|
Ama dediğim gibi false vacuum kuramı deneyle bile kanıtlanmıştır
|
Hayır False vacuum kesinlikle kanıtlanamamıştır..Tamamen kuramsaldır/hipotezdir...Çünkü Higgs field tamamen hipotezdir...
Bunun böyle olduğunu söyleyen hatta ileri gidip "false vacuum un
varlığı higgs field in varlığına bağlı olabilir" diyen birçok kaynak bulmak mümkündür...
Gösterdiğim kaynak false vacuum un ne kadar sonra bozunduğundan bahsediyor ama altını çizdiğim yeri dikkatle okursan;
"The Decay of the False Vacuum
"In the recently developed theory by Steven Weinberg and Abdus Salam, that unifies the electromagnetic and weak forces, the vacuum is not empty"
Burada FALSE VACUUM un kimler tarafından ortaya atıldığı ya da nereden geldiği ve kabaca ne olduğu anlatılıyor hemen sonrasında;
"
This peculiar situation comes about because of the existence of a new type of field, called the Higgs field"
kabaca bu durumun(YANİ FALSE VACUUM UN)
YENİ BİR "FİELD" İN VARLIĞINDAN GELDİĞİ SÖYLENİP BUNUN HIGGS FIELD olduğu açıkça belirtiliyor...
Daha sonra başka konulardan söz ediyor...haklısınız ama bu konuların bizim konumuzla ilgisi yok
Yani false vacuuum''un varlığı ve kanıtlanabilitesi TAMAMEN HIGGS FIELD''IN VARLIĞI VE KANITLANABİLİTESİNE BAĞLIDIR...
Higgs field ise tamamen kuramsaldır hatta bilim adamları 2001 de yaptıları deneylerden birkaç ay sonra tamamen hayal kırıklığına uğramış higgs field''in hiç olmayabileceğini düşünmüşlerdir
Bunu ben değil fizik ve astronomi uzmanları+profesörleri açıkça dile getirmişler...
Size de bazı soruların/konuların cevaplarını bilimfeneri gibi forumlarda değil ingilizce sayfalarda bizzat fizikçilerin/fizik profesörlerinin yazdığı yazılarda aramanızı tavsiye ederim...İnanın çok daha faydalı olacaktır...
İnternet bu bakımdan gerçekten bilgi hazinesi...
Bakın size daha fazla kaynak gösterebilirim...(İngilizce probleminiz olmadığını sandığımdan direk ingilizce yazıyorum/çevirmiyorum)
Higgs field: state of true vacuum and state of false vacuum
http://kotiweb.kotiportti.fi/yurii.k..._inflatio.html