Natürelist´isimli üyeden Alıntı
Sevgili kral ciplak,
inaniz ki, eger türk vatandasi olsaydim, ilk basta solugu, stuttgart türk konsoloslugunda ben alirdim diye düsünüyorum. Siz büyük emekler vererek bu asamaya getirmissiniz, ama maalesef ne yazik ki kimsenin bu konu da kili kipirdamiyor?!! üzücü bir durum. Insanlarin icraati yalnizca yazi yazmakla olmaz, artik zamani coktan geldi ve geciyor. Tabii ki Almanya'da türk vatandasi ateist arkadaslar var, ama simdiye kadar ne kendileri ile nede herhangi bir yerde toplanip görüsmüslügümüz var, yalnizca sevgili deman disinda kendisi ateist olmasa da yine cok ortak yönlerimiz var.
Evet bu bizim büyük acigimiz boslugumuz, kimlerin ne sekilde ve nasil ortak hareket edecegimizin kararsizligi icinde kaldigini gösteriyor. Gönül isterki en azindan yilda bir kere reel sekilde toplanip fikir ve görüs alisverisinde bulunarak önemli adimlar atilabilir, bu türkiyede su anda zor görünsede, bunu Almanya dan baslatabiliriz yeterki isteyenler olsun. Ama görünen odurki bunun saglanmasi icin henüz daha coook.. ekmek yememiz gerekiyor, kaldiki bunun acik örneklerini türkiyede ki ateist siteler arasi sürtüsmelerin yasandigina sahit oluyoruz.
Alevilere gelince durum yine farksiz, herkes ortak bir yönde hareket edecegine, aksine birbirini hasim görerek asil amaclarini hedeflerini unutuyorlar, iki kisi kavga yaparken bu haliyle ücüncü hasiminin isine yariyor, ve cok da pasif kaliyorlar. Gecenlerde bunu bir alevi derneginde dile getirdim, ama hic bir kimsenin tinladigi yok!
Insanlarin elinde koskoca kazanilmis bir hak var, ama nedense bu hak'ki hayata gecirmelerinde hic bir girisimlerde bulunulmuyor, neden susuluyor bunu da gercekten bende anlamis degilim, yeterki bir kipirdanma olsun destegimi bu konuda esirgemem, isterlerse öm, dan bana yazabilirler, ilk basta da dedigim gibi türk vatandasi olmak gerekiyor, bunda cekinecek kaygilanacak bir sey yok.
Not; Computer'im al-zeus'un rahmetine kavustu, internet cafede yaziyorum, mesajlara gec verebilirim umarim sorun olmaz.
Saygilarimla iyi forumlar..
|
Vah vah...
Demek computerin seni yolda bıraktı...
Ne diyelim başımız sağolsun sevgili kardeşim...
A-li Zeus başka keder vermesin...
Bundan bir ay kadar önce Radikal gazetesinde bir yazı okudum...
Bu gazetenin yazarlarından biri, çok duygulu, heyecanlı ve düzene kafa tutan bi yazı kaleme almıştı...
Yazar çok liberal ve üst perdeden kalem oynatan biri olmasına rağmen, benim gibi cahil biri onu anladı ve " Vay be demek böyle cesur adamlar da varmış " diyerek o yazara destek olmak istedi...
Yazar-ın adı Yıldırım TÜRKER...
Makalesine konu ettiği şey ZORUNLU DİN DERSLERİ...
http://www.radikal.com.tr/Radikal.as...icleID=1077843
Aralıklarla kendisine e-posta gönderdim...
Toplam 6 adet e-postaya cevap alamayınca kendisine telefonla ulaşmaya çalıştım ama telefonunu bulamadım...
Son çare olarak aynı gazetede yazan başka bir gazeteciye bu durumu e-posta ile bildirdim....
Sağolsun bu yazar arkadaş bana cevap verdi ve kendisini gördüğünde söyleyeceğini bildirdi...
Fakat bunun da üzerinden baya zaman geçmesine rağmen Yıldırım TÜRKER-den bi haber çıkmadı...
Bu durum hem zoruma gitti ve hem de merakımı arttırdı...
Bu adam neden böyle davranıyor diye araştırma yaptım ve kendisine ait bir kaç yazı okuduktan sonra davranışının nedenini buldum...
Meğerse bu çok LİBOŞ gazeteci, ZORUNLU DİN DERSLERİNE KARŞI OLDUĞU KADAR DİNE KARŞI OLANLARA DA KARŞIYMIŞ...
Hatta AİHM-ni DİN KONUSUNDA KORKAKLIKLA SUÇLAMIŞ...
Çünkü AİHM Bİ DAVADA DİNDARLARDAN YANA DEĞİL DE, DİNE KARŞI OLANLARDAN YANA KARAR VERMİŞ MİŞ...
Aslında bunu başka bir başlık altında açmayı düşünüyordum ama bu konuyla da ilişkili gördüğüm için burada yazdım...
Sayın çok LİBOŞ yazarın yazısına tıklayacak olanlar yazıda şunu göreceller...
Bu yazar çocuğunun ZORUNLU DİN DERSİ almasına şiddetle karşı çıkıyor...
Bu konuda sonuna kadar gidip davayı AİHM-ye taşıyacağını söylüyor...
Hatta hızını alamayıp DÜNYAYI İKTİDARIN BAŞINA YIKACAĞINI HAYKIRIYOR...
Tabi böylesine hiddetli vede tam benim ilgi alanıma giren bir konuyu yakalayınca ister istemez heyecanlandım...
Eh ne de olsa bu konuda az buçuk tecrübe sahibi olduğum için kendisine yardımım dokunacağını düşündüğümden hemen harekete geçip kendisine ulaşmaya çalıştım...
Zira bu ÇOK LİBOŞ gazeteci, yazısında bazı yanlış bilgilere de yer verdiğini gördüm ve bunları düzeltirim diye de düşündüm...
Eğer bu kafayla giderse eli boş ve hüsranla dönme durumu söz konusuydu...
Tamamiyle sorumluluk hislerimle kendisine bi yazı yazdım ve benimle irtibata geçerse yardımcı olabileceğimi söyledim...
Tabi yazımda kısaca AİHM-de kazandığım KİMLİKLERDEN DİN HANESİ KALDIRILSIN kararından da bahsettim...
Ve en sonunda anladım ki bu ÇOK LİBOŞ GAZETECİ BU KARARA ÇOK GICIK OLMUŞ VE O NEDENLE BENİ ARAMAMIŞ...
Demek ki ben onun bam teline dokunmuşum...
Yani sevgili dostum bu ülkede bin bir türlü düşünce yapısına sahip insan var...
Sekiz yıllık yoğun tecrübe sonunda anladım ki, benim davayı sahiplenecek olanlar, hiç bir yere bağlı olmayan ÖZGÜR BEYİNLİ İNSANLARDIR...
Tabi bunların içinde en çok öne çıkanlar da DİNLERDEN ÖZGÜRLÜK grubuna girenlerdir...
Burada en büyük sıkıntı senin de dediğin gibi örgütsüz olmaktan geliyor...
Türkiyede A-teist olduğunu söyleyen cesur insanlar ve avrupalı A-teistler neden bir şey yapmıyor işte bunun cevabını bulmalıyız...
Ben, koca devleti en nazik yerinden yakalyıp mahkum ettirdim ama güvendiklerim de beni mahkum etti...
Belki özel gibi olacak amma şunu da vurgulamadan geçemeyeceğim.....
Tanıştığım günden beri beni yalnız bırakmayan ve her zaman destek olan DEMAN arkadaşımızı özellikle söylemeliyim...
DON KİŞOT-SANÇO PANZA misali bu yolda yürüyoruz...
HIZIR YARDIMCIMIZ OLSUN...