17-07-2013, 15:56
|
|
Yasaklandı
|
|
|
|
Ateizm bir boşluktur. Ateist kişi o boşluğu kendi doldurur. Ateist kişi, kendi hayatının bir teistin hayatından daha anlamlı olduğunu ya da gerçek olan ve yaşanması gereken anlamın kendisininki olduğunu hiçbir zaman savlayamaz.
İyi, kötü, güzellik, çirkinlik, sadakat, erdem, şeref, onur, günah, sevap... Tüm bu kavramlar din uydurması ya da toplumların gelenek ve göreneklerinin uydurması ise, insanın aklına işlenmiş bir yanılsamadır. Hiçbirisi gerçek ve doğru değildir. Anlamlı da değildir.
Güçlünün güçsüzü yenebildiği bir gerçeğin içinde daha iyi bir yere gelmek için her şeyi yapmak neden engellesin bir ateisti?
Sakın olan bana onur, şeref, insanlık gibi kavramlarla gelmeyin! Bu yalnızca sizin aklınızdan zorunuz olduğunu gösterir. Kavramları kişi kabul edip etmemekte özgürdür.
Sizin onur dediğinizi, şeref, sadakat, vatan, millet dediğinizi hiçbir kimse kabul etmek zorunda değildir. Devlet güçlüdür, kanun yapar, dayatır, uymak zorunda kalırsınız o ayrı. Devletin yakalayamadığı, kanunların görmediği yerde yine kabul etmezsiniz o kavramları. Gücünüzün yettiği yere kadar.
Zerre aklı olan bunu olsun idrak edebilir.
İnsanlara Ateizm dini dayatmayın!
Birlikte olduğunuz kadından ya da erkekten size sadık olmasını beklemeyin, onun için sadakat de din gibi bir uydurma olabilir!
Sevgiler...
Sevgi mi o da ne?
Ne saçmalıksa işte öyle.
Ateizm karanlık, boş bir çukurdur. İnsanı yalnız karanlığa getiren, hiçbir gelecek, hiçbir ümit, hiçbir anlam ifade etmeyen. İnsanı insan olmaktan uzaklara iten.
İnsanı insanlıktan uzaklaştırarak, yırtıcı bir hayvan olmaya iten.
Bir canavar...
Adi bir canavar.
İnanç ise, hele de dini bir inanç, insanları birleştiren, onlara değerleri, insanın ne demek olduğu öğreten, insanı insan edendir.
Kıyasa ya da tartışmaya gerek olmayan bu konuda azıcık izanı olanın bunu görmesi zor olmayacaktır.
Konu Selalim tarafından (17-07-2013 Saat 16:10 ) değiştirilmiştir.
|

17-07-2013, 16:47
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
Selalim´isimli üyeden Alıntı
Bir canavar...
Adi bir canavar.
|
Evet biz bir canavarız..Bazen toplantılar düzenleyip aramızdan seçtiğimiz kurbanın ciğerini çıkarıp yiyerek ''Darwin büyüksün'' deriz
Sanırım sende müslüman olmasan alttaki karikatürdeki gibi birisi olursun;
|

17-07-2013, 17:03
|
|
Yasaklandı
|
|
|
|
NOLAN´isimli üyeden Alıntı
Evet biz bir canavarız..Bazen toplantılar düzenleyip aramızdan seçtiğimiz kurbanın ciğerini çıkarıp yiyerek ''Darwin büyüksün'' deriz
Sanırım sende müslüman olmasan alttaki karikatürdeki gibi birisi olursun;

|
Keşke anlayabilseniz yazdıklarımı.
Siz dinin ya da toplumun adet, gelenek ve göreneklerinin öngördüğü kavramları kabul etmiş ve o şekilde yaşıyor olabilirsiniz, size o kavramları öğretenin ne olduğunun üzerine düşünmenizi öneririm. Benim anlattığım, o kavramların tümünün iyi, kötü, doğru ya da yanlış olduğuna ateist kişi ancak kendi karar verir.
Bana ''sanırım sen de müslüman olmasan bunun gibi biri olursun'' derken dalga geçtiğin, kötü gördüğün o karikatürdeki tüm kavramların bir uydurma olduğu, bir ateist için bir anlam ifade etmesi gerekmediği anlayışından yoksun biriyle ne konuşulabilir ki?
Din kavramının uydurma olduğuna inan birinin iyi ve kötü kavramının uydurma olmadığına inanmaması asıl komik olan.
Nasreddin hocanın kazan hikayesi gibi.
Allah akıl versin dilerim (tümünüze). Akıl verirse gerisi de gelir.
Din uydurma ise düşünün... Hayatta öğrendiğiniz her şey, her varlık, her düzen, her kavram da yalnızca birer uydurma!
İyi ve kötü kavramını kabul etmeyen birisine gösterdiğiniz o karikatür yalnızca sizin ne kadar gülünç bir durum içerisinde olduğunuzu gösterir.
Kendi kendinizle dalga geçtiğinizin farkında bile değilsiniz
Gerçi kendini bilmeyen birinden bu farkındalığı beklemiyorum ben.
Konu Selalim tarafından (17-07-2013 Saat 17:09 ) değiştirilmiştir.
|

17-07-2013, 17:16
|
 |
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
|
Siz dinin ya da toplumun adet, gelenek ve göreneklerinin öngördüğü kavramları kabul etmiş ve o şekilde yaşıyor olabilirsiniz, size o kavramları öğretenin ne olduğunun üzerine düşünmenizi öneririm.
|
Sn. Selalim, sanırım iyilik, doğruluk, insanlık gibi kavramları ancak dinler sayesinde kazanabiliriz demek istemişsiniz. Bir de şöyle düşünsek, diyelim dünya her zamanki haliyle işliyor, ama din/yaratıcı gibi kavramlar hiç olmamış, o zaman hayat gene "en az bu kadar iyi ya da en fazla bu kadar kötü" şeklinde işlemez miydi? Yani dinler/yaratıcı kavramı olmasa; insanlık her yerde birbirini öldürür, her an gözünü çıkarır, her an zevk için tecavüz eder bir durumda mı olurdu?
Bence böyle olmazdı, çünkü dinler varken dahi böyle olayları önlemek için insanlar yasalara başvuruyor, gene de tam olarak başedemiyor. İnsanın iyi, merhametli ya da kötü, gaddar olmasının dinlerle alakası yoktur diye düşünüyorum.
|

17-07-2013, 17:29
|
|
Yasaklandı
|
|
|
|
Erdem Alaca´isimli üyeden Alıntı
Sn. Selalim, sanırım iyilik, doğruluk, insanlık gibi kavramları ancak dinler sayesinde kazanabiliriz demek istemişsiniz. Bir de şöyle düşünsek, diyelim dünya her zamanki haliyle işliyor, ama din/yaratıcı gibi kavramlar hiç olmamış, o zaman hayat gene "en az bu kadar iyi ya da en fazla bu kadar kötü" şeklinde işlemez miydi? Yani dinler/yaratıcı kavramı olmasa; insanlık her yerde birbirini öldürür, her an gözünü çıkarır, her an zevk için tecavüz eder bir durumda mı olurdu?
Bence böyle olmazdı, çünkü dinler varken dahi böyle olayları önlemek için insanlar yasalara başvuruyor, gene de tam olarak başedemiyor. İnsanın iyi, merhametli ya da kötü, gaddar olmasının dinlerle alakası yoktur diye düşünüyorum.
|
Hayır yanılıyorsunuz.
Dünyada boşluğa yer yok ve insanlar kontrol edilemez varlıklar.
İnsanların dine inanmadığı bir dünya ancak güçlünün güçsüzü yediği bir dünya olur. Öyle bir dünyayı tasavvur etmesi bile korkunç. Sizler belki bunu anlayamıyor, tasavvur edemiyorsunuz, dünya yine güçlünün güçsüzü yediği dünya değil mi diyorsunuz ama öyle değil.
Bunun üzerine düşünen herkes cevabını bulur.
Bizi bugünlere getiren yalnızca din.
İnanın din üzerine varolan tüm önyargılarınızı yitirir ve düşünürseniz dinin eşsiz güzelliğini göreceksiniz.
Bir insan nasıl böyle bir güzellikten vazgeçer ve onu yok etmek ister.
Bu akıl alır gibi değil.
Din insanı duygusal kılar, duygular insanı canlı tutar, sokakta biri ölse dönüp bakmayacak insanların olduğu bir dünyada yaşamak istemiyorsanız dinlerle savaşmayı bırakın.
Düşünün!
|

17-07-2013, 17:47
|
 |
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Sn. Selalim, hem nalına hem mıhına konuşmak gerekirse, dinlerin güzel anlatımları da var elbet. Örneğin İslam dininin, fakirlerin karnını doyurma, muhtaç durumdakilere yardım, vb. emirlerinin güzel olmadığını hangi aklı-selim sahibi insan iddia edebilir ki?
Ama bunlarla birlikte öyle çarpıklıklar ve zalimlikler de var ki (Müslüman olmayanların katli, genel olarak kadına bakış açısı, vb.) bunları da yine aklı-selim sahibi bir insanın kabul edebilmesi mümkün değil bence.
Şahsım adına ben yine de her kesimle beraber Müslüman insanlarımızı da anlamaya, kapasitem dahilinde analiz etmeye, hislerime yenik düşerek saygısızlık durumuna düşmemeye gayret ediyorum, sevemesem de saygılı olmak istiyorum ki aynı şeyi ben de bulabileyim.
Ama dinler yüzünden yaşanan vahşetleri, üstüne üstlük bir vatansever olarak dinin kullanılması vasıtasıyla son on küsur yılda ne hale geldiğimizi görerek ayrıca kahroluyorum içten içe, o da bir gerçek.
Saygılarımla,
Erdem
Konu Erdem Alaca tarafından (17-07-2013 Saat 17:48 ) değiştirilmiştir.
Sebep: 3. paragrafa bir ekleme yapıldı.
|

17-07-2013, 18:43
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
Düşünün!
|
Müslümansın ve bize düşünün diyorsun
Sen acaba neden müslüman olduğunu,müslümanların neden tekbir getirerek müslümanların kafasını kestiğini,Allah diyerek Deniz Feneri gibi derneklerle müslümanların müslümanları neden dolandırdığını,Irak ve İran savaşını,Suriye'deki iç savaşı veya Cebel savaşını filan hiç düşündün mü?
Buyur,sen düşün;
http://www.worldometers.info/tr/
|

17-07-2013, 18:49
|
|
Üye
|
|
|
|
Yalnız benim anlamadığım bir durum var.Burası müslüman bir ülke olduğu için mi sürekli Allah yokla ateistlik karşılaştırılıyor ? Yani ateizm basit birşey değil.Bir insanın ateist olması bence yılları almalıdır.Bir kere bütün dinleri araştırmalıdır.Yüzeysel değil ama Aynı islam gibi...Ondan sonra bütün dinler saçma geldiyse de bundan çıkacak sonuç ateizm değildir...
Sonra deist çıkmazına girersiniz.Deistlikten agnostikliğe veya ateizme geçmek kolay olmasa gerek.Bu zaman zarfının çok uzun olması lazım.Çünkü koskaca evrenle karşı karşıyayız.TÜRKİYEDEKİ Bir ateiste sorduğumuzda islamla alakalı bir çok çelişki diye ifade ettiği şeyleri sayabilir.Ama bi bu kadarda evreni araştırsa ? Eğer araştırırsa deistlikten kolay kolay kurtulamazdı zaten.Saplanır kalırdı diye düşünüyorum.
Ama böyle bir ateist göremiyorum ? Kuranı okuyup yok su saçma bu saçma diyor,bir bakmışsın adam ateist olmuş.Nerde diğer dinler,nerde diğer inanış biçimleri? Sorsanız araştırdım der fakat sadece mitolojisine bakmıştır.Eee diğer inanış biçimleri nerde onlar niye yanlış ? Bunlara ne gerek var ki demi yani.Kurandaki çelişkiler adamları ateist yapıyor.Çok ilginç.
Böyle bir ateistin düşünceleri beni gıdım bile etkilemez.Zaten etkileyende olmadı.Forumdaki bir başlıkta onlarca kez üstüne basa basa genel bir tanrı inancına göre cevap verin,Allah üzerine değil dememe rağmen yine Allah üzerine konuşan bir çok ateist var bu forumda.Ben bunu bir kaçış olarak algılıyorum.Dolayısıylada bu tür ateistlerin düşünceleri beni hiç etkilemiyor.
Yani tavsiyem evreni güzel araştırmanızdır.Bir kaç video veya bir kaç kitap ile değil.İnce detaylarına kadar araştırırsanız tanrıyı görebilirsiniz.Tanrıyı görün,ondan sonra bakarsınız bu tanrı Allah mı yoksa başka tanrılar mı diye.
|

17-07-2013, 20:16
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
BRUTAL´isimli üyeden Alıntı
Sen bir yanılsama mısın diye sordun..
Bana dair tüm verilerin, zihinlerde ortaya çıkardığı algıya benlik diyoruz.
Kimliğim, karakterim, boyum kilom vs psikolojik ve fiziksel tüm niteliklerin toplamına ''ben'' demiyor muyuz?
Bu niteliklerin insan zihninin dışında bir gerçekliği var mı?
Benim aynada gördüğüm şey, gerçekliğin ta kendisi mi?
|
Gerceklik epistemolojik (bilgisel) olarak insanoglu yapilandirilmisligidir.
Burada konu gerceklik degil; fenomen olarak insanoglu algisina gozlem verenin "sen" olarak isaretlenmesidir.
Sen dogdugunda, insanoglu algisina gozlem vermissin ki, ailen sana bir isim kendi soyadini, kendi ulke vatandasligini ve kendi sosyo-etik degerlerini vermis. Iste benlik bu verilerdir. Yani fenomenasl seni sen yapan soyut degerler.
Sana ait bir suru ve iki ana cesit bilgi vardir. Yukarida saydiklarin algiya goruntu veren fenomenal temelli fiziksel bilgilerdir. Psikolojik ya da sosyo-etik bilgiler ise sosyal bilgilerdir.
Ayrica fenomenal goruntune eklenmis matematiksel/mantiksal bilgiler de vardir.
Senin aynada gordugun sey sana gozlem veren fenomen. Eger bunu algiya ve kavramsal bilgiye tasirsan, o zaman da ozellik/genellik olur.
Epistemolojik olarak yapilandirilmis gerceklik, bilginin temelini veren bir algidir.
Yani gercegin ne oldugunun inancla dogrulanmasi bilgidir. Senin ben dedigin, sana baskalari ya da senin kendi tarafindan kendine giydirdigin kavramsal (fiziksel sosyal ve matematiksel/mantiksal temelde sifat olarak ideolojik inancsal dogrusal etik estetik v.s.) bilgi elbisesidir.
Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
|

18-07-2013, 00:12
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Güçlünün güçsüzü yenebildiği bir gerçeğin içinde daha iyi bir yere gelmek için her şeyi yapmak neden engellesin bir ateisti?
|
|
Selalim Diyor ki
Sevgiler...
Sevgi mi o da ne?
Ne saçmalıksa işte öyle.
Ateizm karanlık, boş bir çukurdur. İnsanı yalnız karanlığa getiren, hiçbir gelecek, hiçbir ümit, hiçbir anlam ifade etmeyen. İnsanı insan olmaktan uzaklara iten.
Bir canavar...
Adi bir canavar.
İnanç ise, hele de dini bir inanç, insanları birleştiren, onlara değerleri, insanın ne demek olduğu öğreten, insanı insan edendir.
|
Şaka yapmıyorum, laf sokmuyorum, emin ol kesinlikle ciddiyim. Dostum sakın dinini sorgulama, Ateist kişilerden, Ateist forumlardan vb. şeylerden uzak dur. Dinine sıkı sıkıya sarıl. Sakın ha, sakın Ateist olma.
SAPERE AUDE!
"Cehennemliklerin en hafifi azaplısı ayaklarına ateşten iki nalın giydirilmiş olan kimsedir. Bu nalınlar o kimsenin beynini tıpkı bir kazan gibi kaynatırlar. Kulakları kor, azı dişleri kor ve kirpikleri yalazdır. Karın boşluğundaki iç organları eriyip ayaklarından akar. Bu kişi en hafif azaplı cehennemliklerden biri olduğu halde en ağır cehennem azabını çekenlerden biri olduğunu zanneder." (Müttefekün Aleyh)
"Onların derileri pişip yandıkça azabı duymaları için onlara yeni cilt giydiririz." (Nisa; 56) Hasan-ı Basri şöyle demiştir: "Onların derileri günde yetmiş bin kere yanar ve yenilenir."
Hz. Peygamber (S.A.V) şöyle buyurmuştur: "Cehennem ehlinin alt çeneleri göğüsleri üzerine iner, üst çeneleri de alınlarına kadar çıkar. Bundan sonra sırıtan bir kelle halinde kalırlar." (Tirmizi)
Allah işkence edenlerin en hayırlısıdır.
http://kloroben.blogspot.com/
http://blog.radikal.com.tr/Bloglar/malumat-i-siddik
|