NikolaTeslis´isimli üyeden Alıntı
Sivri taş kesme olayı ise kesin, kesme yatakları bulundu ama kesen sivri araç bulunamadı.
|
Bizler bulamayalım diye saklamışlardır.
Ben geçenler de youtube de Tümülüs videolarına takıldım, gördüklerim karşısında şaştım kaldım, öyle videolar hazırlamışlar ki Natgeo da 10 tane belgesel seyret onlar kadar bilgilendirici olmaz herhalde.
Adamlar birde bir Tümülüs nasıl bulunur, nasıl araştırılır, nerelere dikkat edilir, onların yapım tekniğinden amaçlarından, çeşitlerinden vs. ne varsa dökmüşler ortaya.
O videoları dikkatle seyret, helede kafana yatsın, 3 gün sonra elde kazma kürek araziye çıkarsın, o derece gaza getirecek bilgiler vermişler.
Anadolu zaten menbağı tümülüslerin.
Ama üzücü de bir yandan, o tümülüslerin talan edilmesi, bunun tekniğinin anlatılması filan.
Şimdi Piramitlere gelince, piramitlerin de aslı Tümülüs değil mi?
Amaç bir mezar yapmak.
Peki bu tümülüsleri Anadolu da yapanlar nasıl yapmış, yakın çevrede ne varsa ondan yararlanmışlar, kum, taş, su, ağaç vs.
Öyle yüzlerce km.lerlerce uzaklara filan gidip, taş kaya aramamışlar.
Zaten eski adamların kafası bir değişik çalışıyormuş, oldukça basit ve çevreyi kullanarakta iş yapıyorlarmış.
Piratik zekâ üst seviyedeymiş yani.
Petra tapınağını göz önüne getir, bu adamlar bunu hiç iskele kullanmadan yapmışlar. Akıl alacak gibi değil, iskelesiz nasıl yapmışlar dersin.
Çünkü adamlar Petra'yı aşağıdan yukarı değil, yukarıdan aşağıya yontarak yapmışlar, dolayısıyla tepenin kendini doğal iskele olarak kullanmışlar.
Yonta yonta aşağıya inmişler, iş bittiğinde zemine gelmişler.
Bu kadar basit ve kolayca yapmışlar. Pratik zekâ bu!
Piramitlere gelince ben o taşların kayaların öyle yüzlerce km. öteden taşındığına, öyle binlerce insanın da çalıştığına inanmıyorum, en kolay neyse onlar onu kullanmışlardır.
Herhalde o zamanlar da oralar çöl olsa gerektir, bir şekilde kum'u dev kerpiç tuğlalar gibi bir yöntem kullandılar, güneşte bol nasıl olsa, kuruttular ve taşıdılar.
Bu da piramit yakının da veya dibinde bir şantiyeye bakar. Bir kaç yüz elemanla, bir kaç yıl içinde olacak bir şey.
Zaten o blokların taşınmasın da su ve kum gücünden azami şekilde
yararlanmış olabilecekleri de var.
Dediğim gibi eski adamlar elinin altında ne varsa, onu kullanılır, Firavun da olsa gidip 800km. den taş taşımaz.
Basit bir kerpiç evin, iyi bakılsın 1000 yıl dayana bileceğini, köye ev arayışları yaparken öğrenmiştim, o kerpiç zamanla taşlaşıyormuş çünkü. Maddiyatım el vermediği için kaldı öyle, birde yapan, anlayan da pek kalmamış.
Eski insanlar kerpiç tekniğini iyi biliyorlardı, o yüzden bir gün Piramitlerin kumdan yapıldığı ortay çıkarsa, hiç şaşırmam.
Sevgiler