Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dünya Dinleri, Mitoloji & Antik Uygarlıklar > Dünya Dinleri > Alevilik

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 28-02-2012, 23:37
kral ciplak kral ciplak isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Jolly Jocker´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ali Yıldırım'ı doğru ve cesur açıklamasından dolayı kutluyorum.

''Alevilik islamın'' özüdürden ibaret değil Aleviliğin iddiası, deniyor ki ''Alevilik serçeşmedir, tüm dinlerin özüdür.''

O halde ne kadar islamsa o kadar hıristiyandır, o kadar musevidir v.s...

Aleviliğin Ali'sinin Muhammed'in adamadı olan Ali değil Aleviliğin kendine has tanrısına verilen bir sıfat olduğunu da Ali Yıldırım belirtmiş. İyi etmiş.

Zaten Ali sözcüğü kelime anlamı olarak Yüce, Büyük, Ulu, Tanrısal v.b. anlamlara gelen bir sıfattır.

Alevilik islamla, hatta üç semavi dinle ilgisi olmayan, cennet-cehennem inancı bile olmayan, Tanrıyı insanın üstünde bir efendi gibi değil insanın sonunda kendinde bulduğu bir dost gibi gören, Tanrı ile evren ayrımını kabul etmeyen, gnostik kökenli panteist bir dindir. Apayrı bir inançtır.

Hatta sonunda insan kendinde buluyorsa ve evrenle-doğayla ayrımı yoksa söz konusu olan ''Hakk''ın kişilik sahibi bir Tanrı olduğunu iddia etmek bile güçleşir.

Alevilik aynı zamanda genel bir hümanist felsefe de taşır. Emekten yana vurgusu vardır. Anadolu sosyalizminin dünüdür. Türkiye işçi sınıfının atası sayılır. İslamın etkisinden çıkıp özünü bulması sadece alevilik ve aleviler açısından değil tüm emekçiler açısından iyi olacak.

Sevgili Jolly Jocker;

Çok yerinde tespitler yapmışsın...

Sana katılmamın sebebi İslam dışı Alevilik savunusuna destek vermenden değil, bilakis hem sol düşünüp hem de doğru tespit yapmış olman yüzündendir...
Zira bu konuda oldukça fazla dertliyim...
Çünkü bunca yıllık uğraşım sırasında acizane yapmış olduğum bir tespit var ve o da Türkiye solunun Aleviliği İslam-ın bir mezhebi veya heteredoks İslam olarak değerlendirip dışlaması ve ayrıca bazı solcuların da İslam-ı devrimci bir din olarak görmesidir...
Bu nedenledir ki Türkiye solu bindiği dalı kesmeyi başarabilmiştir...
Gerek Aleviliği İslam ile aynı kategoriye koyup dışlaması ve gerekse de onu İslam-ın bir parçası olarak görüp her iki şekilde de Aleviliği İslamo-faşizmin kucağına atmalarıdır...

Milyonlarca Alevi ve özellikle genç insanlar İslam-ı tanıma fırsatı bulamadan ve yine özellikle de CHP-nin de büyük katkısıyla kendilerini Türk-İslam sarmalının içinde bulup giderek İslamo-faşist oldular...
Özleri itibariyle İslam-a ve ırkçılığa karşı olması gereken bu insanlar zamanla her yanlışı doğru sanıp sarıldılar ve bu gün karşımıza birer Türk-İslamcı olarak çıktılar...
Bu kötü gidişatta büyük paylardan biri yukarıda da dediğim gibi aydınlarındır...
Eğer aydınlar İslam-ı vede Aleviliği doğru tahlil etselerdi bu gün ülkemiz bu halde olmazdı...
Aleviler bu ülkede çok önemli bi güce sahipler ama bu güç bazı işbirlikçiler ve şaşkın aydınlar yüzünden düşman kesimlere kanalize edilmiş ve edilmeye devam etmektedir...

KİMLİĞİME ALEVİ YAZIN istemli davayı açarken tüm detaylarını düşünerek hareket ettim...
Aleviliğin kimliğe yazılması birilerinin iddia ettiği gibi kuru bir dindarlık gösterisi değil,
tam tersine tam bir özgürlük ve resmi söylemi yerle bir etme girişimiydi...
Bu girişimin anlamını devlet hemen çözdü ve kendince önlemini aldı ama ne yazık ki sol aydınlar bunu çözemedi...
Bazıları da çözdü ama destek olmak yerine köstek olmayı seçtiler...
Hep şunu savundum,
ve dedim ki,
Aleviler Alevi kaldıkları sürece sol, spsyalist, devrimci, demokrat, ilerici, sosyal demokrat, komünist olabilirler...
İslamlaşmış bir Alevi artık ne Alevidir ve nede yukarıda saydığım devrimci niteliklere sahip olabilir...

Kimliğime Alevi yazın isteğim gerçekleşmedi ama yine planlarım dahilinde olan KİMLİKLERDEN DİN HANESİ KALDIRILSIN şeklindeki gizli talebim gerçekleşmiş oldu...
AİHM bu kararı vereli üç sene oluyor...
Fakat ne yazık ki bu sefer de AKP engeline takıldık...
Fakat her ne kadar engel AKP gibi görünse de, aslında diğer büyük bir engel de Alevi çevreler ve sol kesimdir...
Bu kararın uygulanması konusunda kimseden bir ses çıkmıyor...
Bu karar uygulansa en başta ZORUNLU DİN DERSLERİ konusunda devletin tek dayanağı olan kimliklerdeki din hanesinde İslam yazması kozu ellerinden gidecek ve o saatten sonra devlet hiç bir yurttaşı " SEN MÜSLÜMANSIN O NEDENLE BU DERSİ ALMAYA MECBURSUN " diye zorlayamayacak...
Ve o zaman bu ders tercihli hale gelecek...
Aynı zamanda laiklik ilkesi de uygulanmaya başlamış olacak...
Şimdi senin aracılığınla buradan herkese sormak isterim...
Başbakan din hanesinin kaldırılşmasına karşıdır ve bunda kendince çok haklıdır ve bu nedenle de engelleme yapmaktadır,
YA PEKİ DİĞERLERİ NEDEN SUSMAKTADIR???
Bu düzenden nemalanmak isteyen bir çok çevre olabilir ve bunların içinde bizimkiler de olabilir,
herkese bir sebep bulabiliyorum ama ŞU BİZİM A-TEİST-LERE BİR SEBEP BULAMIYORUM...
NEDEN SUSUYORLAR?
NEDEN BU KONUDA BİR GİRİŞİMDE BULUNMUYORLAR???

Sevgilerimle
Alt 02-03-2012, 13:05
Natürelist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Natürelist Natürelist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Sevgili kral ciplak,

Bunu yapmam icin ilk basta türk vatandasi olmam gerekiyor, ne yazik ki Almanya da yasadigim icin yüzbinlerce gurbetcinin yaptigi gibi, bende Alman vatandasligina gectim. Ve bu konu da mahkeme yolunu coktan tutardim diye düsünüyorum. Bu ancak türk vatandaslarini ilgilendiriyor, yoksa benim kimligimde ne din ibaresi var, ne evlimi bekarmi? ibaresi var, nede baba'min ana'min ismi var, yani siz ne iseniz o var.

Ayrica din adamlarinin "memur" statüsü de yoktur.

Türkiye'de ki arkadaslar neden kayitsiz kaliyor? belki de sonucunda maddi ve manevi kaygilari olabilir. Ama bu yanlis, gerci din hanesi kalktiktan sonra kimin ne olup olmadigini da ortadan kaldirilmis olur, ve ateist'misin müslüman'misin yada hiristiyan'misin diye de bilinemez, zaten en dogrusu da budur.

Umarim derdimi anlatabilmisim dir

Saygilarimla iyi forumlar...

İnsanlık onuru her şeyden üstündür
Alt 02-03-2012, 14:28
vishnu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vishnu vishnu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

islam sadece sunnilik değildir. sunni ve şii ayrışması aynı zamanda oluşmuştur. ali ve muaviye savaşında. aliden yana olanlar şiatu ali yani ali taraftarı diye isimlendirilmişlerdir. yani sunnilik ve şiilik aynı zamanda çıkmadır. ve muhammed yaşasaydı şiileri tutardı emin olun.

şiiler maglup oldu sunniler iktidar oldu. tüm gnostikler başka din mensupları şii safında gizlendiler ali bir sembol oldu. böylece şiiler içinden durmadan islam dışı gruplar çıktı bunlar aslında eski inançlarını taşıyorlardı şia onlar için bir gizlemeydi sadece. bunu hasan sabbahta ve diğer ismaili mezheplerinde çok açık görürüz.

alevilik ise islamla hiçbir bağı kalmamış bir oluşumdur. bir kere tanrı anlayışı çok farklı. islamın allahı yarattıklarından ayrı bir tanrı iken alevilikte tanrı evrenden ayrı değildir.aleviliğin her bakımdan anlayışı islamdan ayrıdır. alevilik humanisttir bir kere. insan sevgisi vardır kafir mümin diye ayırmaz insanları. doalyısıyla aleviler islam dışıdır ama şiiler değil.

insan olsak yeter
Alt 04-03-2012, 22:15
Üye

Natürelist´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili kral ciplak,

Bunu yapmam icin ilk basta türk vatandasi olmam gerekiyor, ne yazik ki Almanya da yasadigim icin yüzbinlerce gurbetcinin yaptigi gibi, bende Alman vatandasligina gectim. Ve bu konu da mahkeme yolunu coktan tutardim diye düsünüyorum. Bu ancak türk vatandaslarini ilgilendiriyor, yoksa benim kimligimde ne din ibaresi var, ne evlimi bekarmi? ibaresi var, nede baba'min ana'min ismi var, yani siz ne iseniz o var.

Ayrica din adamlarinin "memur" statüsü de yoktur.

Türkiye'de ki arkadaslar neden kayitsiz kaliyor? belki de sonucunda maddi ve manevi kaygilari olabilir. Ama bu yanlis, gerci din hanesi kalktiktan sonra kimin ne olup olmadigini da ortadan kaldirilmis olur, ve ateist'misin müslüman'misin yada hiristiyan'misin diye de bilinemez, zaten en dogrusu da budur.

Umarim derdimi anlatabilmisim dir

Saygilarimla iyi forumlar...

Natürelist;

Özel durumunuzu öğrenmem iyi oldu, en azından sizin neden bi şey yapmadığınızı öğrenmiş olduk...
Fakat sanmıyorum ki Ayrupada yaşayan bütün dostlarımız sizinle aynı konumda olsunlar...
Oralarda yaşayan ve dinlerden özgürlük mücadelesi veren ve kimliğinde hala İslam ibaresi bulunan birileri vardır ve bunlardan bir kişi dahi Türk konsolosluğuna gidip, AİHM-İN KİMLİKLERDEN DİN HANESİ KALDIRILSIN KARARI DOĞRULTUSUNDA KİMLİĞİNDEKİ DİN HANESİNİN KALDIRILMASINI İSTESE BU BİZE YETER...
Tüm avrupa ülkelerinden birer kişi bu eylemi yapsa bu daha güzel olur...

Türkiye özeline gelince söylenecek çok şey var ama ne yazık ki sözümüz para etmiyor...
AİHM-NİN KİMLİKLERDEN DİN HANESİ KALDIRILSIN KARARI ÇOK ÖNEMLİ...
BU ÖNEMİ DEVLET VE İSLAMOFAŞİST AKP ÇOK İYİ ANLADI AMA NE YAZIK Kİ LAİK KESİM Bİ TÜRLÜ ANLAYAMADI...
Laik kesimi de bi tarafa bırakalım sayıları azda olsa A-teist kesimlerden hiç bir ses çıkmaması insanı fazlasıyla düşündürüyor...
Türkiye özelinde bir insanın A-teist olduğunu açıkça söylemesi gerçekten cesaret isteyen bir şey...
Bunu söyleyen insanların olduğunu da biliyoruz...
Toplumun her kesiminden insanımız var ama bu cesareti gösteren insanlar neden hiç bir kareket göstermiyor işte onu anlamakta zorlanıyorum...
Eğer söz konusu olan kaygılar ise bunu da anlayışla karşılarım ama,
o zaman da şunu sorasım geliyor, madem böyle korkularınız vardı da neden A-teist olduğunuzu açıkladınız???
A-teist olduğunuzu açıkladığınız dönem bu günden daha mı iyi idi de şimdi korkuya kapıldınız???

Son günlerde başbakanın ısrarla tekrarladığı DİNDAR GENÇLİK YETİŞTİRECEĞİZ söylemine aşırı tepki gösterenler, işte tam sırasıdır ki AİHM-nin bu kararının neden hayata geçirilmediğini başbakandan sorsunlar ve mahkemeye gidip şikayet dilekçeleri versinler...
Ama ne yazık ki tık yok...
AİHM-nin vermiş olduğu bu karar AKP-yi ve başbakanı fazlasıyla korkutmasaydı şimdiye kadar çoktan hayata geçirirlerdi...
Bu karar her şeyden önce Alevi gençlerine uygulanan ZORUNLU DİN DERSLERİNİN TEK GEREKÇESİNİ ORTADAN KALDIRIYOR...
Hal böyle iken Alevi kurumlarından da bi ses çıkmıyor...
Kimlikteki din hanesi yüzünden benzer sıkıntıları yaşayan gayri Müslümler var ama onlardan da bi ses çıkmıyor...
Yani bu durumdan şikayetçi olan bir sürü kesim ve milyonlarca insan var ama kimseden bi ses çıkmıyor...
Bir süredir mahkemeye gidip AİHM kararını uygulamadığı için başbakan hakkında şikayet dilekçesi vermek istiyorum ama inanki bundan çok sıkılıyorum ve utanıyorum...
Koca ülkede sanki benden başka bunu dert edinen biri yokmuş gibi kendimi DONKİŞOT HİSSETMEYE BAŞLADIM...

Benden de sana saygılar ve iyi forumlar...

Konu kral ciplak tarafından (04-03-2012 Saat 22:25 ) değiştirilmiştir.
Alt 07-03-2012, 23:47
Natürelist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Natürelist Natürelist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sevgili kral ciplak,

inaniz ki, eger türk vatandasi olsaydim, ilk basta solugu, stuttgart türk konsoloslugunda ben alirdim diye düsünüyorum. Siz büyük emekler vererek bu asamaya getirmissiniz, ama maalesef ne yazik ki kimsenin bu konu da kili kipirdamiyor?!! üzücü bir durum. Insanlarin icraati yalnizca yazi yazmakla olmaz, artik zamani coktan geldi ve geciyor. Tabii ki Almanya'da türk vatandasi ateist arkadaslar var, ama simdiye kadar ne kendileri ile nede herhangi bir yerde toplanip görüsmüslügümüz var, yalnizca sevgili deman disinda kendisi ateist olmasa da yine cok ortak yönlerimiz var.

Evet bu bizim büyük acigimiz boslugumuz, kimlerin ne sekilde ve nasil ortak hareket edecegimizin kararsizligi icinde kaldigini gösteriyor. Gönül isterki en azindan yilda bir kere reel sekilde toplanip fikir ve görüs alisverisinde bulunarak önemli adimlar atilabilir, bu türkiyede su anda zor görünsede, bunu Almanya dan baslatabiliriz yeterki isteyenler olsun. Ama görünen odurki bunun saglanmasi icin henüz daha coook.. ekmek yememiz gerekiyor, kaldiki bunun acik örneklerini türkiyede ki ateist siteler arasi sürtüsmelerin yasandigina sahit oluyoruz.

Alevilere gelince durum yine farksiz, herkes ortak bir yönde hareket edecegine, aksine birbirini hasim görerek asil amaclarini hedeflerini unutuyorlar, iki kisi kavga yaparken bu haliyle ücüncü hasiminin isine yariyor, ve cok da pasif kaliyorlar. Gecenlerde bunu bir alevi derneginde dile getirdim, ama hic bir kimsenin tinladigi yok!

Insanlarin elinde koskoca kazanilmis bir hak var, ama nedense bu hak'ki hayata gecirmelerinde hic bir girisimlerde bulunulmuyor, neden susuluyor bunu da gercekten bende anlamis degilim, yeterki bir kipirdanma olsun destegimi bu konuda esirgemem, isterlerse öm, dan bana yazabilirler, ilk basta da dedigim gibi türk vatandasi olmak gerekiyor, bunda cekinecek kaygilanacak bir sey yok.

Not; Computer'im al-zeus'un rahmetine kavustu, internet cafede yaziyorum, mesajlara gec verebilirim umarim sorun olmaz.

Saygilarimla iyi forumlar..

İnsanlık onuru her şeyden üstündür
Alt 08-03-2012, 01:00
Üye

Natürelist´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili kral ciplak,

inaniz ki, eger türk vatandasi olsaydim, ilk basta solugu, stuttgart türk konsoloslugunda ben alirdim diye düsünüyorum. Siz büyük emekler vererek bu asamaya getirmissiniz, ama maalesef ne yazik ki kimsenin bu konu da kili kipirdamiyor?!! üzücü bir durum. Insanlarin icraati yalnizca yazi yazmakla olmaz, artik zamani coktan geldi ve geciyor. Tabii ki Almanya'da türk vatandasi ateist arkadaslar var, ama simdiye kadar ne kendileri ile nede herhangi bir yerde toplanip görüsmüslügümüz var, yalnizca sevgili deman disinda kendisi ateist olmasa da yine cok ortak yönlerimiz var.

Evet bu bizim büyük acigimiz boslugumuz, kimlerin ne sekilde ve nasil ortak hareket edecegimizin kararsizligi icinde kaldigini gösteriyor. Gönül isterki en azindan yilda bir kere reel sekilde toplanip fikir ve görüs alisverisinde bulunarak önemli adimlar atilabilir, bu türkiyede su anda zor görünsede, bunu Almanya dan baslatabiliriz yeterki isteyenler olsun. Ama görünen odurki bunun saglanmasi icin henüz daha coook.. ekmek yememiz gerekiyor, kaldiki bunun acik örneklerini türkiyede ki ateist siteler arasi sürtüsmelerin yasandigina sahit oluyoruz.

Alevilere gelince durum yine farksiz, herkes ortak bir yönde hareket edecegine, aksine birbirini hasim görerek asil amaclarini hedeflerini unutuyorlar, iki kisi kavga yaparken bu haliyle ücüncü hasiminin isine yariyor, ve cok da pasif kaliyorlar. Gecenlerde bunu bir alevi derneginde dile getirdim, ama hic bir kimsenin tinladigi yok!

Insanlarin elinde koskoca kazanilmis bir hak var, ama nedense bu hak'ki hayata gecirmelerinde hic bir girisimlerde bulunulmuyor, neden susuluyor bunu da gercekten bende anlamis degilim, yeterki bir kipirdanma olsun destegimi bu konuda esirgemem, isterlerse öm, dan bana yazabilirler, ilk basta da dedigim gibi türk vatandasi olmak gerekiyor, bunda cekinecek kaygilanacak bir sey yok.

Not; Computer'im al-zeus'un rahmetine kavustu, internet cafede yaziyorum, mesajlara gec verebilirim umarim sorun olmaz.

Saygilarimla iyi forumlar..

Vah vah...
Demek computerin seni yolda bıraktı...
Ne diyelim başımız sağolsun sevgili kardeşim...
A-li Zeus başka keder vermesin...

Bundan bir ay kadar önce Radikal gazetesinde bir yazı okudum...
Bu gazetenin yazarlarından biri, çok duygulu, heyecanlı ve düzene kafa tutan bi yazı kaleme almıştı...
Yazar çok liberal ve üst perdeden kalem oynatan biri olmasına rağmen, benim gibi cahil biri onu anladı ve " Vay be demek böyle cesur adamlar da varmış " diyerek o yazara destek olmak istedi...

Yazar-ın adı Yıldırım TÜRKER...
Makalesine konu ettiği şey ZORUNLU DİN DERSLERİ...http://www.radikal.com.tr/Radikal.as...icleID=1077843
Aralıklarla kendisine e-posta gönderdim...
Toplam 6 adet e-postaya cevap alamayınca kendisine telefonla ulaşmaya çalıştım ama telefonunu bulamadım...
Son çare olarak aynı gazetede yazan başka bir gazeteciye bu durumu e-posta ile bildirdim....
Sağolsun bu yazar arkadaş bana cevap verdi ve kendisini gördüğünde söyleyeceğini bildirdi...
Fakat bunun da üzerinden baya zaman geçmesine rağmen Yıldırım TÜRKER-den bi haber çıkmadı...
Bu durum hem zoruma gitti ve hem de merakımı arttırdı...
Bu adam neden böyle davranıyor diye araştırma yaptım ve kendisine ait bir kaç yazı okuduktan sonra davranışının nedenini buldum...
Meğerse bu çok LİBOŞ gazeteci, ZORUNLU DİN DERSLERİNE KARŞI OLDUĞU KADAR DİNE KARŞI OLANLARA DA KARŞIYMIŞ...
Hatta AİHM-ni DİN KONUSUNDA KORKAKLIKLA SUÇLAMIŞ...
Çünkü AİHM Bİ DAVADA DİNDARLARDAN YANA DEĞİL DE, DİNE KARŞI OLANLARDAN YANA KARAR VERMİŞ MİŞ...
Aslında bunu başka bir başlık altında açmayı düşünüyordum ama bu konuyla da ilişkili gördüğüm için burada yazdım...

Sayın çok LİBOŞ yazarın yazısına tıklayacak olanlar yazıda şunu göreceller...
Bu yazar çocuğunun ZORUNLU DİN DERSİ almasına şiddetle karşı çıkıyor...
Bu konuda sonuna kadar gidip davayı AİHM-ye taşıyacağını söylüyor...
Hatta hızını alamayıp DÜNYAYI İKTİDARIN BAŞINA YIKACAĞINI HAYKIRIYOR...
Tabi böylesine hiddetli vede tam benim ilgi alanıma giren bir konuyu yakalayınca ister istemez heyecanlandım...
Eh ne de olsa bu konuda az buçuk tecrübe sahibi olduğum için kendisine yardımım dokunacağını düşündüğümden hemen harekete geçip kendisine ulaşmaya çalıştım...
Zira bu ÇOK LİBOŞ gazeteci, yazısında bazı yanlış bilgilere de yer verdiğini gördüm ve bunları düzeltirim diye de düşündüm...
Eğer bu kafayla giderse eli boş ve hüsranla dönme durumu söz konusuydu...
Tamamiyle sorumluluk hislerimle kendisine bi yazı yazdım ve benimle irtibata geçerse yardımcı olabileceğimi söyledim...
Tabi yazımda kısaca AİHM-de kazandığım KİMLİKLERDEN DİN HANESİ KALDIRILSIN kararından da bahsettim...
Ve en sonunda anladım ki bu ÇOK LİBOŞ GAZETECİ BU KARARA ÇOK GICIK OLMUŞ VE O NEDENLE BENİ ARAMAMIŞ...
Demek ki ben onun bam teline dokunmuşum...

Yani sevgili dostum bu ülkede bin bir türlü düşünce yapısına sahip insan var...
Sekiz yıllık yoğun tecrübe sonunda anladım ki, benim davayı sahiplenecek olanlar, hiç bir yere bağlı olmayan ÖZGÜR BEYİNLİ İNSANLARDIR...
Tabi bunların içinde en çok öne çıkanlar da DİNLERDEN ÖZGÜRLÜK grubuna girenlerdir...
Burada en büyük sıkıntı senin de dediğin gibi örgütsüz olmaktan geliyor...
Türkiyede A-teist olduğunu söyleyen cesur insanlar ve avrupalı A-teistler neden bir şey yapmıyor işte bunun cevabını bulmalıyız...
Ben, koca devleti en nazik yerinden yakalyıp mahkum ettirdim ama güvendiklerim de beni mahkum etti...
Belki özel gibi olacak amma şunu da vurgulamadan geçemeyeceğim.....
Tanıştığım günden beri beni yalnız bırakmayan ve her zaman destek olan DEMAN arkadaşımızı özellikle söylemeliyim...
DON KİŞOT-SANÇO PANZA misali bu yolda yürüyoruz...

HIZIR YARDIMCIMIZ OLSUN...

Konu kral ciplak tarafından (08-03-2012 Saat 01:05 ) değiştirilmiştir.
Alt 08-03-2012, 01:31
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Naturalist kardesimizin de bahsettigi gibi, henuz ateist siteler arasinda birlik kurma hayalerimizi gerceklestirmenin imkansizliginin ciplak gercegi onumuzde duruyorken, daha ileri adimlari planlamak biraz zor gibime geliyor. Almanya, Fransa, Hollanda, Kanada gibi ulkelerde, dusunce ozgurlugune saygi kanunlarla desteklenirken, ulkemizde ateist kelimesini kufur yerine kullananlar var. TD sitemize ulasimi keyfi engelleyen bir ulkeden demokratik bir olgunluk beklemek benece safliktir.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 09-03-2012, 14:51
DEMAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
DEMAN DEMAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

vartor´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Naturalist kardesimizin de bahsettigi gibi, henuz ateist siteler arasinda birlik kurma hayalerimizi gerceklestirmenin imkansizliginin ciplak gercegi onumuzde duruyorken, daha ileri adimlari planlamak biraz zor gibime geliyor. Almanya, Fransa, Hollanda, Kanada gibi ulkelerde, dusunce ozgurlugune saygi kanunlarla desteklenirken, ulkemizde ateist kelimesini kufur yerine kullananlar var. TD sitemize ulasimi keyfi engelleyen bir ulkeden demokratik bir olgunluk beklemek benece safliktir.

Sevgili vartor, HAK verilmez ALINIR bilindigi gibi...

Bunun icin bir Ateist olarak kendi haklarini elde etmek icin mücadele etmen gerekir. Ne kemalizm, ne fettullahizm, nede tayyibizm hic kimsenin haklarini iade etmemistir simdiye kadar, edeceklerinide düsünmüyorum.
Türkiye´deki gayri müslimlerin (Aleviler, Ateistler ve diger dinlere mensup olanlar) birlesmesi ve gercek laiklik icin mücadele etmesi gerekmektedir.

Sevgilerimle...

"Ben senin yalanlarınla ve hilelerinle baş edemedim, bu bana dert oldu. Ama bende senin önünde diz çökmedim, bu da sana dert olsun"...Pir Sêy Rıza

4 MAYIS: DÉSIM JENOSİDİNİ ANMA GÜNÜ

https://www.facebook.com/Alevism

https://www.facebook.com/BirAlevininKimlikMucadelesi
Alt 11-03-2012, 01:07
VraeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
VraeL VraeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

vartor´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
düşüncelerime tercüman olduğunuz sayın vartor ^^
Alt 11-03-2012, 02:48
apsimon apsimon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

DEMAN´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Türkiye´deki gayri müslimlerin (Aleviler, Ateistler ve diger dinlere mensup olanlar) birlesmesi ve gercek laiklik icin mücadele etmesi gerekmektedir.

Sevgilerimle...
Sadece gayri müslümlerin değil. Müslüman ancak dinin gerektidiklerini yapmayan. Ve dindarlarla aralarında mesafe olan müslüman-laik çevre ile de beraber yürütülmesi gerekir.

Hatta bunu bir adım ileri götürüyorum. Dünyanın gelişmiş ülkelerinde ki laik ve ateist çevrelerinde yardımları gerekiyor. Bu çevre ülkemizde yaşıyan ateist ve laiklere karşı duyarsızdır.

Önerilen Siteler