Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 04-03-2018, 19:03
Dijwar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Dijwar Dijwar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Velhelebe, ne tartışması ne farkındalığı.Bu insanlara mı?

Kişiliklerinde devrim yapamayanlar, devrimci olamazlar
Mahir ÇAYAN
Alt 04-03-2018, 20:16
bilgivehis bilgivehis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Velhelebe, senin mutluluk mesajlarını zaten devletler, iktidarlar hep yapıyor, sen farklı bir şey önermiyorsun, faşist iktidarların nakaratını yapıyorsun.
Dinleri, yalanları ifşa etmeyin diyorsun, yalanları yutun diyorsun, işte iktidar da farklı bir şey söylemiyor, ya benden olursun ya da yok olursun diyor, açıkça burada dinci faşist iktidarın sözcülüğünü yapıyorsun, hem de kardeşlik, dirlik, düzen, vatan adına.
Vatan, din adına 80 milyon insan birilerinin kulu-kölesi yapılıyor, sen de bunu yumuşakça yiyin diyorsun...
Alt 05-03-2018, 00:10
dine mine ne dine mine ne isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Natan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Mesela Turkiye topraklarinda Federal bir Kurdistan kurulmali diyorum. Ileride belki bir bolumu Ermenistanin kontrolune verilebilir. Simdi ben boyle dusunuyorum. Turkiyede benzer fikre sahip milyonlarca insan da bulabiliriz. Bu ornekler uzerinden gidilirse, nasil bir toplumsal bilinc olusturulmali?

Insanlar kardesce yasayip, ayni zamanda federal bir yapiya sahip olabilir mi Turkiyede? Kardesce bolunebilir mi mesela ?
Istiyorsun anliyorum ama türkiye noel babanin topraklari degilki.
Istemek icin önce kardesin o topraklarda dogal bir hakki olmali. Varmi öyle bir durum?.
Alt 05-03-2018, 00:38
Velhelebe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Velhelebe Velhelebe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Güleryüz gösterip arkadan kötülük yapan varsa bu iyilik yapılması gerektiğini olumsuzlamaz. Dolayısıyla böyle bir temelden sonuca vararak çözümleri gözardı etmek safsatadır.

Faşizm ötekileştirir, ayrıştırır, kaos ortamı yaratır ve çıkarlarını korur, faşizm budur. Benim önerdiğim bu değil ki, ben birlik ve beraberliği savunuyorum. Dolayısıyla kimin ne yaptığıyla benim dediklerimi ilintilemenin mantığı yok bu bağlamda.

Önce farkındalık yaratılır, sonra da çözümler üzerine kafa yorup uygulamaya geçilebilir. İlk aşama farkındalıktır. Bu farkındalıa inançları eleştirerek ulaşamazsınız, olsa olsa düşman üretirsiniz, olumsuzluk üretirsiniz, faşizm ortamı açığa çıkar. Kavga etmeden bu tür entelektüel konuları(din, bilim, felsefe) konuşabilmek için önce medeniyet inşa etmek gerekir, bunun da ilk adımı farkındalıktır. Dolayısıyla siyasi olarak insanları bilinçlendirmeden hiçbir şey olmaz, çözüm ortaya çıkmaz. İnsanlar bilinçlendirilir, çözümler yapılır sonra da istediğiniz konuyu tartışırsınız, ama yeri ve zamanı değil.
Alt 05-03-2018, 00:42
Üye

Dijwar´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Velhelebe, ne tartışması ne farkındalığı.Bu insanlara mı?
Ortada kötü bir tablo var ama bunun sebebi bilinçsizliktir, cehalettir. Zeka geriliği olduğunu sanmıyorum, tek sorun cehalet. İşte cehaletin aşılması isteniyorsa bu din eleştirerek olmaz, insanlar ayrışır. İnsanların size inanması için ondan olduğunu gösterebilmeniz gerekir, kabileci içgüdüler var çünkü. Dolayısıyla ne sosyalizm, ne komünizm, ne ateizm vb bunları bu aşamada anlatmamak gerekir. İnsanların değerlerine atıf yapmak gerekir, en basit örnek din ve milliyetçilik. Bu temelden bilgi aktarımı yapılıp aklın çalıştırılması sağlanırsa sorun çözülebilir duygusal bakmamış olurlar.
Alt 05-03-2018, 01:12
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şuanda  online konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Velhelebe´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ortada kötü bir tablo var ama bunun sebebi bilinçsizliktir, cehalettir. Zeka geriliği olduğunu sanmıyorum, tek sorun cehalet. İşte cehaletin aşılması isteniyorsa bu din eleştirerek olmaz, insanlar ayrışır.
Velhelebe, yazışmayalım, eleştirme ayrışmayalım... Neden bunları dile getiriyorsun ki, madem ayrışmamalıyız, o halde? Yani, böyle yazmamalısın, çünkü insanlar ayrışır, ayrışırız(mıyız?)

Eğer kastedilen rencide edici, dışlayıcı, ötekileştirici bir tarz ise bu zaten eleştiri, analiz, yorum değildir, ama eğer böyle bir sorun varsa, bu da demektir ki burada insanlar zaten birlikte değil ve bunun sorumlusunu salt bir tarafta görmek hatadır.

Bugün insanlığı ayrıştıran asıl faktör, din, mezhepçilik ve dinin yapısı doğası gereği zaten kendisinin ideolojik, siyasi bir istismar, erk, iktidar aracı, malzemei olarak kullanılmasıdır. Hasılı böyle bir sistem ve dünyada, din hakim olanın ihtiyaç duyduğu ötekini, hasımı oluşturmak ve diri tıtmanın da aracı oluyor. Bu bağlamda, din eleştirilmesin diye muğlak bir gerekçenin altı boştur, altı doldurulmalı ve iyi analiz edilmelidir, eleştiriyor muyuz, mecbur muyuz?(örneğin Avrupada aydınlanma hareketleri nasıl gerçekleşti, hangi engeller ve hangi zihniyetlerin zinciri, hakimiyeti kırılmak zorundaydı, tercih mi, zaruriyet miydi?...)

Örneğin kırılması gereken nedir? İlk elden? Dinin, ayrıştırmacılığı, hasım ve siyasi olarak erk, iktidar, siyaseten kullanımıdır, vs, vs,vs. Daha uzun ve can alıcı detaylara girmek iterdim, ama bu cevabı yazarken bile hiç bir ifademin ve paragrafımın, cümle bütünlüğü ve bağlamıyla anlaşılmayacağını düşünüyorum veya o kaygıdan dolayı kısa kesiyorum. Bu tarz boş siyaset ise artık baydı demeyeceğim, bunadı. Birlikte olan-olabilenlerin ancak ayrışma kaygısı olur ve birliktelik tarafların birbirini kabuluyle anlam kazanır, günde binlerce kez, kendisi gibi inanmayan ve düşünmeyenin kafir olduğu üzerine kurulu, milyonların ekmek derdini dahi aşamadığı bir ortamda tepedekilerin saraylarda zevki-sefa sürdüğü bir siyaset, anlayış, zaten birliktelik vasfı taşımaz. "Dindar nesil yetiştirmeyelim de, ateist mi olsunlar" ifadesi bile zaten yeterince özetlemedi mi? Örneğin %80 lik maaliyeti soygun olan-rant olan ve işletilmesi dahi toplumun sırtına bindirilen -zira avrupada 1/10 maaliyetle daha kapsamlı köprü açılırken- köprüye Yavuz Sultan Selim ismi verilirken verilen mesaj neydi? basit gidiyorum zira buraya binlerce örnek verebilirim, örneğin zorunlu din dersi nedir, her okulun imam hatipleştirilmesi nedir, sınıfsal ayrımlara mı, cinsel ayrımlara mı, etnik ayrımlara mı, dinsel ayrımlara mı, mezhep ayrımlarına mı, zengin-fakir ayrımlarına mı, aradaki uçuruma mı, cemaat, tarikat ayrımlarına mı, parası olanın daha iyi bir sağlık, eğitim hatta askerlikten bile yırtması ayrımlarına mı hangisine girelim? Ve çok basitçe dinci ve şovenist, düşman, hasım-öteki, savaş, çatışma, vatan, hain... kof bir siyasetle bu ayrımların kolayca oluşturulduğu ve üzerine de iktidar olunabildiği, en gayr-ı meşru soygunların, talanın bile bu iki basit kof ilizyon ve sahte, adi siyasetle kolayca sağlandığı, piranhaların, filleri yediği bir bataklığı yaşadığımız bir ülke gerçeğine mi? mevcut durumu ve verili koşulları ne kadar objektif ve dürüstçe ele alıp, analiz edebiliyorsunuz, bu önemli.

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Alt 05-03-2018, 03:40
Üye

spartacus

Analiz etmek, eleştirmek iyidir aşağılama ve hakaret olmadığı sürece. Ama kavga etmeden tartışabilmek için medeniyet gerekir sizin de takdir ettiğiniz üzre. Yani ben farklı düşünmeyelim demiyorum, fikirlerimiz ayrışabilir. Ama insanlarımız böyle entelektüel tartışmaya hazır değil. Siz hakaret etmeden sırf gerçeği ortaya koymak amacı ve suretiyle dini ve siyasete alet edilmesini bu aşamada eleştirirseniz saygı görmezsiniz, hemen öteki ilan edilirsiniz. Çünkü bu aşamaya gelmek için katedilmesi gereken çok yol var.

Ben zaten hiçbir zaman din eleştirilmesin demiyorum, şimdi zamanı değil diyorum. Dediğiniz gibi ekmek derdi var, ötekileştirme derdi var, bir sürü sorun var, bu koşullarda dini karşınıza alamazsınız, kesinlikle çözüm olmaz alırsanız da. İşte önce bu koşulları düzeltmek gerekiyor, bu yapılırsa istediğiniz şeyi analiz edip eleştirirseniz, rasyonel tartışmalar yaparsınız. Çünkü insan aklının filtreleri var, din eleştirisi direk bu filtreye takılıyor ve içgüdüler devreye giriyor, duygusallık devreye giriyor, bu yetiler hayatta kalmamız üzre evrimleşmiş.

Avrupa günümüzde aydın olabilir ama geçmişte değildi. Mücadele vererek bugünlere gelebildiler, bizler de aydınlanabiliriz, sadece mücadele gerekiyor, davaya inanan büyük insanlar gerekiyor. Avrupada hala din var ama kimse kimsenin neye inanıp inanmadığını takmıyor, bunun üzerinden ötekileştirme yapmıyor. Çünkü insanlar bilinçli, birçok şeyin farkındalar, akıllarını kullanıyorlar. Bunun olması için öncelikle ekonominin düzelmesi ve adil şekilde paylaştırılması lazım. İnsanlara "biz de sizdeniz, sizin iyiliğinizi istiyoruz" imajı vermek suretiyle iktidarın bütün hataları ispatlarla ortaya koyabilirse seçmen olacaklardır.

Çünkü şu an tek muhalefet var o da CHP(diğerlerinin oy oranı çok düşük) , ama insanlar din karşıtı veya dinsiz olarak görüyorlar CHP'yi. Dolayısıyla iktidar güç kazanıyor. Siyah ve beyaz gibi oluyor, ara tonlar ortadan kalkıyor, ben ve öteki anlayışı hakim oluyor. Siz de dini bir kenara bırakırsanız filtreyi aşamazsınız. Ama insanların milli ve dini değerlerini sonuna kadar destekleyip iyi muhalefet yapabilirseniz iktidara gelme şansınız var, yeter ki onlardan olduğunuzu gösterin ve bütün sorunları ispatlarıyla ortaya koyup çözümler sunun, iyi hitabetiniz olsun, onlara ümit verebilin, size güvensinler, dost olarak görsünler, lider olarak görsünler, bütün mesele bu. Bunun sonucunda diyelim ki iktidara geldiniz ve ekonomiyi baya bir düzelttiniz, insanlar rahatladı, adalet oluştu, eğitim iyileşti, koşullar düzeldi vb. İşte bu aşamadan sonra din veya başka istediğiniz konu tartışılabilinir, o seviyeye gelmeden olmaz. Siz de diyorsunuz ki nutuk siyaseti var, ben ve öteki yapılıp afyonlama yapılıyor diye, bunu aşmanın temel çözümü budur bence.
Alt 05-03-2018, 03:51
Natan Natan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Iki paralik ak'it trolleri gibi konusuyorsun.
Alt 05-03-2018, 08:01
dine mine ne dine mine ne isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

spartacus´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Avrupada aydınlanma hareketleri nasıl gerçekleşti.
Aydınlandida ne oldu ?.Hadi bizimkiler cahil bilgisiz yobaz biatçı.İyide aydınlanan avrupa bu özelleştirme politikalarına niye karşı çıkmadı???.
Ssen dinleri özel mülkiyetten sorumlu tutmuyormuydun.
((((((((Avrupa aydınlaşmış yani dinden kurtulmuş diyorsun iyide avrupa niye o zaman özel mülkiyet kaynıyor)))))))))
Özel mülkiyetin dinle hiç bir alakasi yoktur,alakasi insandir.Dinleri hedef gösterme saftirikliği sadece senin kitabında var.İslami yobaz göstereyim derken kendi dininlede çelişiyorsun.
Alt 05-03-2018, 21:52
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şuanda  online konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Dine mine ne

Ben ne zaman özelleştirme ile dini ilintiledim?

Diyorum ya muhatap olmamın anlamı yok, zombiliğin reçetesi yok.

Avrupa aydınlandı da ne oldu? Farkı 21. Yüzyılın Arabistan'ı, Afrikası özetlemiyor mu, bana sormana dahi gerek yok, bir kaç yüzyıllık tarihsel bir araştırmayla dahi ne düzeyde büyük bir fark oluşturduğunu zaten görebilirsin. Ne olmuşmuş, günde 5 vakit namaz kılıp, zerdüşt tespihini çekmek ve kölelik senin için yeterli olabilir. Kaldı ki Türkiye seni bekliyor, gel artık, orada AKP benzeri hiç bir partiye oy vermiyorsun, kendin için istemediğini, buradaki gariban milyonlar için isteyip, boş, cahil progandasını yapıyorsun, adi değil mi?...

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu

Önerilen Siteler

Etiket
aydınlanma, farkındalık, iktidar, muhalefet, siyaset