Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 20-06-2017, 09:59
Nero Nero isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Ahlaksız, şimdi internette kısa bir arama yaptım. "Evren kendiliğinden var oldu" diye arama yaptım. Birkaç siteyi inceledim. Bir tanesinde, şurada: http://www.evrimagaci.org/fotograf/112/6609 inceledim önce.

Şu cümleler dikkatimi çekti: "Küçük bir gerçek vakum balonu, metadengeli sahte vakumda meydana gelen bir kuantum dalgalanmayla yaratıldığında, eğer ki düzenleme faktörü p, -2'ye ya da 4'e eşitse eksponansiyel olarak (giderek hızlanan biçimde) genişleyebilir. Bu sayede, erken evren geri döndürülemez biçimde var olur."

Bu tabii bende bir gülümseme "yarattı" ister istemez. Evrenin yokluktan kendiliğinden var olduğunu ileri süren bir yazıda bunun için bir kuantum dalgalanma "yaratılması" gereğinden söz edilmiş!

Diğer birkaç siteye daha baktım. Tabii fizikçi ve kuantum fiziği konularında bilgisi olan biri olmadığım için bir şey anlamadım. Ancak bu tür sitelerin bir varsayım üzerinde cesur denemeler yayınladıklarını görüyorum. Cesur ama sadece o kadar. Bilimsel olarak böyle bir veri, ispat, delil vb yok.

Bunlar sadece iddia ve deneme. Eğer bu senin dediğin gibi %100 kanıtlanmış bilimsel bilgi olsaydı bu konuda uzman olan bütün bilim insanları ateist olurdu. Oysa Einstein başta olmak üzere pek çok teist bilim insanı var.

Yine de senin bu açık cevabını, forumdaki diğer "ateistlerin" muğlak ve kapalı cevaplarına göre daha önemli buluyorum. Onlar, defalarca sorduğum halde, uzun ve karmaşık cümlelerinin içinde benim sorumu silikleştirmeye ve unutturmaya çalıştılar.

Ateistlerin durumunu Matriks filmindeki Neo ile bağdaştırman doğru olmaz. Neo apaçık bir gerçekle karşılaşıp şok geçiriyordu. Oysa bir insan ateist olunca bunu apaçık bir gerçekle karşılaşıp ateist olmaz. Düşünür, taşınır ve bir karar verir, bir tercihde bulunur. Bu, inanmak yerine inanmamayı seçmektir.

Sonra sorgulamaları devam eder. Hayatı boyunca sürer bu. Tıpkı bir dindar gibi, bir teist gibi, bir agnostik gibi, bir ateist de hayatı boyunca ara sıra bu konuları düşünür ve sorgular. Her defasında aynı tercihde karar kılıp kılmamak ona bağlıdır.

Verdiği karar ve seçtiği yol çok da önemli değildir. Neyi seçerse seçsin, var olan gerçekliği değiştiremeyecektir. Sadece öğrenme sürecine bir yön vermiş olacaktır.

Nice ünlü ateist bir döneminin sonunda ateizmden vaz geçtiğini açıklamıştır. Eskilerden Graudy mesela. Ateistken, kaç yıldan sonra müslüman olmuştur. Çakal lakaplı Carlos'u da sayalım. O da müslüman olmuş, ateistlerden.

İnsanların iç dünyalarını bilemeyiz. Dışarıdan sahte bir ateist katılık sergileyenlerin içlerinde kararsızlık ve gizli kuşkular sarmış olabilir.

Ben kesin kararlı bir ateisttim. İçimde çok uzun yıllar hiç bir kuşku yoktu. Çok emindim. Bunu açık yüreklilikle yazıyorum. Öncelikle kendime yalan söylemeyi sevmem. O nedenle bu sözüme güven.

Ateizmin yetmediğini fark ederek yön değiştirdim. Yön değiştirip teist de olmadım. Soruyu yanlış sorunca doğru cevaba varılamayacağını görmem etkili oldu.

Ben ateistken benim ateistliğimde katılık değil, kesinlik ve güven vardı. Senin ateistliğinde ise kesinliğin yanısıra biraz katılık da görüyorum. Bu katılık acaba bazı kuşkuları mı örtme amaçlı diye düşünüyorum.
Alt 20-06-2017, 10:34
aliyarasfal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aliyarasfal aliyarasfal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Şimdi kendi kendine yazıp kendi kedndi kendine bizler adına olmayan durum ve cevaplar uydurman sıkıyor artık.

1-

Varlık olarak bilinen ve bilime gözlem veren şey nedir?

Enerji.

Var olan ve big bang.

Kim cevap vermemiş?

Verildi, muğlaklıkta yok, tam tersi sen cevap vermiyorsun sana sorulan sorulara.

Tekrar verelim, şu an bile boşluk sandığnızın boşluk olmadığı koyuldu ortaya bilim tarafından.

Big bang enerjiden oldu, enerji yoktan var olmadı. Bunu yine bilim söylüyor.

Kuant dalgalanmaları big bangin oluştuğu ortamda var olan enerji. Yani yokluğu değil, gözlemlenemeyen hızda oluşu ifade .

%100 kesin olan big bang teoreminin baş aktörü enerji kuantlar halinde mevcut der bilim.

Neresini inkar edeceksin?

Sen ise şunu soruyorsun, bilimi aşıyor, bu kuant(enerji) nerden geldi işgüzarlığı ile yaklaşıp, hep ordamıydı? Nerden biliyorsuna getiriyorsun.

Bilmiyoruz. Şunu biliyoruz, enerjinin korunumu kanunu yoktan var olamayacağını, vardan yok edilemeyeceğini söylüyor. Ayrıca bu kuant ortamının varlığınıda ,bu evreni oluşturabilecek yapıya sahip olduğunuda bilim ortaya koydu.

sen ise bir tanrı uyduruyor, hayır, varlığın kendisi olan enerji yokmuş gibi, sanki kanıtlanmaya muhtaçmış gibi, onu yok farzediyor ve hiç ispat yükümlülüğünü takmadan olmayan şeyler uyduruyor, işte o yarattı diyorsun.

Bu nasıl bir akıl yürütememe?

Yahu enerji var, ortada, kanıt ispata ihtiyacı yok, sen uydurduklarını kanıtla diyincede duymaza yatıyorsun.yok şu teist oldu( uyuşturucu baronu) yok aynştayn teistti, bize ne yahu?

Sen ruh-tanrı- enerjiden bağımsız bilinç gibi bir ton pinokyo iddia ediyorsun, ne bunlar? Nedir kaynakları? Nerden ulaştın bu bilgilere?

Yazsana. Yok, görmezden gel, demogojiye sarıl, varlığı yok hükmünde say, hayali varlığını kanıtlamış edalarıyla, yok cevağ vermediler falan gibi basitliklere sarıl.

Sen bilimi aşkın konuşup duruyor, inanç üretiyor bizede inanç üretin diyorsun.

Sen enerjinin hiç bir zaman olmadığını kanıtlasana? Var yahu,Enerjiyi yoket, böylece bizde ha demekki yokmuş bir zamanlar diyelim, olanı lafla yok etme ve ne idüğü belirsiz safsataları onun yerine koyma mantıksızlığından bize ne?

Pinokyolarını kanıtıyla koy ortaya, enerji ortada, big bangdede ortada, yok diyemiyorsun, dememelisin zaten bilim deme hakkını kaybedersin, çünkü var ve yaratılışçı zırvalıkları kopyası, ilk ne tetikledide maddeye dönüştüde sıkışıp kaldınız.

Şimdi ya pinokyolarını kanıtla, yada her elin pinokyo alıp sıraya girmiş masalcının anlatacağı masalı bilim-filim demekle kanıt olmayacağını anla.

Şimdilik saygımla gittim...

Sorular sormuyorsan ya ölüsün ya da köle...
Alt 20-06-2017, 10:58
Üyeliğini Sonlandırmış

aliyarasfal´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Big bang enerjiden oldu, enerji yoktan var olmadı. Bunu yine bilim söylüyor.
Enerji hep vardı diyorsun yani. Enerji hep vardıysa bu nasıl olabilir? Enerji nasıl ezelî olabilir? Bu enerjiyi, nasıl hep var olmuş gibi görebiliriz?

Adı üzerinde big bang, büyük patlama. Bu büyük patlama ile ortaya büyük bir enerji çıktı. Sense "hayır, enerji hep vardı" diyorsun.

Ve "bunu bilim söylüyor" diyorsun.

Ali, sen iyi misin? Sen ne dediğini biliyor musun?

Geçen gün de buna benzer bir gaf yaptın. Neydi, unuttum.

Hem big-bang'i savunmak, hem de "enerji hep vardı" demek, bu ne yaman çelişki!

Enerjinin kendiliğinden hep var olabileceğini savunmak, akılla, mantıkla bağdaşıyor mu? Peki bu enerjinin kaynağı ne?!?!

Bak, Ahlaksız öyle demiyor. Ahlaksız, maddenin ve enerjinin şans eseri, tesadüfen, yokluktan oluştuğunu iddia ediyor.

Bunu bilim söylüyormuş. Öyle diyor. Bu iddiası %100 gerçekmiş.

Oysa senin %100 gerçeğin başka şey diyor. Sen yokluktan oluşmadığını, hep var olduğunu iddia ediyorsun.

Ve senin dediğine bakacak olursak, bunu da bilim söylüyormuş!!!

Şimdi biz kimin bilimine inanalım, Ali? Senin bilimine mi, Ahlaksız'ın bilimine mi? Kimin!..

Benim neden "Ateizmin temel çelişkisi" diye bir başlık açtığımı şimdi daha iyi anlıyor musunuz?
Alt 20-06-2017, 11:08
stendhal stendhal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Nero

Sen önceden ateisttin... birdaha söylüyorum sende onceden esasli bir ateisttin. bak anlamışım.. Diğer arkadaslarda anlamistir bence. .

Bence sen simdi birak onu bunu da.. biraz korkularindan bahset bize..Çünkü artik dayanamiyorum bukadar cevaptan sonra hala ayni seyleri savunmana. Istedigin herseye inanabilirsin. Kimse buna karisamaz ve seni bu yuzden degersizlestiremez.ancak sen degersizlestirme yolunu seciyorsun.
Alt 20-06-2017, 11:10
aliyarasfal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aliyarasfal aliyarasfal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Nero benim bilimim yok,Ahlaksızda farklı şey söylemiyor, sen söylenenleri anlamamazlığa vuruyorsun.

Big bangle enerji açığa mı çıktı?Nerden uydurdun?

Koy o makaleyi,

Hadi sana fırsat, Enerji yoktur, durup dururken big bang diye bir şey( enerjiden bağımsız) oldu ve enerji yoktan var oldu diyen bilimsel makale koy.

Biz ne dediğimizin farkındayız.Bizim adımıza uydurmayı bırak

Soruları cevapla.

Sürekli kaçıyorsun.

Sen enerjinin hiç bir zaman olmadığını kanıtlasana? Var yahu,Enerjiyi yoket, böylece bizde ha demekki yokmuş bir zamanlar diyelim, olanı lafla yok etme ve ne idüğü belirsiz safsataları onun yerine koyma mantıksızlığından bize ne?

Pinokyolarını kanıtıyla koy ortaya, enerji ortada, big bangdede ortada, yok diyemiyorsun, dememelisin zaten bilim deme hakkını kaybedersin, çünkü var ve yaratılışçı zırvalıkları kopyası, ilk ne tetikledide maddeye dönüştüde sıkışıp kaldınız.

Şimdi ya pinokyolarını kanıtla, yada her elin pinokyo alıp sıraya girmiş masalcının anlatacağı masalı bilim-filim demekle kanıt olmayacağını anla.

Şimdilik saygımla gittim...

Sorular sormuyorsan ya ölüsün ya da köle...
Alt 20-06-2017, 11:29
Üyeliğini Sonlandırmış

stendhal´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Nero

Sen önceden ateisttin... birdaha söylüyorum sende onceden esasli bir ateisttin. bak anlamışım.. Diğer arkadaslarda anlamistir bence. .

Bence sen simdi birak onu bunu da.. biraz korkularindan bahset bize..Çünkü artik dayanamiyorum bukadar cevaptan sonra hala ayni seyleri savunmana. Istedigin herseye inanabilirsin. Kimse buna karisamaz ve seni bu yuzden degersizlestiremez.ancak sen degersizlestirme yolunu seciyorsun.
Stendhal, sen anlamışsın. Ben anlamayanlar ve itiraz edenler için o kadar çok tekrarladım.

Şimdi yine anla ve inan ki hiç bir korkum yok. Ne ölümden, ne cezalandırıcı bir tanrıdan... Öyle olsaydı, korkularım yüzünden böyle bir değişim yaşamış olsaydım, cezalandırıcı bir tanrıya inanırdım. Oysa öyle bir tanrıya inanmıyorum.

Esasen tanrıya inanmıyorum da. Benim sözünü ettiğim tanrı, bizden ayrı bir varlık değil. (Biliyorum, bunu da daha önce birkaç kez tekrarladım. Ama mecbur kalıyorum.)
Alt 20-06-2017, 11:38
Üyeliğini Sonlandırmış

aliyarasfal´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Nero benim bilimim yok,Ahlaksızda farklı şey söylemiyor, sen söylenenleri anlamamazlığa vuruyorsun.

Big bangle enerji açığa mı çıktı?Nerden uydurdun?

Koy o makaleyi,

Hadi sana fırsat, Enerji yoktur, durup dururken big bang diye bir şey( enerjiden bağımsız) oldu ve enerji yoktan var oldu diyen bilimsel makale koy.

Biz ne dediğimizin farkındayız.Bizim adımıza uydurmayı bırak

Soruları cevapla.

Sürekli kaçıyorsun.

Sevgili Ali, senin yüzünden yazdıklarımı tekrarlamak zorunda kalıyorum, diğer üyeler sıkılıyor. Esasen ben de sıkılıyorum. Bize bunu yapma!

Ben ne zaman enerjinin hiç bir zaman olmadığını söyledim? Neden söylemediğim bir şeyi kanıtlamak zorunda olayım?

Big-bang'de enerji ortaya çıkmadı mı? Bilim bize big-bang'in bir saniyenin bilmem kaçta biri kadar kısa bir an içinde kaç milyon santigrad derece sıcaklığa eriştiğini söylemiyor mu?

Konunun uzmanı değilim. Teknik terimleri uygun kullanamayabilirim. Ama benim big-bang'den anladığım, birdenbire devasa bir enerjinin ortaya çıktığı.

Neyse, asıl konumuz burada big-bang değil. Sen sorular sorup Ahlaksız'la arandaki çelişkiyi unutturmaya çalışma. Ahlaksız maddenin ve enerjinin şans eseri kendiliğinden ortaya çıktığını söylüyor, sen ise hep var olduğunu.

Ve ikiniz de "bilime göre bu kesin, %100" diyorsunuz!

Buna cevap ver. Tabii beni aynı şeyleri tekrarlamak zorunda bırakmadan...
Alt 20-06-2017, 11:40
Üye

Nero

Ozaman neden din savunucularin actigi basliklari tekrar aciyorsun. Kendine ait ilginc bir inancin varmis.. kendi icinde yasa inancini
Alt 20-06-2017, 11:44
Üyeliğini Sonlandırmış

stendhal´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Nero

Ozaman neden din savunucularin actigi basliklari tekrar aciyorsun. Kendine ait ilginc bir inancin varmis.. kendi icinde yasa inancini
İşte sen de beni anlamışsın ama yanlış anlamışsın. Ben din savunucularının açtığı başlıkları açmıyorum.

Ben dinsizim. Dinlerin tanrısına da inanmıyorum. Uzun yıllar önce terk ettim o inançları.

Ama gelişmemi bir yerde durdurmadım. Sorgulamaya devam ettim.

İnancımı yaşamak diye bir şey yok benim için. Gerçeği arayışımı sürdürmek diye bir şey var.
Alt 20-06-2017, 11:52
Üye

Nero

Gercegi nasil tanimlarsin peki

Önerilen Siteler