Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 15-09-2012, 13:40
bursali68 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
bursali68 bursali68 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Merhaba,

Sadece Kuran'dan yola çıktığınız için. Hadisleri referans olarak kabul etmiyorsanız, hadislerden örnek vermem doğru olmaz.
Bence de...

Eğer hadisleri kabul etmiyorsanız Kuran ile örtüşmeyen hadis sahih değildir, biliyorsunuz değil mi?
Yahu arkadaşım KİME NE ANLATIYORSUN...? Ben hadislerin TÜMÜNE , bakınız gayet ÇIK ve NET söylüyorum...; Hadis / Rivayetlerin tümüne ŞÜPHELİ sıfatıyla bakarım isterse doğru olsun...Onun doğruluğu beni ilgilendirmiyor...!

Sahih ve sahih olmayanı geçtim...!

İlk insanın adem olduğunu kabul etmiyorsunuz galiba. Araf 189. Ayeti islam alimleri ilk insan adem ve eşi Havva'nın yaratılışı olarak yorumlar. Ademin kaburga kemiğinden yaratılan Havva'nın -hadisin- dayanağı da kurandır.
Evet YORUMLAR...Galiba kendimi anlatamadım...Ben yorum istemedim AYET istedim...!

Ademin kaburga kemiğinden yaratılan Havva'nın -hadisin- dayanağı da kurandır.
Sn.Sanem , bilmediğiniz sularda YÜZÜYORSUNUZ...! Kur'an'da , birincisi Havva'nın ismi geçmez,ikincisi Ademiş eşinin Adem'in kaburga kemiğinden yaratıldığı BİLGİSİ YOKTUR...! Yani bu hadis/rivayet TEVRAT menşeilidir,Kur'an değil...

Yoksa tabii ki, bu ayette Adem ve Havva isimleri geçmemektedir. Fakat ilk insanın yaratılışı, sonra ondan eşinin de yaratılışı anlatılıyor.

Sizi bir tek nefisten yaratan, onunla sükûnet bulsun diye eşini de ondan yaratan Allah'tır. O, eşini kucaklayıp sarılınca (ona yaklaşınca), eşi hafif bir yük yüklendi (hâmile kaldı). Bir müddet böyle geçti, derken yükü ağırlaştı. O vakit ikisi birden Rableri olan Allah'a şöyle dua ettiler: "Eğer bize salih bir evlat verirsen, biz muhakkak şükredenlerden olacağız." (A’raf, 7/189)

"Ey insanlar! Sizi bir tek nefisten yaratan ve ondan da eşini yaratan ve ikisinden birçok erkekler ve kadınlar üretip yayan Rabbinizden sakının..." (Nisâ, 4/1)

Bu iki ayette de görüldüğü gibi ilk insandan yani Adem'den bahsedildiğini oldukça net.
Sn.Sanem YORUM yapıyorsunuz sadece veya bu konuda yapılan yorumlara katılıyorsunuz...İnsan'ın kadın erkek malzemesi NEFS-İ VAHİDE...Konu bu kadar basit...Ve o Nefs-i Vahide ADEM DEĞİL...! Cümle renklendirerek yapılan kelime oyunları hiç bir şeyi netleştirmez ve kanıtlamaz,bunu biliyor olmanız gerek...

Nisa 4/1 e niçin dikkat etmiyorsunuz...?

HİTAP a bakın....: Yâ eyyuhân nâsuttekû = EY İNSANLAR....! Ey ERKEKLER + Ey KADINLAR...İnsan sıfatı ile tanımlanan VARLIKLAR...Sizi TEK BİR NEFİSTEN yarattım...!

Siz kalkıyorsunuz hala NİNEM zamanından kalma yoruma bakıp ...:

"Bu iki ayette de görüldüğü gibi ilk insandan yani Adem'den bahsedildiğini oldukça net."

Hani ADEM nerede diyorum YOK...!
Hani HAVVA nerede diyorum yine YOK...!

Ama yorum...:

"Bu iki ayette de görüldüğü gibi ilk insandan yani Adem'den bahsedildiğini oldukça net."

Sn.Arkadaşım NET olan NEDİR...? Siz GÖNÜL GÖZÜNÜZLE ADEM ismini görüyorsunuz da kör olan BEN miyim...! Ben İSİM istiyorum isim...Hala anlayamadınız mı...Ben ayette ADEM ismini istiyorum,HAVVA ismini istiyorum , bunu anlamak bu kadar zor mu...

Güneydoğulu bir arkadaşıma bir gün...;
-Kaç kardeşsiniz....diye sordum,
-8 Kardeşiz...dedi,

-Kaç kız kaç erkek...diye sordum,
-Sadece erkekler 8,4 tane de kız var...dedi,

-Niye kızları saymadın .....dedim,
-Onlar EL İÇİN...dedi...

Sn.Sanem,bir insan dinden çıkmış olabilir...Düşüncesine saygı duyarım...Ki burada bunu defalarca da ifade ettim...Bilenler bilir...Siz de dinden çıkmışsınız,ancak SAYGI duymakta zorlanıyorum...Niçin mi...Çünkü hala daha , inançlıyken kafanıza EMPOZE edilen , ŞIRINGA edilenlerden kurtulamamışsınız...

Örnek mi...Tekrar olacak ama , ne yazık ki başka çare yok...;

Kuran'da tek geçmeyen kaburga kemiği kelimesidir. Kaburga olmaz, kürek kemiği olur. Farketmez, İlk insanın bir erkek olduğunu onun bir uzvundan da dişinin yaratıldığını anlamış oluyoruz?!
Hayır arkadaşım bu konuda EMPOZE edilmiş sözler ile konuşuyorsun...Hala daha ilk insanın ERKEK olduğu , eşinin de o erkekten meydana gelmiş YALAN MASALA inanıyorsunuz...Siz inanıyorsanız inanın da bari aynı YALAN MASALI empoze etme çabasına girmeyin...

1-Yaradılış anlatımında ADEM ismi geçmez...Ki Adem ÖZEL bir isimdir...
2-Havva ismi zaten hiç geçmez...
3-Eşinin , Adem'den yaratıldığının aksine , her ikisinin de insan olarak AYNI ÖZ den , aynı MALZEMEDEN , aynı MATERYALDEN yaratıldığı anlatılır...

Bunu anlamak için yukarıdaki anlattaığım ANIMI gidin de o zaman ki ARAP coğrafyasına yapıştırın...Ama bana şunu demeyin...: O o gündü , o zaman Kur'an evrensel değil...Yanılırsınız...Benim anlattığım anı 2012 yılına ait...!

bursali68 : Hangi hukuksal düzende miras konusu geçerse geçsin VASİYET her zaman miras hukukunun üzerindedir...!
sanem : Kuran'daki hesap o halde vasiyetlerin erkek/kız evlatlar arasında nasıl olması gerektiğini gösteriyor. Vasiyetin vasiyeti de oluyormuş, öğrenmiş olduk!
İnsanlara " anlama sorunu olan " nitelemesinde bulunurken aynı yanılgıya kendinizin de düşübilceği hiç aklınıza gelmedi değil mi...?

Yukarıda " vasiyetin vasiyeti " DİYEN Mİ VAR...Sn.sanem , sizin " anlama sorununuz mu " var...?

Kur'an devlet nizamı değildir...BEŞERE hitap eder,bireye hitap eder,kişiye hitap eder...Devletlerin miras hukuku ne olursa olsun Kur'an'da söylenen dağılım şekli ki özellikle 2 pay erkek çocuğa bir pay kız çocuğa " konusu HAK ETME konusudur...Herkes hakkettiğini alır...

Devletler mirası normal şartlarda çocuklar arasında " EŞİT " yapar...Ki böyle de yapmak zorundadır...Niçin , çünkü kimin neyi ne kadar hakettiğini DEVLET BİLEMEZ...! Bunu bilen kimdir , bunu bilen o çocukların EBEVEYNLERİDİR...Yani vasiyet ile bu HAK meselesini çözecek olan anne-babadır...Bu kadar basit...Size bir örnek..;

1975-1976 yıllarında TORNACIDA çırak olarak başladım..O yıldan sonra hem çalıştım hem okudum...Sonunda öğretmen oldum...Sonra istifa ettim ve özel sektöre çıktım...45 yaşına girdim...Öğrenciliğim zamanlarında da çalışmadığım sadece 2 yaz tatili vardır...

1979 yılından 1987 yılına,yani babamın vefatına kadar ( kendi işyerimizdeki iş kazasından) tabiri doğruysa " kıçımızda boza pişti " çalışıp , yoklukla kurulan işyerini adam etmek için...!

Babamın vefatından sonra işyeri de dahil paylaşım " EŞİT " oluverdi...!!!

Bu REVA mı...? Bu HAK mı...? Ne anlatıyorsunuz bana...

Siz çok düz düşünüyorsunuz, namaz örneğini, Kuran'ın tek başına her şeyi açıklamadığının basit bir örneği olarak verdim. Öyle ya sadece Kuran diyen biri Kuran'da geçmeyen 3 fazla vakiti neden kılsın ki...
Bak arkadaşım , diyorum ya boyunuzdan büyük sözler ediyorsunuz...Bu forumda , namazın İKİ VAKTİ olduğu konusunda iki kişi hemfikirdir...Biri Sn.NEVA , bir diğeri Sn.Hasan AKÇAY...Bazı detayları kabul etmem ile birlikte , küçük detay ayrımlarından dolayı ben 3 VAKİT olarak KABUL EDERİM...Gayet basit...Benim için 3 VAKİTTİR...Kimsenin de paşa gönlü hoş olsun diye de kabul etmem...! İkinciye kılma ile ilgili cümle kuruyorsunuz...Bunun bir nedeni mi var , yoksa kuracak başka cümle mi haznenizde...Kılan kılar , kılmayan kılmaz - orucu tutan tutar , tutmayan tutmaz ...SİZE NE...!!! Kişinin MÜNAFIKLIĞINA siz mi karar vereceksiniz...Bizdeki DİN TACİRİ , ŞERİATÇI tayfasının yaptığı gibi HÜKÜM MAKAMI size mi ait...?

Kuran erkeklere inmiş bir kitaptır, bunun isbatı da erkeklere hitap eden ayetlerin sayıca fazlalılığıdır. Nisa suresi dışında kadınlara hitap eden ayet var mı acaba? Varsa da kaç tane? O da örtünün, kocalarınıza itaat edin vs. diyen emir ayetleridir.
Bu konuda bilginiz çok zayıf...Üç cümle ile ÖZET ile erkek-kadının hakkındaki ayetlerin sayısı ile eşitsizlikten bahseden biri ancak mantığı zayıf biridir...Ayet sayıları eşit olsa HOŞUNUZA mı gidecekti...Bu kadar geri bir zihniyet olabilir mi...İşte CEHALET de böyle düşünür....EBCED hesabı kabulüyle ortaya çıkan inaç ancak CEHALETİ körükler...Başka hiç bir işe yaramaz...!

Sağlıcakla kalınız...

" Kötülüğün galip gelmesi için iyi insanların hiç bir şey yapmaması kafi " Edmund Burke
Alt 15-09-2012, 14:07
Sanem Sanem isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Öfff, bir sürü şey anlatmışsın Bursalı hiçbiri incirçekirdeğini doldurmuyor!

Sen kabul etmiyorsun diye, Adem-Havva masalı güme gidiyor öyle mi?

Adem ilk insan demektir, bunu biliyorsun değil mi?
İlk insan Adem değil de Mehmet olsa ne değişecek, bu kadar mantık zaafiyeti olur mu?

Hadisleri kabul etmiyorsun anladık da bunu yaparken de, Nisa ve Araf suresinin bahsi geçen ayetlerini külliyen reddediyorsun!
Bu kadar tutarsızlık da pes doğrusu. Anlama sorunlu dediğimizde de kızıyorlar...

Bak Bursalı efendi, senin ne anladığın kimsenin umrunda değil. Adem ve Havva hadislerinin dayanağı olan iki ayet yazdım sana, bu ayetlerde de önce ilk insan -Adem-'in yaratıldığını ondan da eşinin yaratıldığını öğrenmiş oluyoruz. Havva değil de Hatice olsun Ayşe olsun farketmiyor.

Madem sadece Kuran müslümanıyız, o halde aşağıdaki 4 soruyu Kuran'dan yola çıkarak soralım.

Sizi bir tek nefisten yaratan, onunla sükûnet bulsun diye eşini de ondan yaratan Allah'tır. O, eşini kucaklayıp sarılınca (ona yaklaşınca), eşi hafif bir yük yüklendi (hâmile kaldı). Bir müddet böyle geçti, derken yükü ağırlaştı. O vakit ikisi birden Rableri olan Allah'a şöyle dua ettiler: "Eğer bize salih bir evlat verirsen, biz muhakkak şükredenlerden olacağız." (A’raf, 7/189)

"Ey insanlar! Sizi bir tek nefisten yaratan ve ondan da eşini yaratan ve ikisinden birçok erkekler ve kadınlar üretip yayan Rabbinizden sakının..." (Nisâ, 4/1)

Soru-1: Yukarıdaki Nisa ve Araf Suresindeki ayetlere göre, önce erkek, sonra onun bir parçasından eşi mi yaratılmıştır?

Soru-2: Araf, 7'de bahsedilen ilk insanın türeyiş hikayesi midir?

Soru-3: Nisa 4/1'de geçen "sizi tek bir nefisten yaratan" ne demektir?

Soru-4:Nisa 4/1'e göre insanlığın iki kişiden -bir erkek ve bir dişi- üreyip, çoğaldığı mı anlatılıyor?

Konu Sanem tarafından (15-09-2012 Saat 14:19 ) değiştirilmiştir.
Alt 15-09-2012, 15:25
Üye

Merhaba,

Öfff, bir sürü şey anlatmışsın Bursalı hiçbiri incirçekirdeğini doldurmuyor!

Sen kabul etmiyorsun diye, Adem-Havva masalı güme gidiyor öyle mi?
Sn.sanem,ne oldu canınız mı sıkıldı...Sen YALAN MASALA devam edeceksin , tekere çomak sokulunca canın sıkılacak...!

Ben kabul etmiyorum diye değil...! YOK arkadaşım yok...Varsa göster diyorum , bana yorum söylüyorsun...VAR mı , YOK mu...???

Adem ilk insan demektir, bunu biliyorsun değil mi?
İlk insan Adem değil de Mehmet olsa ne değişecek, bu kadar mantık zaafiyeti olur mu?
Adı George de olsa farketmez...İlk insan geçen hiç bir yerde ADEM ismi yoktur Kur'an'da...Bunu bilin yorumunuzu öyle yapınız...

Hadisleri kabul etmiyorsun anladık da bunu yaparken de, Nisa ve Araf suresinin bahsi geçen ayetlerini külliyen reddediyorsun!
Bu kadar tutarsızlık da pes doğrusu. Anlama sorunlu dediğimizde de kızıyorlar...
Arkadaşım hangi ayeti reddetmişim...Gösteriniz...! İFTİRA atmayınız,yakışıksız duruyor...!

Bak Bursalı efendi, senin ne anladığın kimsenin umrunda değil. Adem ve Havva hadislerinin dayanağı olan iki ayet yazdım sana, bu ayetlerde de önce ilk insan -Adem-'in yaratıldığını ondan da eşi'nin yaratıldığını öğrenmiş oluyoruz. Havva değil de Hatice olsun, Ayşe olsun farketmiyor.
YANLIŞSIN...! O hadislerin dayanağı o ayetler değil...O hadislerin dayanağı TEVRAT...! Bunu kaç sefer tekrar etmem gerek size...Eğer ki o ayetler o hadislerin dayanağı olmuş olsa idi , herhangi bir yerinde ADEM yazar , KABURGA KEMİĞİ yazar idi...Ama bu safsata yazmıyor maalesef...Sizin dediğinizi demiyor KUR'AN...!

Soru-1: Yukarıdaki Nisa ve Araf Suresindeki ayetlere göre, önce erkek, sonra onun bir parçasından eşi mi yaratılmıştır?
Hayır,herhangibir öncelik sıralaması vermiyor ayet...Ayet ikisinin MALZEMESİNİN aynı olduğunu söylüyor...! Her ikisinin aynı materyalden YARATILDIĞINI / VAROLDUĞUNU / OLUŞTUĞUNU söylüyor...

Soru-2: Araf, 7'de bahsedilen ilk insanın türeyiş hikayesi midir?
Sanırım A'raf 189 diyecektiniz...? Çok basitçe ÜREMEYİ anlatıyor...İnsanın üremesi...

Soru-3: Nisa 4/1'de geçen "sizi tek bir nefisten yaratan" ne demektir?
" Erkek ve kadın olarak SİZİ,aynı materyalden ,aynı malzemeden yaratan " demek...

Soru-4:Nisa 4/1'e göre insanlığın iki kişiden -bir erkek ve bir dişi- üreyip, çoğaldığı mı anlatılıyor?
Evet,insan da EŞEYLİ ÜREYEN sisteme sahip değil midir zaten...Garip olan nedir...?

Sonuç olarak ne A'raf 189 da , ne de Nisa 1 de ADEM den söz etmiyor...Arapça dil bilgisine girmemeye çalışıyorum ,ancak küçük bir dip not olarak belirtmekte yarar var...Nefs-i Vahide , Adem’in eş anlamlısı (müradifi ) değildir.Arapça diline göre ADEM belirli ( marife ) - erkek(müzekker) bir kelime , NEFS-İ VAHİDE ise belirsiz ( nekire )- dişil (müennes) bir kelimedir...Yani yapı itibariyle de farklıdırlar...

Ayrıca A'raf 189 dan sonra 190,191,192 yi de bir zahmet okuyun...İlk insan dediğiniz Adem MASALINDA başka şeyler TAPMA olayı var mıdır...?

Ayrıca hadis / rivayetler Tevrat menşeili olduğu kadar aynı zamanda bu menşein yansımasının geçtiği başka bir ayet daha vardır...O ayete istinaden bu iki ayet yani A'raf 189 ve Nisa 1 deki NEFS-İ VAHİDE ye ADEM , ZEVCEHA ya ise HAVVA denmektedir...Bunları öğrenin...O ayet şudur...;

BAKARA
30.Ve iz kâle rabbuke lil melâiketi innî câilun fîl ardı halîfeh(halîfeten), kâlû e tec’alu fîhâ men yufsidu fîhâ ve yesfikud dimâ(dimâe), ve nahnu nusebbihu bi hamdike ve nukaddisu lek(leke), kâle innî a’lemu mâ lâ tâ’lemûn(tâ’lemûne).

DİYANET MEALİ
30.Hani, Rabbin meleklere, “Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım” demişti. Onlar, “Orada bozgunculuk yapacak, kan dökecek birini mi yaratacaksın? Oysa biz sana hamdederek daima seni tesbih ve takdis ediyoruz.” demişler. Allah da, “Ben sizin bilmediğinizi bilirim” demişti.

İşte bu ayet nedeniyle ilk yaratılana ADEM yalanı söyleniyor...Oysaki ayetteki câilun kelimesi SEÇMEK / ATAMAK ANLAMINDADIR , yaratmak değil...! Kur'an'da YARATMAK fiili hiç bir ayette CAİLUN diye geçmez...Ya ne diye geçer HALK / HALAK diye geçer...Ayetleri inceleyebilirsiniz...

Bu durumda
doğru meal şudur...:

30.Bir zamanlar Rabb'in meleklere: "Ben, yeryüzünde bir halife atayacağım/seçeceğim." demişti de onlar şöyle konuşmuşlardı: "Orada bozgunculuk etmekte olan, kan döken birini mi atayacaksın? Oysaki bizler, seni hamd ile tespih ediyoruz; seni kutsayıp yüceltiyoruz." Allah şöyle dedi: "Şu bir gerçek ki ben, sizin bilmediklerinizi bilmekteyim."

Size bir soru...: Seçimin şartı nedir...?

İnsanın üremesinde ise A'raf 189 ile Nisa 1 in bir çelişkisi yok...Birinde detaya biraz daha girmiş o kadar...

Bilmeden araştırmadan EMPOZE bilgilerle geliyorsunuz sonra OFLAYIP POFLUYORSUNUZ...Kusura bakmayın da daha çok oflayıp poflarsınız...

Sağlıcakla kalınız...

" Kötülüğün galip gelmesi için iyi insanların hiç bir şey yapmaması kafi " Edmund Burke
Alt 15-09-2012, 16:52
qlause - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
qlause qlause isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Bursalı mantık karmaşası yaratıyorsun ve anlamamazlıktan geliyorsun.

Sen o halde ilk insanı reddediyorsun.

Ayrıca bir şeyin bir şeyden yaratılabilmesi için ilk önce, ondan yaratılan şeyin yaratılması gerek.

Gördüğün gibi, ayette

Erkeklerle konuşuyor, kadını erkek ihtiyacını gidersin diye yaratmış, ve erkekten yaratmış, şimdi sen ayeti bile okumadan diyeceksin ki ne malum kadını erkekten yaratmadığı, erkek mi hamile kalıyor yani?
Alt 16-09-2012, 23:22
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Sevgili Bursalı68

Dilersen farklı çevirilere de bakabilirsin... Hatalı yapılmış ise bilgilenmek isterim.

Sıradan gidelim... Bakara Suresi. Sayfa otomatik olarak hareket edecek. Şu bölüm;

"Ey Âdem! Sen ve eşin cennette kalın. Dilediğiniz yerden yiyin. Fakat şu ağaca yaklaşmayın. Yoksa zalimlerden olursunuz."

Bu bölüm;
Allah Adem'e bütün varlıkların isimlerini öğretti. Sonra onları meleklere göstererek, "Eğer doğru söyleyenler iseniz, haydi bana bunların isimlerini bildirin" dedi. (31)

Ve bu bölüm;
Allah şöyle dedi: "Ey Adem! Onlara bunların isimlerini söyle." Adem, meleklere onların isimlerini bildirince Allah, "Size, göklerin ve yerin gaybını şüphesiz ki ben bilirim, yine açığa vurduklarınızı da, gizli tuttuklarınızı da ben bilirim demedim mi?" dedi. ﴾33﴿

Ar'af Suresi
Andolsun, sizi yarattık. Sonra size şekil verdik. Sonra da meleklere, "Adem için saygı ile eğilin" dedik. İblisten başka hepsi saygı ile eğildiler. O, saygı ile eğilenlerden olmadı. (11)

Tâhâ Sûresi
Bunun üzerine onlar (Adem ve eşi Havva) o ağacın meyvesinden yediler. Bu sebeple ayıp yerleri kendilerine göründü ve cennet yaprağından üzerlerine örtmeye başladılar. Adem Rabbine isyan etti ve yolunu şaşırdı. (121)

Yaratılış:2
7. RAB Tanrı Adem’i topraktan yarattı ve burnuna yaşam soluğunu üfledi. Böylece Adem yaşayan varlık oldu.
8. RAB Tanrı doğuda, Aden’de bir bahçe dikti. Yarattığı Adem’i oraya koydu.
9. Bahçede iyi meyve veren türlü türlü güzel ağaç yetiştirdi. Bahçenin ortasında yaşam ağacıyla iyiyle kötüyü bilme ağacı vardı.

...........
16 Ona, “Bahçede istediğin ağacın meyvesini yiyebilirsin” diye buyurdu,
17 “Ama iyiyle kötüyü bilme ağacından yeme. Çünkü ondan yediğin gün kesinlikle ölürsün.”
18 Sonra, “Adem'in yalnız kalması iyi değil” dedi, “Ona uygun bir yardımcı yaratacağım.”
19 RAB Tanrı yerdeki hayvanların, gökteki kuşların tümünü topraktan yaratmıştı. Onlara ne ad vereceğini görmek için hepsini Adem'e getirdi. Adem her birine ne ad verdiyse, o canlı o adla anıldı.

Gördüğümüz gibi aslen hikaye ortak, sadece bir kaç nokta değişik.

Demişdin ki; "İlk insan geçen hiç bir yerde ADEM ismi yoktur Kur'an'da" O halde Adem ismini geçelim, bu hikaye nedir? Neye, kime göredir? Hikayeye konu olan kişi-ler- kim ya da kimlerdir.

Bakara:230
Eğer erkek karısını (üçüncü defa) boşarsa, kadın, onun dışında bir başka kocayla nikahlanmadıkça ona helal olmaz. (Bu koca da) onu boşadığı takdirde onlar (kadın ile ilk kocası) Allah'ın koyduğu ölçüleri gözetebileceklerine inanıyorlarsa tekrar birbirlerine dönüp evlenmelerinde bir günah yoktur. İşte bunlar Allah'ın, anlayan bir toplum için açıkladığı ölçüleridir.
232
Kadınları boşadığınız..................

Kadınlar için de erkekleri boşama halleri ve açıklamaları var mıdır, varsa nasıldır? (İftidâ, Talat ile eşit bir hak mıdır? Yani yukarıda erkeklere seslendiği ayetleri kadınlar uygulamayamazsa, eşit olabilirler mi, özgür iradesini kullanabilir mi? Bakara:229 ?)

Bunlar dışında başka örnekler de daha sonra....

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Alt 16-09-2012, 23:28
Üye

Teşekkürler spartacus bir arkadaşın daha dinini ne kadar az bildiğini, ve bilmediği bir şeye inandığını göstermiş oldun. %99 gibi oda kafasında kurduğu dine inanıyormuş.
Alt 17-09-2012, 09:31
Üye

Merhaba,

Bursalı mantık karmaşası yaratıyorsun ve anlamamazlıktan geliyorsun.
Sevgili qlause...Bu tür hitapların TEHLİKELİ olduğunu öğrenemediniz mi...? Bakınız tartışma adabı konusu yerinde bir konuydu...Karşınızdaki kişilere bu tür hitaplar ile başlarsanız konunun SUYU ÇIKAR...!

Sen o halde ilk insanı reddediyorsun.
Şimdi ben de aynı kanaldan devam edersem size şunu derim...: Sn.qlause ANALAMA SORUNUNUZ MU VAR...?

Niçin İlk İnsanı REDDETTİĞİMİ nereden çıkarttınız...Cümlelerinizi kurarken bilinçli kurunuz...Ben Adem'in ilk insan olmadığını söylüyorum ve inanıyorum...! Sizin dediğiniz ile benim dediğim arasında FARK VAR...!

Erkeklerle konuşuyor, kadını erkek ihtiyacını gidersin diye yaratmış, ve erkekten yaratmış, şimdi sen ayeti bile okumadan diyeceksin ki ne malum kadını erkekten yaratmadığı, erkek mi hamile kalıyor yani?
Sn.arkadaşım,yaşını bilmiyorum ama senin yaşına yakın süredir ben araştıran ve okuyan biriyim...Sizin gibi hem kel hem fodullar ile SLOGAN atanları çok gördüm...Ayet bir tek MATERYALDEN bahseder...Ve her iki cinsin de o materyalden olduğunu söyler...Biri diğerinden bir parça taşır mı olabilir,ama olmayabilir de...Çünkü ayet buna ait bir detay vermiyor...Siz hala size EMPOZE edilmiş bilgiyi yansıtmaya çalışıyorsunuz,aynen kızdığınız dindarlar gibi...! Onlar da aynı şeyi söylüyor...Peki ne farkınız var...Bu bilgi bağlamında benim gözümde hiç bir farkınız yok...Böreğin kenarı da , ortası da aynı hamurdandır...!

bazı ılımlı islamcılar hadisleri kale almayın kuranı referans gösterin der. çünkü bilirler içine düştükleri lağımın nasıl bir yer olduğunu. ama yine de mantık ve akıl dışı kuran ayetleri peşlerini bırakmaz. eninde sonunda patlak verir. peygamber eşlerine ''iyice örtünün evden fazla dışarı çıkmayın'' diyen sürekli erkeklere seslenip kadınlara az yerde seslenen(o da erkeğe itaat konusunda) bir çelişkiler ve tutarsızlıklar silsilesini benimseyip ''kuran kadına değer veriyor'' demek/ şu çağda hele/ insan türünün kendi aklına ve onuruna hakaretidir.
Sn.sante sangre,birincisi cahil kitlelerin yaptığı gibi BİZE İSİM TAKMAYI ve hakaretvari cümleler kurmayı bir kenara bıraksanız...BOK ÇUKURUNDA kimin olduğu belli değil şu an bu kargaşada...Belki de siz sinizdir...! Belki o zaman daha rahat konuşabiliriz...Benim ılımlı veya eski tip islamcı/dindar olmam mı önemli , yoksa konunun özü mü...? Sizi ürküten nedir söylerseniz belki bir çözüm bulabiliriz...Ama cahillik etmeyiniz...!

Verdiğim örneklerin neresi AKIL DIŞI...! Şu EMPOZE / ŞIRINGA edilmiş aile-çevre bilgisini bir kenara koyarak söyleyebilir misiniz...?

peygamber eşlerine ''iyice örtünün evden fazla dışarı çıkmayın'' diyen
Bunu size anlatsam da kafanızda eskiden ezelden yer etmiş olanı söküp atamayacağınızı bildiğim için anlatmaya çalışma gereği duymuyorum...Belki başka bir gün...

sürekli erkeklere seslenip kadınlara az yerde seslenen bir çelişkiler ve tutarsızlıklar silsilesini benimseyip ''kuran kadına değer veriyor'' demek/ şu çağda hele/ insan türünün kendi aklına ve onuruna hakaretidir.
EBCED hesabına bağlı inanç CEHALET inancıdır...!

Sağlıcakla kalınız...

Alt 17-09-2012, 09:34
Üye

Ademin ilk insan olmadığına inanıyorsun, ayetlere ve dolaylı yoldan kurana da inanmıyorsun o zaman, bak yukarıdaki ayetlere?

Sn.sante sangre,birincisi cahil kitlelerin yaptığı gibi BİZE İSİM TAKMAYI ve hakaretvari cümleler kurmayı bir kenara bıraksanız...BOK ÇUKURUNDA kimin olduğu belli değil şu an bu kargaşada...Belki de siz sinizdir...! Belki o zaman daha rahat konuşabiliriz...Benim ılımlı veya eski tip islamcı/dindar olmam mı önemli , yoksa konunun özü mü...? Sizi ürküten nedir söylerseniz belki bir çözüm bulabiliriz...Ama cahillik etmeyiniz...!

Verdiğim örneklerin neresi AKIL DIŞI...! Şu EMPOZE / ŞIRINGA edilmiş aile-çevre bilgisini bir kenara koyarak söyleyebilir misiniz...?

Empozeden bahsediyorsunuz, oysa biz bize empoze edilmiş bir çok şeyden biz araştırarak kurtulduk, yani burada empoze edilen kişi sensin, başka bir ülkede doğsaydın şuanda başka bir dini savunuyordun bu kadar basit, din, kültür ve dil gibi aileden çocuğa aktarılır.
Alt 17-09-2012, 10:09
Üye

qlause´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Teşekkürler spartacus bir arkadaşın daha dinini ne kadar az bildiğini, ve bilmediği bir şeye inandığını göstermiş oldun. %99 gibi oda kafasında kurduğu dine inanıyormuş.
Merhaba,

Sevgili glause,lütfen LAF SÖYLEMİŞ OLMAK İÇİN konuşmayalım...Bu sözlerin altında kalırsınız...

Ben ayetlerde OLMAYAN bir şeye yok diyorum...Siz VAR diyorsunuz...Ve şu anki Genel İslam anlayışı da var diyor...Bu durumda hangimiz BİLMİYOR...?

Bakınız metodoloji önemlidir...

Bir ara,bir tartışmada İNKAR / İNKARCILIK konusu geçmişti...İnkar şudur,olan , ispatı yapılmış,deneylenmiş veya gözlenmiş bir OLGUya yok derseniz İNKAR edersiniz...Tanrı konusu deneylenmiş , gözlemlenmiş , ispatı yapılmış ve bir olgu olarak ortaya konan bir şey olmadığı için Tanrı'yı kabul etmeyenin inkarcı olamayacağını ısrarla savunan biriyken...;

Ayetlerde Adem-Havva ismi geçmediği halde var dememi mi bekliyorsunuz...Çok beklersiniz...! Benim standardım değişmez...Oysaki siz Tanrı yok derken,Adem ( ismi geçmeyen ayetlerde ) var diyorsunuz...Sonra da bunu BİLGİ diye yutturduğunuzu zannediyorsunuz...Öncelikle çifte standardınızı bir kenara koyunuz....!

Sağlıcakla kalınız...

Alt 17-09-2012, 10:13
Üye

bursali68´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhaba,

Sevgili glause,lütfen LAF SÖYLEMİŞ OLMAK İÇİN konuşmayalım...Bu sözlerin altında kalırsınız...

Ben ayetlerde OLMAYAN bir şeye yok diyorum...Siz VAR diyorsunuz...Ve şu anki Genel İslam anlayışı da var diyor...Bu durumda hangimiz BİLMİYOR...?

Bakınız metodoloji önemlidir...

Bir ara,bir tartışmada İNKAR / İNKARCILIK konusu geçmişti...İnkar şudur,olan , ispatı yapılmış,deneylenmiş veya gözlenmiş bir OLGUya yok derseniz İNKAR edersiniz...Tanrı konusu deneylenmiş , gözlemlenmiş , ispatı yapılmış ve bir olgu olarak ortaya konan bir şey olmadığı için Tanrı'yı kabul etmeyenin inkarcı olamayacağını ısrarla savunan biriyken...;

Ayetlerde Adem-Havva ismi geçmediği halde var dememi mi bekliyorsunuz...Çok beklersiniz...! Benim standardım değişmez...Oysaki siz Tanrı yok derken,Adem ( ismi geçmeyen ayetlerde ) var diyorsunuz...Sonra da bunu BİLGİ diye yutturduğunuzu zannediyorsunuz...Öncelikle çifte standardınızı bir kenara koyunuz....!

Sağlıcakla kalınız...

Ayetlerde yok mu? nasıl yok ya bakara ayeti ne? Hem diyorsun okudum araştırdım hem diyorsun öyle bir şey yok, nasıl yok ben mi yanlış okuyorum?

Burada sizinle bir şey konuşuyoruz, tanrıyı kabul ettiğimiz yok, ayetler üzerinden size bir şey anlatamayacaksak ne üzerinden anlatacağız?

Önerilen Siteler