Bana sorarsaniz,hicbir diktatorun sonu hazin degildir.
Bunlarin keyfi icin oldurulen *zavalli sucsuz insanlarin sonu hazindir benim icin.
Onlari saymaya kalkarsak hic bir forum sayfasi yetmez.
Çin Halk Cumhuriyeti'nin kurucusu olan ve ülkeyi 27 yıl yöneten Mao, 9 Eylül 1976'da öldü. Mao, öldüğünde 82 yaşındaydı.
mao bir diktatör müdür?
evet diktatördür.
lakin mao'nun çin'i bugün mao'nun sayesinde dünya'nın en büyük devletlerindendir. abd'nin altına alamadığı sayılı ülkelerdendir. ekonomisi dünya standartlarının üstündedir. saydığınız diğer diktatörler arasında mao'yu onlardan ayıran bir çok özellik vardır sayın habilis.
bir çok diktatörü bulup yazmanız güzel güzel olmasında da kenan evren'i niye yazmadınız, onu merak ettim.
Olaya bide şöyle bakmak lazım "Devlet sınıfların birbiri üzerinde tahakküm kurma örgütüdür" devlet olduğu müddetçe dikdatörlük olacaktır.Önemli olan dikdatörlüğün hangi kesime yapıldığıdır...
güzel bir tespit engels yoldaş, mao diktasını kapitalizme karşı kullandı ve bıraktığı ülkede onun yaptığını devam ettiriyor. stalin'de aynı şekilde...
stalin'i de diğerlerinden ayıran bir yön vardır ki bu da çok önemlidir. hitler faşizmi iyice kudurduğu anda çılgın bir hedef daha koymuştu önüne; asya'nın ve ortadoğu'nun efendisi olmak. kilit nokta stalingrat'dı ve stalin'in ordusu hitler'in ordusunu yenerek bizi hitler faşizminden kurtardı. bir sosyalist olarak bu olay beni her zaman gururlandırır.
bir türkiye'li olarakta şu olaydan gurur duyuyorum; eğer çanakkale önlerinde kapitalizmin ordusu yenilmeseydi rusya'da bolşevik iktidar olmayacaktı. sosyalizm türkiye halkı'nın değerlerine terstir diyenlerin anlaması lazım ki sosyalizme en iyi türkiye halkı uyar. çünkü sosyalizmin ilk kez faaliyete geçmesinde türkiye halkı'nın payı büyüktür.