Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam > Kadın & İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 01-10-2006, 23:51
NedimYilmaz NedimYilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: Türbanlı haber spikeri !

Bu ülkede 3 görev askere verilmiştir.

1) Ulus devlettir.
2) Üniter devlettir.
3) Laik devlettir.

Bu konuda endişe duymuyorum açıkçası.

O çok kızdığımız Ülkücüler gibi eşkiyalık yaparak bir yere varacağımızı sanmıyorum. Bu ülkede herkezin bir görevi var. Örneğin benim iyi bir biyolog olup araştırmalar yapmam, bir öğretmenin iyi bir eğitim vermesi, bir polisin asayişi sağlaması, doktorun iyi tedavi etmesi gibi..

Birinin görevini diğeri yapınca ne olur? Ülkücüler askerin işini yapıyor ve ülke ne hale geliyor göremiyor muyuz ?

Fakat itiraf etmeliyim ki, 80 darbesi konusunda haklısınız sayın dilaver. Fakat sadece şu cümlenize katılıyorum;

12 eylul degil midir islamiyeti basımıza bela eden
Fakat şu anki Genelkurmay Başkanına baktığımızda, geceleri rahat uyuyabiliyorum.

Ayrıca şu olay var. Asker daima dengeleyicidir. Biri öne çıktığı zaman onu susturur. Özellikle sağ sol kavramında bu böyledir. Sağ baş plana çıktı mı susturulur, sol baş plana çıktı mı susturulur. Askerin tanımı dengeleyicidir bu ülkede kanımca.
Alt 02-10-2006, 00:14
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Ayrıca şu olay var. Asker daima dengeleyicidir
---------------------
* * sizin dediginiz asker ittihat terrakki ve cumhuriyet donemindeydi.İhtilalciydi gozunu budaktan esirgemezdi.Milliyetciydi ve de vatanseverdi.Simdi bu kadar uzlasmaz hasleti bir arada barındırmanın imkanı yok.Suleyman Askeri kafasına bir kursun sıkıyor harbi kaybettim diye.Fahrettin Paşa Medine yi terketmiyor.Osmanlı terkediyor o dinamitle peygamberin odasına giriyor ancak 4 ay sonra teslim alabiliyorlar onu.Nuri Pasa baku yu bırakmıyor.Yakup sevki Pasa orduyu bırakmıyor.Orduyu lagvedip kolordu yapıyorlar ondan sonra istanbula gidiyor ve sonuc malta .Bunlar onurumuz ve kahramanlarımız.Sonuna kdar milliyetci sonuna kadar ihtilalci .Ama simdi oylemi ya bir orgeneral yolsuzluktan hukum giyiyor.Kimin ordusu diye soruyorum ben.
* * * Muhammedin olmadıgı kesin.
* * * Orduya asla guvenmeyin,cunku arasında halkcı subay oldugu konusunda suphelerim var.Ama islamı basımıza ordunun actıgı tespitimde hem fikirseniz bunun tedavisinin de orduda olmadıgını idrak etmeniz gerekir.
* * * * Kaldı ki demokrasi orduya guvenmeme rejimidir.Ordu ya da polis karşısına sivil gucler çıkarma rejimidir.Bu sivil guclerin ismi uzerinde sivil silah tasımalaları gerekmez.Ama silahlı guclerin yarın oburgun bu sivillerin silahlanabilecegi endisesi demokrasinin guvencesidir.
* * * * *
* * * * *saygılarımla
Alt 02-10-2006, 08:55
che21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
che21 che21 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sosyalist18";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ben turbanlı spikeri yadırgamıyorum.olabilir neden olmasın ki.
ben yairgiyorum!Madem dinin gereklerini yeine getirecek,adam gibi getirsin.Otursun evinde kocasina metreslik yapsin.
sosyalist yazdıklarını uzulerek okudum.
turkıye cumhurıyetınde basortusu takarak spıkerlık yapan veya yapmak ısteyen bir insana metres dıye hıtap ettıgın ıcın ayrıca seni kınıyorum. sanırım bu eleştirinin dozunu kacırmıssın.
ve bu sözunden hareketle yarın bir şeriatcının sacını acıp okul okuyan bir kız ıcınde aynı kelımelerı soylemesınıde yadırgıyamaz elestıremezsın. cunku buna hakkın olmaz.
bılıyorsunkı mustafa kemal ataturkun anneside turbanlıydı ayrıca kardesı makbule atadan turbana benzer bir baslıkla bir donem tbmm de mılletvekıllıgı bile yaptı.
ayrıca sımdı bana turban takması deil spikerlık yapmasına kızdımda ondan metres dedım dıyebılırsın ama sneın ıcın metres olması ıcın bır turbanlının neler yapması gerekıyor?
ne yaparsa o turbanlı metres konumuna gecıyor?
sadece spiker olmasımı? belkide turbanlı halıyle marketten alısverıs yapmasıda senın ıcın metres sınıfına gecmesı ıcın yeterlı bi kriterdır?
aslında boyle bir platformda ozgur dusunmemıze ızın verılen bu sıtede acaba hakaretede yer verılıyormu bılmıyorum. dusuncenın herturlusune acık bir site onun ıcın ozgurce dusuncelerımızı yazabılıyoruz ama ya hakaretlere?dıyelımki dinlerede hakaret kurallarda oldugu gibi kabul edılebılıyor peki ya zıttına yanı şeriatcı bırının buraya gelıp sacı acık lan bır bayan ıcın metres ıfadesı kullanmasınada aynı yaklasımlamı davranılıyor?
annem turban kullanır ablam ıse kullanmaz bunu sunun ıcın soyluyorum burda turbanlıları serıatcıları falan savunmak ıcın yazmadım bu yazımı yalnız son cumlen dıkkatımı cekti dıkkatten ote bende bi rahatsızlık uyandırdı.
bası acık bi bayan ıcınde yazılsaydı emin ol aynı tepkiyi veırıdım. bu ulkede latıfe hanımda bır zamanlar turban olmasada ortuluydu zubeyde hanımda keza oyle. makbule hanımda oyleydı.
sana kesınlıkle katılmıyor ve kullandıgın tabiri sana yakıstıramadıgımı belırtmk ıstıyorum
Alt 02-10-2006, 09:14
kuvvaci kuvvaci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Dostlar!
Konunun sanırım biraz dışına çıkmışız, *Sevgili Sosyalist hakikaten biraz söylediğin aşırı olmuş konumuz Türbanlı kadınların haber spikeri olup olmaması. Ben Türbanı bir özgürlük olarak görmüyorum, tamamen erkek egemen bir toplumda resmen kadınların başlarını türban hapishanesine hapsetmektir. Laik bir toplumda yaşamak istediğimden ben buna kesinlikle *müsaade etmeyeceğim. Aynı durum erkekler içinde geçerli Çember sakallı şalvarlı hepiniz görmüşsünüzdür İstanbul Fatih semtindeki erkekler gibi böyle insanlarında ben televizyonlarda haber okumalarına karşıyım. Ve doğal olarak kippa giymiş yada papaz kıyafeti veya rahibe kıyafeti giymiş hristiyan ve musevi din adam ve din kadınlarınında böyle televizyonlara çıkıp haber okumalarına karşıyım ben laikim ve laik bir toplumda yaşamak için elimden geleni yapacağım. Ha Asker müsaade etmez demiş bazı arkadşlar yanlış anlamadıysam eğer askerden medet umuyorsak ben vay halimize diyorum saygılar sunuyorum
Alt 02-10-2006, 13:01
sosyalist18 sosyalist18 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Arkadaslar,ozur dilerim!
Ama benim bunu soylememdeki sebep,(hickimse itiraz etmesin) islamin kadini bir metres,bir tarla olarak gormesindendir.Madem ki inancinin gereklerini yerine getirmek isteyecek bir bayan onu oldugu gibi gorsun anlaminda soylemek istedim."Islam bana basimi ortmemi emrediyor onun icin ortuyorum, ama sosyal yasamda erkekle esitim" demesinler diye oyle sert bir uslub kullandim.Uslubum sert olmus ozur dilerim.
sayin che21
belkide turbanlı halıyle marketten alısverıs yapmasıda senın ıcın metres sınıfına gecmesı ıcın yeterlı bi kriterdır?
hayir,"Islamin kadina verdigi degerdir" bunu soylememdeki kriter.
Ben bunu soylerken basina kapatan kadina hakeret anlaminda soylemek istemedim,islamin kadina bakis acisi icerisinde oyle olmasi gerektigi icin ,oyle dedim.
ve bu sözunden hareketle yarın bir şeriatcının sacını acıp okul okuyan bir kız ıcınde aynı kelımelerı soylemesınıde yadırgıyamaz elestıremezsın. cunku buna hakkın olmaz.
Hayir hakkim olur!Eger kadin kendini erkele esitligine inaniyorsa! Cunku benim insanlara olan inancim Var! KADIN ERKEK ESITLIGINE INANCIM VAR. KADIN BIR BIREYDIR,ERKEKLERLE ESITTIR!Ve ne erkeklerin tarlasidir,ne metresleridir,nede cariyeleridir.(AMA islam oyle demiyor)Kendini erkeklerle esit goren,laik bir bireydir.METRES DEDIRTMEM
Basini orten bayanlarin buyuk bir cogunlugu toplum baskisi yuzunden ortuyor.Kadin erkek esitligi olene kadar kadar mucadele verecegim!
Ama "turbanli spiker" meselesi,sozde demokratik,cagdas musluman goruntusu sergilemek maksadi tasir.

Yok oyle ilimli islamci,demokrat musluman imajlari! "hem basimi orterim hemde erkekle ayni sosyal yasami payslarim,erkekle ayni haklara sahibim" demek yok oyle yagma!

Gunu gelir,
sanma hesap sorulmaz!
Dayanir kapina,
PIR SULTAN OLMEZ!
Alt 02-10-2006, 13:19
M.onur M.onur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Türban demişsiniz de aklıma geldi. Atv anahaber bülteninde ne zaman türban, hac....vs gibi haberler verilse mutlaka fonda mezdekenin parçaları çalınıyor. İnceden bir mesaj verilip bunlar Arap adetidir, bizleri ilgilendirmez denmeye getiriliyor.

Bir de türbanla, başörtünün anlamları konusunda bir fikirbirliği sağlanmış değil. Başörtü geleneksel veya dinsel olarak takılsa bile saçları tamamen kapamıyor. Türbanda ise saçların tamamı kapanıyor. Böyle olunca ülkemizin kadınları hem sosyal alanda hem de kamusal alanda saçını gösterenler ve göstermeyenler olarak ikiye ayrılıyor.

Peki bu bizler için tehlikelimidir? Eğer dikte ediliyor, özendiriliyor ve bazı kişilerce kızlarımız zorla kapatılıyorsa elbette tehlikelidir. Zaten sosyolog ve psikologların bu konu hakkında yaptığı bir sürü çalışma var. Merak eden alır okur. Sosyal yönü beni ilgilendirmez diyen de Genelkurmay ve Mit raporlarını okur.

Lay beside me, tell me what they've done. Speak the words I want to hear, to make my demons run. The door is locked now, but it's open if you're true. If you can understand the me, than I can understand the you.
Alt 02-10-2006, 15:18
sosyalist18 sosyalist18 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Olasi ihtimalle gelecekteki turbanli spikerleri kimse geleneksel anlamda basortusu felan demesin.Resmen , cagdas musluman motifleri sergilemek olacak maksatlari.

Gunu gelir,
sanma hesap sorulmaz!
Dayanir kapina,
PIR SULTAN OLMEZ!
Alt 03-10-2006, 11:06
walla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
walla walla isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...

Kadının sesi beni tahrik ediyor hele türbanlı kadının sesine daha çok tahrik hatta orgazm bile olurum, bir kadının sipikerlik yapması günahtır. Bilmiyormusunuz, peygamber kadınları perde arkasından ağizlarında bakla ile konuşurlardı seslerini bozmak için, Allah her şeyi bilir, Allahın gazabından korkunuz...
Ahzab 53 Peygamberin hanımlarından bir şey istediğiniz zaman perde arkasından isteyin. Böyle davranmanız hem sizin kalpleriniz ,hem de onların kalpleri için daha temizdir.

Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
Alt 03-10-2006, 13:19
kuvvaci kuvvaci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Çok değil kısa bir zaman sonra hepsini göreceğiz. Bundan 4 beş yıl önce gittiğim bi kampta hiç türbanlı haşemalı kadın ve erkek yoktu ama geçen yıl belki inanmayacaksınız ama yarsı türbanlı ve haşemalı... Akşamları oturup masalarında bir kadeh birşey içen hemen hemen yok desem abartmış olmam.Eskiden öğlen yemekleri cumaları 12,00ila 13,00 arası olurdu. Şimdi cuma namazı için gerekirse ileri ve geri alınabiliyor. Benim yaşadığım yerde hemşireler türbanlı gerçi henüz hastaneye gidip gelirken takıyorlar ama ilk geldiğimde hepsinin başları açıktı. Bide Bayram törenlerinde ambulansın içinde takıyorlar *Bunların olduğu bir memlekette türbanlı spikerde olur doktorda öğretmende bunla iyi günlerimiz sevgili laik ve demokrat dostlar ömür yettiği sürece daha neler göreceğiz sygılarımla dostça kalın

Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşcesine
Alt 03-10-2006, 14:47
M.onur M.onur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bence haberleri türbanlı sunmak yetmez. Sadece türban takıp suratına makyaj yaparak erkekler tahrik edilmemelidir. Mutlaka çarşaf giyip peçe de takılmalıdır. Allaha ve İslamiyete layık olanda budur.

Ayrıca bazı televizyonlarda sakallı ehl-i sünnet spikerler var. Onlarında haberleri mutlaka kafada bir takke ve elde bir tespihle sunmaları gerekmektedir.

Bir de spikerler haberlerin arasında Kurandan sureler okursa artık o haberlerin tadından yenmez. Sadakalla hül-azim....

Lay beside me, tell me what they've done. Speak the words I want to hear, to make my demons run. The door is locked now, but it's open if you're true. If you can understand the me, than I can understand the you.

Önerilen Siteler