27-01-2007, 01:08
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Re: Osmanlıyı Türk diyenler ve sananlar bu mesajı açmasın.
kultigin dostum gercekten pante abimin dedigi gibi cafe ye git,cay paran yoksa ben sana vercem,tost most yersin o da olmadi ekmek arasi kripto falan
|

27-01-2007, 01:13
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Sayın Kültigin
* * * Haddini bil, dediginiz üyemiz sizden bariz bir biçimde kaynak istedi. Şayet kaynak gösteremiyorsan da bu argümanların ciddiye alınmayacagından bahsetti. Ciddiye alınmayacak ya da latife içeren yazıların da yerinin cafe olacgını haklı olarak belirtti.
* * *Bir sürü şey iddia ediyorsunuz. En son yazdıgınız yazıların birinde Atatürk'ün de peygamber oldugunu iddia ettiniz. Üstelik salatla olarak yazdınız.
* * Pante'nin de dedigi gibi burası ciddi bir yerdir, ya da en azından biz böyle olmasını ve böyle kalmasını istiyoruz. Hiç kimsenin düşüncelerini ve düşüncelerini ifade etmesini engellemiyoruz . Ancak düşüncelerini ifade ederken başkasını suçlayan ve de küçümseyen katılımcı bunu belgelere dayandırmak yükümlülügündedir. Belgelerden areste tutulan yazılar insanlarla dalga geçme niteligi taşır.
* * Dalga geçilecek yer ise bizim sitemizde cafe bölümüdür. Sizi uyaran arkadaşımız sizi kendi üye kimligi ile uyarmıştır ama haddini bil dediginiz arkadaşımızın ben dahil herkese haddini bidirecek bir konum işgal ettigini bilmekten bi-haber görünüyorsunuz. O zaman tekrar site tüzügüne bir göz atmanızı öneriyorum.
* * Geldiginiz günden beri alışagelmedik söylemlerde bulunuyorsunuz. Şimdiye kadar hep sizi saygıyla dinledik, ciddiye alan arkadaşlar da cevaplandırdı. Gelinen noktada sizden belge ve kanıt istemek herkesin hakkıdır. Bu forumlar isteyenin istedigini söyleyebilecegi alanlardır ama belgelemek kaydıyla.
* * *Çok ciddi söylemleriniz var. Kendi deyiminizle C.İ.A. bile sizi izleyince kafası karışıp hayrete düşüyor. Burada amacımız *insanları hayrete düşürmek degil, paylaşım yoluyla bilgi birikimine katkıda bulunmaktır.
* * * Degişik bir kişilik ve degişik bir fikir yapısı olarak aramıza girdiniz, size saygı duyduk. Şimdi sıra sizde. Şayet siz de bu camiaya saygı duyuyorsanız, söylemlerinizi belgelendirin. Aksi takdirde belgeleyemeyeceginiz esprilerinizi cafe bölümünde devam ettirmek zorunda kalacagınızı size ihtar etmek mecburiyetindeyim.
* * *Sizi bir iki kez özel mesaj yoluyla uyardıgımı hatırlıyorum. O masajlarda da üye kimligimle dostça uyarmıştım. Ancak şu anda çizmeyi
aşmak pozisyonundasınız, bu mesajı da YK üyesi kimligimle yazıyorum.
Bundan sonrasının da olamayacagını söylüyorum.
* * * Kaldı ki sizin ilk mesajınızı kilitlemeyip cafe bölümüne taşıyan da benim. Degişik görüşler dile getiriyorsunuz buna da saygılıyım. Ancak bunları belgelemeyip, uluorta yazarsanız bunun bir tek anlamı vardır o da buradaki kitleyi ciddiye alıp adam yerine koymamak.
* * *Her ne düşüncede olursanız olun kimseye kapımız kapalı degil; ancak site tüzügünü bir kere daha gözden geçirmenizi ve ona uygun davranmanızı rica ediyorum.
* * * saygılarımla
|

27-01-2007, 08:53
|
|
|
Sevgili pante ve diğer yönetici arkadaşlara ;
Sevgili Neutrino'nun "Ciddiyet derken, eğer ortaya birşey atıyorsan, bunu destekleyecek elle tutulur birşeyler, yani "kaynak benim, ya da benim karnım" değil, kaynak X çalışması Y sayfası vs. tarzı birşeyler ciddi yapıyor yazılanları. " tespiti ve sevgili dilaver'in
"Kaldı ki sizin ilk mesajınızı kilitlemeyip cafe bölümüne taşıyan da benim. Degişik görüşler dile getiriyorsunuz buna da saygılıyım. Ancak bunları belgelemeyip, uluorta yazarsanız bunun bir tek anlamı vardır o da buradaki kitleyi ciddiye alıp adam yerine koymamak."
Hem sitemizin ciddi bilgi alışverişlerinin yapıldığı hemde eğer eğlence gerekiyorsada cafe bölümünde yapılabileceği hoşgörüsü ile adaletli olduğu çok net görülebiliyor.
Arkadaşımız bilim(kendi) kurgu türü yazılarını cafede yapabilirse severek izleyeceğimizden en azından kendi adıma eminim.
Ama tarzını diğer forumlarda sürdürmesi arkadaşımızın bizleri;sevgili dilaverin saptaması olan
"bunun bir tek anlamı vardır o da buradaki kitleyi ciddiye alıp adam yerine koymamak" olarak görünüyor.
Sevgilerimle hoş ve esen kalınız.
|

27-01-2007, 12:56
|
|
|
Sevgili Kultigin arkadasim,
Bir ekleme yapmak istiyorum. Osman kelimesinin ozunu olusturan os kelimesi Islamdan da Hristiyanliktan da eski olan Os kralligindan gelir. Bu Os kralligi bircok dilde dogu anlamina gelmektedir. East, Otto, Oost, Asia, Asya, Osman gibi bircok kelime, dogunun sahibi olan Os kralligindan gelir. Bu sebeple Osman adini bir dile maletmek yanlis olur. Bircok Avrupa dilinde yonler isimlerini, o yonde etkin olan kralliklardan alirlar. Bati buna dahil degil, cunku o zamana kadar batida birsey yoktu. Kuzey adini Nor kralligindan almistir, guneyse arabistandaki Suud asiretinden. Bu Os kralligi daha sonra iki prens arasinda paylastirilmistir. Armen ve Iron, Armen bugunki Ermenistan, Iron da iran olmustur. Belki bazi arkadaslar Iran in ilk isminin Persia oldugunu soyleyeceklerdir, Pers Iran'li bir unlu bir komutandir, ve Pers den sonra Iron Persia olarak degistirilmistir, bu kralligin yine bir kismi Gurcistan'da Alania ve Osetya diye anilan bolgede yasar.
Ikinci onemli bir hususta Turkiye ile ilgili. Turkiye bir ulus milleti degildir, Turkiye tarihin kanli savaslarini felaketlerini yasamis, kaybolmus yitirilmis halklarin sag kalabilenlerinin tamamidir. Bir topluma Turk diyebilmemiz icin, o kisinin Altaik ozelliklere sahip olmasi lazim. Denizlerden uzak durup yukseklerde yasamalari lazim, cok uzun yasamalari lazim, cekik gozlu olmalari lazim. Turkiyedeki insanlar 65-75 sene yasarlar, diger akdeniz insanlari gibi, Tibetlerdeki insanlar ise en az 100 sene yasarlar. Bu bize Turklerin turkten cok daha fazla akdeniz kani tasidigini gosterir. Boylece rahatlikla Turkiye turk degildir diyebiliriz.
Durum boyle iken kim turk ne turk diye dusunmek yerine Turkiye Cumhuriyetinin menfaatlerini dusunmek lazim diye dusunuyorum.
|

27-01-2007, 13:04
|
|
Üye
|
|
|
|
osmanlı yı kuranlar türk olmayabilir, doğrudur.
peki atatürk türk mü? neden atatürk'ün baba tarafına ait bir bilgi yok?
bunları bilen biri varsa söylesin, eğer atatürk türk değilse türkiye'de türk değildir. (sizin anlayışınıza göre)
|

27-01-2007, 13:08
|
 |
Üye
|
|
Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
|
|
Arkadaşlar istemeden araya giriyorum, İnsanlar düşünceleri için kaynak mı göstermek zorundaymış, insan kendi düşüncesine bir başkasının yazdığı yazıyı nasıl kaynak gösterir, bu o zaman onun düşüncesi olabilir mi? Saçmalıyorsunuz. Nerde Dinlerden özgürlüğün sesi. Güdümlü özgürlük olurmu.
Ayrıca Kültigin arkadaş
Atatürk'ün sıradan bir insan olmadığı, cesur, yürekli ve bir okadarda bilgili ve zeki olduğu kesin ama SAV, Peygamber *gibi takılar üzücü, bunu Atatürk duymasın.
Ama yinede herkez nasıl isterse öyle düşünür.
Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
|

27-01-2007, 14:01
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
sevgili kültigin JOHN *NASH'ın yaşamını anlatan *AKIL OYUNLARI'nı seyrettinmi.? reaksiyonların *şizofrenik hezeyanlara benziyor. bence psikolojik yardım alman gerekir. bilgiyle gizemi *,gerçekle hayali ,birbiriyle karıştırıyorsun. böyle oluncada saçmalarla gerçekler ,birbirine yakışmayan bir hilkat garibesine dönüşüyorlar
|

27-01-2007, 14:07
|
|
|
Kültigin";p="´isimli üyeden Alıntı
Osmanlı Türk devleti diyenler ve sananlar , bu mesajı okumayabilirler.
Osmanlı Türk değildir: osman ismi de Türk değildir. Biraz dil kabiliyeti olanlar bunu anlayabilirler demiştim, ve açıklamıştım:
osman ismini türkçe diyenler, arama motorlarında Osmond, ve Osmund ismini arasınlar .
Hatta başında bir de hristiyan azizlerine hitap kısaltması olan St yi de koyabilirler.
Türkmüş, Türkleri savaşlarda kırdıran kripto ... Ahhaa..ahhaa ahhaahhh...
Anti parantez, hafif dil yeteneği olanlar, "Osmond" un veya Osmund un "d" sinin *düşme ihtimalinin çok yüksek olduğunu bilirler.
Kiliseye ait bir isim ve anlamı da "göksel koruyucu"...
http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=osmond&meta=
|
muhalefet olmak için değil bir hatayı düzeltmek için:
anti parantez değil anti olumsuzluk anlamındadır burda söylenmek istenen parantez içindedir ve kullanılması gereken söz antır parantez dir
|

27-01-2007, 14:33
|
|
|
dersimmm";p="´isimli üyeden Alıntı
neden atatürk'ün baba tarafına ait bir bilgi yok?
|
Sanane Ataturk'un babasindan be adam.
|

27-01-2007, 17:19
|
 |
Üye
|
|
Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
|
|
dersimmm";p="´isimli üyeden Alıntı
osmanlı yı kuranlar türk olmayabilir, doğrudur.
peki atatürk türk mü? neden atatürk'ün baba tarafına ait bir bilgi yok?
bunları bilen biri varsa söylesin, eğer atatürk türk değilse türkiye'de türk değildir. (sizin anlayışınıza göre)
|
Atatürk, ATA TÜRK adı üstünde TÜRK daha ne olsun
Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
|