Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 08-10-2006, 15:45
marty marty isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: Hz Muhammedin Üstün Şahsiyeti

bence muhammed cok yakisikli ve cekici *hasin bir erkektir..Gorenler etkilenir ve tir tir titrerler cazibesi karsisinda..o yuzden sahsiyet olarak artisttir biraz jondur karizmatik bir simadir..Holiwuudda ki artistlere tas cikartir bired pit ten daha iyi vucudu vardir mesela..
Alt 08-10-2006, 16:38
ömer hayyam ömer hayyam isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bak marty kardeşim şimdi olmadı brad pitt kadar yoktur atıyosun canım kardeşim *hani şu ufak kısa boylu kel adam vardı ya kimdi o
Bruss wills miydi
işte onu desen taam da brad pitt olmadı ya
brad pitt le müslüman kardeşlerimiz bile kıyas yapamaz
Alt 08-10-2006, 18:26
walla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
walla walla isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...

Peygamber Efendimiz, üstüne başına pek dikkat etmeyen bîrini gördüğünde, ona maddî durumunun nasıl olduğunu sordu. Adam da herşeyinin bulunduğunu söyledi. O zaman Peygamber Efendimiz bu zâta: Şayet Allah sana birtakım nimetler vermişse, o hâlde bu nimetlerin izi üzerinde görünsün, buyurdu.
Histrionik kişilik:Gösteriş yapmayı amaçlayan yapmacık, sahte, kendisi gibi olmayan davranışlar ve duygularını aşırı abartma halleri... Üst baslarına, takı ve aksesuarlara gereğinden çok zaman, emek ve para sarf ederler

Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
Alt 09-10-2006, 20:45
marty marty isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

HAAHAHA brad pıtt ile musluman kardeşlerimiz kıyas biile yapılamaz ... ömer *hayyam doğru diyo..
Alt 09-10-2006, 21:26
Üye Değil

deminden beri oynamakta olan küçük bir kızla cinsel ilişki hayali kuran birini
hayal etmeye çalışıyorum, ama olmuyor bütün kötü karekterleri düşündüm,
ama böyle bir insan nasıl bir sürette olabilirki,bunu aşağılamak için yazmadım
gerçekten böyle bir insan nasıl bir surette olabilir,şimdi arkadaşlarımın 6-7
yaşlarında kızları var bu yaştaki bir çocuğa nasıl bir ruh hali ilgi duyabilir
Alt 10-10-2006, 00:40
sodomo-- sodomo-- isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Walla bak bu linki oku burada Muhammed'in peygamberliği pisko-sosyal-kültürel bir çerçevede harika bir şekilde analiz edilmiş.

http://www.islamiyetgercekleri.org/muhammedgelisim.htm

Soru şu: Neden Muhammed gibi kendini peygamber sanan binlerce insan her dönemde mevcut olmasına rağmen Muhammed kendi peygamberliğini kabul ettirebilmiştir insanlara da diğerler unutulmuştur ?

Cevap : Çünkü tarihi kazananlar yazar

Mutlak oku bu sayfayı ama dikkatli oku...
Alt 10-10-2006, 00:48
Üye

Muhammed şöyle söz eder: "Vahiy bazen bana zil sesi gibi gelir, bana göre en zor şekli budur. Bu hal bende zail olunca ne vahyedilmişse onu hıfzetmiş olurum."

"Zilli Vahiy" dolayısıyla belirtelim: Muhammed'inı epilepsi (sara) hastası olduğuna ilişkin iddialar vardır. Meleğin onu tutup sıkması iddiası, korku ve kaygılarla, "beni örtün" seslenişleri hastalığın nöbet dönemlerine uygun belirtiler oluşturmaktadır; bu bir yana, nöbetler öncesi aura denen dönemde hastanınn ses ve koku duyması ve görüntüler durumu "zilli vahiy" açısından, keza Cebrail'in görünmesi, Allah katına gidip oraları görme iddiaları açısından diğer bir açıklama biçimi olarak dikkate alınmalıdır. Durumu bir hakaret ve aşağılama olarak algılayacaklara veya öyle göstermeye çalışacaklara karşı hemen belirtelim ki, epilepsi, Muhammed'in zeka düzeyine ve düşünür yanına en küçük anlamda halel getiren bir durum değildir. Sorun her halükarda o günün algılama biçimiyle ilgilidir.

http://www.islamiyetgercekleri.org/muhammedgelisim.htm
Alt 10-10-2006, 01:12
Üye

Muhammed'in "Narsist" kişiliği ile ilgili şu linkten bilgi bulabilirsiniz .

http://www.ilhan-arsel.org/Muho/
Alt 10-10-2006, 01:49
Üye

Bu linkten bir kaç alıntı yapalım:

Tanrı Tarafından Kendisine Yüce Ad'lar Verildiğini Söyliyerek Övünürken, Başkalarına Küçültücü Nitelikteki Ad'ları Uygun Bulur.

"Şanım hakkı için size bir Resûl geldi ki: kendinizden, gayet izzetli, zorlanmanız ona ağır geliyor, üstünüze hırs ile titriyor, mü'minlere raûf rahîm'dir..." (K. Tevbe sûresi, âyet 128)

Görülüyor ki Muhammed, Kur'ân'a yerleştirdiği bu âyet ile Tanrı'nin: "Şanım hakkı için..." diye yeminler ederek, kendisine "raûf" ve "rahîm" ad'larını uygun bulduğunu bildirmekte ve bunu kendisi için övünme vesilesi edinmistir. Hemen belirtelim ki "Raûf" deyimi "çok şefkâtli", "çok acıyan, çok incelik ve düşkünlük gösteren" anlamındadır; "Rahîm" sözcüğü ise "Çok merhametli", ve özellikle "Ahirette müslümanlara acıyan" demektir. Ve yine Muhammed'in söylemesine göre bu iki ad, aslında Tanrı'nin doksan dokuz ad'indan ikisidir. Ve güyâ Tanri, daha önceki Peygamber'lerden hiçbirine "Râuf" ve "Rahîm" ad'larını birleştirerek vermemiş, bunu sadece sevgili elçisi Muhammed'e uygun görmüştür.
....
....
....
....

Müslümanların kendisini bu şekilde yüceltici deyimlerle çağırmaları gerektigini bildirirken, yine Kur'ân'a koydugu âyet'lerle, ya da Kur'ân olmıyarak yerleştirdiği hükümlerle Tanrı'nin bile kendisine "Ey şanlı Resûl..." (Mâide sûresi, âyet 66), ya da "Nûr'lar saçan şavk..." (Nûr saçan kandil) (Ahzâb sûresi, âyet 44) gibi yüceltici deyimlerle hitap ettiğini, söylemiş ve bunu bir övgü vesilesi edinmistir. Fakat muhtemelen bunu da yeterli bulmamış olmalı ki, Tanrı'nin kendisine salevât getirdigini belirterek Ahzâb sûresi'ne şu âyet'i eklemiştir: "Allah ve melekleri, Peygamber'e çok salevât getirirler. Ey mü'minler! Siz de ona salevât getirin ve tam bir teslimiyetle selâm verin" (K. Ahzâb sûresi, âyet 56).

Peygamberlerin "İlk'i" ve "Sonuncusu" olmakla övünen Muhammed, hem Adem'in bir parçası, ve hem de Adem'den 14 bin yıl önce önce var kılınan kimse oldugunu söyliyerek "insan varlığı'nın" en mükemmeli oldugunu ekler.

"Adem henüz su ile toprak arasında iken ben Nebî idim (peygamberdim)"

Ben Hz. Adem'in yaradılışindan on dört bin yıl önce Rabbimin huzurunda bir nûr idim" derdi. Böylece peygamberlik'le simgelendigi yolundaki haberin kendisine "Adem'in yaratılışı" ile "ilâhî ruhun üfürülmesi" arasındaki zaman içerisinde geldigini söylerdi

İslâm yazarları Muhammed'in bu övünmelerine kapılarak onu "evren"in ve "insanlığın" başlangıcı olarak tanımlarlar. Örnegin Muhyiddin-i Arabî, ünlü yapıtı olan Fusûs ül-Hikem' de şöyle der: "İş onunla başladi ve onunla sona erdi. Adem henüz su ile toprak arasında iken o Nebî idi. Sonra unsur haline çikmasiyle de Nebîlerin sonucusu oldu".

Bu tanıımlamadan etkilenen İslâm yazarlarına göre Muhammed: "Rabbına olan delil'in ilkidir!" ve bütün yaratıkların "özü ve hülâsasi" sayılmıştır.

http://www.ilhan-arsel.org/Muho/
Alt 10-10-2006, 21:07
Üye

Evet bir yorum gelmedi bu Muhammed'in kendi kendisini övme haleti ruhiyesine. Muhammed'in "mütevazi" bir kişilik olduğunu savunacak bir iman sahibi yok mu ?

Önerilen Siteler