Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Biyoloji > Evrim

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 17-01-2013, 16:31
Pirate Pirate isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Yergin´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Zaytunga biz tepki gösterince sizde şakadan anlamıyorsunuz diyordunuz.

Bu haberde yalan, oturmuşsunuz birde bunu ciddiye alıp kelam etmişsiniz. Her zaman bize dediğinizi bu sefer ben diyeyim.

Okumuyorsunuz, araştırmıyorsunuz, sorgulamıyorsunuz...
Zaytung'un ciddiye alınıp cevap verilmesi ile bu aynı mı? Bu haberi yayınlayan yer, bir haber sayfası. Mizah dergisi falan değil. Yalan haber yayınlanmışsa, yalan haber dersin, konu kapanır. Diğeri ise bir mizah sayfası. Aradaki farkı biliyor musun? Biliyorsan, bu mesajı niye yazdın?

Bir mizah sayfasını bile ciddiye alıp cevap veren bir kurumu kurtaracağım diye yapmadığını bırakmıyorsun burada, farkında mısın? Hani sorgulamak nerede şimdi? Sen söyle artık.
Alt 17-01-2013, 16:53
Şüpheci Dinsiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Şüpheci Dinsiz Şüpheci Dinsiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Sevgili Yergin,
Zaytunga biz tepki gösterince sizde şakadan anlamıyorsunuz diyordunuz.

Bu haberde yalan, oturmuşsunuz birde bunu ciddiye alıp kelam etmişsiniz. Her zaman bize dediğinizi bu sefer ben diyeyim.

Okumuyorsunuz, araştırmıyorsunuz, sorgulamıyorsunuz...
Haber yalan değil. Dikkatli okumamışsınız.

Haberde evrimle ilgili bir çok kitabın yayınının durdurulduğu söylenmiş. Haber yalan olsaydı TÜBİTAK'ın açıklaması "hayır durdurmadık" olurdu.
Bakınız TÜBİTAK ne demiş:
Kaynak
''Bu konuyla ilgili olarak ne Bilim Kurulumuzda ne de Yayın Danışma ve Değerlendirme Kurulumuzda herhangi bir karar alınmadığı gibi gündem dahi olmamıştır. Bilakis TÜBİTAK, dünyadaki tüm bilimsel araştırmaları ve gelişmeleri yakından takip etmekte, bu yayınları gerek akademik gerekse de popüler bilim kitapları olarak yayımlamayı sürdürmektedir.''
[...]
''Konu tamamen yayın hakkı sözleşmelerinin yenilenmesi süreçleri ve teklif haklarıyla ilgili olup, evrim teorisi yayınlarının kaldırmasıyla ilgili değildir. Kaldı ki evrim teorisi konusunda halihazırda hem yayında hem de baskı programında kitaplarımız bulunmaktadır'' ifadelerine yer verildi.
Özetle, yayın ve telif haklarını gerekçe göstererek bu yayınların durdurulduğunu teyit etmiş. Bu bir yalanlama değil, minareye kılıf hazırlama. Yani "yaptım ama sor bakalım niye yaptım ?" demiş.

Sevgiler

* Bir ben vardır bende, benden içeri. (Yunus Emre)
* Gören bizi sanır deli, usludan yeğdir delimiz. (Muhy-i)
* Kadınlar insan, biz insanoğlu. (Neşet Ertaş)
* Bu otobüs de benim Maserati'm, halkımla birlikte kullanıyoruz. (Tuncel Kurtiz)
* Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim; halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım? (Turan Dursun)
* Beneath this mask there is more than flesh, beneath this mask there is an idea Mr Creedy, and ideas are bullet-proof. (V for vendetta)
* O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. (Yaşar Kemal)
* Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. (Nazım Hikmet Ran)
* Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar her milli bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var. Dostlar ki; bir kere bile selamlaşmadık, aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz.. (Nazım Hikmet Ran)
* Bir insan size alın teriyle zengin olduğunu söylerse, ona şunu sorun; kimin alın teriyle?.. (Don Marquis)
Alt 17-01-2013, 18:07
Yergin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yergin Yergin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Kendi bildiğinizi düşünmeye devam edin.

Gösterin bana, Tübitak'ın evrim ile ilgili kitaplarının yayınlarını kaldırdıklarını, yayınlamayı istemediklerini, bir müslüman olarak kendilerine yaptığınız yanlış diye mail göndereyim.

Sizin ki yargısız infaz.

Pirate, hangi haber sayfasından bahsediyorsun? Ölmediği halde, Mehmet Ali Birand'ı ölmüş gibi gösteren haber sayfaları mı?

Rabbim; Ben hiçim, Azametin karşısında acziyetimin bilincindeyim. Sen ne yazarsan güzel. Sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat. İstediğin gibi öldür.
Alt 17-01-2013, 18:26
Üyeliğini Sonlandırmış

Pirate, hangi haber sayfasından bahsediyorsun? Ölmediği halde, Mehmet Ali Birand'ı ölmüş gibi gösteren haber sayfaları mı?
Efendim ne alakası var? Haber sayfaları yalan haber yapıyor olabilir. Biz mizahtan bahsediyoruz. Zaytung'un mizah yaptığı belli değil mi? Bunu ciddiye alıp cevap veren Diyanet ile buradaki olayı nasıl kıyaslıyorsunuz yahu?
Alt 17-01-2013, 18:51
Yergin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yergin Yergin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Pirate´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Efendim ne alakası var? Haber sayfaları yalan haber yapıyor olabilir. Biz mizahtan bahsediyoruz. Zaytung'un mizah yaptığı belli değil mi? Bunu ciddiye alıp cevap veren Diyanet ile buradaki olayı nasıl kıyaslıyorsunuz yahu?
Demin ne diyordun, şimdi ne diyorsun. Her seferinde önüne mi koymamız lazım mesajlarını. Başkaları mı yazıyor senin mesajlarını?

Bu haberi yayınlayan yer bir haber sayfası demedin mi? Git o zaman o haber sitesine mail at, siz zaytungmusunuz yalan haber yapıyorsunuz diye.

Yalan bir haberi ciddiye alıp tartışan var. Yalan olduğu bilindiği halde yine de tartışan var. Biz ise ikisine de diyoruz, yaptığınız yanlış diye. Sonra da kötü olan biz oluyoruz.

Rabbim; Ben hiçim, Azametin karşısında acziyetimin bilincindeyim. Sen ne yazarsan güzel. Sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat. İstediğin gibi öldür.
Alt 17-01-2013, 18:56
Üyeliğini Sonlandırmış

Demin ne diyordun, şimdi ne diyorsun. Her seferinde önüne mi koymamız lazım mesajlarını. Başkaları mı yazıyor senin mesajlarını?

Bu haberi yayınlayan yer bir haber sayfası demedin mi? Git o zaman o haber sitesine mail at, siz zaytungmusunuz yalan haber yapıyorsunuz diye.

Yalan bir haberi ciddiye alıp tartışan var. Yalan olduğu bilindiği halde yine de tartışan var. Biz ise ikisine de diyoruz, yaptığınız yanlış diye. Sonra da kötü olan biz oluyoruz.
Yalan haber = Mizah

Senin mantığın buysa, bana başka yorum düşmüyor.
Alt 15-02-2013, 12:39
kibritci kibritci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Kendi bildiğinizi düşünmeye devam edin.

Gösterin bana, Tübitak'ın evrim ile ilgili kitaplarının yayınlarını kaldırdıklarını, yayınlamayı istemediklerini, bir müslüman olarak kendilerine yaptığınız yanlış diye mail göndereyim.

Sizin ki yargısız infaz.

Neredeyse Mart ayına gireceğiz, bak bakalım aşağıdaki adresten yetişkin kitaplığında "Antropoloji" ve "Biyoloji" ile ilgili kaç kitap satılıyor. Ben söyleyeyim 4 kitap!;

Beynine Bir Kez Hava Değmeye Görsün
Olağandışı Yaşamlar
Yaşamın Sırrı DNA
Neden Canımız Yanar?

http://esatis.tubitak.gov.tr/

darkchaos- Turkateist.cjb.net (nostalji)
Alt 15-02-2013, 18:43
izmarit izmarit isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

kibritci´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Neredeyse Mart ayına gireceğiz, bak bakalım aşağıdaki adresten yetişkin kitaplığında "Antropoloji" ve "Biyoloji" ile ilgili kaç kitap satılıyor. Ben söyleyeyim 4 kitap!;

Beynine Bir Kez Hava Değmeye Görsün
Olağandışı Yaşamlar
Yaşamın Sırrı DNA
Neden Canımız Yanar?

http://esatis.tubitak.gov.tr/
Daha once kac tane vardi ki?
Alt 25-02-2013, 04:24
kibritci kibritci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

İzmarit daha önce kaç tane kitap olduğuna dair kesin bir rakam bilmiyorum. Yalnız ilgili haberde okuduğun kitaplar gördüğün gibi yok. Bir de benim eski kütüphanemden hatırladığım Tubitak kitapları da yok.

Bir de lütfen şu verdiğim kitaplara bir bakın; "Beynine bir kez hava değmeye görsün" ve "Neden Canımız Yanar?" kitaplarını ben bir anı kitabı olarak görüyorum, güzel sürükleyici kitaplar orası ayrı. Bunun haricinde evrim ile bağdaştırabileceğimiz tek kitap sanırım bu listede "Olağandışı Yaşamlar", bunun içeriğinde de ne kadar evrime değinilmiş merak ediyorum artık doğrusu.

darkchaos- Turkateist.cjb.net (nostalji)
Alt 25-02-2013, 13:56
ALKA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ALKA ALKA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

Eski liste şurada

http://tr.wikipedia.org/wiki/T%C3%9C...%C4%B1_listesi

görülebilir.

Bilimsel olduğunu iddia eden bir kurum, üstelik kendi yayınladığı kitapları hiçbir gerekçe göstermeden yok etmeye ve yok göstermeye çalışıyorsa kendini yok ediyor demektir. Bu göze alınıyorsa vay bu kurumun haline.

Önerilen Siteler