03-12-2006, 03:04
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Re: Dinsel inancı olmayan üyelerimizin disiplin ayrıcalığı
üyeler arasında hiç bir fark olmamalı, olması da savunulmamalıi Gönüllü üyelerden oluşan hiç bir özgür platforma ikinci sınıf muamelesi yapılacagını hisseden bir kişi aza olmaz, olmak istemez, yanlışlıkla da bulunsa terk eder.
* * * *Kıdemli üyelik ve Onur üyeligi kavramları koydugunuza göre bu derecelere gelenlerin bir ayrıcalıgı olması gerekir. Bu ayrıcalıgı da koymuşsunuz zaten, yaptırımların yönetim kurulu kararıyla gerçekleşmesi.
Onur üyelerine ayrıca bir ayrıcalık tanımayı düşünürseniz bu mesele de çözülür gider zaten.Mesele dinli,dinsiz üye ayrımı degil onur üyesinin ayrıcalıgı olmalıdır. Buna gerek var mıdır, ne tarzda bir ayrıcalık olabilir. Onur üyesi için böyle bir ayrıcalık onursuzluk da olabilir mi, bu da ayrı bir konu.
* * * Bu mesele üzerinde çok fazla gürültü koparıldı gibime geliyor. Aslında mesaj herhalde bir saatten fazla kalmadı panoda. Önce Frodo bir uyarı yaptı sonra Hiram Usta aynı mesajı **** olarak gönderdi, fakat bunlar çok kısa bir zamanda oldu, ve mesajlar silindi.
* * * Disiplini kim bozuyorsa kuralları kim çigniyorsa kanunlar uygulanmak zorundadır. Ya kanunları yeniden tanımlarsınız ya da herkese eşit olarak uygularsınız. Ancak Cengiz Hanın aile bireyleri arasında uyguladıgı bir kanunu var o da ancak 9 kere (6 da olabilir ) hatadan sonra kellesini alıyor.
* * * saygılarımla
|

03-12-2006, 03:06
|
|
Üye
|
|
|
|
özgür_beyin eleştiriler önemlidir tabii ki ancak benimle ilgili bu kanı oluşurken kafanda benim yaklaşık 20 postum vardı ve benim yorum tarzıma bağlı olarak bilgi gerektirmeyen bir konuda yorum yapmışım demektir ilk mesajımda belirttiğim gibi aceleye gerek yok
|

03-12-2006, 09:50
|
|
|
Sevgili Pante şu şekilde tanımlamış:
"Ancak inancı ne olursa olsun, inceleme ve araştırmalarıyla, değerli çalışmalarıyla önemli katkılarda bulunan saygın üyeyle, alıntıdan ve laf atmaktan başka tarzı olmayan üye aynı kefeye konmamalı."
"Sonuç olarak, inanç farkından değil ama katkı farkından dolayı bir ayrım olmalıdır"
*
diyerek şahsi kanımca sitemizde bulunan çoğunluk arkadaşımızın da düşüncesini dile getirmiş
Bu bakışa güzel bir örneği ise Sevgili Dilaverde şu şekilde:
"Kıdemli üyelik ve Onur üyeligi kavramları koydugunuza göre bu derecelere gelenlerin bir ayrıcalıgı olması gerekir. Bu ayrıcalıgı da koymuşsunuz zaten, yaptırımların yönetim kurulu kararıyla gerçekleşmesi." *
tanımlayıp zaten yönetim kurulunun en son çıkardığı kuralı işaret edip,ama nihai sonuçta ise:
"Disiplini kim bozuyorsa kuralları kim çigniyorsa kanunlar uygulanmak zorundadır. Ya kanunları yeniden tanımlarsınız ya da herkese eşit olarak uygularsınız."
*
deyip yönetim kurulunca konan kuralların uygulanmasında ise kimsenin bu kurallardan muaf olmamasının altını gayet güzel çizmiş.
Onur üyesi veya kıdemli üye (bana göre bazı kıdemli üyeler)olan arkadaşlarımızın siteye yaptığı katkı yadsınamaz ve dolayısı ile onlara uygulanacak yaptırımın yönetim kurulu tarafından karara bağlanması son derece isabetli bir karardı. Ancak bu kararın;onların kurallar karşısında istedikleri gibi hareket etmesi anlamına da gelmediği sanırım açıktır.
Sevgilerimle.
|

03-12-2006, 11:43
|
|
Üye
|
|
|
|
Disiplin konusunda kesinlikle ayricalik olamaz!! Ama herseyden once bu site Taraftir.Turan Dursun'un hayatini kaybetmesine sebeb olan cizgide devam etmelidir.
Gunu gelir,
sanma hesap sorulmaz!
Dayanir kapina,
PIR SULTAN OLMEZ!
|

03-12-2006, 12:43
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
bence, * * * * * (her biz dedigim ben'dir bu yazida)
yazili olarak dindar da,bir dinsiz de hangi kurallara ayri ayri tabi oldugunu bilsin.zaten uygulamada farklilik oluyor haliyle.
bu da normaldir,neticede dinlerden ozgurluk adli bir sitedeyiz,ve de disarida desarj olamayan dinsiz arkadaslarin iclerindeki tum malzemeyi dokmeleri icin en uygun yerlerden biri olabilir burasi.veya *olmaz......
biz muslumanlar fazla beklentiye girmeyelim.ne verirseniz raziyiz.zira sizin siteniz ve de biz misafirlikten ote gidemeyiz.e misafirde umdugunu degil bulduguna razidir.
ayirin bence kurallari da,biz de bilelim haddimizi.rahatsiz olmasin dinsiz uyeler kendi evlerinde.haklaridir.onlar da dinci sitelerde rahatsiz ediliyorlarmis,e kisas hak olduguna gore biz raziyiz,napalim.uygulayin kisasi bize.(sonunda sizi de seriatci ettik iste.kisas yaptiginiza gore...)
zaten bu tip dinsiz siteler de mevcut sanirim internette.bu da onlardan bir olarak kalir ve devam eder.aslinda muslumanlara hic soz hakki da verilmeyebilir.evli evine koylu koyune ne guzel bir deyistir,atalarimiz soylemis...
ama bu sitede bazen de takilip kaliyorum,sanki biraz farkli imis gibi geliyor bana,yani,diger dinsiz sitelerden farkli sanki.daha usturuplu,daha seviyeli,adalet -nisbeten- daha saglanmis.yonetim dindarlara onyargili degil,bir sans veriyor en azindan kendini ifade etsin diye.
ayrica disiplin *ve yaptirim uygulamalari ise,-nisbeten- tam dinsizleri kollayan tarzda degil,biraz adalet kirintilari var.yani ben bile bazen dusunuyorum,site benim olsa idi,bu durumda ben ne yapardim diye,cok da farkli cikmiyo -adalet noktasinda,objektif davranabilme hesabina- sonuclar.
dinsizler lehine tolerans hissedilse bile normal bence.
ama bu yazili hale getirilip,evsahipleri ve misafirler hukuku ayri ayri dizayn edilmeli.ki razi olmayan yaygara yapmasin veya yolcular baska hana gitsin.
...
her halukarda;su anki yonetim kurulu uyelerini ve cem bey'i kutlarim.
beklentinin ustunde adiller,ve anlayisli ve iyi niyetliler,dolayisiyla,burada olmaktan mutlu oldugum gibi,daha az hak ve ozgurlukler altinda dahi burada kalmak ve devam etmek beni gocundurmaz.onlar su anda fikirlerini sonuna dek korurken ve mudafaa ederken bile,bizlerle 2 cift guzel kelam edebilmekte ve sohbet edebilmektedirler,bunu herkeste goremiyoruz maalesef.iste meydanda zaten firsati bulan dokuyor icindekini.
|

03-12-2006, 14:11
|
|
Üye
|
|
|
|
hiçbir ayrım yapılmadan kararlar alınsın.
|

03-12-2006, 14:56
|
|
Üye
|
|
|
|
Hiçbir ayırım olmasın lütfen. Nasıl olsa sitenin bir çizgisi kalmadı bari böyle olacaksa tam olsun...Hatta Soro, Hiramusta gibi dindar üyelerin de yeni kurulacak disiplin kurulunda yer almasını öneriyorum hem de canı gönülden...
|

03-12-2006, 14:56
|
|
|
Ben bu başlığın niye açıldığını anlamış değilim. Hiç bir arkadaşımın da bu talepte bulunacağını düşünemiyorum. Bu arkadaşımdan böyle bir talebin kimden geldiğini öğrenmek istiyorum.
|

03-12-2006, 15:00
|
|
|
sodomo--";p="´isimli üyeden Alıntı
Hiçbir ayırım olmasın lütfen. Nasıl olsa sitenin bir çizgisi kalmadı bari böyle olacaksa tam olsun...Hatta Soro, Hiramusta gibi dindar üyelerin de yeni kurulacak disiplin kurulunda yer almasını öneriyorum hem de canı gönülden...
|
Sevgili Sodomo,
Bence yanlış düşünüyorsun. Bu arkadaşlarımız bence yönetim kurulumuzda yer almalı. Ben böyle düşünüyorum.
|

03-12-2006, 15:31
|
|
Üye
|
|
|
|
Tabii Ezkamo hocam yönetim kurulu da olur hem de harika olur geride bi şey kalmasın mazlum edebiyatına fırsat verilmesi gereken ve sitenin çizgisinin netleşmesini de istiyorum. "Tam demokratik" bir çizgi olacaksa bunun gereği de bu zaten, ama adamları karar merkezlerinden dışlayıp sonra da demokratik ve adil bir site görüntüsü vermek için biz kurban seçilirsek o zaman tutarsızlık olur. Benim isteğim bu canı gönülden. Hem demokratik bir yönetim ve bunun gereği olarak alınan "adil" kararlar.
Harika olur harika...Çizgi meselesine gelince bu ahvalde çizgi "şeriatçı-ateist" ittifakının şekillendireceği "demokratik" bir çizgi olacak ve bunun parelelinde de sitenin ön sayfasının değiştirilmesi gerekecek. Hatta "bizim *çizgimiz şu..." türünden yazıların da silinip yerine yeni çizgiyi ortaya koyacak yazıların eklenmesi gerekecek. Bir de site sahipleri TD ismini ve resmini de siteden çıkarırlarsa TD'nin itibarına halel gelmemiş olur ve buraya bu misyonun takipçisi olarak gelen insanlar da kendilerini kandırılmış olarak hissetmezler.
|