07-11-2006, 21:24
|
 |
Üye
|
|
Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
|
|
Re: TÜRBAN SERBEST BIRAKILSIN
Yabancı bir TVde gördüm, Türbanlı kardeşler üniversitelere giremedikleriiçin, bizi gevurlara şikayet ediyorlardı. Hristiyanlardan medet umuyorlar... *:twisted: *:twisted: *:twisted: *:twisted:
Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
|

08-11-2006, 02:45
|
|
Aday Üye
|
|
|
|
Acaba???
bir kadin neden örtünür...?
toplumsal nedenler...
kurallar...
aile baskisi...
inanc...?
neye inanc?
neden o seye inanmak?
gerekli oldugu icin mi?
sadece inandigi icin mi?
kimse sorgulamadigi icin buralara kadar geldik.eger sorgulansaydi,peygambere de soracaklardi...
peygamber de allaha soracakti...
allah da kendine soracakti...
o zaman?
o zaman sadece inanc,sorgulanacak bisey olsaydi daha önceden sorgulanip cözülürdü zaten arkadaslar...
simdi körü körüne buna inanip bunu uygulayanlari zaten degistiremeyiz...
(zaten büyük bi bölümü samimiyetsiz)
geri kalan da sorgulamadiklarina göre,muhtemelen fanatizme yatkin insanlardir...
allah yardimcilari olsun.saclarini gösterdiklerinde ne oluyosa artik...
|

08-11-2006, 08:22
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Siz saka ediyorsunuz fakat ateistlerin peygamberini Darwin, tanrisini da evren sanan o kadar cok sazan var ki, nehirler goller bile az gelir.
* *Dikkat ederseniz, allaha veya muhamede yaptiginiz her elestitiriye, darwin ve evrime saldirmakla cevaplar bu balik turu. Iman varya iclerinde, ille de ateistler de, kendileri gibi,evrime ve Darwin'e tapiyor zannederler.Ateistlerin *boyle bir ihtiyaci duymayacagini, muhurlu *beyinleri almaz, alamaz....
Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
|

08-11-2006, 09:45
|
|
Üye
|
|
|
|
arkdaşlar bence tepkimizi başdaki türbanlara degil beyini saran gözle görülmeyen türbanlara karşı olmalı
|

08-11-2006, 10:01
|
|
Üye
|
|
|
|
Dostlar!
Bir insanın eğitim hakkı elinden alınabilirmi? Binlerce kızımız başörtüsünden dolayı üniversiteye gidemiyor. Ben yalnızca Üniversitelerde türban serbest bırakılsın diyorum. Kamuda tamam oranın kurallarına uyacak eğer başörtüsü ile hastane veya okulda çalışmak istiyorsa üzgünüm ben en başta dur derim. Dedimye ben eğitim hakkı olarak bakıyorum olaya siyasi simge deniyor parka da siyasi simge değilmi? *Doğrudur yanlıştır allah demiştir muhammed demiştir bunları geçelim ve soruyu tekrar soralım bir insanın eğitim hakkı engellenebilirmi? Dostça kalın
Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşcesine
|

09-11-2006, 20:23
|
 |
Üye
|
|
Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
|
|
Evet sevgili kuvvacı
Eğitim hakkı engellenemez, peki Türbanlı bir stajyer doktor hanım erkeklik organından hasta olan bir hastayı muayene edermi, edebilirmi, ederse dinen ne olur, hastayı reddedme ihtimali varmı vs vs gibi sorulara yanıt arayalım mı...
Yada Güzel sanatlarda tiyatro bölümünde okuyan bir türbanlı öğrenci başını rol gereği açarmı?
Bu gibi binlerce soru sorabiliriz. Ve diyelimki ben gerçekten Darwinizm dinine mensup olsam, Üniversiteye dal dashak çıplak gitsem benim öğrenim hakkım ne olacak.?
Yada satanist bir dindar şeytan kılığında okula gidebilirmi. ????
Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
|

10-11-2006, 22:14
|
 |
Üye
|
|
|
|
Dindar arkadaşların bu konuda fikri yokmu
|

11-11-2006, 15:06
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Niye bir kadın doktor (türbanlı vaya türbansız) bir erkek hastaya bakmak zorunda bırakılıyorki?Erkek doktorların köküne kibrit suyu mu döküldü?Aynı soruyu tersine çevirerekte soruyorum.
|

11-11-2006, 16:20
|
 |
Üye
|
|
|
|
Sevgili hiramusta
sen dalgamı geçiyosun zaten adamlar bir doktoru zor buluyo birde yanına erkeklere bakmak için erkek doktor nerden bulacak. Sen sabır ver yarabbim :twisted:
|

11-11-2006, 19:35
|
|
Üye
|
|
|
|
Sevgili dostlar,bircogunuzun bildigi ve ismimdende belli oldugu gibi ben,Almanya Berlin'de yasiyorum.Sabahlari ise gitmek icin,trafikten kurtulmak ve ulasimi hizlandirmak amaci ile sahsi arabam yerine U-BAHN ve STRASSENBAHN yani metro ve tramvay ile ise gidiyorum.Tramvay bir üniversitenin önünden geciyor ve ilk gördügümde gözlerime inanamadigim bir görüntüyle karsilasmistim.Onlarca üniv.li genclerin arasinda,Türk,Arap hatta Alman olan türbanli kizlar üni.ye giriyorlardi.Diger bircok Almanin boynunda ise haclari vardi...
Metroda ise vagonlari tika basa dolduran ortaögretim seviyesindeki kizlarinda baslarinda türbani olanlar vardi.Bunlarin hicbiri okul kapisinda baslarini acmak zorunda degiller.Hatta baslari örtülü olarak,ortaögretime,üni.ye hatta meslek okullarina hicbir zorlukla karsilasmadan rahatlikla girebiliyorlar...
Peki simdi soruyorum dostlarima:Bir Avrupa ülkesi olan ve Türbani serbest birakan *Almanya mi daha ilerde,yoksa AB ye üye olma cabasi icinde olan Bizim Ülkemizmi???
Biz Türbani cagdasligin önünde bir engel olarak görürken,sayisi milyonlari bulan piril piril gencleri egitimden uzak tutarak,kadinlarimizin egitilmesi ve güclenmesine bir baltada biz vuruyoruz...
|