Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 19-07-2007, 12:49
spartan-troy spartan-troy isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: maide suresi 33.ayet hakkında

Onlar çok mu iyi insanlar sanıyorsun ya da onları savunduğumu mu düşünüyorsun?

bu cumle sana ait...hadi bakalım soru geliyor..

musrikler sence sutten cıkmıs ak kasık mı da onları koruyorsunuz burda
Alt 19-07-2007, 12:51
Üye

sen hic benim gibi insanla tartısmamıssında ondan..cunku her soyledigini sana geri cevirdim farkındaysan....o halde sen gercek islamcıyla konusmamıssın kardesım....

hadi gorusuruz...
biraz işim var...sonra yazarım yine...
hoş ne yazıyorsak sanki..birbirimizi taslıyoruz.
Alt 19-07-2007, 12:52
Üye Değil

spartan-troy";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Onlar çok mu iyi insanlar sanıyorsun ya da onları savunduğumu mu düşünüyorsun?

bu cumle sana ait...hadi bakalım soru geliyor..

musrikler sence sutten cıkmıs ak kasık mı da onları koruyorsunuz burda
Müşrikleri sana savunan yok,savaş ayrı bir durumdur..ama milletin sen git kervanını bas köleleri kendine esir et,kadınlarını al cinsel ilişkiye gir ben bu şiddete karşıyım diyorum sana en sahih denilen hadislerde bile bunlar yazıyor ama bunları çalıyor ve kılıfını da hemen hazırlıyorsunuz?? benim tepkim buna din eleştirilemez,muhammed eleştirilemez..Allah birşey derse akan sular durur.ya böyle bir anlayış var mı sence güzel kardeşim?
Alt 19-07-2007, 13:47
gEcCeCi gEcCeCi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

spartan troy felsefecinin sorusuna cevap ver! mehmetçikle muhammedi karşılaştıracak kadar mı cahilsin?! Benim askerim senin de namusunu kurtarıyor onlar olmasa bugün baban teodorakis olurdu gafil!!
Alt 19-07-2007, 13:56
gEcCeCi gEcCeCi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

spartan troy gibilerine cevap vermemek en iyisi bence... bırakın onlar inansın biz yaşamın tadına bakalım.. haksızsam söyle felsefeci bunlar düzelmez muhammed babası sanki sanki babasına laf etmişiz gibi ateş püskürüyor. eğer bana hud suresi 2. ayeti açıklayabilirse ondan daha koyu bir müslüman olucam neyin üstüne yemin etmemi isterse ederim de.. ama bana al-lah sözü olduğuna inandıkları kurandaki hud suresi 2. ayeti açıklasın.... hadi troy öt bakalım!
Alt 19-07-2007, 14:09
bayraktaro1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
bayraktaro1 bayraktaro1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

gEcCeCi Kardeş;

Ben de katılıyorum sana, aynı şekilde açıklasın bak ben senden daha koyu müslüman olmazmıyım be! Tanrı Kur'an'da 50 rekat namaz kılın demiş ya, ben yemek, uyku ve namaz kılmazsam namertim. Herşeyi bırakıp, sırf ibadet yapacağım. Öyle, peygamber gibi 13 karı peşinde de koşmam. Bizde inanç tamdır yarım yamalak değildir. Sapına kadar, bütün nefislerden çekileceğim. Malcom X, Muhammed ALİ, Eliyah Muhammed, Said Nursi, Feytullah Gülen, Haydar Baş, Spartan Troy'dan daha müslüman olunurmuş görsünler.
Alt 19-07-2007, 14:52
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Ben de bir katkida bulunayim.

http://www.turandursun.com/modules.p...highlight=esed

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alt 19-07-2007, 16:32
hiramusta hiramusta isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Ben de senin katkına şöyle cevap vermişim,Sargon;

Sevgili *Sargon *vermiş *olduğun *linki *açamadım.Bu *sebebten *özet *geçmiş *olduğu *bilgiler *üzerinden *konuyu *değerlendirmeye *çalışacağım.
Sevgili *arkadaşım, *Hüseyin *Esen *beyin *eski *müfessirlerin *etkisinde *kalarak *yapmış *olduğu *ayet *hakkındaki *değerlendirme *kısmen *doğrudur.Esed *hakkındaki *değerlendirmelerinden *Esed'i *anlayamadığına *kanaat *getiriyorum.Esed'in *yapmış *olduğu *yorum *yanlış *bir *meal/yorum *değildir.Esed'in *buradaki *farkı *olaya *başka *bir *bakış *açısından *bakmasıdır.Esed'in *anlatmak *istediği;Yeryüzünde *dine *savaş *açanları *ve *fesat *çıkaranları *öldürülme/asılma,bütün *güç *ve *olanaklarının *ellerinden *alınması *ve *sürülmesi *karşılığı *beklemektedir.Bu *karşılığın *Mü'minlerin *fesatçılardan *daha *üstün *hale *gelmeye *başladıktan *sonra *verilmeye *başlanacağını *belirtmektedir.Esed'in *burada *yaptığı *hata *"minel *ardi *"(bulundukları *yerden) *ibaresini *"yeryüzünden" *olarak *çevirmesidir.Her *insan *hata *yapabilir,Esed'in *burdaki *hatası *da *budur.Üstad *fesatçılara *yeryüzünde *sürülecekleri *bir *kara *parçası *dahi *bırakmamış.Ceza *kelimesi *bu *ayette *2 *şekilde *çevrilebilirdi.1.Yaptırım,2.karşılık.Bu *2 *çeviri *de *ayetin *bağlamına *uygundur.Cezayı *ceza *diye *çeviremezsiniz,kelimeyi *olduğu *gibi *almış *olursunuz.(birçok *mealde *böyle *hatalar *vardır.Adam *münafığı *münafık *diye *çeviriyor. * *)
Hüseyin *beyin *yapmış *olduğu *yanlışlardan *biri *ayetin *kapsamını *daraltarak *ayeti *hirabe *suçu *kapsamına *hapsetmesidir.Halbu *ki *ayet *içinde *hirabe *suçu *da *bulunan *dine *ve *insanlığa *yönelik *işlenen *suçları *da *kapsamaktadır.("Allah *ve *Resulüne *karşı *savaşan *ve *yeryüzünde *fesat *çıkarmaya *çalışanların....")Bu *yüzden *ayet *yalnızca *hirabeyle *sınırlandırılamaz.Bir *diğer *yanlışta *el *ve *ayakların *kesilmesi *ibaresini *lafzi *olarak *almasıdır.(ki *bu *birçok *mütercim *ve *müfessirin *hatasıdır).Kur'anda *el *ve *ayakların *kesilmesi,ilgili *kişi/kişiler *ve *toplumlara *ambargo *uygulanması,kuşatma *altına *alınması,bütün *ekonomik,siyasi *ve *askeri *güçlerinin *yokedilmesi *anlamlarına *gelmektedir.Kur'an,içindeki *hükümleri *olduğu *gibi *alacağınız *bir *kitap *değildir.Allah *ayetleri *hakkında *düşünmemizi *birçok *ayette *bizden *istemektedir.Yani *Mü'minlerin *kitabı *anlamaları *için *biraz *olsun *zihin *teri *dökmeleri *gerekiyor.Yoksa *Allah'ın *elinden,ipinden,kulpundan,sapından *bahsederek *saçmalamaya *başlarsınız.
Allah'ı *gökzüzünde *bir *tahta *oturtursunuz.Süleymanın *kuşça *ve *karıncaca *bildiğini *zannedersiniz. * *
Sözlerime *,kendisine *oldukça *değer *verdiğim *ve *halen *yaşamakta *olan *bir *üstadın *Maide *33 *ve *34. *ayetlerinin *mealiyle *son *vermek *istiyorum.Üstad *Recep *İhsan *Eliaçık;
"Allah'a *ve *peygamberine *karşı *savaş *açanlar *ve *yeryüzünde *fesat *çıkarıp *duranlar *öldürülmek,asılmak,giderek *elden *ayaktan *kesilip *güç *kaybetmek *ve *yeryüzünde *sürgün *edilip *durmaktan *başka *birşeyle *karşılaşmazlar.Bu *onların *dünyada *karşılaşacakları *zillettir,ahirette *ise *onları *büyük *bir *azap *bekliyor.
Ancak,siz *daha *güçlü *hale *gelmeden *önce *tevbe *edenler *olursa,biliniz *ki,Allah *bağışlayıcıdır,sevgi *ve *merhamet *kaynağıdır."
Alt 19-07-2007, 17:41
Üye

felsefeci kardeş,,,,,kadınları esir edip sonra napıyor öldürüyor mu ? yoksa serbest mi bırakıyor....kac kadınla evlendi peygamber..oyle bir konusuyorsun ki...bütün kölelerle evlenmiş....mantıgın alıyor mu bunu....

hangi hadis kaynagında su belge yazıyor...

peygamber butun köle kadınlarla evlenmiştir..

varmı boyle bir hadis....eger oyle bir hadis varsa getir ateist olcam...

gececi hosgeldin kardes aramıza...gerci 2 kisi konusurken 3..cuye neyse...

mehmetcik dagda kimin icin savasıyor....gabarga dagına benim kardesım terorist avlamak icin bir gece cıkıyorlar...terorist gelmeden ama....hiç bir sey yok ortalıkta....mehmetcikte katliamcı o zaman...durup durduk yerde teroristler sana bir sey yapmadan savas acmadan onlara savas acıyorlar...buna ne diyceksiniz kardeslerim...

olayları tek taraflı dusune dusune bu hale gelmissiniz...
mehmetcik saldırı olmadan saldırmaz diyenlere cevap kan uykusu nu izleyin de gorun...komutanlar kendi agızlarıyla soyluyorlar
Alt 19-07-2007, 20:25
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

troyya ben bu sitede yöneticiyim. hoşuma gitmeyen şeyler yazıyorsun * *
bu senin kuralındı,'' ateizmin yalanlarında'' şimdi sana ne ceza vermemi istersin.
kırk katırmı kırk satırmı? seç ve beğen uygulayayım. hitleri seven troyya abim burda nasıl yazıyorsun ama
sitelerinde ss subayı oluyorsun hangimiz daha *hoşgörülüyüz müslüman olarak senmi kafir olarak bizmi?
ha ne dersin? seni *iyi tanıyorum gene bir takiyye şah eseri bulursun.nasıl olsa hiç bir ülkede martaval vergi uygulonmuyor * *

Önerilen Siteler