Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun Sitesi Topluluğu > Öneri, Düşünce & Eleştirileriniz

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 16-04-2013, 15:51
Şüpheci Dinsiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Şüpheci Dinsiz Şüpheci Dinsiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Sevgili Baskoylu,

Gitmenizi istemiyorum diyeyim kısaca.

Sevgiler

* Bir ben vardır bende, benden içeri. (Yunus Emre)
* Gören bizi sanır deli, usludan yeğdir delimiz. (Muhy-i)
* Kadınlar insan, biz insanoğlu. (Neşet Ertaş)
* Bu otobüs de benim Maserati'm, halkımla birlikte kullanıyoruz. (Tuncel Kurtiz)
* Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim; halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım? (Turan Dursun)
* Beneath this mask there is more than flesh, beneath this mask there is an idea Mr Creedy, and ideas are bullet-proof. (V for vendetta)
* O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. (Yaşar Kemal)
* Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. (Nazım Hikmet Ran)
* Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar her milli bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var. Dostlar ki; bir kere bile selamlaşmadık, aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz.. (Nazım Hikmet Ran)
* Bir insan size alın teriyle zengin olduğunu söylerse, ona şunu sorun; kimin alın teriyle?.. (Don Marquis)
Alt 16-04-2013, 16:36
Natürelist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Natürelist Natürelist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sevgili Basköylü, ben sahsen politaka dan nefret ederim, fakat ufak tefek bir kac yorumlarda bulunmusumdur, sitede politik alanlara da pek fazla girdigim yok, yoklamak amaciyla olsa bile....

Nedense bu politika yüzünden birbirimizi cok hirpaliyoruz, 1.000 kisi varsa her birinin görüsü farklidir, dogru olsun yanlis olsun herkes birseyler söyleyerek tahammül sinirlarini asarak basliyoruz al sana! ver bana! diye birden bire catismalarin icinde buluveriyoruz.....

Ne diyelim buna Türkiyeli oldugumuzdan midir? havasindan suyunda midir? yoksa bunlara mentalite olarak hazir olmadigimizdan midir? bilemeyecegim.

Bildigim tek sey ise, buradan kimler gelip gecmediki böyle sürtüsmeler dokundurmalar olmasin... yalnizca bir daha belirtecek olursam, burada muhammed kadar atatürk de elestirilmistir. Burasinin düsünce özgürlügü olmayan bir yer ilan ederek, atatürkü elestirilememesine bagliyorsaniz eger, yanlisiniz var diye düsünüyorum.

Iletiniz dolayli sebeplerden baska yere kaydirilmis olsa dahi, bunu birazcik olsun anlayisla karsiyalarak pek fazla bir sey kaybetmeyecegini aksine siz kazanacaginizi tahmin edebilirdiniz, zira yine istedigin gibi düsüncenden hür'sün ve kimsenin zincir vuracagini da sanmiyorum....

Diyecegim su; gitmenizi elbet bende istemiyorum ve bir kere daha iyi düsününüz...

Sevgiler....

İnsanlık onuru her şeyden üstündür
Alt 16-04-2013, 16:53
Subat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Subat Subat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator

Sayın Başköylü.

Ciddi bir biçimde konuların içeriğini birbirine karıştırıyorsunuz. Konu başlığı Atatürk şaman mıdır? şeklinde iken, yazdığınız yazıyı konuyla ilişkili görmeniz açıkçası tutarlı değil. Bu konuda bir fikriniz varsa okumak isteriz. Oysa siz, Atatürk eleştirisi yapıyorsunuz. Yukarıdaki yazınızı Atatürk bölümüne yazsanız, kimsenin bir itirazı olmayacak. Ne sayın neva Kemalisttir ne de ben. Kaldı ki kendim Sosyalistim. Size daha önce de defalarca belirtmeye çalıştığımız şey, konu bütünlüğünün dışına çıkmamanız yönündeydi. Bakınız aynı şey gazi katliamı isimli konu başlığında da yaşandı. Konu bütünlüğünü korumak için bütün moderasyon kadrosu emek veriyor. Gün içinde bir çok konu farklı bölümlere kaydırılıyor. Açılan başlıklar daha önce işlenmişse birleştiriliyor. Dilediğiniz kadar eleştiri yapabilirsiniz. Burada hiç kimse sizi engellemez. Ancak her konuya aynı minvalde cevap vermek hem konu gidişatını engelliyor hem de nitelik olarak bir artısı olmamış oluyor.

Şahsen hiç kimsenin siteden ayrılmasını istemem. Yine de herkesin kararına saygı duymak şarttır.

Yarattığımız her etki bize bir düşman kazandırır, çoğunluğun kabul ettiği bir insan olmak için sıradan biri olmak gerekir.

Sigmund Freud
Alt 16-04-2013, 17:55
Baskoylu Baskoylu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Deist_tr´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili Baskoylu,

Gitmenizi istemiyorum diyeyim kısaca.

Sevgiler

Duyarliligin ve candan dostlugundan dolayi guzel yureginden opuyorum.

Saygi ve Insani Sevgilerimle.

MILLIYETCILIK COCUKLUK HASTALIGIDIR. INSANLIGIN DA KIZAMIGIDIR. EINSTEIN.
ADOLF HITLER VE MUSSOLINI GIBI IRKCILARIN USTASI, ATATURK`TUR
Alt 16-04-2013, 18:37
Üye

Natürelist;480333]Sevgili Basköylü, ben sahsen politaka dan nefret ederim, fakat ufak tefek bir kac yorumlarda bulunmusumdur, sitede politik alanlara da pek fazla girdigim yok, yoklamak amaciyla olsa bile....
Saygideger Naturelist Dost.

Ilk ve orta okul donemlerinde her cocukta Politika olgusu baslar.
bir insani tanimadan once birine soruldugunda; Politik Dusuncesi Nedir? diye sorulur.
Politik dusuncesi Dincidir. Milliyetcidir, Aleviliktir, Sosyalsit, Komunist, Kemalist vs vs uzar gider.
Yani belirli yasa gelen her insanin soyle veya boyle politik bir yapilanmasi vardir, Bilincli veya bilincsiz, tutarli veya tutarsiz, aktif veya aktif olmiyan kim olursa olsun, gerek cevresi, gerek Aile yapilanmasi, gerek aldigi egitim vs vs yani farkli sekilde insanlari farkli inanclara ve bilgilere yonlendiren olusumlarin var oldugunu goz onunde bulundurursak, Politikadan Nefret Ettigimizi ve Politikadan Uzak durdugumuzu dusunmemiz, bizim politik olarak hic bir yapilanma icinde olmadigimiz anlamina gelmez.
Eger burada Ateizmi savunuyorsak, Yaradilis ile Varolus olgusunun farkliliklarini ortaya koyup birini destekliyor digerini curutuyosak, bunun adi iki ayri politik dusuncedir, Yaradilis politikacilari ile Varolus politikacilarin kiyasa ideolojik olarak tartismalarina ne diyebiliriz?

Nedense bu politika yüzünden birbirimizi cok hirpaliyoruz, 1.000 kisi varsa her birinin görüsü farklidir, dogru olsun yanlis olsun herkes birseyler söyleyerek tahammül sinirlarini asarak basliyoruz al sana! ver bana! diye birden bire catismalarin icinde buluveriyoruz.....
Hosgoru, Saygi ve Sevgi olgusunu surekli yasamimiza yansittigimiz surece, bir birimizi hirpalamamiz soz konusu olamaz, aslinda bunun temel sorunu Dialetigi kavramamanin verdigi sonuctur.
Akli basinda olgun ve seviyeli insanlarin yasamin her alaninda yapacagi sey, Saygi, Sevgi, Seviyeli ve Durust olmayi kendilerine amac edinmis olsalar, fikir ve dusunce farkliliklarini Zenginlikleri oldugunu kavrar, zenginliklerini insani degerler icinde, insanliga yakisir bir yaklasimla en iyi sekilde paylasirlar.
Siyasi bilincsizligin ve yetersizligin verdigi sonuc sizinde yukarida belirttiginiz gibi, kaba guce bas vurularak AL SANA, VER BANA gibi kisir surtusmelerle sonuc soylediginiz yere gider.......

Ne diyelim buna Türkiyeli oldugumuzdan midir? havasindan suyunda midir? yoksa bunlara mentalite olarak hazir olmadigimizdan midir? bilemeyecegim.
Bu tespitiniz dogru, Turkiye`deki insanlarimizin TUTUCU YAPILANMALARINI BIR TURLU ASMAMALARINDAN dolayidir.
Bir seyi tutuklarinda birakmamak bir hastalik haline gelmis. Nasrettin Hoca bir gun eline Saz alir, perdenin bir yerinden tutar hic durmadan tezeneyle ayni sesi cikarir.. orada bulunanlardan birisi.... Ya Hocam, Asiklar elini dumadan asagiya ve yukariya gotururler, sen ayni yerden elini kaldirmiyorsun, elini perdelerden asagiya yukariya goturen gerekir.... diye tepki gosterir....
Nasrettin Hoca; Onlar benim tuttugum yeri ariyorlar, bir turlu bulamiyorlar der.....

Iste Turkiye`de yasiyan insanlarimizin tutuculugu bir turlu son bulmuyor, Ateist oldugumuzu dusunsekte, SIKISTIGIMIZ anda bir umuttur diye Allah`a siginmaya calisiriz. Sosyalist ve Komunist oldugumuzu dusunuruz, Irkci ve Milliyetciligimizi on planda tutmaya calisiriz... Dunya Halklari Kardestir deriz, yeri geldiginde, kendi milliyetciligimizi ve Irkimizi baskalarindan ustun gormeye calisiriz.
En basit sekli ile Fotbol bir spordur, iyi oyniyan kazansin, demeyiz, kotu olsa, mafiya vazifesini gorup farkli hilelere bas vurarak alinan haksiz maclari bile gormemezlikten gelerek, olumsuz ve yanlislari desteklercesine kanim aksa, sari lacivet, sari kirmizi, siyah beyaz vs vs icin akacaktir gibi tutuculuklarimiz son bulacagi yok.....

Bildigim tek sey ise, buradan kimler gelip gecmediki böyle sürtüsmeler dokundurmalar olmasin... yalnizca bir daha belirtecek olursam, burada muhammed kadar atatürk de elestirilmistir. Burasinin düsünce özgürlügü olmayan bir yer ilan ederek, atatürkü elestirilememesine bagliyorsaniz eger, yanlisiniz var diye düsünüyorum.
Dusunce ozgurlugu olmiyan bir yerdir diye bir iddam olmadi, bazi arkadaslarin Kemalizm hayranligindan dolayi, Kemalizme gelen elestirileri kabul etmiyerek, yazilan yazi ve yorumlari farkli taktiklerle sabote etme yoluna gidilmesine olan tepkimdir, bir nevi dusunce ozgurlugune veya fikir farkliliklarini hazmetmeme gibi bir yapilanma icine girerek, yorum ve yazilari nasil sabote edebileceginin hesabi ile hareket edilmesine olan tepkimdir.....

Iletiniz dolayli sebeplerden baska yere kaydirilmis olsa dahi, bunu birazcik olsun anlayisla karsiyalarak pek fazla bir sey kaybetmeyecegini aksine siz kazanacaginizi tahmin edebilirdiniz, zira yine istedigin gibi düsüncenden hür'sün ve kimsenin zincir vuracagini da sanmiyorum....
Saygideger dost.
Bazen yanlis bolumlere yazabiliriz, bazen daha once acilmis basliklarin farkinda olmadan es degerde baslik acabiliriz, Bunlarin yerine kaydirilmasi ve aktarilmasi dogrudur, bunda emegi gecen ve emek veren Saygideger Forum Sorumlulari ve Gorevli Dostlarin Verdigi Emeklerin Degeri Cok buyuktur, Aldiklari sorumluluklarin ve bu surumlulugun agirligini biliyorum, bazen acil cikmam gerektiginden dolayi, yazdigim yazilari hic kontrol etmeden gonderiyorum, geri geldigimde yanlislar varsa duzeltemiyorum, malesef sorumlu dostlari rahatsiz etmek zorunda kaliyorum, bunun duzeltilmesi icin oneride bulundum, Saygideger gorevli arkadasin cevabi mantikli geldiginden dolayi, bana dusen gorev daha dikkatli olmak, gorevli dostlari zor durumda birakmamak ve rahatsiz etmemek icin daha fazla caba harcamam gerekir. Dolayisiyla Forum Bizim formumuz, karsiliki anlayis, hosgoru, saygi ve bir cok fedakarliklarla bir cok seyi asmis oluruz...
Benim veya bir baskasinin kazanmasi gibi bir yapilanma icine girilmesinin dogru olmiyacagini dusunuyorum. amacimiz ben, sen, O, Biz, Onlar ve sunlarin kazanip kaybetmesi degil, Amac Hakli, Dogru ve Guzel olan herseyin kazanmasidir......

Dostlugunuzdan ve Duyarliliginizdan dolayi guzel yureginizden opuyorum.

Alt 16-04-2013, 19:43
Üye

Ciddi bir biçimde konuların içeriğini birbirine karıştırıyorsunuz.
Konu başlığı Atatürk şaman mıdır? şeklinde iken, yazdığınız yazıyı konuyla ilişkili görmeniz açıkçası tutarlı değil. Bu konuda bir fikriniz varsa okumak isteriz.
Saygideger Subat Dost.

Yanlis anlasilmamasi icin Akil yasta degil bastadir tezini on planda tutarak, 60 yasini geckin biriyim, 18 yasimdan beri siyasi mucadele icindeyim, her alanda gecen bir cok tartismalarimiz, konu icinde baglantili olarak, baska ornekler verdigimiz olmustur, bunun sebebi konuya biraz daha aciklik getirmek amaclidir.

Eger konumuz DEPREM ise, Depremi Ataturk yapti, Ataturk bunun zeminini hazirladi gibi olumsuz bir yapilanma olmus olsaydi... veya benzeri bir ortam olsaydi, sizin dediginize katilirdim.
Ataturk; Semandi, Ataturk Muhammed`in Tornuydu, Ataturk Masondu, Ataturk Marasaldi, Ataturk Kahramandi, Ataturk Boksordu, Kareteciydi, Tekvandocuydu vs vs gibi farkli farkli soylemlere, Bunlarin Ataturk`un siyasi ve ideolojik yapilanmasini etkilemedigini, yani Saman olup olmamasi onu ne kucultur nede buyutur, onu kuculten ve buyuten, yasadigi surece yaptiklari ve yaptirdiklaridir.... demek..
"Ciddi bir biçimde konuların içeriğini birbirine karıştırıyorsunuz." idda ettiginiz sekildemi oluyor!!!!!
Bazilari Benim yorumlarima, fikirlerime, dusunceme siyasi ve ideolojik yapilanmama karsi cikmis olabilir, hem fikir olmiyabilir, nefret edebilir.. Ama bunu Kin, Oc ve Intikam gibi olumsuzluklara donusturmesi sizce dogrumudur?

Mesela Gazi Mahallesi Katliami uzerine yazdigim yazinin ilgisi ve alakasi olmadigi icin buraya tasidiniz!!!! Gazi Gatliamin, Dersim, Maras, Sivas, Corum ve daha nice katliamlarin devamidir, ve bu katliamin sorumlusunun bu duzenin ana yasasa ve kanunlarin uygulayicisidir, Cumhurriyetin kurulusundan beri bu gibi katliamlari saymakla bitiremeyiz, yani Asil sucluyu aciklamak neden birilerini rahatsiz etti?

Bas dusman tespitinde, size gore TC olabilir, bana gore ise Emperyalizmdir, Siz ulke disina cikmiyorsunuz, bense TC ve onun gibi ulkleri yoneten ve yonlendiren Emperyalist ulkelerdir demem, yani bas dusmani tespit etmem konuyu dagitmam anlaminami geliyor?

Buraya tasinan ilk yaziyi bir kez daha okumanizi ve diger dostlarinda yorumlarini alarak, Gazi Katliami ile ilgili yazi degilse, ben sizden ve butun forum katilimcilarindan OZUR DILEMEYE hazirim, yok degilse haksiz yere yazinin sabote edilmesine sebep olan arkadas ayni duyarliligi gosterecekmi?

Keza son yazdigim yazi yine ayni sekilde sabote edilmeye calisilmasi dogru ve etik olmamistir.....

Oysa siz, Atatürk eleştirisi yapıyorsunuz. Yukarıdaki yazınızı Atatürk bölümüne yazsanız, kimsenin bir itirazı olmayacak.
Konuyu biraz detayli yazmis ve aciklamis olabilirim, lakin konunun disina ciktigimi bana nasil acikliyacaksiniz? Ataturk`un Saman veya farkli ozel yapilanmasinin cok onemli olmadigini, Ickici, Kumarci, Topal, Kor, veya gecmiste ailesi, Saman, Yahudi, Rum, Ermeni, Yunan vs vs gibi gecmisi tarihe sahip olmasinin cok onemli olmadigini, Yaptiklari ve Yaptirdiklarinin onemli oldugunu, Ataturk`u bu turlu anlamsiz ve tutarsiz soylemlerle ne yuceltebiliriz nede alcatabiliriz vs vs gibi yorum neden konuyu karistirdigima kanaat getirdiniz anlamis degilim!!!!!!!

Biri cikar; Samandir der, digeri degildir der, bir digeri ise tepki gostererek, boylesi bir iddanin yersiz ve anlamsiz oldugunu soyler.
Birisi cikar; Kordu der, bir digeri cikar, kumarcidir der, bir digeri ayyastir der, bir digeri escinseldi der vs vs, bir digeri karsi cikar, tersini soyler, bir baskasi cikar, kisilerin ozeline karismak, kisilerin fiziki yapilanmasi ile dalga gecmek ve bu gibi seylerle insanlari kucuk dusurmeye calismanin dogru olmadigini, dogru olan ve tartisilmasi gereken, Onun Hayatta Oldugu Sure Icinde Liderlik Vasfinda Halka, Duzene, Sisteme ve Yasadigi Ulkede neler yaptigi ve yaptirdigi uzerine tartisilmasi gerektigini soylemesi SUCMUDUR? VEYA YANLISMIDIR?

Ne sayın neva Kemalisttir ne de ben. Kaldı ki kendim Sosyalistim.
Saygideger Dost.

Senin veya bir baskasinin Kemalis ve Anti Kemalist olmasi benim sorunum degil, onlarin kendi sorunudur.
Ben Kemalist degilim diyebilirim, Ben Dinci degilim diyebilirim, Ben Milliyetci ve Irkci degilim diyebilirim vs vs ama onemli olan Gizli Milliyetciligim, Irkciligim, Kemalistligim, ve gizli dinciligimdir....
Yani Sosyalistim, Komunistim, Marksistim, Ateistim demekle olmuyor, Pratikte neler yapiyoruz? Yasamimizda verdigimiz mucadelenin amaci nedir, kime ve neye hizmet ettigimiz bizim yapilanmamazi belirler......

Size daha önce de defalarca belirtmeye çalıştığımız şey, konu bütünlüğünün dışına çıkmamanız yönündeydi. Bakınız aynı şey gazi katliamı isimli konu başlığında da yaşandı. Konu bütünlüğünü korumak için bütün moderasyon kadrosu emek veriyor. Gün içinde bir çok konu farklı bölümlere kaydırılıyor. Açılan başlıklar daha önce işlenmişse birleştiriliyor.
Forumda gorevli dostlarin gorev bilincini ve agir yukunu anlamiyor degilim, verdikleri emegin degerini bilmiyor degilim, yaptiklari fedakarliklarin degerinde bilincindeyim... Buna sonsuz saygim var. Lakin yapilan haksizliklari ve yanlislari elestirmemek!!! yaptiklari ve yapabilecekleri hata ve yanlislara daha fazlasini eklerler, bilmeden ve farkinda olmadan herkes gibi gorevli dostlarda hata ve yanlis yapar.
Dolayisiyla Dost olan dostca elestirir, dostca olmiyan elestiri yapmaz, saldirir, hakaret ve benzeri olumsuzluklar yaratir.
Elestiri ve Ozellestiri mekanizmasini yasamina yansitmiyanlar, ne dogrularin farkinda olur, nede yanlislarin farkinda olur.......

Dilediğiniz kadar eleştiri yapabilirsiniz. Burada hiç kimse sizi engellemez. Ancak her konuya aynı minvalde cevap vermek hem konu gidişatını engelliyor hem de nitelik olarak bir artısı olmamış oluyor.
"Her konuya ayni mivalde cevap vermek" olgusuna katilmiyorum, bir konuyu veya konuya verilen cevabi nasil algilamak isterseniz, oyle algilarsiniz, ornegin; iki insan arasinda zitlasmalar ve olumsuzluklar yasanmissa, zitliklari dusmanliga cevirende vardir, Zitliklarin Birligini Savunanda vardir... Onemli olan on yargili olmamaktir........

Alt 16-04-2013, 19:48
Firestorm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Firestorm Firestorm isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Açıkcası sıkıldım. Site yönetimine yöneltilen o'cusun bu'cusun söylemlerinden ve bunun da temelsizliği iyici sıkıyor beni... Bunu daha önce de defalarca kez söyledik ve yine söyliyim ki; "SİTENİN BİR SİYASİ VİZYONU YOKTUR".... Yönetim ve moderasyon ekibi olarak pek çok farklı görüşten kişileri bünyemizdedir kmi bu da az önce söylediğim şeyin ispatıdır.

He şimdi diyiceksiniz ki "eleştirmeyelim mi?"... Eleştirin iyi güzel ama olaya sadece kendini tarafınızdan ve kendi yaşadıklarınızdan değil forum geneline bakaraktan eleştiri getirin. Sadece ben bunu yaşadım demek ki bu böyleşmiş diyipte geçmeyin.

Dinlerin doğru tarafları da vardır; Mesela Hristiyanlık İslamiyetin, İslamiyet de Hristiyanlığın yanlış olduğunu iddia eder.
Alt 16-04-2013, 20:41
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Bu sitede, Ataturk'un kisiligini v.s. degil de; yaptiklarini dediklerini uyguladiklarini v.s. sorunlari ile ortaya koyan bireylerden biri de benim.

Boyle bir izlenim de almadim.

Yalniz sadece Ataturk degil; tarihte yer almis ve kitleye mal olmus herhangibir karakterin kisiligine yonelik suclamalar ithamlar ve yargilar, kisilik hak ve ihlalidir.

Ataturk dahil, tarihteki gunumuz ve de gecmiste yer almis karakterlerinin dusunceleri, soylemleri ve uygulamalari hakkinda her turlu elestiri yapmak; zaten demokratik bir isleyisin geregidir.

Yalniz bunu sahislarin kimligine ve kisiligine tasimak; iste bu kisilik hak ihlalidir.

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti

Önerilen Siteler