Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dünya Dinleri, Mitoloji & Antik Uygarlıklar > Antik Mısır

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 08-12-2018, 13:03
Leonardo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Leonardo Leonardo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

NikolaTeslis´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Blokları çekmek için makara kullanmışlar.
Taşları kesmek için de sivri bir keski alet marangozların ki gibi ama çok daha keskin.

Kullandıkları aletler çok medeni ve şu anda bile bunları nasıl yaptıklarını çözemiyoruz.
Ama blokları makarayla çektikleri kesin daha yeni açıklandı.

Bosna piramitlerine de bakabilirsiniz, insanın altına ettirir adamlar dağ inşa etmiş ama şu anda üstünde
doğal ortam oluşmuş. İnsanlığı şu 3 din geri götürmüştür (Yahudilik, Hristiyanlık ve İslam). Özellikle de İslam. Neredeyse öyle bir hale geleceğiz ki şu anda Mısır'da piramitleri tekrar yapın desen yapacak adam yok.
- Bu doğru değil. Eskiden Discovery'de çok güzel belgeseller vardı. Bu yapılar ve mesela Stonehenge filan gayet akılcıl tekniklerle inşa edilmiş. Belli bir mühendislik bilgisi o zamanlarda da var. İsterseniz anlatırım. Kolay iş değil tabi. Ama Mesela Yunan tapınaklarında da çok iri kayalar kullanılır. İnşaat mühendisliği insanlığın en eski bilgilerinden biri. Belli bir teknik tabi ki var. Da bugün tabi ki inşa edersin.
Alt 08-12-2018, 13:08
ForumKirpisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ForumKirpisi ForumKirpisi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Leonardo´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
- Bu doğru değil. Eskiden Discovery'de çok güzel belgeseller vardı. Bu yapılar ve mesela Stonehenge filan gayet akılcıl tekniklerle inşa edilmiş. Belli bir mühendislik bilgisi o zamanlarda da var. İsterseniz anlatırım. Kolay iş değil tabi. Ama Mesela Yunan tapınaklarında da çok iri kayalar kullanılır. İnşaat mühendisliği insanlığın en eski bilgilerinden biri. Belli bir teknik tabi ki var. Da bugün tabi ki inşa edersin.
6 Kasımda bir makara düzeneğiyle yukarıdan çekilerek taşınmış olabileceği haberi çıktı.
Sivri taş kesme olayı ise kesin, kesme yatakları bulundu ama kesen sivri araç bulunamadı.

Nasıl olsa Bade' lenen daha evvel de bade' lenmiş Hatta bazıları '' Nur Çeşmesinden '' içerek ?? nurlanmışlardırlar
Alt 08-12-2018, 13:33
Üyeliğini Sonlandırmış

Youtube filan izlerken de kaynağa dikkat etmek gerek. Şimdi baktım. Çok saçma sapan video var
Alt 08-12-2018, 13:59
Üye

Youtube filan izlerken de kaynağa dikkat etmek gerek. Şimdi baktım. Çok saçma sapan video var
Güncellikte önemli, mesela Sakalara bozkırda gezen gariban halk tanımı yapılırdı. Saka hazinesi çıktı olay tamamen tersine döndü öyle ki tüm Mezopotamya ve Anadolu uygarlıklarını çöp etti, aynı dönemdeki Amerikan uygarlıklarının da Orta Asya kökenine ışık tuttu.

Nasıl olsa Bade' lenen daha evvel de bade' lenmiş Hatta bazıları '' Nur Çeşmesinden '' içerek ?? nurlanmışlardırlar
Alt 08-12-2018, 16:03
Felâsife - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Felâsife Felâsife isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

NikolaTeslis´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sivri taş kesme olayı ise kesin, kesme yatakları bulundu ama kesen sivri araç bulunamadı.
Bizler bulamayalım diye saklamışlardır.

Ben geçenler de youtube de Tümülüs videolarına takıldım, gördüklerim karşısında şaştım kaldım, öyle videolar hazırlamışlar ki Natgeo da 10 tane belgesel seyret onlar kadar bilgilendirici olmaz herhalde.
Adamlar birde bir Tümülüs nasıl bulunur, nasıl araştırılır, nerelere dikkat edilir, onların yapım tekniğinden amaçlarından, çeşitlerinden vs. ne varsa dökmüşler ortaya.

O videoları dikkatle seyret, helede kafana yatsın, 3 gün sonra elde kazma kürek araziye çıkarsın, o derece gaza getirecek bilgiler vermişler.
Anadolu zaten menbağı tümülüslerin.
Ama üzücü de bir yandan, o tümülüslerin talan edilmesi, bunun tekniğinin anlatılması filan.

Şimdi Piramitlere gelince, piramitlerin de aslı Tümülüs değil mi?
Amaç bir mezar yapmak.
Peki bu tümülüsleri Anadolu da yapanlar nasıl yapmış, yakın çevrede ne varsa ondan yararlanmışlar, kum, taş, su, ağaç vs.
Öyle yüzlerce km.lerlerce uzaklara filan gidip, taş kaya aramamışlar.

Zaten eski adamların kafası bir değişik çalışıyormuş, oldukça basit ve çevreyi kullanarakta iş yapıyorlarmış.
Piratik zekâ üst seviyedeymiş yani.

Petra tapınağını göz önüne getir, bu adamlar bunu hiç iskele kullanmadan yapmışlar. Akıl alacak gibi değil, iskelesiz nasıl yapmışlar dersin.
Çünkü adamlar Petra'yı aşağıdan yukarı değil, yukarıdan aşağıya yontarak yapmışlar, dolayısıyla tepenin kendini doğal iskele olarak kullanmışlar.
Yonta yonta aşağıya inmişler, iş bittiğinde zemine gelmişler.

Bu kadar basit ve kolayca yapmışlar. Pratik zekâ bu!

Piramitlere gelince ben o taşların kayaların öyle yüzlerce km. öteden taşındığına, öyle binlerce insanın da çalıştığına inanmıyorum, en kolay neyse onlar onu kullanmışlardır.
Herhalde o zamanlar da oralar çöl olsa gerektir, bir şekilde kum'u dev kerpiç tuğlalar gibi bir yöntem kullandılar, güneşte bol nasıl olsa, kuruttular ve taşıdılar.
Bu da piramit yakının da veya dibinde bir şantiyeye bakar. Bir kaç yüz elemanla, bir kaç yıl içinde olacak bir şey.
Zaten o blokların taşınmasın da su ve kum gücünden azami şekilde yararlanmış olabilecekleri de var.

Dediğim gibi eski adamlar elinin altında ne varsa, onu kullanılır, Firavun da olsa gidip 800km. den taş taşımaz.

Basit bir kerpiç evin, iyi bakılsın 1000 yıl dayana bileceğini, köye ev arayışları yaparken öğrenmiştim, o kerpiç zamanla taşlaşıyormuş çünkü. Maddiyatım el vermediği için kaldı öyle, birde yapan, anlayan da pek kalmamış.

Eski insanlar kerpiç tekniğini iyi biliyorlardı, o yüzden bir gün Piramitlerin kumdan yapıldığı ortay çıkarsa, hiç şaşırmam.

Sevgiler

Derinde ittifaklar var, yüzeye çıktıkça ayrılıklar.
Zıtlar temelde aynıdır, gayrı hikayedir ayrılıklar.
Artık yersen bu ayrılıktır, yemezsen de aynılıktır.
Aynılaşanlar ayrı olamaz, kandırmacadır ayrılıklar.
Alt 08-12-2018, 17:01
Üye

Felâsife´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bizler bulamayalım diye saklamışlardır.

Ben geçenler de youtube de Tümülüs videolarına takıldım, gördüklerim karşısında şaştım kaldım, öyle videolar hazırlamışlar ki Natgeo da 10 tane belgesel seyret onlar kadar bilgilendirici olmaz herhalde.
Adamlar birde bir Tümülüs nasıl bulunur, nasıl araştırılır, nerelere dikkat edilir, onların yapım tekniğinden amaçlarından, çeşitlerinden vs. ne varsa dökmüşler ortaya.

O videoları dikkatle seyret, helede kafana yatsın, 3 gün sonra elde kazma kürek araziye çıkarsın, o derece gaza getirecek bilgiler vermişler.
Anadolu zaten menbağı tümülüslerin.
Ama üzücü de bir yandan, o tümülüslerin talan edilmesi, bunun tekniğinin anlatılması filan.

Şimdi Piramitlere gelince, piramitlerin de aslı Tümülüs değil mi?
Amaç bir mezar yapmak.
Peki bu tümülüsleri Anadolu da yapanlar nasıl yapmış, yakın çevrede ne varsa ondan yararlanmışlar, kum, taş, su, ağaç vs.
Öyle yüzlerce km.lerlerce uzaklara filan gidip, taş kaya aramamışlar.

Zaten eski adamların kafası bir değişik çalışıyormuş, oldukça basit ve çevreyi kullanarakta iş yapıyorlarmış.
Piratik zekâ üst seviyedeymiş yani.

Petra tapınağını göz önüne getir, bu adamlar bunu hiç iskele kullanmadan yapmışlar. Akıl alacak gibi değil, iskelesiz nasıl yapmışlar dersin.
Çünkü adamlar Petra'yı aşağıdan yukarı değil, yukarıdan aşağıya yontarak yapmışlar, dolayısıyla tepenin kendini doğal iskele olarak kullanmışlar.
Yonta yonta aşağıya inmişler, iş bittiğinde zemine gelmişler.

Bu kadar basit ve kolayca yapmışlar. Pratik zekâ bu!

Piramitlere gelince ben o taşların kayaların öyle yüzlerce km. öteden taşındığına, öyle binlerce insanın da çalıştığına inanmıyorum, en kolay neyse onlar onu kullanmışlardır.
Herhalde o zamanlar da oralar çöl olsa gerektir, bir şekilde kum'u dev kerpiç tuğlalar gibi bir yöntem kullandılar, güneşte bol nasıl olsa, kuruttular ve taşıdılar.
Bu da piramit yakının da veya dibinde bir şantiyeye bakar. Bir kaç yüz elemanla, bir kaç yıl içinde olacak bir şey.
Zaten o blokların taşınmasın da su ve kum gücünden azami şekilde yararlanmış olabilecekleri de var.

Dediğim gibi eski adamlar elinin altında ne varsa, onu kullanılır, Firavun da olsa gidip 800km. den taş taşımaz.

Basit bir kerpiç evin, iyi bakılsın 1000 yıl dayana bileceğini, köye ev arayışları yaparken öğrenmiştim, o kerpiç zamanla taşlaşıyormuş çünkü. Maddiyatım el vermediği için kaldı öyle, birde yapan, anlayan da pek kalmamış.

Eski insanlar kerpiç tekniğini iyi biliyorlardı, o yüzden bir gün Piramitlerin kumdan yapıldığı ortay çıkarsa, hiç şaşırmam.

Sevgiler
Bi sürü piramit var Mısırda. Bazıları kireçtaşı. Kumla desteklenenler var ama kum yıkılıp çökmüş.

https://en.wikipedia.org/wiki/Snefer...gy,_London.jpg

Sneferunun piramidini seviyorum ben.

Alt 08-12-2018, 19:16
karakedi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
karakedi karakedi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bir ara piramitlerin uzaylılar tarafından yapılmış olabileceği bile ciddi anlamda tartışılıyordu.

bence burada şöyle bir durum var. ortalama bir insana göre insanoğlunun geçmişi muhammed peygamberden biraz önce başlar. isa musa vardı, onlardan biraz önce de adem vardı. işte bütün insanlar ondan başladı. peki bu piramitleri nasıl açıklayacağız?

evrimin yalan olduğu, dünyanın yaşının 6 milyar olmadığı, homo sapiens diye bir şeyin kominist darwinin çarpıtması olduğuna göre bu devasa mega yapıları kim yaptı? uzaylılar? allahın mucizesi? belki de bunların hepsi mitoloji masaldan ibaret.

işte cahil insanlar bunlara inanıyor, bizim de inanmamızı istiyorlar. amerikada halkın çoğunluğu dünyanın 6 bin yılından daha eski olduğunu düşünmüyor.

bu insanlara ilkel komünal insan topluluklarının avcı-toplayıcı dönemden yerleşik tarıma geçmesini, el aletlerinin ve köleliliğin yoğun kullanımı sonucu bu tapınakları, tahıl ambarlarını inşaa etmesini açıklayamazsın. onlara göre üstün-insan 21yydaki insandır.

o yüzden bunları masallaştırman lazım. toplum zaten bu islamdır hristiyanlıktır vs dinlerine alışık olduğu için bu konuların da gerçeğini değil masallığını almaya yatkındır.

o yüzden bu piramitleri bizim günümüz insanlarının anlaması mümkün değildir. onlar bambaşka birer medeniyettir. belki de uzaylıların kendisidir.

bu saçmalığı topluma empoze ediyorlar.

Leonardo iddialı konuşmayayım ama. mısır dahil bütün antik medeniyetlerde kölelik vardı. köleler diğer düşman kent-devletlerle veya "barbarlarla" yapılan savaşlardan ele geçirilen insanlardan oluşuyordu. bu piramitlerin yapılmasında da köle emeği yoğun olarak kullanıldı. hani bu hurafe saçmalığını geçelim, ciddi anlamda ilk defa senden duyuyorum köleliğin olmadığını. hatta halkın kendisi bile köle gibi yönetilmektedir. verimli bir mahsül mevsimi geçiremeyen köylüler de yarı-köle haline geliyordu. bence hala şaka yapıyorsunuz. o yüzden söylediklerinizi ciddiye almak istemiyorum.

bu devasa yapıdaki piramitlerin kullanım amacı sadece mezarlık değildir. hatta bunların başta mezarlık olarak değil yönetim binası olarak kullanılmak üzere yapıldığını düşünen tarihçiler var.

dediğiniz gibi yapıların devasa olması, hükümdarın halkı üzerinde tahakküm kurması, köylülerin üretim fazlası tahıl ürünlerinin depolanması için ambar, yerli halk veya köle isyanı sırasında sığınak olarak kullanılmak gibi amaçları vardı. burası hükümdarın, rahiplerin yaşadığı ve hükmettiği yerdi.
Alt 08-12-2018, 19:33
Üye

upuaut baya bilgi vermişti granit blokların nasıl taşındığına ait.

bugün batı bilimi diye bilinen şeyler zaten birbir çöküyor ben ingilterede üniversitede
bu grek hayranı olan dingil hoca kılıklılarla baya tartıştıydım sonra şutladılar o hocayı. as hocalar mısırdaki tanrılar
döneminde inşaatın hasının yapıldığını bilir. asansör olsun, makara olsun, keski olsun, değirmen olsun, çark olsun, kızak olsun, kanal olsun her bi nane var dahası da var.
bugün bile o kadar mükemmel iş yapılamıyor.

Alt 08-12-2018, 20:06
Üyeliğini Sonlandırmış

Kerpiç iyi bir yapı malzemesi değil. Örneğin Mezopotamya sarayları, Babil'in Asma bahçeleri gibi muazzam yapılar kerpiçten yapılmış. Firavunların da farkındaysanız hiç ayakta kalan sarayı yok. Tapınaklar + Mezarlar var. Özellikleri taştan yapılmış olmaları. Taştan yapılmayan hiçbir şey öyle binlerce yılı aşıp da günümüze kadar gelemez

- Tümülüs mezarları denince benim aklıma İngiltere'nin Tümülüsleri geliyor. Bizdeki Tümülüsler Frig medeniyetine ait. Frigler de İngiltere'de Tümülüs / Stonehenge gibi yapıları inşa eden halklarla ilişkili halklar.

Hepsinin de Astronomi bilgisi çok geniş. Ay'ın evreleri / Yıldızların konumu hem tarım toplumları hem de göçebe halklar için çok önemli.
Alt 08-12-2018, 20:40
Üye

Kerpiç iyi bir yapı malzemesi değil. Örneğin Mezopotamya sarayları, Babil'in Asma bahçeleri gibi muazzam yapılar kerpiçten yapılmış. Firavunların da farkındaysanız hiç ayakta kalan sarayı yok. Tapınaklar + Mezarlar var. Özellikleri taştan yapılmış olmaları. Taştan yapılmayan hiçbir şey öyle binlerce yılı aşıp da günümüze kadar gelemez

- Tümülüs mezarları denince benim aklıma İngiltere'nin Tümülüsleri geliyor. Bizdeki Tümülüsler Frig medeniyetine ait. Frigler de İngiltere'de Tümülüs / Stonehenge gibi yapıları inşa eden halklarla ilişkili halklar.

Hepsinin de Astronomi bilgisi çok geniş. Ay'ın evreleri / Yıldızların konumu hem tarım toplumları hem de göçebe halklar için çok önemli.
Sufilerin yapıları ondan çökmüş. Felasifede aynı hataya düşecekti.

Önerilen Siteler