12-06-2016, 22:39
|
|
Üye
|
|
|
|
Evet, arial yazı fontlu güzel konulu birşeyler...
|

18-06-2016, 22:00
|
|
Üye
|
|
|
|
Bir de tarih öncesinde geçen kısa
|

11-09-2016, 11:09
|
 |
Üye
|
|
|
|
Kitap yazma işi banada çok söylendi ama bana hiç sıcak gelmedi bu düşünce.
Artık herkes kitap yazabilir ve bir gecede binlerce baskıda yapılabilir, lakin bunun hiç bir duygu ve his barındırmadığı da ortadadır, olay mekanikleşmiştir.
Bir kaç yüzyıl önce olsa belki bir anlamı olurdu, kuş tüylerinden kalemler, kendi hazırladığın mürekkep ve kağıtlar, mum ışığının isi altında sabahlamalar derken, loş bir ortamın etkisi ile kaleme alınan herşeyin maddi manevi bir değeri, kıymeti vardır.
Ama şimdiki gibi bir durumda bu duygu ve his yok, haliyle bir kıymetide yok, kitap işte durumunda hepsi.
Derinde ittifaklar var, yüzeye çıktıkça ayrılıklar.
Zıtlar temelde aynıdır, gayrı hikayedir ayrılıklar.
Artık yersen bu ayrılıktır, yemezsen de aynılıktır.
Aynılaşanlar ayrı olamaz, kandırmacadır ayrılıklar.
|

11-09-2016, 12:04
|
|
Üye
|
|
|
|
Tekrara düsmedikçe, orjinal birşeyler olursa, neden olmasın
|

11-09-2016, 12:54
|
|
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Felâsife´isimli üyeden Alıntı
Kitap yazma işi banada çok söylendi ama bana hiç sıcak gelmedi bu düşünce.
Artık herkes kitap yazabilir ve bir gecede binlerce baskıda yapılabilir, lakin bunun hiç bir duygu ve his barındırmadığı da ortadadır, olay mekanikleşmiştir.
Bir kaç yüzyıl önce olsa belki bir anlamı olurdu, kuş tüylerinden kalemler, kendi hazırladığın mürekkep ve kağıtlar, mum ışığının isi altında sabahlamalar derken, loş bir ortamın etkisi ile kaleme alınan herşeyin maddi manevi bir değeri, kıymeti vardır.
Ama şimdiki gibi bir durumda bu duygu ve his yok, haliyle bir kıymetide yok, kitap işte durumunda hepsi.
|
Ne zaman bir şeyler yazmayı düşünsem aynı düşünceler yüzünden vazgeçiyorum. Gerçekten kitap yazmak için önemli bir amaç olması yetmiyor artık. Biz kitapların içine ay'ı güneşi de koysak fayda etmiyor, kitaplar yazıldıkça millet karanlığa bakıyor. Hatta forumda bir yorum yazmak dahi sıkıyor beni, zaten çoğu zamanda yoruma niyetlenip vazgeçiyorum. Ne yazık ki, doğanın acımasız yanı bu, sen duvara haykırdıkça sesin geri sana dönüyor, istediğin kadar anlat anlamak istemiyorlar. Ha şimdi de anlamak istememe furyası çıktı, eskiden anlamıyor diyorduk şimdi anlamak istemiyorlar sorunu başladı. Sen peygamberin kim diyorsun, sesli olarak muhammed sessiz olarak tayyip diyorlar, bilmiyorlar ki, biz o sessizliği duyarız...
|

11-09-2016, 14:17
|
 |
Üye
|
|
|
|
bilgivehis´isimli üyeden Alıntı
Ne zaman bir şeyler yazmayı düşünsem aynı düşünceler yüzünden vazgeçiyorum.
|
İnanırım, yüreği insanlık için her kişi, bundan illaki muzdarip olacaktır, bu karmaşaya bir tuğlada kendi koymak istemeyecektir.
Derinde ittifaklar var, yüzeye çıktıkça ayrılıklar.
Zıtlar temelde aynıdır, gayrı hikayedir ayrılıklar.
Artık yersen bu ayrılıktır, yemezsen de aynılıktır.
Aynılaşanlar ayrı olamaz, kandırmacadır ayrılıklar.
|

19-02-2023, 18:24
|
 |
Üye
|
|
|
|
Forumdaki yazılarımın ve düşüncelerimin kaybolmaması için bazılarını bir kitapla bir araya getirmek istedim. Satış amaçlı değil, hatıra amaçlı. Basım aşamasında şu an, gelmesini bekliyorum.
[IMG]  [/IMG]
[IMG]  [/IMG]
[IMG]  [/IMG]
|

20-02-2023, 12:15
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
Tebrikler sevgili yıldıztozu.
|

20-02-2023, 14:08
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Tebrik ederim sevgili Yıldıztozu, kolay iş değildir.
Bizim okuma imkanımız olacak mı?
* Bir ben vardır bende, benden içeri. (Yunus Emre)
* Gören bizi sanır deli, usludan yeğdir delimiz. (Muhy-i)
* Kadınlar insan, biz insanoğlu. (Neşet Ertaş)
* Bu otobüs de benim Maserati'm, halkımla birlikte kullanıyoruz. (Tuncel Kurtiz)
* Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim; halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım? (Turan Dursun)
* Beneath this mask there is more than flesh, beneath this mask there is an idea Mr Creedy, and ideas are bullet-proof. (V for vendetta)
* O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. (Yaşar Kemal)
* Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. (Nazım Hikmet Ran)
* Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar her milli bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var. Dostlar ki; bir kere bile selamlaşmadık, aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz.. (Nazım Hikmet Ran)
* Bir insan size alın teriyle zengin olduğunu söylerse, ona şunu sorun; kimin alın teriyle?.. (Don Marquis)
|

20-02-2023, 15:26
|
|
Üye
|
|
|
|
Parayı es gecmişsin, kitaptan parada kazanmak istemiyorsun , hadi hadi sende gizli sosyalistsin.
Eleştirmeden olmaz.
Tebrikler.
|