Vatandaş AKP'ye oy veriyor,çünkü insanlar oy vereceği partiyi cebini düşünerek belirliyor,istikrar istiyor ve AKP'nin kendi beklentilerini karşıladığına inanıyor.Bazılarının sandığı gibi ne bu millet kökten yobaz,nede
seçimler baştan sona yalan.Ne zaman ki başta ekonomi olmak üzere belli başlı kalemlerde başarısız olurlar,o zaman millet yollar bunları.
Mesele bu kadar basittir.

Bu ülkenin en büyük problemi yıllarca enflasyon olmuştur.Onyıllarca % 70 ortalamayla seyreden,bazen 90 lara 110 lara fırlayan ''enflasyon canavarı'' Türk mizahını bile şekillendirmiştir.Vatandaş iktidara geldiği yıl enflasyonu daha önce hiçkimsenin görmediği seviyelere indiren bir hükumetle tanışıyor.
Büyüme oranları,kişi başına düşen gelir birçok ekonomik kriter AKP lehine olacaktır.

Gerçekten ekonomisi iflas etmiş bir ülkede yaşadığımızı düşünüyorsanız ya hiç ekonomi bilmiyorsunuz,yada dayak yememişsiniz.

Uluslarası medyayı da mı takip etmiyor musunuz,bu yazdıklarınızı Time'ın,Le Figaro'nun editörlerine sorsak ''haklısınız,siz son 10 yılda ekonomiyi batırdınız'' derler mi sizce?

Şu an Avrupa ve dünya ekonomisi ne durumda görmüyor musunuz?

Gelir dağılımındaki eşitsizliklerle ilgili eleştirileri ayrı tutuyorum,AKP'nin bu konuda eleştirilecek çok yönü var.

3 yıl 5 yıl,artık ne zaman ekonomide çuvallarlar,o zaman mevcut muhalefete gün doğar.

Türkiyede şu an BDP dışında ciddiye alınacak muhalefet yok bu arada,muhalefet anlayışları yandaş medya ve takunyalı Hitlerden bir adım öteye geçememiş CHP ve MHP Erdoğanın en büyük şansı olsa gerek.Vatandaş gerçekçi bulmuyor bu iki partiyi,oy veren de mecburen veriyor.

upuaut´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bunun dışında, yakında yani 2012'de bu ekonomi balonunun hep birlikte patladığını göreceğiz.
Upuat sana katıldığım tek nokta da burası,2012 gerçekten pek hoş geçecek gibi durmuyor.Ama kabineden de benzer bir açıklama geldi zaten,büyüme beklentilerini %4'e düşürdüler.
Suriyeyle -ve dolayısıyla Irakın Şii yönetimi ve İranla-gerilen ilişkiler,ortadoğunun genel durumu gibi sebepler önümüzdeki birkaç yıl ekonomiyi zorlayacak gibi görünüyor.

Önerilen Siteler