Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Konu Kapatılmıştır

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 29-01-2007, 00:18
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Re: Atatürk'ün soyu

"verdiğin belgelerden hiç bir şey anlaşılmıyor"
Zaten böyle diyeceğin belliydi. "Atatürk'ün Dinsel görüşü" başlığında Deli_Cevat'a peşin peşin yazmıştım "anlaşılmıyor" dediğini.
Anlasanız dahi ikna olmaz. Yine gün gelir önümüze aynı konuyu getirirsiniz.

Kendi milletlerinden de bir Atatürk çıkması için insanlar dua ederken, Atatürk'ün soyunun ne olduğunun ne önemi var?
Farzet ki Atatürk Ermeni kökenliydi. Ya da Rum. Yahudi asıllı ya da Sırp, Arnavut olsa ne yazar?
Ona öz be öz Yörük Türk'ü olduğu için mi değer verildiğini, sevildiğini sanıyorsun?
Bu millet takımlarına transfer edilen yabancı futbolcuyu baştacı ediyor, vatanını kurtaran önderi mi başaşağı edecek?

Atatürk'ü tartışacak ve eleştireceksek soyu, dini inanışı, isyanları önleyişi vs. ile değil, kurduğu düzenle, yapamadıklarıyla, yaptıramadıklarıyla, hatalı yaptıklarıyla eleştirelim. Ama eleştirirken de saygıyı eksik etmeden, dünyanın ilk ve en büyük anti-emperyalist savaşının önderine hakettiği değeri vererek eleştirelim.
Alt 29-01-2007, 00:41
frodo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
frodo frodo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Herkesi anladım da bu topicte komünist olduğunu iddia eden dersimmm
kardeşimizin soy- saplantısını anlamadım ? Komünistler ne zamandan beri
soy-sop takipçisi oldu ?

İnsani olan her şey kabûlüm.
Alt 29-01-2007, 08:40
kuvvaci kuvvaci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

deli_cevat";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Atatürkün soyu arnavut diyelim ne değişti şimdi ?
Sevgili Cevat size katılıyorum. Tabiki hiç bir şey değişmedi Ben de desem ki soyu Muhammede kadar gidiyor ne değişir? Sevgili Frodo dostun imzasında olduğu gibi İnsan olması yeterli değilmi? Adam gibi adam olması yeterli değilmi? Alman Fransız Yahudi Hristiyan Budist Şamanist olması neyi değiştirir ki?

Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşcesine
Alt 29-01-2007, 11:04
mhmd mhmd isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sn. Arkadaşlar,

İnsan, insan olma vasfını insanlığa yararlı işlerle kanıtladığı anda kazanır. Babasının zürriyetinden değil. Dedesini aşiretinden değil. Büyük dedesinin ırkından hiç değil.

Zannedildiği gibi soy, sop; insanı insan yapmaz. Öyle olsa idi Hitler ve avanesi bu gün tüm dünyaya hüküm sürerdi. Öyle olsa idi Mısırda Firavun ve soyu, Amerika'ad Aztek ya da İnkaların torunlarının nefeslerini ensemizde hissetmemiz gerekirdi.

Atatürk için; kaynaklı ve düsturlu her şey söylenmelidir. Herkes için söylenebileceği gibi. Hiç kimse kusursuz ya da tanrının gölgesi değildir küçük dünyamızda. Artık kurtarıcı ve kahramanlardan daha önemlidir toplumsal dürtüler. Lakin yapıcı olmalıdır açıklar nitelik ve niyette tüm çabalar.

Velhasıl kelam; değil Atatürk'ün hiç kimsenin soyu, ırkı, sülalesi, babası, kanının rengi önemli değildir.

Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın.
Alt 29-01-2007, 11:11
tewderi tewderi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Soy önemlidir.
Armut dibine düşer ..

"Yeryüzünde hic bir insan toplulugu, biribirinden daha asagi, daha önce ve daha antik degildir. Tümü de insanin dogaya yüksek uyumunu geleneksellesmis kültürel yasamin binlerce yillik ürnünü temsil eder." Gordon Schild.
Alt 29-01-2007, 12:38
walla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
walla walla isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...

Amaç Atatürkün soyunun ne olduğu değil, Atatürk'ün halifeliği kaldırmasını hazmedemeyenler bundan çıkar umuyor, bu kadar basit.
Atatürkün Soyunu merak edenlere: Hadi siz kendi soyunuzu 150 sene önceye belgelerle dayandırında görelim. Günümüzde bile birçok yaşayan insanın kayıtlarda geçmediğinide unutmayın, ULAN yüz elli yıl öncesini soruyorsunuz, hemde osmanlı zamanından, hemde göçebe bir toplumdan, G E R İ ZEKALIMISINIZ.
Kendi soyunu 150 yıla kadar belgelendiremeyipte burda soy sop soranlar Soysuz ve Ş E R E F SİZ ve Vatan hainidir.

Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
Alt 29-01-2007, 12:47
mhmd mhmd isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sn. Tewderi;

Teşbihte hata yaptınız.

Babası peygamber olanlardan da çıkmıştır zalim, bencil, yaramaz. Kabiller ve avanesinin açıklaması olmazdı yoksa. Ve dahi, tersi de doğrudur.
İnsanlığımızın ve değerimizin kıstası, kanımız değildir ve de olmamalıdır. Olduğunda nelerle karşılaştığımızı, tarih; acı acı hatırlatırda hala da anlamayız bir türlü.
Biri çıkar, yahudiye ölüm der. Yakar yıkar yaşlı genç dinlemez kırar geçirir bir yerlerde insanlığı. Diğeri durmaz bilmem ne milliyetçisi kesilir. Karşılığı hiç geç kalmamıştır bu duyguların savaş, kan ve baruttur hepsinin sonu.
Çeken ve zarar gören, yetimdir, öksüzdür, bebedir, günahsızdır. Hepsinin tüm günahı da kafa tasları ve kanları ayıranlardadır.

Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın
Alt 29-01-2007, 12:52
frodo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
frodo frodo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Soysuz ve seviyesiz bir tartışmanın sürdüğü bu topic kapatılmayı hak ediyor. Tewderi ve dersimmm yeni yolunuz hayırlı olsun. Kafatasçılık size hiç yakışmadı. Benden bir ağabey nasihatı.

İnsani olan her şey kabûlüm.
Konu Kapatılmıştır

Önerilen Siteler