Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 06-03-2012, 21:38
AlbatrosS AlbatrosS isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Mutezile´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu konuda neden başlık açılmadı hala diye düşünürken, Ahbap benden önce davrandı.

Problem şurada..

bizimkiler dünyaya bu tutuklamaları açıklama, haklı gerekçeler sunma aczini çoktandır yaşıyordu.

Gel gör ki emanet oylar düşüldüğünde kalan %30-35'lik kemik kitlesinde DE bu tutuklamaların haklılığı giderek daha yoğun sorgulanır oldu.

Demeci dış basına (BBC) vermiş olsa da; MESAJ içeriye. Yabancı medya, AB falan dönen numaranın farkında olmayacak da bizimkiler tarafından mı ''bilgilendirilmeye'' ihtiyaç duyacak; ve bu hakarete varan suçlamayı sorgusuz sualsiz olumlayacak?

Mesaj içeriye.. Kime?bizimkiler kendi yandaşlarına bir legitimation=meşrulaştırma argümanı sunma kıskacında. Son günlerde sürekli bu tutuklu basın emekçilerine birtakım yakıştırmalar yapılmakta. Boşuna değil.

100den fazla tutuklu basın emekçisi..

Libyaya ilk savaş gemilerini gönder
Tahrirde laiklik muhibbi imiş gibi nutuklar irad et
Suriyede esadla kan davan varmış gibi husumet
İrandan malatya kalkanı veçhile zılgıtı ye (''ilk hedefim kürecik olur'' giderini sineye çek)
Rusya ve Çin Suriyeyi kaderlerine terk etmeyeceklerini açıklayınca apışıp kal.

.......

''Komşularla hep sorun''

İçeride muhalif ses, muhalif bir nefes duyduğunca başını ez...

Diğer taraftan sevgili kürtçülerimiz hem bunlardan müştekidir;

Hem de Barkey ve Jenkins Raporları gereğince DÖRT GÖZLE ''diyarbekirin bir yıldız olmasını/yapılmasını'' beklerler..

Bunu ayrıca konuşuruz bi ara.
Kürtçüler kadar taş düşsün kafana... Ulen insan bir listeye göz atar, kimler var diye: %80'i sosyalist, Kürt vs... KCK adlı uyduruk bir iddianame'den ''örgüt'' çıkarıp 6000 kişi tutuklanırken tık yok ama... 34 kişiyi roboski'de katlederken de ''kaçakçı, örgüte yardakçı'' denir... Eee, bir Kürdün bir rejimden tiksinmesi için daha ne gerekir arkadaş? Pozantı'da çocuklara tecavüz MİLLİ POLİTİKAMIZ olmuş...

Daha bugün Pozantı rezaletini ortaya çıkaran muhabirler tutuklanmış
Alt 06-03-2012, 21:59
Mutezile - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Mutezile Mutezile isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Albatros

Hayatın önyargılarla geçiyor güzel insan.

O listedeki her basın emekçisi için, h e r biri için dayanışmaya varım. Kürt Türk Ermeni ne farkeder.

Benden alıntıladığın

Diğer taraftan sevgili kürtçülerimiz hem bunlardan müştekidir;

Hem de Barkey ve Jenkins Raporları gereğince DÖRT GÖZLE ''diyarbekirin bir yıldız olmasını/yapılmasını'' beklerler..

Bunu ayrıca konuşuruz bi ara.
Burada kastedilen ''Kürtçüler'', güzide Turan Dursun'un Kürtçüleri.

Kürtleri demiyorum, dikkat edersen. Kürtçüler.

Lafım SANA/SİZE.

Basın emekçilerine değil; hiç olabilir mi?

‘Barışı sabote etmek için Türklerle savaştık. Öldük ve öldürdük… Sevr Antlaşması ve ‘büyük Ermenistan’ hayali gözlerimizi kör etti. Kandırıldık ve Rusya’ya bağlandık… Tehcir doğruydu ve gerekliydi…’

''Askerî operasyonlara katıldık. Kandırıldık ve Rusya’ya bağlandık. Tehcir doğruydu ve gerekliydi. Gerçekleri göremedik, olayların sebebi biziz. Türklerin millî mücadelesi haklıydı. Barışı reddetmemiz ve silahlanmamız büyük bir hataydı. ''
Ovanes Kaçaznuni (Ermenistan'ın 1. Başbakanı)
Alt 07-03-2012, 13:42
Kıdemli Üye

Anne yemeği girmeyen yere tecavüzcüler nasıl giriyor?
07/03/2012 2:00
Yazı Boyutu
Cezaevinde zulümler bitmek bilmez. Çocuk olmanız hep bir dezavantaj. Eğer siyasi ağabeylerinizin yanında değilseniz, hiç kimseye yetişmez sesiniz.
YUNUS ŞALIŞArşivi

Şu cezaevi zalimliği, ne büyük bir kazıntı oldu ruhumda daha şimdiden. Politik ekonomi dışında çok yazı yazan biri değilim ama ruhumun en büyük yarası olan ‘cezaevinde çocuk olmaktı’ konu ve şimdi yazmazsam, sanki geçmişimin kör kuyusunda sonsuza dek boğulacaktı mazim.
İlk kez iktidarın her anlamıyla ne olduğunu ya da ne olmadığını öğrendiğimde daha 17 yaşındaydım. Taş atan çocuklar olarak bilinen kafilenin ilk mağdurlarındandım. Kimse kusura bakmasın, benim cezaevine girdiğim 1999 yılında bu ülkenin gazetelerinde, ‘Karakolda bülbül savcılıkta lal’ minvalinde başlıklar hiç kimseyi rahatsız etmiyordu. Ve henüz çocuklar, yetişkin siyasi mahkûmların yanında güven içinde ikamet ediyordu. Benim durumumu diğer taş atan çocuklardan ayrı kılansa, F tipi cezaevlerine giren ilk siyasi tutuklu oluşumdu. Koskoca cezaevinde yapayalnız bir çocuktum. Kendi yaralarımı göstermek değil derdim; eğer öyle olsaydı 13 yıl boyunca anlatmaya çalışırdım. Gerçi ilk zamanlarda anlatmaya çalıştım ama sonra empatinin gerçekliğini anladım. Meğer empati, başınıza gelme olasılığı yüksek olaylarda kurabildiğiniz bir şeymiş. Eğer çocuk değilseniz, çocukla empati kuramazsınız. Boşuna uğraşmayın diye söylüyorum, anlayamazsınız cezaevinde çocuk olmanın, çaresiz kalmanın, en büyük çığlıklarınızın iki metre karede nasıl yok olduğunu izlemenin ne demek olduğunu.
Herkes kendince bir köşesinden tutar yaşamınızı, kendince yorumlar ve o olsaydı sizin yerinizde, sanki bambaşka bir yol izleyecekmiş gibi empati kurmaya çalışır. Çalışır ama bilmez ki o çocuk halinizle sadece bir an, varoluşunuz için duyduğunuz sevgiyi, heyecanı ya da kaygıyı dışarıya belli ederseniz, tam anlamıyla ölümlerden ölüm beğenirsiniz. Önce askerler biter başınızda; ya çırılçıplak soyulup binbir soytarılığa maruz kalırsınız ya da birkaç hafta iş göremeyecek kadar darp alırsınız ama kesinlikle bu darbın raporunu alamazsınız. O zaman anlamıştım cezaevindeki doktorlara Hipokrat yeminine uymayacağına dair yemin ettirdiklerini. Sonra gardiyanlar belirir kalabalık ayak sesleriyle kapınızda. Zulme, yerlere paspas çektirerek başlarlar; o paspası elinize alırsanız yandınız. Bitmez artık bu zalimlerin zulmü. Çocuk olmanız hep bir dezavantaj. Eğer siyasi ağabeylerinizin yanında değilseniz, hiç kimseye yetişmez sesiniz. Çünkü hiç kimse duymak istemez söylediklerinizi, gözünüzün içine bakarlar, “Sakın içeriyi bana anlatma, ölürüm kahrımdan” diyen bakışlarla. Duyan nasıl durabilir ki yerinde? Zerre kadar insanlığı olan nasıl yıkmaz o duvarları, nasıl kurtarmaz sizi o zalimlerin elinden...
Ruhumun derin yaraları, bu günah hepinizin. Eğer avazınız çıktığı kadar bağırmıyorsanız hepiniz bu günahın ortağısınız.

Alçaklığın faili çoktan belli
Henüz o çocuklar tam bir idrak içerisinde değiller, biliyor musunuz? Henüz bu zulümden kurtulmuş olmanın buruk sevincini yaşıyorlar muhtemelen. Daha uyandıklarında, bütün gece sinirden sıktıkları dişlerinin parçalarını ağızlarında bulmaya başlamadılar. Ama siz, yani efendiler, o çocuklara iddiaları sorarak gerçek bir cevap alacağınızı umuyorsunuz, değil mi? Ya zalimsiniz ya zalimin ortağı ya da sadece aptal. Ne demelerini bekliyorsunuz bu soruları sorarken? “Empati kuramazsınız” derken bunu kastetmiştim. Çocuk zihninde uğranan zulmün toplumsal baskısını hayal edebildiniz mi hiç? Nasıl bir itiraf bekliyorsunuz? Yoksa tüm gerçekliğiyle her şeyi size anlatacaklarını mı sandınız? Çocuk olabilirler ama sizi açığa vurduğunuz ya da vurmadığınız bütün niyetinizle yargılayabilecek kadar hayat tecrübesine sahipler. Sonrasında ne olacak, bütün bu curcunadan sonra nasıl silinecek her şey toplumsal bellekten, çok iyi biliyorlar. Herkese gösterdikleri o onarılmaz yarayla, hayata herkesin acımtırak bakışları altında devam etmeye ama bir türlü edememeye çalışacaklar. Niçin? Bunca zulüm olurken idrak edemediğinizi bari şimdi idrak edebilesiniz ve güzel idrakinizle birkaç alçak tecavüzcünün peşine düşesiniz diye mi? Oysa devletin kontrolündeydi her şey. İçeriye bir parça anne yemeği bile giremezken, bu kadar tecavüzcünün girmesini nasıl izah edebilirsiniz ki başka? Bilmez misiniz yüzyıllardır böyle, çocukta olsa baş edemediği düşünceleri o bedende hapsetmenin yolu olarak, o varoluşu yaşamda görülmez hale getirmenin yolu olarak iktidarlar, tecavüzü ve tacizi kendilerine en etkili yöntem bellemiş. Çünkü toplumun yaraya merhem sürme merakını bilirler, çünkü hiç kapanmayan o yarayı dostun okşayışları kanatırken zalimin neler yapabileceğini bilirler.
İnsanlığınıza sesleniyorum; dokunmayın o çocukların yarasına, isimlerinin baş harflerini bile dillendirmeyin, acıyor işte anlamıyor musunuz? Hesap sormak istiyorsanız, niyetiniz bu alçaklığı deşifre etmekse sadece, faili belli. Kuşlar bile konamaz cezaevlerinde avlunuza devletten habersiz.

(YUNUS ŞALIŞ: Uluslararası ticaret uzmanı. Cezaevi sonrası lise ve üniversite eğitimini tamamladı. Yaklaşık 3 yıldır ilk çalışmalarına cezaevindeyken başladığı politik ekonomi kitabını bitirmeye çalışıyor.)
http://www.radikal.com.tr/Radikal.as...&CategoryID=99

Mutezile,

Bu sana da bir yanıt aynı zamanda... Doğru tavır işte böyle alınır... Kimse şu koyu-siyah yaptığım kısmı sorup etmeden; ceza infaz yasası ve adli sistemi sorgulamadan anlamlı tek laf ettiğini sanmasın. Hepi topu ''münferit''in kokuşmuş slalomlarına asılı kalır vicdanınız. Her zamanki gibi ''devlet'' temize çekilir, vicdanlar törpülenir, makyajlanır. Hepi topu eski-köhne bir siyasadır mahpusluk...
Alt 07-03-2012, 14:21
Jolly Jocker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Jolly Jocker Jolly Jocker isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Bu memlekette hakiki suçlular hapse değil meclise girer.

Hapse girdiklerine göre demek ki adi suçlu değil fikir suçlusu bunlar.
Alt 08-03-2012, 12:07
Mutezile - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Mutezile Mutezile isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Albatros

Bu sana da bir yanıt aynı zamanda... Doğru tavır işte böyle alınır... Kimse şu koyu-siyah yaptığım kısmı sorup etmeden; ceza infaz yasası ve adli sistemi sorgulamadan anlamlı tek laf ettiğini sanmasın. Hepi topu ''münferit''in kokuşmuş slalomlarına asılı kalır vicdanınız. Her zamanki gibi ''devlet'' temize çekilir, vicdanlar törpülenir, makyajlanır. Hepi topu eski-köhne bir siyasadır mahpusluk...
İnsanlık suçu işlenmiş. Gazetelerde başka yazılarda okudum Pozantı hakkında, orada yaşananlarla ilgili.

Turan Dursun olarak Ceza ve Tevkif Evleri Gen Md. altı 500/1000 imzalı bir protesto yazısı gönderebiliyor muyuz?

TGB'li gençeler 16 yılla yargılanıyor amerikan navy askerlerini protesto edip bağırdıkları için.

16 yılla yargılanıyorlar..

16 yıl

16.

Bu ülkede Diyarbakırda, Kuzey Irak+suriyenin bir bölümü ile İrandan koparılacak bir bölümden müteşekkil, Kürdistan kurulup bayrağı çekildiğinde, Barzani /Obama'nın -aslında CFR'nin- kuklası olarak at oynattığında...

Bu ülkede haksızlık, esitsizlik, adaletsizlik Kürdistan kurulduğunda derhal son bulacak..

MI?

‘Barışı sabote etmek için Türklerle savaştık. Öldük ve öldürdük… Sevr Antlaşması ve ‘büyük Ermenistan’ hayali gözlerimizi kör etti. Kandırıldık ve Rusya’ya bağlandık… Tehcir doğruydu ve gerekliydi…’

''Askerî operasyonlara katıldık. Kandırıldık ve Rusya’ya bağlandık. Tehcir doğruydu ve gerekliydi. Gerçekleri göremedik, olayların sebebi biziz. Türklerin millî mücadelesi haklıydı. Barışı reddetmemiz ve silahlanmamız büyük bir hataydı. ''
Ovanes Kaçaznuni (Ermenistan'ın 1. Başbakanı)
Alt 08-03-2012, 14:18
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Al iste. Islami kökenli yazarlari takip etmeye calisiyorum. Kürsat Bumin'i bugüne kadar takip ettim ve dogrusu demokrasiden uzaklastigi, bana ters gelen bir yazisini görmedim daha. Tersine bircok tutumunu takdirle karsiladim.

Su siralar Ahmet Kekec'i takip edeyim dedim. Cok zaman gecmedi ki, iste berbat bir yazi, berbat bir bakis:

http://www.gazeteoku.com/yazar/ahmet...iye-alalim-ki?

Bu da Ahmet Kekec'e kapak olsun

http://istanbul.indymedia.org/sites/...klu-gazete.pdf

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/

Konu sargon tarafından (08-03-2012 Saat 14:23 ) değiştirilmiştir.
Alt 09-03-2012, 12:45
Kıdemli Üye

Mutezile´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Albatros

İnsanlık suçu işlenmiş. Gazetelerde başka yazılarda okudum Pozantı hakkında, orada yaşananlarla ilgili.

Turan Dursun olarak Ceza ve Tevkif Evleri Gen Md. altı 500/1000 imzalı bir protesto yazısı gönderebiliyor muyuz?

TGB'li gençeler 16 yılla yargılanıyor amerikan navy askerlerini protesto edip bağırdıkları için.

16 yılla yargılanıyorlar..

16 yıl

16.

Bu ülkede Diyarbakırda, Kuzey Irak+suriyenin bir bölümü ile İrandan koparılacak bir bölümden müteşekkil, Kürdistan kurulup bayrağı çekildiğinde, Barzani /Obama'nın -aslında CFR'nin- kuklası olarak at oynattığında...

Bu ülkede haksızlık, esitsizlik, adaletsizlik Kürdistan kurulduğunda derhal son bulacak..

MI?
Mesele Kürdistan'ın kurulup kurulmaması vs değil ki...

Devletin 'şefkatli' kollarında, göstere göstere, idarenin, müdürün, gardiyanın vs. herkesin bildiği, bildiği halde aylarca hiçbir şey yapmadığı; es keza ceza evi müdürüne dair bir yaptırımın olup olmayacağı söylenmediği... bir ''ceza infaz rejimi''dir.

Mesele ''anne yemeği giremediği halde'' tecavüzcünün girebildiği bir mahpusluktur. Mesele bunun 'münferit', sanki 'olağan dışı' bir hal sayılmasıdır. Hepsinden önemlisi o çocukların hala ''içeride'' olmasıdır...

Bu durum TGB de bir başkası için de geçerli. Çocuk her zaman çocuk; öğrenci YALNIZCA öğrencidir. Çocuktan, öğrenciden ve gazeteciden ''terörist'' peydahlandığı bir yerde bir rejimin ''meşruiyeti''nden bahsedilemez. Çünkü o rejim aynen Pozantı'da olduğu gibi bir ''tecavüz rejimi''dir. TGB'li öğrenciden ''ergenekoncu'' pehdahlandığı; TGB'li gencecik çocukların hiçbir şiddet ve etnik nefret içermeyen sloganlarının ERGENEKON'a eşitlendiği bir rejimin bizzatihi kendisi ERGENEKON'dur.

Tüm mesele ''bu gerçeği söyleyecek'' vicdana sahip olup olmadığımızdır.

Halkı ''askerlikten soğutma'' diye bir kanunun olduğu rejimde mesele devletin ''toplumu insanlıktan soğutma'' işine koşulmasıdır.

Atatürk'ü ve İslam'ı koruma kanunlarının olduğu bir rejimde mesele ''devletin toplumda korunması'' meselesidir. Tam da söylediğimiz şeyin esasına geliyor: Mesele ''insanı, toplumu ve insana dair olanı'' değil; bir devletin belli bir ''egemenlik şablonunu, iktidarını ve mekanizmasını'' korumaktır yalnızca. Kısaca: DEVLETİ TEMİZE ÇEKMEK.

Önerilen Siteler