Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 10-02-2007, 17:13
Üye Değil

Standart Re: TÜRKLER NASIL İSLAMLAŞTIRILDI

Sn mhmmd,

Bildiğim kadarı ile bu Hazara'lar doğu Avrupa'daki yahudilerin çoğunluğunu teşkil ediyorlar, İsrail halkının çoğunluğu da doğu Avrupa'dan göç eden yahudilerden oluşuyor. Bunun bilinçli bir seçim olduğu, yarın öbürgün ortadoğuda misyonunu tamamlayacak olan İsrail gözden çıkarılıp İran ya da Pakistan'dan gönderilecek bir nükleer füze ile vurulduğunda sami ırkından değil de başka ırklardan gelenlerin kurban edileceği öne sürülüyor, doğru mu bilemem ama şu bir gerçek, eğer bunlar Hazara'lardansa demek olanak tanındığında çölleri yeşertip bizim uçakları ve tankları modernize edebilecek teknolojiler geliştirebiliyorlar.
Alt 10-02-2007, 17:36
mhmd mhmd isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sn. Walla,

Valla ben bula bula bu örneği bulabildim. Siz de biraz katılsanız da bir örnek de siz verseniz. Konumuz daha da zenginleşecek eminim.

Sn. yfln,

İnsanların soyu ya da inancı ile gelişmişlik düzeyi hakkında bir korelasyon yoktur diyorum.
Benim ana savunma hattım bu.
Tezleriniz oldukça ilginç. Şimdiye kadar hiç duymadığım teoriler. Ama araştırılmaya değer bence.

Demem o ki;
Eğer sorun soy olsa idi, Yahudi ırkının Mısırdaki durumuna karşılık günümüzdeki ilerlemişliği arasında bir benzerlik olurdu. Oysa ki bu yoktur.
Eğer sorun din olsa idi, İslam medeniyetinin 500-1000 yıl önceki durumu ile günümüzdeki durumu arasında bir benzerlik olurdu. Oysa ki bu yoktur.

İnsan, hangi soya ve hangi inanca sahip olursa olsun, gelişme ve evrensel medeniyet düzeyine katkı sağlamasının altında başka nedenler ve etmenler vardır diyorum.

Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın
Alt 10-02-2007, 18:23
Üye Değil

Konu sapmış burda.
Alt 10-02-2007, 21:49
habilis habilis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Arkadaşlar bence ; türk milletine zorla bir şey yaptıramazsınız , yapılamaz ...

yani zorla kaba kuvvetle olmaz bu iş burada sanırım biraz ayrılıyoruz.. yani türkler okadar bağımsızlıkları için zulme maruz kalmışlar ama yinede bağımsızlıklarını korumuşlardır..zaman gelmiş başka milletlerin hakimiyetine girmektense yurtlarını terk etmişlerdir.. göç etmişlerdir.. yalansa söyleyin !

bence türkler siyasi sebeplaerle islama geçmişlerdir , siyaset için ! yoksa islamı sevdiklerinden değil.

NO GOD
NO RELIGION

"İnsanların varlığını belirleyen şey,
onların bilinçleri değildir; tam tersine,
onların bilincini belirleyen, toplumsal varlıklarıdır."

K. Marx
Alt 11-02-2007, 01:35
walla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
walla walla isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...

bence *türkler *siyasi *sebeplaerle *islama *geçmişlerdir *, *siyaset *için *! *yoksa *islamı *sevdiklerinden *değil.

Bu işin bencesi sencesi olmaz, tarih ne diyorsa o doğrudur, Türkler kılıç zoruyla müslüman olmuştur...

Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
Alt 12-02-2007, 18:08
Kıdemli Üye

walla ii diyorsun güzel diyorsunda ben türklerin kılç zoruyla müslüman olduklarını düşünmüyorum yani tarihsel verilerde türklerin herzaman cesur , savaşçı, ordumillet yapısını koruyan , yeri geldiğinde inatçı , bağımsızlığı için hiç bir şekilde taviz vermeyen kişiliğini onaylamaktadır.

NO GOD
NO RELIGION

K. Marx
Alt 12-02-2007, 18:19
Kıdemli Üye

“Toros dağlarının tepelerinde tek bir Türkmen evinin bacası tüter halde kalmış ise, ben bu milletten umudumu kesmem, bayrağımı göğsüme sarar, milletimin istiklali uğruna ölürüm.”

Mustafa Kemal ATATÜRK

türkler savaşçıdır, yurtları bağımsızlıkları içinde her şeyi yaparlar ; gerekirse ölürler :

ben bukadar fanatik değilim fakat anlatmak istediğim türk milleti işin içinde bağımsızlık varsa bileğini büktürmez :

ZORLA BU TÜRKLERE HİÇKİMSE HİÇBİRŞEY YAPTIRAMAZ !!!

muhalefet edicem diye tarihi hiç edemezsiniz. ..

NO GOD
NO RELIGION

K. Marx
Alt 13-02-2007, 00:35
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Habilis,

böyle bir argümanla düşünebilir misin? İnançla tarihi birbirine karıştırdın şimdi. Aynı şeyleri İslam için müslümanlar söylediğinde de kabul etmen lazım o zaman. Onlar da müslümanlar böyle yapmaz, peygamber şöyle yapmaz diye mantık yürütmekte haklı olurlar o zaman.

http://sargon.blogcu.com/Buyuklere_Masallar/
http://sargon.blogcu.com/Samanin_Islama_Hizmeti/

Belki okumuşsundur, okumadıysan bir göz atmanı öneririm.

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alt 13-02-2007, 01:54
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

türkler savaşçıdır, yurtları bağımsızlıkları içinde her şeyi yaparlar ; gerekirse ölürler :

------------

* * * Sevgili Habilis

* * * Bu biraz öznel oldu gibi. Türk milleti ümmet degil de millet olabilecegini ancak Mustafa
Kemal ve Anadolu Savaşı ile ögrendi. Bu savaşın başında ise kimsenin bagımsızlık falan
umurunda degildi. Nitekim İstiklal Mahkemeleri asker kaçaklarına karşı kurulmuştur.

* * * İzmir işgali sırasında bizzat Demirci Mehmet Efe askere alma genelgesi yayınlıyor. Millet
resmi askerlik şubelerini pek takmıyor gibi.

* * * Gene ilk Kuvva cı teşkilatlanmanın üyeleri ya eski ittihatçılar ya da mal ve mülkleri Rum lar
ve Ermeniler tarafından zorla alınan Türkler.

* * * Düzenli bir orduya geçiş ve Türkler arasında bagımsızlık düşüncesinin yaratılması biraz
zaman alıyor.

* * * *Kaldı ki Türkler de bir ulus bilinci yok ki bagımsızlık bilinci olsun o sıralar. Şayet ulus
bilinci olsaydu Ne Mutlu Türküm Diyene, Bir Türk Dünyaya Bedeldir, Türk gibi Kuvvetli, Türk
Ögün Çalış Güven gibi söylemlere gerek kalmazdı.

* * * * Silah zoruyla müslümanlaştırılan Türkler oldugu gibi Tugrul Bey gibi Halifenin kızını alarak
silahlı gücünü ideolojik güç ile birleştiren ve bu sayede imparatorluk yaratan Türkler de var.

* * * * *Memluklar'da Baybars, ve Gazneliler'de *Mahmut gibi köle kökenli olup emir komuta
zincirinin gevşemesi ile iktidarı alan ve önemli devletler kuran Türkler de var. O zaman bu kadar
bagımsızlıkçı olan Türklerin niye köleligi kabul ettiklerini sormak gerekmez mi.

* * * * * Aslında *Türk, Kürt, Fransız, İngiliz meselesinden çok insanların karnının nasıl doydugu
meselesi öne çıkıyor. Tüm yaşamı barbarlık ve göçebelikle geçmiş bir ulusun göçebe ve
gezginci yaşamın verdigi atılganlık ve bagımsızlıkçılıga sahip olması gayet dogaldır. Tatarlar,
Mogollar ya da diger gezgin göçebe uluslarda da bu özellik görülür. Sonuç gene bunları üretim
ilişkilerinde aramak gerçekligidir.

* * * * * *saygılarımla
Alt 13-02-2007, 21:04
Kıdemli Üye

sevgili sargon ve dilaver gerçekten teşekkür ederim bilgi paylaşımlarınız için , ben tekrar araştıracağım bu konuyu .. en kısa zamanda yazmayı düşünüyorum ;

eğer bu konuda yanılıyorsam ve yanlışın içindeysem , hatamı kabul edeceğim ve gerçek olan hakkında yazacağım önemli olanda zaten doğruya ulaşabilmek , dedimya tekrar araştırıp verileri gözden geçireceğim ,

teşekkürler

sevgilerimle

NO GOD
NO RELIGION

K. Marx

Önerilen Siteler