bilgivehis´isimli üyeden Alıntı
Sevgili Felâsife, adamın birinin bilgisayarında 4 GB ram var diye az buluyor ve dert yanıyor.
Bu adama Linux ile 2 GB ram kullandığımı ve oyun, video vs, her işimi de rahat yaptığımı söyleyince adam kıçına nişadır yemiş gibi bana saldırdı.
|
Hahaha, tahmin edebiliyorum, sen adamı sahne dışına çekmek istemişsin, bundan dolayı kısa devre olmuş

Zaten o sahnede ki en büyük eğlencelerden biridi de bu değil mi, tüketim tüketim, tüketim ve daha, daha, daha.
Adama sen kanaat et demişsin, oysa o YASAK o tiyatroda.
Tüketecek ve daha da dahasını isteyeceksin ki doğa bitsin, tükensin, yok olsun, kaynak kalmasın.
Oysa ne güzel değil mi, 2 gb ile oyun oynamıyorsan yıllarca kullanabilirsin. Helede programcı filan da değilsen, film, net, resim sörf işleri için, rahat rahat yeter.
Yok illa dahası...
Dahası tamamda, bir bak saha bitiyo, kaynaklar tükeniyo, dünya çatırdıyo, bu istirasın sonu nereye kadar! bir sonu yok mu?
bilgivehis´isimli üyeden Alıntı
Ee kukla Windows'tan başka tiyatroda oynamayınca işte böyle oluyor.
Oysa nedir bu Linux, bir de ben deneyim dese halbuki o 4 GB ram'i başının üstüne koyacak ama kukla işte gölge oyununu bırakamıyor 
|
Doğrudur.
Yıllarca Linux camiasında şunu savundum, "Linux'un gücü çoklu yapısından gelir" eğer tek bir yerden yönetilseydi, birileri bu gücü ele alır, alırlar satarlardı.
OpenOffice böyle oldu mesela.
Zira birileri bu Linux çok karışık, böyle olacağına Win gibi tek yerden idare edilse filan, çok daha güzel olur derdi.
Çoklu yapının güzelliği orada zaten, alınıp satılamıyor, alsa hangi birini alacaklar, o yüzden tekelleşmiş bir sistem, iyi bir şey değildir derdim. MAHKUM eder.
Neyse, kuklacıların sistemleri, tüketimi coşturmak için var, bize lazım değil, sukûnet her zaman iyidir.