02-02-2007, 17:45
|
 |
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Re: orhan pamuk kaçmış
Sevgili yfln,
Islami gericiligin karsisina konulmasi gereken sey demokrasi, aciklik, insan haklari, seffaflik gibi cagdas anlayislardir. Bizim ulkemizin derin devletinin cozumu ise irkciligi, kudurmus bir milliyetciligi koymak. Bunun cozum olmadigini, tersine butun sorunlari defalarca katmerlestirecegini artik hepimizin gormesi lazim.
Neden bugun milliyetcilige, ulusalciliga cok ihtiyacimiz var deniyor. Bunu savunanlarin iki gerekceleri var. Birincisi emperyalizm bizi bolup parcalamak istiyor, ikincisi ise Islami gericilik geliyor. Bu iki teklikeyle insanlara korku salinip milliyetcilik kemerine siki siki yapisin deniyor. Halbuki cevap olarak sadece baska bir gericilik, hem de digerlerinden daha da tehlikeli bir gericilik uretiliyor. Yukardaki gerekcelerin her ikisi de asiri sisirilmis iddialardir. Bugun ihtiyacimiz olan sey milliyetcilik falan degil, demokrasidir, demokratik bir bilinctir. Bundan yoksun oldugumuz icin geriyiz. Bundan yoksun oldugumuz icin irkcilarin, dincilerin, ABD'nin, sunun bunun oyuncagi oluyoruz.
|

02-02-2007, 19:36
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Ya bayağı ilginç bir haber demek Orhan Pamuk bankadan 400.000
dolar para çekip uzun süreliğine yurtdışına çıkış yapmış.Demek
adam kendini güvende hissetmedi şu ortamda.İyi de adamın gidecek
parası var bir de kendini güvende hissetmediği halde bu ülke de
yaşamaya zorunlu olanları düşünmek lazım.Bir kemalist olarak hergün
daha da tedirgin olmama ; ülke ve kendi geleceğim için daha da
kötümser olmama karşın benim 400.000 dolarım yok ! Ben ne yapayım
şimdi yani ?
|

02-02-2007, 20:47
|
 |
Onur Üyesi
|
|
|
|
Vacsmt, günde kaç ölüm tehditi alıyorsun? Sen dışarı çık, ne olsa vatan hainlerine AB'li emperyalistler yardım ediyorlar. Ama Kemalist olduğum için cangüvenliğim yok sözüne kimseyi inandırabileceğini sanmıyorum yine de elimizden geldiği kadar yardımcı oluruz.
|

02-02-2007, 21:10
|
|
|
Sevgili sargon,
Her zaman ideali savunduğunuzu biliyorum ama elimizi vicdanımıza koyup baktığımızda demokrasi dediğimiz şey nedir? Bir yerlerde okuduğum demokrasi tanımı aklıma geldi: Demokrasilerde 3 grup vardır, seçenler, seçilenler ve seçtirenler. Demokrasi sonuçta seçtirenlerle seçilenlerin bir olup seçenlerin canına okuduğu rejimdir. Bu Irak'da da böyledir, ABD'de de. İngilizlerden daha şoven bir milliyetçilik anlayışı hangi ülkede mevcut? Ya ABD? En ufak bir "milli" olayda arabalarına ABD bayrağı takıp dolanmaya bayılırlar. Fransızlar? Almanlar? Bu tiplerin kalkıp bizden milliyetçilik anlayışımızı bırakmamızı istemeleri çok sırıtıyor. Kendimiz için yapalım, evet ama şu anda değil ne yazık ki. Önce yangını söndürmek lazım.
Bu ülkede gerçek anlamda bir derin devlet olduğuna hiç inanmadım, şimdi de inanmıyorum. Olsa olsa birtakım derin çeteler var, ama bunlara derin devlet denemez, zira başka ülkelerin gerçek derin devletlerinin hizmetindeler. Keşke gerçek anlamda bir derin devletimiz olsaydı, o zaman bunları tartışmamıza da gerek kalmazdı.
|

02-02-2007, 21:41
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sn. yfln,
Bu gün maddi ve sosyal gücü elinde bulunduruyor diye ABD milliyetçilerinin yaptıklarını veriyorsunuz.
İkinci dünya savaşından sonra, ABD nin katılıp da alnının akı ile çıktığı bir tane savaş bulamazsınız. Önce milliyetçiler, sizin tasfirininiz gibi davranmaya başlamışlardır. Çıkar odaklarının desteği ve kışkırtmaları ile çok da fazla kafa yormadan dalmışlardır insanlığın can damarlarına.
Ağzının payını alır ve geldiği gibi geri gider. Ancak onların onur anlayışında kazanmanın ve haklılığın onuru yoktur. Çıkar onuru vardır. * *
Diğer sömürü uygarlıkları da peşinden.
Yangını söndürmekten bahsediyorsunuz da elinizdeki bidon benzin bidonu. Hem ortalığı yakacak hem de size zarar verecektir.
Bir de derin devlet özlemi çektiğinizi görüyorum.
Şeffaflık, denetimin ve dışsallığın olmadığı hiçbir sosyal organizma uzun ömürlü olmaz.
Kahramanları, şahları, padişahları ve dahi sizin güçlü derin devletlerin kaynağında teba, sürü, aşiret, klan davranışları yatmaktadır.
Kanımca olması gereken; seçtiklerimizin önünde eğilmek değildir.
Önümüze konan lideri yüceltmek değildir.
5 yılda bir sandık başı muhabbeti değildir.
Toplumumuzun refahı ve geleceğini düşünen, okuyan, aktif olan, yönetenleri irdeleyen, hakkın peşinde, adaletin yanında, açık, denetler ve denetlenir birey olunmalıdır kanımca.
Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın
|

02-02-2007, 23:15
|
|
|
mhmmd";p="´isimli üyeden Alıntı
Kahramanları, şahları, padişahları ve dahi sizin güçlü derin devletlerin kaynağında teba, sürü, aşiret, klan davranışları yatmaktadır.
Kanımca olması gereken; seçtiklerimizin önünde eğilmek değildir.
Önümüze konan lideri yüceltmek değildir.
5 yılda bir sandık başı muhabbeti değildir.
Toplumumuzun refahı ve geleceğini düşünen, okuyan, aktif olan, yönetenleri irdeleyen, hakkın peşinde, adaletin yanında, açık, denetler ve denetlenir birey olunmalıdır kanımca.
Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın
|
Sn mhmmd,
Sizden bunları duymak ne güzel......
İnsan olmanın gereği kimsenin önünde eğilmemektir.
Önümüze konan lideri yüceltmek de değildir. Kim koyarsa koysun.
|

02-02-2007, 23:44
|
|
|
Bir ülke için derin devlet, bir bilgisayar içinde uyumla çalışan firewall+antivirüs programı gibidir. Ne kadar iyi ise o kadar varlığından habersiz olursunuz ama sizi koruduğunu bilirsiniz ve beğenmezseniz istediğiniz anda uninstall edersiniz, zira kontrol sizdedir. Çok fazla hafıza kullanırsa, bağlantı sorunlarına yol açarsa, bazı programların çökmesine neden olursa, sizi korumayıp gizli bilgilerinizi hacker'ların eline geçirirse o iyi bir derin devlet (firewall+antivirüs) değildir.
|

22-03-2007, 13:12
|
|
Üye
|
|
|
|
sevgili cemal kardeş, orhan pamuk için çok üzülme . Çünkü o ödülü veren zihniyet silah satarak bir çok ülkede halkıyla bütünleşmiş devrimcileri öldürmek için sıraya girenler vardır, merak etme sen.banu avarı izlemeni rica ederim fikrin değişirmi bilmem. bizlerde o yobaz o derin güçlerle savaşıyoruz, ama terk etmeyi hiç düşünmedik, çünkü ölüm bileri o itlerin önünde korkutmuyor .Sevgilerimle
|

22-03-2007, 13:34
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
gittiğinden beri, hiç haber çıkmadı medyada. kendini unutturdu mu, yoksa medyamı o'nu *unuttu!
|

22-03-2007, 13:54
|
 |
Üye
|
|
Bulunduğu yer: şirrinmişirrin egemino canlıuzurlu bi sayilgassabasının şirim bi beldesimden tefrişediyom sitteye.
|
|
*sevgili *cemal *kardeş, *orhan *pamuk *için *çok *üzülme *. *
şenol abim*ben böle şelere valla üzülüyom.Abim inaç okadan müim deilbe..
İssannık-kardeşlik*dosluk daa önmeli deilmi..önemli.
Sen hıristan olmuşun-yavudi olmuşun-inacın olmuş-olmamış.
Ben Allaha inanıyom*obiri dine inanamıyo-obiri inanıyo..
bu inaçla bir arada olmanın sonu yok.
Ama kardeşce dosça yaşamanın güzelline doyum olmas.
Şindi adam doru yanış*Türkler Ermenileri kesmiş diyo.
deyebilir.
Bnede Ermeniler Türkleri kesmiş*vurmuş arkadan diyom..
Bununda tari bilgileri belgeleri var.ermenilerinde öldürüldüne dayir belgeler var.
Şindi ben onu deyeni vurcem
o bana vurcek tersine sölüyom deyi* olcek işmi bunar.
Konuşursun.herkeş annatır.isteyen istedine inanır.
Hanı teklif var ısrara yok denirya..Tamam abim sen öle inan *ben böle inanıyom.Sen benim kardeşimsin.öperim.oldu-bitti abim.kavgaya tedite ne luzum var.
Bak adam seversin-semessin.Türkiyemin adına duyurdu.Nober alan ilk Türk.
adama tedit yaptın â€"kaçtı.
sate batılı sana *barbar-gerici* deyip duruyo.Al işte aızına bi sakız daa verdin.
Dost olalım*kardeş olalım.inacımız*sözlerimiz bırak faklı olsun*
YETERKine vatan sevgimiz bir olsun.bi tane TÜRKİYEM var ona yazık etmiyelim.
abim bugün gribim deyi*ölene kadan dukanda hazırlıkda çalıştım.müşteriye bulaşmasın*bideistiraat olsundeyiyokarı eve çıktım.hemene bilgisayana tabii.Ama bu grip çok kötü abim.Fazla uzatmadan yazıya yollucam.(iyiki uzatmadın cemaaall * :cry: .. diyosun demi?)
sona yatıp istiraata uykuda devam ederis..
cml.
'Biri senin hakkında kötü bir şey söylerse
sakın kızma ama şöyle karşılık ver:
Hakkımda bunu söyleyen hiç şüphesiz başka kusurlarımı bilmiyormuş.
Bilseydi, sadece bunu söylemekle kalmazdı!'
|