Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Anket Sonucuna Bak: Türkiye'deki Özgür Düşünceliler Örgütlenmeli midir?
Evet, demokratik ve bağımsız (dernek,vakıf vb.) örgütlenmeli 14 51,85%
Evet, fakat siyasi bir parti çatısı altında örgütlenmeli 4 14,81%
Evet, fakat uluslararası bir kuruluşun şubesi olmalı (RDF gibi) 8 29,63%
Evet, ama nasıl olacağını bilmiyorum. 1 3,70%
Evet, ama gizli olmalı. 1 3,70%
Hayır, korkuyorum, Turan Dursun vb. gibi öldürülürüz 2 7,41%
Hayır, korkuyorum, Fazıl Say gibi yargılanırız 1 3,70%
Hayır, korkuyorum, AKP tepemize biner 2 7,41%
Hayır, korkuyorum, işimden olurum 0 0%
Hayır, korkmuyorum, ama bireysel mücadele etmek istiyorum 1 3,70%
Hayır, korkmuyorum, ama uğraşmak istemiyorum, bana ne? 0 0%
Hayır, bana hiç baskı yapılmadı, özgürce yaşıyorum ben. 0 0%
Birden fazla seçeneğe oy verilebilir. Katılımcı sayısı: 27. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 30-06-2012, 18:58
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Kanada'da her yerde kontrolsuz icki icmek de yasak. Bunun dini nedenlerden degil de, etrafa rahatsizlik vermelerinden kaynaklanmis olabilecegini dusunuyorum. Videodan anladigim kadariyla, sokaklara iseyenlerin, turistik bir bolgede bulunmalarini ben de dogru bulmuyorum.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 30-06-2012, 22:57
Corpse Bride Corpse Bride isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

irsArtvin´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın ALKA; dediklerinizde sonuna kadar haklısınız. Erki elinde bulunduranlar, buna bizim literatürde bu günkü adıyla burjuvazi ve de oligarşi deniyor, eğer biz sesimizi çıkarmazsak, farklı görüşte olanları ve de azınlık olan tüm sınıf, görüş ya da toplulukları ciddiye almadan ülkede istedikleri gibi at oynatırlar. Şayet politik tavrımızı ortaya koyup sesimizi çıkarırsak, istediklerini yapamazlar. Tarih sahnesi bize göstermiştir ki, iktidarlar her zaman halktan kopuk ayrı bir sınıf olmuştur ve ellerinde var olan devlet gücünü daima zorbalıkla halkların kafasına vura vura muhafaza etmişlerdir. Bu günkü iktidar da tarihin bize alıştırmış olduğu gibi istediklerini bizim kafamıza vura vura empoze etmeye çalışıyor; fakat örgütlü mücadelede olduğumuz sürece kendi zorbalığını bize kabul ettiremez ama yalnız olursak, baş edemeyiz ve çok rahat bir şekilde çözülürüz, mücadelemiz daha başlamadan yok olur.

Sayın upuaut; bilmem bilir misiniz ama bizim, iktidarların duymaktan hiç hazzetmedikleri çok güzel sloganlarımız vardır. Bunlardan üç tanesini, iktidara ithafen, size hatırlatmak isterim:

Direne direne KAZANACAĞIZ!

Faşizme karşı OMUZ OMUZA!

Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya HİÇBİRİMİZ!

Bu şekilde, örgüt, dernek vs. ile inandıkları dine daha sıkı bağlanmalarına ve size daha düşmanca(ölümüne) bakmalarına sebep olursunuz ki olay ölümden korkmak değil, sonuçsuz kalır başarılı olunmaz. düşündükleri şey neden dinsiz olduğumuz değil dinlerinin elden gideceğidir, öyle bir grupla karşılaştıklarında. sorgulamayan körü körüne itaati emreden din mensuplarına karşı örgüt olrak değilde neden inanmadığımızı anlatabilirsek yakın çevremizdekilerden başlayarak en azından şüphe edeceklerdir okumalarını araştırmacı olmalarını öğütlemek sağlamak tek çare bana göre, bireysel. Forumların, sosyal medyanın bu konuda daha başarılı olduğunu düşünüyorum. Bu tür forumlara destek verip ayakta tutmak kişilere forumu önermek -dinini savunmak için de olsa- girmesini sağlamak dinden kaynaklı güncel yaşanan vahşetleri yayınlarla gözlerinin içine sokmak N'ooluyoruz demelerini sağlar belki, birden bire olması çok zor kendimiz geçirdiğimiz sureci düşünelim. T.v de bu konuda en büyük araç, geniş bir kitleyi etkileme adına.
Alt 30-06-2012, 23:17
upuaut upuaut isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

upuaut - İCQ üzeri Mesaj gönder upuaut - AİM üzeri Mesaj gönder upuaut - YAHOO üzeri Mesaj gönder upuaut isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder
Standart Galata'daki kardeşlerine sahip çık!!!

vartor´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kanada'da her yerde kontrolsuz icki icmek de yasak. Bunun dini nedenlerden degil de, etrafa rahatsizlik vermelerinden kaynaklanmis olabilecegini dusunuyorum. Videodan anladigim kadariyla, sokaklara iseyenlerin, turistik bir bolgede bulunmalarini ben de dogru bulmuyorum.
Belki dikkatinden kaçmıştır, bilemiyorum. Bir genç Galata Kulesi civarında bir tuvalet bulamamaktan yakınıyordu. Yani oraya işeyenler, keyfinden işemiyor; orada bir tuvalet bulunmadığından, ihtiyacı geldiğinde zorunlu olarak yapıyor.

Aynı şekilde, elinizdeki bir çöpü çöp tenekesine atmaya çalıştığınızda, yakınınızda bir çöp kutusu görebiliyor musunuz? Çoğu zaman bu mümkün olmuyor, değil mi?

Bu konuda mekanda işletmecilik yapan Anna J., şunları söylüyor:

Şu resme bir bakın, arkadaşlar. Sizce bu insanlar orada bulunmakla büyük bir suç mu işliyor? Anna J.'in de dediği gibi, pahalı yerlere karşı alternatif bir yer bulmuşlar ve orada kendilerince bir keyif sürüyorlar. Köpek de yerde yatarak onlara eşlik ediyor. Düşünün bir kere, eğer bu insanlar iddia edildiği gibi kötü olsalardı, köpeğin yerde daha rahat yatması için yere örtü sererler miydi?

"Pahalı yerlere karşı alternatif bir tavırdı"

Meydana sık sık gelen ve Tophane Yokuşu’nda oturan ve bir mekânda işletmecilik yapan Anna J. için içki içenler önemli bir sorun olmamalı: “Avrupa’da da insanlar sık sık meydanlarda ve metrolarda içki içer. Bu insanların pahalı yerlere karşı alternatif tavrı. Burada umumi tuvaletler oluşturulsa sıkıntı azalabilirdi. Merkezde yaşayan insanlar ses sorununu bilir, merkez buna rağmen tercih edilen bir yerdir.

Arkadaşlar, bu haberi ben ilk önce size linkini verdiğim videodan öğrendim. Fakat daha sonra gazetelere ve haber portallarına bakınca, bu haberin her yerde verilmiş olduğunu gördüm. Örneğin, Vatan gazetesi bu haberi şöyle ele almış: Galata'da içkili müzikli buluşmaya polis baskını.
Alt 01-07-2012, 00:33
ALKA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ALKA ALKA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

rakıbalık´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu şekilde, örgüt, dernek vs. ile inandıkları dine daha sıkı bağlanmalarına ve size daha düşmanca(ölümüne) bakmalarına sebep olursunuz ki olay ölümden korkmak değil, sonuçsuz kalır başarılı olunmaz. düşündükleri şey neden dinsiz olduğumuz değil dinlerinin elden gideceğidir, öyle bir grupla karşılaştıklarında. sorgulamayan körü körüne itaati emreden din mensuplarına karşı örgüt olrak değilde neden inanmadığımızı anlatabilirsek yakın çevremizdekilerden başlayarak en azından şüphe edeceklerdir okumalarını araştırmacı olmalarını öğütlemek sağlamak tek çare bana göre, bireysel. Forumların, sosyal medyanın bu konuda daha başarılı olduğunu düşünüyorum. Bu tür forumlara destek verip ayakta tutmak kişilere forumu önermek -dinini savunmak için de olsa- girmesini sağlamak dinden kaynaklı güncel yaşanan vahşetleri yayınlarla gözlerinin içine sokmak N'ooluyoruz demelerini sağlar belki, birden bire olması çok zor kendimiz geçirdiğimiz sureci düşünelim. T.v de bu konuda en büyük araç, geniş bir kitleyi etkileme adına.
Müslümanların istediği gibi organize olma ve yaşama hakkı var da diğerlerinin yok mu? Neden hep Müslümanlar ne tepki verecek diye endişeleniyor ve bilinçsiz bir şekilde onların yanlışını bir de destekliyoruz? Müslümanlar tepki görür dinlerine daha çok sarılır veya daha çok kutuplaşma olur diye diye artık açık alanda alkol içilemez, başı açık çıkılamaz, eşofmanla otobüse girilemez, sokakta sevgili ile ele ele tutulamaz oldu. Yakında köpek pistir, namazı bozar diye Köpeksever ve Hayvansever Dernekleri bile hedef alınabilir. Yani bu taleplerin ve isteklerin bir sonu olmayacak ve kesilmeyecek, bilakis organize olsan da olmasan da daha da artacak. Başı açık olanlar çoğalırsa sanki inandıkları dine daha sıkı bağlanmalarına ve daha düşmanca (ölümüne) bakmalarına sebep olmayacak.. Bu boş bir ümit.. Haklara sahip çıkılmazsa ve haklar genişletilmezse olan normal haklardan bile olunacak.
Alt 01-07-2012, 02:24
Üye

ALKA´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Müslümanların istediği gibi organize olma ve yaşama hakkı var da diğerlerinin yok mu? Neden hep Müslümanlar ne tepki verecek diye endişeleniyor ve bilinçsiz bir şekilde onların yanlışını bir de destekliyoruz? Müslümanlar tepki görür dinlerine daha çok sarılır veya daha çok kutuplaşma olur diye diye artık açık alanda alkol içilemez, başı açık çıkılamaz, eşofmanla otobüse girilemez, sokakta sevgili ile ele ele tutulamaz oldu. Yakında köpek pistir, namazı bozar diye Köpeksever ve Hayvansever Dernekleri bile hedef alınabilir. Yani bu taleplerin ve isteklerin bir sonu olmayacak ve kesilmeyecek, bilakis organize olsan da olmasan da daha da artacak. Başı açık olanlar çoğalırsa sanki inandıkları dine daha sıkı bağlanmalarına ve daha düşmanca (ölümüne) bakmalarına sebep olmayacak.. Bu boş bir ümit.. Haklara sahip çıkılmazsa ve haklar genişletilmezse olan normal haklardan bile olunacak.

İnsan hakları ile ilgiliyse durum türkiyede onlarca dernek kuruluş var ne derece etkinler göremiyoruz, bakın insan haklarıyle ilgili diyorum. sizin konu açılımınız:

"Bu konu hakkında sizler ne düşünüyorsunuz? Deist, Agnostik, Ateistler gibi özgür düşünceliler* örgütlenmeli midir ve bu örgütlenme size göre nasıl olmalıdır?"

buydu. ben de diyorum ki örgütün başına ateist,agnostik vs yazarsanız o insan hakları kuruluşları kadar dahi etkin olamazsınız. sanırım konuyu ben yanlış anladım. atesit agnostik vs olarak düşüncelerimizi özgür ifade edeceğimiz dernekte kastınızın onları ikna edip kabul görmek için ne yapabliriz algısı oluşmuştu okuduğumda başlığınızın içeriğini. haksızlıklara, genel insan haklarına karşı mücadele için hali hazırda bir sürü kuruluş var onlar neden bir çatı altında toplanmıyor, el elin eşeğini türkü söyleyerek ararmış. kader mazlumder umut, doktorlar, gazeteciler hepsi hakları için dernek kuruyor ne derece etkinler çemberi genişletip tek çatı altında birleşmeyi neden düşünmüyorlar. örgüt kurmak zor değil adını koymakta zor değil, ama ateist yazdığınızda bu örgüt duvara karşı olur kimse duyarlılık göstermez bu korku içinde yada korkak olmamla alakalı değil diyorum karşınızdakiler sizi duymaz. değil hakkınızı korumayı direk yok etmeyi düşünür. bu yüzden onlara anlatarak kabul görebilriz. pöfff size dahi anlatamadımsa he ben korkağım.
Alt 04-07-2012, 13:28
irsArtvin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
irsArtvin irsArtvin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

rakıbalık´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın rakıbalık; tereddütlerinizi gayet iyi anlıyorum; fakat karşı taraf bize kızacak, toplum içinde infiale neden olacak gibi nedenlerle susan taraf hep biz mi olmak zorundayız? Artık bir yerden başlanması gerekiyor. Başlanması gereken yerin öncüsü ve önayağı biz olalım. "sorgulamayan körü körüne itaati emreden din mensuplarına karşı örgüt olrak değilde neden inanmadığımızı anlatabilirsek yakın çevremizdekilerden başlayarak en azından şüphe edeceklerdir okumalarını araştırmacı olmalarını öğütlemek" ne kadar uzun bir zaman alır tahmin edebiliyor musunuz? Eğer "benim acelem yok" diyorsanız, bir şey demiyorum ama benim acelem var çünkü bu mücadeleyi ne kadar düşük tondan yürütürsek, bir o kadar süreç yavaş ilerler ve de dediğiniz yöntem bizi pasifize eder. Bize, insanlarla reelde buluşup derdimizi bağıra bağıra anlatabileceğimiz sokaklar lazımdır, yani aktif mücadelenin tam da merkezinde olacağımız meydanlar. Takriben iki yıldır bu sitedeyim, duyduğum hikâye hep aynı: "sorguladım, araştırdım, dinlerin yalan olduğunu anladım ama etrafımdaki kimseye bunu söyleyemiyorum." Bunu eminim siz de yaşamışsınızdır. Yaşamak zorundasınız/zorundayız çünkü derdimizi sadece dinlerden özgür TD gibi (çok kıymetli, değerli) sitelerde dile getirebiliyoruz. Reelde bizim varlığımızdan haberi olmayan milyonlarca insan var. Bu da gayet doğal çünkü gerek hukuk zemininde gerekse de gerçek hayatta yani alanlarda ve de sokaklarda yokuz; birileri kızacak, ortaçağdan beri büyütmüş olduğu içindeki cahil kini üzerimize kusacak diye kendi kabımıza çekilip pısmışız çünkü. Artık insanların ve de devletin bizi, resmi bir şekilde hukuksal anlamda tanımasının zamanı geldi. Yıllardır resmi hükümetlerin yani devletin ülkede yaşayan nonteistleri (ateist, deist, agnostik, panteist vb.) yok sayarak politika ifa etmelerinden bir nonteist olarak siz bıkmadınız mı? Bunun sebebi bizden önceki nonteistlerin sizin şu anda duyduğunuz kaygılardan ötürü politik alanda ya da diğer zeminlerde kendilerini belli etmemiş olmasından değil midir? Bizim, onların yapmış olduğu hatayı yapmadan, korkmadan ve de yılmadan mücadele etmemiz gerekir. Yoksa bu inkâr politikası, halktaki ve de devletteki gerici İslam zihniyetiyle sonsuza dek sürecektir.

Artık, "ülkenin %99 Müslüman bir ülkede…" diye başlayan cümleler duymak istemiyorum! Eğer biz susmaya devam edersek, bu ve bu minvalde olan inkâr edici, despot, tahammülsüz birçok cümle ve de kelimeleri duymaya mahkûmuz! Tercih sizin…

Hayvan olmak istiyorsan olabilirsin elbette; bunun için insanlığın acılarına sırt çevirmen ve yalnız kendi postuna özen göstermen yeterlidir.

Din, bunalmış mahlukun iç çekişi, merhametsiz bir dünyanın ruhu ve aynı zamanda akılsız bir çağın aklıdır. Din halkın afyonudur.

Karl Marx
Alt 16-07-2012, 20:25
Üye

irsArtvin´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın rakıbalık; tereddütlerinizi gayet iyi anlıyorum; fakat karşı taraf bize kızacak, toplum içinde infiale neden olacak gibi nedenlerle susan taraf hep biz mi olmak zorundayız? Artık bir yerden başlanması gerekiyor. Başlanması gereken yerin öncüsü ve önayağı biz olalım. “sorgulamayan körü körüne itaati emreden din mensuplarına karşı örgüt olrak değilde neden inanmadığımızı anlatabilirsek yakın çevremizdekilerden başlayarak en azından şüphe edeceklerdir okumalarını araştırmacı olmalarını öğütlemek” ne kadar uzun bir zaman alır tahmin edebiliyor musunuz? Eğer “benim acelem yok” diyorsanız, bir şey demiyorum ama benim acelem var çünkü bu mücadeleyi ne kadar düşük tondan yürütürsek, bir o kadar süreç yavaş ilerler ve de dediğiniz yöntem bizi pasifize eder. Bize, insanlarla reelde buluşup derdimizi bağıra bağıra anlatabileceğimiz sokaklar lazımdır, yani aktif mücadelenin tam da merkezinde olacağımız meydanlar. Takriben iki yıldır bu sitedeyim, duyduğum hikâye hep aynı: “sorguladım, araştırdım, dinlerin yalan olduğunu anladım ama etrafımdaki kimseye bunu söyleyemiyorum.” Bunu eminim siz de yaşamışsınızdır. Yaşamak zorundasınız/zorundayız çünkü derdimizi sadece dinlerden özgür TD gibi (çok kıymetli, değerli) sitelerde dile getirebiliyoruz. Reelde bizim varlığımızdan haberi olmayan milyonlarca insan var. Bu da gayet doğal çünkü gerek hukuk zemininde gerekse de gerçek hayatta yani alanlarda ve de sokaklarda yokuz; birileri kızacak, ortaçağdan beri büyütmüş olduğu içindeki cahil kini üzerimize kusacak diye kendi kabımıza çekilip pısmışız çünkü. Artık insanların ve de devletin bizi, resmi bir şekilde hukuksal anlamda tanımasının zamanı geldi. Yıllardır resmi hükümetlerin yani devletin ülkede yaşayan nonteistleri (ateist, deist, agnostik, panteist vb.) yok sayarak politika ifa etmelerinden bir nonteist olarak siz bıkmadınız mı? Bunun sebebi bizden önceki nonteistlerin sizin şu anda duyduğunuz kaygılardan ötürü politik alanda ya da diğer zeminlerde kendilerini belli etmemiş olmasından değil midir? Bizim, onların yapmış olduğu hatayı yapmadan, korkmadan ve de yılmadan mücadele etmemiz gerekir. Yoksa bu inkâr politikası, halktaki ve de devletteki gerici İslam zihniyetiyle sonsuza dek sürecektir.

Artık, “ülkenin %99 Müslüman bir ülkede…” diye başlayan cümleler duymak istemiyorum! Eğer biz susmaya devam edersek, bu ve bu minvalde olan inkâr edici, despot, tahammülsüz birçok cümle ve de kelimeleri duymaya mahkûmuz! Tercih sizin…

Peki ala siz buyrun kime meramınızı anlatacaksanız anlatın ve gelin yüzüme tükürün yaptım örgüt kurdum kabulde gördüm diye. güzel arkadaşım, evladım acelem yok diyorsunda senin bize önerin onlara kendini kabul ettirmek değil mi? evet bu işi ben ateistim dediğinde yapıyorsun zaten kimse (ben buzamana kadar çevremde bana höyt diyen görmedim) buna bişey demez ama örgüt adını duyduklarında mantıkları din elden gidiyor olacaktır diyorum senin inancına saygı duymayı değil. onların mantığı böyle bakar olaya. Ve insanlar okudukça araştırdıkça kendileri bir şeylerin ters gittiğini görebilir kalkıp islamın içinde doğmuş başka kaynak okumadan araştırmadan yaşayan birine tanrı yok kuran şöyle kitap dersen adam-kadın sana anlayışla bakmaz savunmak ister ve savunurda inancı zaten bunu emreder. onun dışına çıkıp bakması onun okumasına araştırmasına bağlı ve bu süreç bir gün bir hafta ile olacak süreç değil. mücadele gözüyle değil tercih olarak bireysel yaşamak lazım diyorum... ve zaten -nasılki bu forum bu görüştekileri bir araya getiriyor- daha da artacaktır bu topluluklar kendiliğinden bir camia oluşuyor süreçle birlikte düşüncesindeyim.
Alt 16-07-2012, 20:34
Sayokan Sayokan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Örgütlenme olmalı fakat basit bir örgütlenme değil,bürokrat polis asker ne kadar bu düşüncede insan varsa gizli bir şekilde örgütlenmeli sadece halktan insanlar değil.
Vakıflar dernekler kurulmalı,şirketler kurularak finansal kaynak sağlayıp televizyon vb. alanlara yönelmeli.

Kısacası cemaatçilerle aynı taktik uygulanmalı, bugün Fethullah Gülen cemaatinin devleti ele geçirmekteki başarısını hepimiz görüyoruz.

Aynı tip bir örgütlenmeyi özgür düşünceliler yaptığı takdirde başarılı olacaktır.

Fakat sokaklarda slogan atmak fazla bir ilerleme kaydetmeyecektir.

En önemliside gizlilik olmalı bence,topluma karşı müslüman gözüküp yapılmalı bu işlemler.
Alt 17-07-2012, 00:46
sergenci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sergenci sergenci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bahsettiğin örgütlenmenin adı Fethulliminati.

Bunlar gibi başarılı olmak için önce 40-50 senelik bir zamana ihtiyaç var. Daha sonra bir allah ve peygambere ihtiyaç var.

(zaman hariç bu ikili bizde yok, asla olamaz ve bizi yönlendiremez)

Sinsi şekillerle ve vaatlerle cemaatler kurup o masum insanları, din öne sürülerek salya sümük ağlayarak onların önce akıllarını daha sonra paralarını almamız gerekir.

(Bizim Ümmet inanışımız yok, yalandanda olsa yandaşlarımızı aldatamayız, o insanları kullanamayız)

İnsanları daha çabuk etkilemek için bunlar gibi siyasete girmeliyiz.

(Siyaset, dürüstlük, seref, haysiyet ve namus kavramlarını ayaklar altına alır, bizlerin ayaklar altına verecek kulak kirimiz dahi yok)

Örgütlenme olmalı
fakat basit bir
örgütlenme
değil,bürokrat polis
asker ne kadar bu
düşüncede insan varsa gizli bir şekilde
örgütlenmeli.

(Bunlar gibi gizli işler yapıp yeraltına inemeyiz, bizim gizli saklimız olamaz ve yakişmaz)

Aynı tip bir
örgütlenmeyi özgür
düşünceliler yaptığı takdirde başarılı
olacaktır.

(Dinlerden özgür insan(lar) ilk başta öncelikle Takiye yapamaz. Halkını parçalayıp bendensin veya değilsin deyip birbirine düşman edemez. İktidar olmak için her türlü şerefsizliği, haysiyetsizliği, ahlaksızlığı v.b.lerini asla yapamaz..)

En önemliside gizlilik olmalı bence,topluma
karşı müslüman
gözüküp yapılmalı bu
işlemler.

(Evet en önemlisi bu, Müslüman görünüp kandırma, Asla Dinlerden öygür insan Müslüman takiyesi yapmaz ve yapamaz )

İnanıyorum ki Türk Milleti'nin aydınlanmaya çok ihtiyacı var, fakat bu ayddınlatma Arapça ve namertçe değil, Mertçe ve Türkçe olmalıdır.
Bazen sokaklar birçok belayı def eder yeterki sokaklarda yürümesini bilelim.

Eğrisi ve doğrusu ile bunlar benim düşüncelerim. Esenkalın.
Alt 17-07-2012, 01:05
Sayokan Sayokan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

sergenci´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bahsettiğin örgütlenmenin adı Fethulliminati.

Bunlar gibi başarılı olmak için önce 40-50 senelik bir zamana ihtiyaç var. Daha sonra bir allah ve peygambere ihtiyaç var.

(zaman hariç bu ikili bizde yok, asla olamaz ve bizi yönlendiremez)

Sinsi şekillerle ve vaatlerle cemaatler kurup o masum insanları, din öne sürülerek salya sümük ağlayarak onların önce akıllarını daha sonra paralarını almamız gerekir.

(Bizim Ümmet inanışımız yok, yalandanda olsa yandaşlarımızı aldatamayız, o insanları kullanamayız)

İnsanları daha çabuk etkilemek için bunlar gibi siyasete girmeliyiz.

(Siyaset, dürüstlük, seref, haysiyet ve namus kavramlarını ayaklar altına alır, bizlerin ayaklar altına verecek kulak kirimiz dahi yok)

Örgütlenme olmalı
fakat basit bir
örgütlenme
değil,bürokrat polis
asker ne kadar bu
düşüncede insan varsa gizli bir şekilde
örgütlenmeli.

(Bunlar gibi gizli işler yapıp yeraltına inemeyiz, bizim gizli saklimız olamaz ve yakişmaz)

Aynı tip bir
örgütlenmeyi özgür
düşünceliler yaptığı takdirde başarılı
olacaktır.

(Dinlerden özgür insan(lar) ilk başta öncelikle Takiye yapamaz. Halkını parçalayıp bendensin veya değilsin deyip birbirine düşman edemez. İktidar olmak için her türlü şerefsizliği, haysiyetsizliği, ahlaksızlığı v.b.lerini asla yapamaz..)

En önemliside gizlilik olmalı bence,topluma
karşı müslüman
gözüküp yapılmalı bu
işlemler.

(Evet en önemlisi bu, Müslüman görünüp kandırma, Asla Dinlerden öygür insan Müslüman takiyesi yapmaz ve yapamaz )

İnanıyorum ki Türk Milleti'nin aydınlanmaya çok ihtiyacı var, fakat bu ayddınlatma Arapça ve namertçe değil, Mertçe ve Türkçe olmalıdır.
Bazen sokaklar birçok belayı def eder yeterki sokaklarda yürümesini bilelim.

Eğrisi ve doğrusu ile bunlar benim düşüncelerim. Esenkalın.
Bence savaşta her yol makbuldur, ahlak kişiden kişiye göre değişir.Bana kalırsa halka direk hitap ederek öldürülmek ve teşhir edilmekten başka bir şey kazanmayacağız.Dediğiniz gibi 50 sene gerek , sorun değil biz başaralım bizden sonraki nesiller meyvelerini yesin.

Şunu unutmayın yer altına çekilen pek çok örgüt başarılı olmuştur.Fethullah Gülen ne diyor biz güçlü konuma gelene kadar gerekirsse onlar gibi şarap için , zina yapın diye.Gizlice geldikleri nokta ortadadır.Sizin tabirinizle namuslu ve dürüst yollarla başarılı olabileceğiniz bir şey değil bu.
Gizli olarak ateistliğimizi yaşamalıyız.Yer altına çekilmeliyiz,Türkiye'de üst makamlardaki insanlar ateist olduğu gün açıklamak en mantıklısıdır bana göre bundan sonrada ülkede halka rağmen hızlı bir şekilde reformlar başlar ve ateist neslin temelleri atılır.

Siz halka seslensenizde ülkemizdeki insanlar düşünmekten okumaktan aciz yaratıklar.

Malesef ki malesef demek zorundayım bu ülkede bir şey başarmak istiyorsanız halka rağmen yapmanız gerekir.

Bu ülkede cumhuriyet halka rağmen ilan edilmiştir.Cumhuriyeti getiren bu ülkede üst mertebede insanlardır malesef bu ülkede halk hareketi olmamıştır , olacağınada inancım yok.Bu ülkede insanların mantığı büyüklerimiz bilir ( yani kendilerinin yerine birilerinin kaderlerini yönlendirmesini istiyorlar)

gerekirse yalandan camiye girelim oruç tutalım onlar büyüklerimiz dediği kişiler ateist olduğunda özgür düşünceden insan olduklarında da reformlar gerçekleşir.

Bu şekilde başarı ve hedeflerinne ulaşmış örgütler:
Bkz:Gülen Cemaati,Masonluk,Tapınak Şövalyeleri,Siyonistler

Savaşta her yol mübahtır.

Sizi takdir ediyorum ama sizin yolunuzdan devam edersek hiçbir şey değişmeyecek.

Önerilen Siteler