Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 31-05-2007, 16:50
ozgrdsnce ozgrdsnce isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: iman edenlerden mantık lı bır cvp ıstıyorum

sevgili respendial , hiramusta ve sizlerin zihnin deki herkese söyluyorum bundan ... *bin yıl once yaşanan sacmalıklara ınanmak en az o sacmalıklar kadar sacma .o donemde toplumsal egıtımın adı bıle yok tu yanı o ınsanlar gunumuzde olsaydı onlara cahıl sıfatı tam uyardı ve sız ınanlar o donemde ben peygamberım bana allah tarafından vahıy geldı bana şunu oku dedıler okudum ve bır omur boyunca bır demır gıbı uzerıne yaslanarak yasayacagımız dayanak bana gelen bu kıtap tır dıyen o donem dekı egıtımsız cahıl ınsanlara ınanıyorusunuz ınanmakla kalmıyor hayatınızı bu ınançla sınırlandırıyosunuz.gecen yıllarda ana haber lere kadar cıkan bır adam vardı kendını peygamber olarak tanıtan , o ınsan peygamberın adını agzına aldı ve o sıfatı kendıne yakıstırarak ben peygamberım dedı neden kımse kımse ınanmadı cunku 21.yy dayız ona ınanan kısıyı bulamazsınız ona ınanacak kadar cahıl ınsanlar gunumuzde yok ama bu ınsanın aklına ben peygamberım deme fıkrı 400 yada 500 lü yıllardakı bır ınsanın aklına gelebılseydı sanyorum ona ınanan olurdu.lutfen mantıgınızın alamadıgı sacma ve ımkansız seylerle dolu bundan bılmem kac bın yıl once pıyasaya cıkmıs dusunceye hıkayelere olaganustu guclere ınanarak kendınızı kandırmayın imkansız ya nasıl olurda denız ıkıye ayrılır nasıl olurda bır ınsan orumcek agına takılır gecemez.RESPENDIAL, bana gormedıgım bır seyı tartıstıgımı soyluyosun sen gormedıgın bılmedıgın seylere hayatını adamıssın...
Alt 31-05-2007, 17:10
NEbukadnezzar NEbukadnezzar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

''''örümcek adamın varlığına inanmak bile havva ve adem zırvalığından daha mantıklı''' *:P * * Habıl ve Kabil *olayında *ınsanların Havvadan eş *olarak *doğduğunu yani *bir kız *bir *erkek *olarak *doğduğunu duymuştum eşini *beğenmeyen Habil Kabilin eşini ister *o yüzden *kavga çıkar ve dunya üzerindeki ilk *kan dökülmüş *olur
Alt 31-05-2007, 17:22
Üye Değil

Sevgili ozgrdsnce,

La havle vela kuvvete
Alt 31-05-2007, 17:30
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

burada İslamın sıkıştıgı nokta ahlak konusudur. Nitekim kimi Ademi ilk insan olarak kabul ederken kimi de ilk peygamber olarak kabul ediyor. İlk peygamberin sonucu evrimdir bu da bir gelişme. Ama ilk insan ve çamurdan yaratılış bilim dışıdır üstelik de Allah'ın ahlakı ile uyum saglayamaz. İlk peygamber olayı ise herzamanki gibi bir zorlama ve işi kitabına uydurma çabasıdır.

* * * Fazla zamanım olmadıgı için şu an detaylandıramıyorum ama şunu kabul etmek gerekiyor ki ilk atalarımız rastgele bir evlilik ilişkisi içerisindeydiler. Bunu tüm eski toplumların ilk tarihi kayıtlarından, ilk dinsel biçimlerinden, ilk adetlerinden görebilmemiz mümkün.

* * * Bunda da ayıpsanacak bir şey yok. Ahlak insanla birlikte var olan bir şey degil çünkü, üretim ilişkilerinin sonucu oluşan bir kültürel biçim.

* * * Evet ilk atalarımız ana, bacı, kardeşler arası bir cinsel ilişkide idiler. Bu bir gerçek . Meselede bu gerçegi din ve Adem olayıyla nasıl bir artada bagdaştırabilecegiz açmaz burada.

* * * saygılarımla
Alt 31-05-2007, 17:32
frodo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
frodo frodo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

hiramusta";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Gerçek şu ki, Allah, Adem'i, Nuh'u, İbrahim ailesini ve İmran ailesini alemler üzerine seçti; 3/33

Özgürdüşünen arkadaş,Adem ilk insan değil ilk Peygamberdir.Dolayısıyla Ondan önce de insanlar olduğu için Adem'den sonra sapıklar hariç ensest üreme sözkonusu değildir.

Hiramustam yine düşünceni destekleyecek bir muğlaklıkta ayet bulmuşsun. Bu ayete göre
Allah adem'i ve diğer peygamberleri birilerine göre üstün kılmış. Yani başka birileri var.
Ama aynı surenin 59. Ayetinde de fikir değiştirmiş kuran. Bakın ne diyor :

"Doğrusu Allah katında İsa'nın (yaratılışındaki) durumu, Âdem'in durumu gibidir; onu topraktan yarattı, sonra ona "ol!" dedi, o da oluverdi."

Burdaki ifade muğlak değil, net ve "apaçık". Bu durumda şöyle bir mantık kurmamız mı gerekiyor; dünyada insanlar yaşamaktaydı ancak bu insanlar Allah'ın peygamber edebileceği
kalitede değildi. O da İsa'nın durumuna benzer (babasızlık) bir şekilde topraktan bir Adem
onun kaburga kemiğinden de eşini yarattı. Sonra onu halife ilan etti. İşte insan soyu buradan
gelmektedir. (Bu çözümde de ensest ilişki kokuları var ama idare ederiz) .

Sonra? Onlar erdi muradına biz çıkalım kerevetine..(tam böyle miydi masalların kapanış cümlesi ?)

İnsani olan her şey kabûlüm.
Alt 31-05-2007, 17:55
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

İnanç ile Mantık aynen bir tahtirevalli gibidir, birisi yükseldikçe diğeri düşer.

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Alt 31-05-2007, 18:58
Üye Değil

Sevgili spartacus,

sana katilamayacagim, gordugun gibi istisnalar olabiliyor. ozgurdsnc inancsiz diye, hiramusta'dan daha mantikli mi yaklasiyor. Biz yazip ciziyoruz, anlamiyor, icinde kalanlari soylemek istediklerini soyluyor.

Sevgili ozgurdsnc,

yazdiklarimi birdaha oku, bakalim Allah vardir, inanin su bu demis miyim. Sen benim zihniyetimi nereden biliyorsun? Soyle bir yazdiklarima baktin mi? Eger baktiysan, yeterince ateist gelmedi mi? Peki hiramusta'nin yazdiklarinada bakip bir karsilastirdin mi? Sacma bir soru sordun, aciklama getirmek icin armuttan girdik elmadan ciktik, sen bu son yazindaki yargilara varmak icin (sahislar hakkinda) ne tip bir gozlem yaptin? Armut'la elma bir degil diye oturup anlatmisiz sana.
Alt 31-05-2007, 19:52
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Respendial'i anlamak icin respendial gibi dusunmeniz lazim yoksa yanlis manalar anlasilabilir sozlerinden. Nitekim ilk yanlis anlayanin siz olmadigini bilmenizi isterim sevgili ozgurdsnc.
* Her ne kadar masal oldugu apacik ortada bile olsa, adem ile Havva yaratilmis oldugumuzun, bizlerin kuldan baska birsey olmadigimizi somuruculer tarafindan hatirlatilmasidir. Bunu kaldirdiginiz anda ,(ki akilli tasarimcilarin iddiasi, artik bilim sayesinde bu masali yutturamayacaklarini anlamis vaziyetteler) evrim teorisini kabul etmis olacaksiniz.
*Insan varliginin akilli *tasarim neticesinde evrim gecirerek ortaya ciktigini satmaya ugrasirlar modern dinciler. tabi ki iddialarina her ne kadar bilim yapistirsalar da basarili olamadiklari gittikce sonmelerinden belli oluyor. Gun gectikce safsatadan ibaret olan argumanlari azaliyor. tercume calismalari forumunda, bu konuda Burlap kardesimizin cevirisini bulabilirsiniz.
*Hiramusta'nin Kur'an'a donus hareketinde, isine geldigi yerlerde donus yapmasinin nedenini de imzamda bulabilirsiniz.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 31-05-2007, 21:46
toprak18 toprak18 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

küresl ısınma kafirlere gerçek bir cevaptır.küresel ısınmaya alınan önlemler eşyayı değersizleştirerek emeği daha değerli hale getirerek insanlar arasındaki sosyal dengeleri mümkün olduğukadar yaklaştırarak altın çağı getirecektir.
Alt 31-05-2007, 22:12
ozgrdsnce ozgrdsnce isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sevgili toprak;

* * * * *küresel ısınma ne dir dersen bana

kuresel ısınma cevap falan deıl tum ınsanların gelecek nesıllere *ayıbıdır.biraz daha dıkkatle ve bıraz da teknolojı zamanıyla önüne gecılebılecegını dusunuyorum.

Önerilen Siteler