29-11-2006, 00:55
|
|
Üye
|
|
|
|
Re: meşhur ateistler (youtube videosu, ingilizce)
Yalan külliyen yalan
Ancak ve ancak iman gücü olan insanlardan bilim insanı olur. Çünkü iman gücü insanı sürekli tetikler. Ateist ise Tanrı olmadığı için elini ayağını dünyadan çeker(ne alakası varsa). *Teistler, ancak onlar geliştirir bilimi ilimi irfanı, hoşgörüyü, güzelliği... *(Pek çok Sayın Adnan Hoca böyle diyor :twisted: *  *:twisted: )
|

29-11-2006, 01:33
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
şu anda ekranda okuduğunuz yazının muhtevasını oluşturan byte bilgisinin arkasında yatan bileşenlerden biri olan "0" ı ilk defa kimin kullanmaya başladığını ve matematiğe olan katkısını öğrenin. (cümlemi anlamamış olma ihtimaliniz var, bir bilgisayarcı arkadaşa okutabilir siniz)
* * * * diye yol göstermiş meraklı .
-----------------
* * * *ben de açtım Fuad Sezgin e baktım. Şöyle diyor Radikalde :
Sıfır: Halife Mem'un, Hint astronomlarını Bağdat'a davet ederek astronomi ve matematik kitabı Siddhata'yı Arapçaya çevirtti. Böylece Yunanlıların tanımadığı sıfır sayısı ve Hintlilerin geliştirdiği trigonometri İslam dünyasına girdi.
-----------------
* * * * aradaki ilişkiyi anlamadım. Sıfırı icat eden Hintliler, rakamları ve konumu icat eden Hintliler. Üstelik ilk sıfır tanımını 458 yılında yapıyorlar. Me'mun un devri iktidarı ise 9. yüzyıl. Yani 450 sene sonra Araplar sıfırı ögreniyorlar. Bu arada Batı ve Yunanlılar sıfırı bilmiyor.Bu nasıl bir katkı anlamadım. Bir bilgisayarcı arkadaşı bulup okutmanın faydası olup olmayacagından tam emin degilim. Ancak sıfır konusunda ve bilgisayar konusunda Meraklı forumdaşımızın hakikaten okudugunu anlama ya da okudugunu izah etme problemi var gibi görünüyor.
* * * * * saygılarımla
|

30-11-2006, 02:00
|
|
Üye
|
|
|
|
bravo araştırmayı çok iyi biliyorsunuz
bir de :
0 sayısının nasıl kullanıldığını araştırsanız demek istediğimi anlardınız. ayrıca modern matematiğin nasıl geliştiğini konusunda da bilgi sahibi olurdunuz.
(hint : hintlilerin 0 ı kullanma ve anlayış biçimi, bulamazsanız daha detaylı açıklama yapabilirim).
2. ateistler ilmi araştırmalar yapmaz demedim! Allah zengiliği dilediğine, ilmi de isteyene verir (bunun akaidde ki ismi sunnetullahtır). sunnetullah'in hz peygamber (sav) için dahi değişemeyeceği kanuları simgeler. bkz : uhud savaşı. bu açıdan ilme kendini veren ateist bile olsa dahi bunun neticesine ulaşır.
bir müslümanın bu dünya yaşamında sünnetullah'ın bilincinde olarak
yaşaması gerekir, yani yan gelip yatarak birşey elde edilmez. bir sebebi yerine getirmeden sonuca ulaşılmaz...
ateistleri bilime yaptıkları katkılardan dolayı tebrik ediyorum, hatta teşekkür de ediyorum. ama şu gerçeği de gözardı etmeyin lütfen : bazı "belirli" okullarda yetişen bir grup müslüman öğrenci dünya ilim olimpiyatlarında altın madalya kazan(ıyor)mıştır.
bu bir generasyon işidir. bir zaman müslümanların ilme yaptıkları büyük katkı yadsınamaz. fuat sezgin'in araştırmalarını dikkatli okursanız, demek istediğimi anlarsınız.
ilim bayrağı sürekli el değiştirir. medeniyetler arasında geçiş gösterir. yakın zamanda theistler bu bayrağı devralırsa şaşırmayın...
21. yy theistlerin devri olacak...
|

30-11-2006, 22:03
|
|
Üye
|
|
|
|
merakli";p="´isimli üyeden Alıntı
21. yy theistlerin devri olacak...
|
Bunu olmasını istemem. Çünkü bu Orta Çağ'a dönük bir bilim anlayışıdır. Orta çağda bilim "Tanrıya giden yol" du. Fakat günümüzde tanrı bilimin konusu dışındadır. İleride tekrar bilimin konusu olur mu olmaz mı bilmem. Örneğin bir dağın arkasında kocaman bir çift göz çıkar ve bu "Tanrı'nın gözü" olursa, bilim bunu araştırır ve o zaman Tanrı'nın varlığını sorgular. Fakat şu an öyle bir durum söz konusu değil. Sanırım olmayacakta..
|

01-12-2006, 00:21
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Ençok Angelina Jolie'nin ateist olmasına üzüldüm. :cry:
Bi de bizamanlar Bruce Lee'nin gizli Müslüman olduğunu okumuştum.Onun ismini görünce şaşırdım.
|

01-12-2006, 04:54
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Evet, Angelina bizim tarafa cehenneme geliyor. Gel yol yakinken sen de katil, Hiramusta, butun eglence orada!!!
Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
|

09-12-2006, 08:00
|
|
Üye
|
|
|
|
Adolph Hitler an atheist ? Are you kidding ?
« Je suis catholique. La Providence l'a voulu. En effet, seul un catholique connaît les points faibles de l'Eglise. Je sais de quelle manière on peut attaquer ces gens-là . » dixit A. Hitler, (Eric Lebec, Histoire secrète de la diplomatie Vaticane, Albin Michel, Paris, 1997)
Translation :
"I am catholic. The providence wanted it. In fact, only a catholic knows the week points of the Church. I know in which maneer we can attack theses people". dixit Adolphe Hitler, ( Eric Lebec, Secret story of the diplomaty in Vatican, Albin Michel editors, Paris, 1997 )
|

09-12-2006, 10:38
|
|
Üye
|
|
|
|
türkiyede kim acaba kaçtane tanınmış ateist var.bilen varmı
|

09-12-2006, 11:23
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sn. Vartor,
Reklam ve promasyonlara dikkat...
Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın
|

09-12-2006, 12:18
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
"türkiyede kim acaba kaçtane tanınmış ateist var.bilen varmı" Cevher.
Ben varım Cevher., yeterli mi?
Cevher. seyahatte...
Türkiyede kaç tane tanınmış kaç sayıda Hindu var bilen var mı?
Bildim, sayı önemli değil, kelle sayısı önemlidir, iyi de neye yarayacak?
Ay'a gidilemez, çünkü o bir nurdur.
Yıl 1969. Ne diyoruz sürü ve koro halinde gidilemez diyoruz. Ne oluyor kendimize gülüyoruz, fazla gülüyoruz gözümüzden yaş!? geliyor, nasıl bu kadar mantıksız olabildiğimiz için.
Yıl 2006 AY artık bir Nur değil, peynir de değil.
Türkiyede kaç tane ateist var? Rakamlar doğru söylemiyor, müslüman olmayan kaç tane dersek milyon çıkar ortaya, tabi gidipde Sivas'da yakarsanız şu mantık önermesini ele alırız.
Aracınızla gidiyorsunuz, karşınıza yan kesiciler geldi, silahlarını çektiler. Önünüzde 2 yol vardır,
Yankesici diyor ki, ya malını ya canını.
Yankesici, canınızı alsa, malınızıda alır.
Malınızı alsa canınız kalır.
Tercihinizi, bir yankesici için canınızla ödemeye değer mi?
Peki bu yankesici kim?
Dünya fani, sürekli ölümü anın akşama kadar bilmem kaç kere ölümü anan cennete gider diyen bir anlayış insanlık yararına tanınmış aydın çıkartabilir mi?
Mutuluğun resimi: Abidin Dino....
Şiirin dönüm noktası: Nazım Hikmet...
Halkın dili: Hasan Hüseyin, Enver Gökçe...
Gülümsemenin ve düşünmenin Yolu: Aziz Nesin..
Bilimin yolu: Bahriye Üçok..
Aydınlanmanın Yolu: Turan Dursun...
Müziğin Yolu: Ruhi Su, Muhlis Akarsu, Hasret Gültekin...
Modern Felsefe: Yılmaz Öner...
Araştırma: Uğur Mumcu...
....................
Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White ------ Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------ Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
|