Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Felsefe > Felsefik Tartışmalar

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 11-07-2007, 01:24
InVitatio
Üye Değil

Standart Re: insanlar neden inanır ve turan dursun

sevgili forumdaslarim
degerli arkadasimiz ona özel ileti ile yazilan satirlari carpitarak forum icine tasimasi
beyninin özgürlü hakkinda düsündürücü *bir durus sergilemekte....

buyurun sevgili özgür beyin ne sormus biz ne cevap vermisiz

Kimden:
ozgur_beyin (Bağlı)
Kime:

InVitatio (Bağlı)
Tarih:
Per Haz 28, 2007 5:25 pm
Konu:
İSKENDER

İNVATATİO sen iskender evrenesoğlunun müridimisin ?selamlar

Cevap

Kimden:
InVitatio (Bağlı)
Kime:
ozgur_beyin (Bağlı)
Tarih:
Cum Haz 29, 2007 12:01 am
Konu:
Re: İSKENDER

yaw dostum
benim sahte peygamberler ile isim olur mu hic *
nerden cikardin dostum yaa
yaw hic gülecegim yoktu *
ama mihr vakfini ve university of allah calismalarini bir ara takip ettim,
müridleri onu hemen hemen yeni bir peygamber olarak kabul ediyor.
dostum sana kendim hakkinda birsey söyleyim,
benim "tek gercegi ben bilirim" diyenler ile fazla isim olmaz
cünkü benim icin tek gercek olan Allah'dir....

saygilarim ile

Not : burada takip etmek le demek istenilen var olan sitelerini bir ara okuyup
birde tv yayinlari vardi oradaki programlari kendisi hakkinda bilgi edinmektendir !

http://www.mihr.com/default.aspx?

http://www.universityofallah.org/
Alt 11-07-2007, 01:26
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Siz Turan Dursun' u hala müftü kimligi ile mi hatırlıyorsunuz, böyle hatırlıyorsanız o yüzyıllar ötesinde kaldı. Turan Dursun ' u bir İslam eleştirmeni olarak mı düşünüyorsunuz. O zaman yanılıyorsunuz. 1400 senelik İslam tarihinde ondan çok daha iyi eleştirenler de çıkmıştır muhakkak. Bu da hiç önemli degil.

* * *Turan Dursun Türkiye' deki modern aydınlanma hareketini başlatmıştır daha ne yapsın. İlk çıkan kitabının adı nedir : Tabu Can Çekişiyor, ve seri böyle devam eder. Üstelik öyle bir dönemde böyle bir bayragı açmıştır ki o dönemde insanlar birbirine selam vermeye korkar oldugu dönemlerdi. Böyle bir dönemde hayatınuı hiçe saymak pahasına bir aydının onurlu tavrını simgelemiştir Turan Dursun. Tabuya savaş açmıştır, daha ne yapacaktı ki.

* * * Turan Dursun Türkiyenin Galileo' su dur. Ama Galileo gibi teslimiyetçi de davranmamıştır. Düşünceleri ugruna, düşüncelerini ifade etmek ugruna bizlere bir devrimci miras bırakmıştır. Bu aydınlanmacılıktır. Herkesin korkudan sıgınacak delik aradıgı dönemlerde yigitçe, korkusuzca tabuya baş kaldırmıştır. Ve ölümsüzlük için cennete falan gitmeye ihtiyacı kalmamıştır. Ölümsüzlügü daha yaşamında elde etmiştir ve bu sitenin varlıgı da onun ölümsüzlügünün kanıtıdır.

* * * * Bugün binlerce Turan Dursun olarak onun açtıgı yolda inatla, kendimizden vererek, paylaşarak, dogruyu bulmak için yürüyorsak bunun sebebi o birşeyler yapabildigi içindir.

* * * * saygılarımla
Alt 11-07-2007, 01:32
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

arkadaşlar, şahsi tartışmalarınız gene özel mesajlarla sürdürmeye çalışmanızda fayda vardır, ama özel mesajlarınızı da buraya taşıyacaksanız özel mesajlara ne gerek var.

* * Kimsenin şahsi atışmaları bu forumun konusunu ve katılımcılarını ilgilendirmiyor. Olayı kişiselleştirmemekte fayda var diye düşünüyorum.

* * *saygılarımla
Alt 11-07-2007, 01:37
InVitatio
Üye Değil

sevgili dilaver
özgür beyin forumdasimiz asli astari olmayan birseyler söylemeye calisiyor
ki onun bana yakistirmak istediklerini ben acik bir dilde red ettigim halde !
buna ragmen yapiyorsa bunun iki türlü yorumu vardir
ya benim onun özelden sordugu sorulara cevaplarima gerek duymaksizin kendi ön yargilarini simsiggi tutuyor....
veya bildigi halde verdigim cevabin icerigini "carpitiyor" ki buna biz genel manda
yalan söylüyor diyoruz

özelden kendince benden aldigi bir notu
burada carpitilarak verilmese idi bende bana özelden yazilmis bir iletiyi asmak zorunda kalmazdim....
Alt 11-07-2007, 02:02
Legolas Legolas isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

İnsanın beynindeki tanrı inancının en önemli nedeni yokolma korkusudur.İnsan beyni hiçbir zaman yokolacağını kabul edemediği için üstün bir yaratıcıya ve ölümsüzlüğe,sonsuza kadar yaşanacak bir cennete ve hatta büyük acılar çekilecek bir cehenneme inanmakta.Sonsuza kadar acı çekilecek bir cehennem bile yokolmaktan *evla görülmekte......
Alt 11-07-2007, 11:21
kompLeks kompLeks isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

InVitatio";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
turan dursun kendi tutcu yobaz saafi din yorumunu inkar etmekten öte gidememistir....
önce kendi meshebini sorgulamasi gerekirken, kendi meshebindeki yorumu inkar yerine
"yaratani" inkar etmenin cok mantikli bir tarafi yok....
*
* * yazdıklarım sadece turan dursun'un mezhebini değil tüm mezhebleri içine alıyor...dediğim gibi neye inandığının bir önemi yok önemli olan korkman ve istenileni yapman...zaten koltuk sevdaları yüzünden mezhebler ortaya çıkmıştır...turan dursun'un mezhebinde bir saçmalık var diyorsan bu saçmalık o mezhebin liderliğini yapan kişinin koltuk sevdası yüzündendir...ama böyle saçmalıklar her mezhebte vardır anafikir değişmez...insanları korkutmak esastır...zaten saçmalık olmasaydı herkes inanırdı...şuanda bile bu sistem böyle işlemektedir haberlerde cinci hocaların insanları nasıl kandırdıklarını paralarını aldıklarını ve ırzlarına geçtiklerini az izlemedik...bunlar tabi en amatörleri...profesyonellerle baş etmek daha zor...minareyi çalan kılıfını hazırlar hesabı...şimdi durup hangi grupta olduğumuzu düşünmemiz gerekiyor...

*' * * * * * * * κadeяiмi değişтiяeвilmeκ вeиiм кadeяiмdiя ! * *
Alt 11-07-2007, 12:32
Üye Değil

İnanmak ;Sadece din denilen olguya karşı takınılan tavıra verilen bir kelime midir *?
İnanmak ;Yaftası ne olursa olsun her insan için geçerli bir olgu değil midir ?
Tanrı'ya inanırsınız veya Tanrı'ya inanmamaya inanırsınız.
Bir dine inanırsınız veya bilime inanırsınız.
İnsan denilen sosyal varlığın yapabileceği herhangi bir işi şu şekilde veya öteki veya daha başka bir şekilde yapabileceğine inanırsınız.(Bu da bize mezhepler ve hizipleri açıklayabilir mi ?)

İnanmak ;Acaba İnsanoğlunda var olan bir dürtü müdür ?

Bu başlıktaki örneğe göre :
Hitler ve maiyetini korkutan
Alman halkını korkutulan olarak ele alabilirsek.
Oscar Schindler ve benzerlerini hangi kategori'de ele almak lazım ?

Sevgili Turan Dursun'un bazı fikirlerine katılırız veya katılmayız.
Ancak sevgili thundurpoint'in işaret ettiği,toplumun birikmiş karanlığı delebilmesi için gerekli ışığın oluşabilmesi adına "Kıvılcım çaktığı" gerçeği ile

Sevgili dilaver'in "Turan Dursun Türkiye' deki modern aydınlanma hareketini başlatmıştır daha ne yapsın. İlk çıkan kitabının adı nedir : Tabu Can Çekişiyor, ve seri böyle devam eder. Üstelik öyle bir dönemde böyle bir bayragı açmıştır ki o dönemde insanlar birbirine selam vermeye korkar oldugu dönemlerdi. Böyle bir dönemde hayatını hiçe saymak pahasına bir aydının onurlu tavrını simgelemiştir Turan Dursun. Tabuya savaş açmıştır, daha ne yapacaktı ki."
tespitinin doğru bir tespit olduğu gerçeğini de görememek olası mı ?

Neden hep A veya B olmalı ? C veya D veya başka bir yol yöntem olamaz mı ?
Alt 11-07-2007, 13:50
EZ_TuDu EZ_TuDu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

InVitatio";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
turan dursun kayde deger hic birsey yapmadi
Invitatio kardeşim, bak ben sana yinede kardeşim diyorum, acaba sende aynı şeyi diyebilecekmisin. Ben idaa ediyorumki diyemezsin. Neden çünkü biliyormusun, sizin ruhunuzda nefret dolu, kin dolu, sevgiden yana insanlık sevgisinden yana en ufak bir kıvılcım bile yok. Sizde tek sevgi var onun ne olduğunu siz daha iyi bilirsiniz. Bence senin Türk oluşuna inanmak imkansız. Biz Türkler islamiyet gelmeden binlerce yıl önce vardık. Binlerce yıl biz bu dünyada hükümdar olduk. İslamiyet dediğiniz inanç türü parmakla sayılacak yüzyıllar kadardır. Nasıl bu kadar geçmişi olan bir millet bu anlamsız ve biçare yalanlarla dolu bir inanç türünün kulu kölesi olabiliyor, buna anlam vermek zaten başlı başına bir olay. Yahu bir tane Türk çıkıpta demiyorki arkadaş sen arapsın ben Türküm. Benim geçmişim nerde senin geçmişin nerde. Sen kim oluyorsunda gel benim dediklerime inan. Benim gibi yaşa, benim kulum kölem ol. Biri çıkıpta buna itiraz etmiş. Şimdi kendini bilmez senin gibi arap köleleri, arap kulları kalkmış adama laf söylüyorsunuz. Doğru yada yanlış. Farketmez adamın ne yaptığı. Ama başı dik alnı pek bir insan.
Ben onun gibi insanları saygıyla anıyorum. O ve benzeri insanlar olmasa siz kimbilir daha araplara neyinizi satarsınız. Yatıp kalkıp ona şükredin. Ve ona laf söylemekten dolayı utanmalısınız. Bir kere adam şu anda yaşamıyor. Sizin gibi geri zekalılar sayesinde. Kendi inancınızın gerğini bile yerine getiremezken kalkmış adama laf söylüyorsunuz. Yazıklar olsunki sizin gibi insanlara bu ülke ekmek yediriyor. Yazıklar olsun...
Alt 11-07-2007, 14:13
thunderpoint - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
thunderpoint thunderpoint isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sevgili EZ_TuDu,

Benden 1 yıl daha kıdemli bir üye olduğunuz için bunları söylemeye hakkım var mı bilmiyorum; ama yine de kendimi zorunlu hissettim.

"Ben iddia ediyorum ki 'kardeşim' diyemezsiniz. Neden? Çünkü biliyor musun, sizin ruhunuzda nefret dolu, kin dolu; sevgiden yana, insanlık sevgisinden yana en ufak bir kıvılcım bile yok!" diye başlayan yazınızı bütün bu öngörülerinizi yıkacak hakaretlerle bitirmişsiniz.

Bence bu sitenin amacı sonsuz bir irade ve yıkılmaz bir güç ile insanları bilgilendirmek ve kişisel görüşler ne olursa olsun toplumsal barış ortamı yaratılmasını sağlamaktır. Yani site, yazınızın sonundaki davranış baskısı yüzünden ortaya çıkmıştır. Çünkü karşıt görüşler de bizler için aynen böyle -istisnalar var tabii- düşünüyor. Örneğin bu sitenin bir an önce yıkılıp gitmesini; bizim gibi insanların yaşamasının gereksiz olduğunu çünkü bir hayal dünyasında kıvrandığımızı ve kendi düşüncelerinin 'en gerçek' olduğunu, vesaire...

Sizin saygıyla andığınız insanları bir başkasının lanetlemesi kadar doğal ne olabilir ki? Doğruları herkes bilseydi sizin 'doğru' olmanızın kıymeti kalır mıydı?

Affınıza sığınıyorum, sevgiler...
Alt 11-07-2007, 14:26
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

invitatio, *polemik yaratmana gerek yok. beni hiç ilgilendirmiyorsun. *olayları kişiselleştirme yoluna gitme.
ne senin hadislerin ne tanrın ne kutsal kitabın beni ilgilendirmiyor. var yoluna git.

Önerilen Siteler