Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Diğer Bilimler

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 07-09-2007, 21:03
demokles demokles isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: Bilim Dini

Bizim yaratılış üzerine kafa yoran ve bunun "akla uygunluğunu" sorgulayan bilim adamları göremeyişimizin sebebi nedir acaba? Neden mesela büyük patlama bir teori olarak "bilimsel" olarak görülürken, "Tanrı'nın ol emriyle kainatın varolması" bilimsel bir teori olarak hiç ele dahi alınmamıştır?
böyle bir tez nasıl bilimsel olarak ele alınabilir onu anlayamadım ben
saygılarımla

insanlar ölümlü tanrılar;
tanrılar ölümsüz insanlardır...
Alt 07-09-2007, 23:53
flzf flzf isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

şöyle alınır şimdi uyanık dindarlar kendi aralarında herşeyi kafalarına göre yorumlarlar anştaynı filan müslüman yaparlar ve kendi aralarında mümin çocuklar herzaman zırcahil! dinsiz profları rezil eder fakat hepsini toplasan zeki bir çocuğun(6-7yaşında)bu konuda tek bir sorusuna adam gibi yanıt veremezler yani bir araya geldiklerinde bir kaşık suda fırtınalar kopuyor
Alt 08-09-2007, 01:34
Üye Değil

Burada ne kadar rahatlıkla *bilim ile dini aynı kefeye sokmak istiyorlar anlayamıyorum. Bu resmen yine tebliğden başka bir şey değil. bilge'nin ne yazdığını kendisinin de anladığını sanmıyorum.

Bilim için "bilimsel yöntem" vardır. Bilim ona göre yapılır. InVitatio'nun bile bu kadar üzerinde durulduğu halde bunu hala fark etmemesi şaşırtıcı! Arkadaşlar, bilim Allah ile uğraşmaz. Çünkü Allah bilim dışıdır. Bilim sadece çürütülebilir bilgi ile ilgilidir. Bilimde Allah'ın varlığı veya yokluğu kanıtlanamaz. Çünkü bilimsel yöntem bu gibi şeylerle uğraşmak için uygun değildir. Bu gibi şeyler bilim için geçersizdir. Ancak bilimsel yöntemin ne olduğunu öğrenirseniz, o zaman benim söylediklerimi anlarsınız. Tercüme çalışmalarında "Bilimsel Yöntem" diye bir çeviri var. Uzun değil. Aşağıda linkini veriyorum. Okumayı bir dener misiniz?

http://www.turandursun.com/modules.p...ewtopic&t=6712

Önerilen Siteler