Plasebo faktoru engel olur bir esige kadar. Karsinizda birinin yerde yatan insanin kolunu kesip, gozunuze baka baka disleyip yedigini varsayin. Birebir guncel hayatta deneylediginizde farkli edinimler yasarsiniz. ( sahte aci, kan tadi, kokusu, mide bulantisi vs.)
Tarihsel surecte ise cesitli durumlar esnasinda yendigini biliniyor. Pek cok farkli sebepleri var. Cok mecbur kalindiginda, besin babinda yenilir. Evrime iliskin potansiyel mevcut olmasina karsilik, evrilegeldigimiz surecte bu tercihi koreltmis haldeyiz ama bu demek degil ki tekrar aktif hale getiremeyiz. Ancak simdi besin cesitliligimiz sebebiyle, insan eti yemiyoruz. Hem etobur, hem de otobur olmamiz sebebiyle.
Aç kalınır ve hiç bir besin bulamazssak insanı yeriz galiba ! Tat diye bir duyumuz var. İnsan etinin tadı nasıl diye sorabilecek kimse yok şimdilik. Tarihte insanın bir organını şapır şupur yediği söylenen bir kadın var . Bu kadın islam peygamberi denilen kişinin kayınvalidesi olan HİNT dir. Onun bu eylemi tat için değilde kin ve nefretle yaptığı söyleniyor. O dönem kendisine peygamberin amcasının etini yada organını yerken nasıl bir tat duyumladığını soran olduysa muhakkak bir cevap vermiştir. Biz bilmiyoruz.
Yani etik , ahlak kin ve nefreti bir kenara koyarsak insanı yemek için aç olmak ve hiç bir besin bulamamak ön şart gibi duruyor. Keyif ve lezzet merakı yüzünden insan etine yönlenen kişi etin nasıl bir tat verdiğini anladığında iğrenç yada tatsız bir duyum alırsa herkesin her besinde yaptığı gibi SOS lama yöntemi ile şapur şupur yer galiba.
Varlıkta iğrenç gelen bu fikir yoklukta nasıl bir fikir haline dönüşür. Yeriz galiba !!!
Ha birde işidli katil sürüsünden birileride bu iğrençliği uygulayıp videosunu yayınlamıştı.
Zaytungmu birilerini kötülemek içinmi söyleniyor bilmiyorum ama uzak doğuda cenin falan yendiği ile alakalı habberlerde var.
Bu kadar besin kaynağı varken insan eti yemek gerçekten çok iğrenç bir hal ve düşünce.
Ben aç kalsam hiç bir besin bulamazssam profosör Neva nın bana algılattığı AGAÇ KABUĞU bulup suda ıslatıp yerim diyorum. Ağaçta biterse taş toprak artık ne varsa yerim. İnsan eti yemek de ne be kim açtı lan bu iğrenç konuyu.. ıygggg
İnsan eti yemek de ne be kim açtı lan bu iğrenç konuyu.. ıygggg
Aynen.
İnsan yiyip, insanlıktan çıkmaktansa, ölüp insan kalmak daha iyi.
Derinde ittifaklar var, yüzeye çıktıkça ayrılıklar.
Zıtlar temelde aynıdır, gayrı hikayedir ayrılıklar.
Artık yersen bu ayrılıktır, yemezsen de aynılıktır.
Aynılaşanlar ayrı olamaz, kandırmacadır ayrılıklar.