"Yeryüzünde hic bir insan toplulugu, biribirinden daha asagi, daha önce ve daha antik degildir. Tümü de insanin dogaya yüksek uyumunu geleneksellesmis kültürel yasamin binlerce yillik ürnünü temsil eder." Gordon Schild.
sevgili tewderi
din kurum olarak gerekli mi gereksiz mi buna cidden iman edenler birer birer karar verecek...
bazilari ic huzuru bulmak icin...allaha ulasmak istemek icin gerekli oldugunu savunur öyle yasar
bazilari da bir yaratanin var olduguna iman eder.....ve dinleri sadece var olan görüslerini destekler...
Bu dunyadinleri.com'un bir çalışması değil. Daha önce araştırıken bir resmi sonuç olarak rastlamıştım. Ancak gerçekliğine hiç bir zaman inanmadım, kimse de inanmasın. Benim cüzdanımda da İslam yazıyor, babamın da, bir arkadaşımın da... 53,700,000-3=53,697,000 kaldı...
inanış kişisel ve özel bir konudur.nüfus cüzdanında yer alması hem laikliğe hemde oluşabilecek önyargılı tutumlardan dolayı kişisel haklara aykırıdır.
sevgili nedim yılmaz,
inanan veya inanmayanlardan sayısal bir çokluk aramaya çalışmanın anlamlı bir çalışma olacağını düşünmüyorum.inanç,kişisel olmalı,kişisel kalmalıdır.ama sayısal bir çokluğa ulaşma niyetindeyseniz,bu dünyada,görünüşte inanan sayısının,inanmayanlara oranla her zaman bariz olarak yüksek olacağı *ve uzun bir süre daha böyle kalacağı değişmeyecek bir gerçekdir.
benim kişisel görüşüme göre gerçekten yaratana ulaşarak inanan sayısı umulmayacak kadar azdır ki bu dünya bu halde.kaldı ki kimin inanıp inanmadığını sadece kendi kalbi bilir.kimi inanıyorum derken kalbi ona inanmadığını fısıldar,kimi de inanmıyorum,derken kalbi sessizce ben inanıyorum demektedir.
Şiilik veya Şia, İslam'ın en büyük mezhebi'dir. Bu mezhebin mensuplarına Şii denir. İran, Irak, Azerbaycan, Yemen, Bahreyn, Katar, Türkmenistan ve Lübnan'da yaygındır. Ayrıca Suudi Arabistan'ın %15'i ,Pakistan'ın %25'i ve Afganistan'ın %27'si Şiidir. Türkiye ve Suriye'deki Aleviler Şii nüfusun çoğunu oluştururlar. Türkiye Şii'lerinin yaklaşık 95'i Alevidir. Bu nedenle Türkiye'de Alevi kelimesi hatalı olarak tüm Şiileri tanımlamak amacıyla kullanılır.
Genel olarak Alevilik şiiliğin altında ele alınır ve tartışılır.
Fakat herşeye rağmen Alevilik Şii'liğin bir alt kolu değildir. Ama, şiilik de 12 imamın önderliğine inandığından ve esas inanç felsefesi olarak benzediğinden sünniler tarafından bir görülmüştür.
-----------
Bunun dışında www.dunyadinleri.com cok kullanışlı ve bilgi içerikli bir site, bizler gibi dinler ile kafa yoran insanlar için birebir olduğu kanaatindeyim.
Bence yanlış olan bir şeyler var..yanlış olan nedir..? yanlış olan: Kimliğin din hanesinin her hangi bir kişi sorulmadan yada kişi korktuğundan yada farketmez öle kalsın diyenlerin o bölüme sadece islam yazılması ve bu nüfüs kaydına göre inanç toplamının yazılması...! eğer böyle bir konuda insanların üstün olan din inanışından korkmadan o bölüme inandığı yada inanmadına dair bir şeyler yazılması ve ona göre türkiyede bulunan inanc araştırması yapılmasıdır..