Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 07-08-2007, 02:05
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Standart Re: bir anne'nin feryadı

iş istege baglı olsaydı ben hiç ölmemeyi tercih ederdim ama ne yazık ki bu konuda tercih etme şansına sahip degilim. Ama kısa da olsa yaşadıgım hayatı anlamlı kılma şansına sahibim.

* Adınız gibi emin olamazsınız ancak inanırsınız. Bu da sizin meseleniz. Diyanet ve Hac ile ilgili önerilerim hakkında ne düşünüyorsunuz. Sizce de paralar diyanete harcansın, camiye harcansın ve çocuklar sokaklarda ölsün mü. Tercihiniz bir dini bütün olarak hangisinden yana olmalı. Yoksa kim çlürse ölsün siz ölmedikten sonra mı diye düşünürsünüz.

* *Ben şimdi dünyaya geldigim için şanslı oldugumu düşünmüyorum. Rahmi Koç olsaydım belki şanslı olabilirdim. Ya da 200 sene sonra tüm insanların daha insanca yaşayabilecegi bir toplumda dünyaya gelseydim belki daha da şanslı olabilirdim. ( Hoş bunu da bilemeyiz ya ) Kaldı ki bu şans degil anne ve babalarımızın bilinçli bir eylemi.

* * *saygılarımla
Alt 07-08-2007, 02:11
Üye Değil

bir aç varken öncelikle onun karnı doymalıdır.

kendiniz yazmışsınız ne zaman,nerede,ve ne şekilde dünyaya geleceğiniz bile belli değil siz istemeden var olduğunuz bu dünyada evrim teorisiyle bu durum açıklanabiliyor mu?
Alt 07-08-2007, 02:21
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

gökhan evrim herşeyin açıklayıcısı falan degildir, öyle bir iddiası da yoktur. Evrim canlılardaki türleşmeyi açıklar sadece. Bunların mekanizmasını ortaya koyar. Evrim teorisinin yaşamın nasıl başladıgını açıklamak diye de bir amacı yoktur. Bu konuda da hali hazırda bir kaç tane görüş vardır. Sen gel benim dedigimi yap ta şu siteyi bir incele. Önce evrimin ne oldugunu bir ögren bizi de yorma. Bu konuda artık yorulmak istemiyorum

* www.evrim-teorisi.org

*bir aç varken öncelikle onun karnı doymalıdır.

o zaman iyi bir inanan olarak bir kampanya açabilirsin ve şayet bir yerde bir sokak çocugu varsa hacca gidilecek paranın onlar için harcanması gerektigini savunabilirsin.

* saygılarımla
Alt 07-08-2007, 02:27
Üye Değil

dilaver,

"o zaman iyi bir inanan olarak bir kampanya açabilirsin ve şayet bir yerde bir sokak çocugu varsa hacca gidilecek paranın onlar için harcanması gerektigini savunabilirsin."

bu görüşünüze katılıyorum bazıları hac olayını abartıp çok defa gidiyorlar.ben onların şuursuzca bir şeylere inandıklarını düşünüyorum.1 kere hacca gitmenin kafi olduğuna inanıyorum.eğer 1 kere gitmişse birisi 2. defa gitmeyip o parayla aç bir insanın karnının doyurulması taraftarıyım ama malum müslümanların çoğu bilinçsizce bir şeylere inanıyorlar.sonuçta onlarda insan ve 1 kereden fazla hacca giden insanlar zengin insanlar ve kendilerine düşkün oluyorlar.

o siteyi inceleyeceğim ama şimdi gece vakti incelemk çok vakit alır gündüz bir vakitte incelemk istiyorum o siteyi.

sizde kabul ediyorsunuz evrim ilk canlı oluşumunu açıklayamıyor.
Alt 07-08-2007, 22:01
Üye Değil

gökhan dost. satanizm hakkında hiç bir bilgin olmadığına inanıyorum. satanizm dinsizliğin değil, dinliliğin sonucudur. satanizm, hristiyanlığa tepki olarak doğmuştur, hristiyanlık olmasaydı satanizmde olmazdı. var gerisinide sen düşün...
Alt 07-08-2007, 23:42
Üye Değil

enkidu,

din nedir? bu kavramıda sen bilmiyorsun o zaman.bir dine bağlı olmayan kişi dinsiz olmaz mı?

yazdığım iyi şeyler okunmuyor. buna karar verdim sürekli beni irdelemeye başladınız ben ise kendimi savunuyorum.
Alt 09-08-2007, 15:02
Üye Değil

seni irdeleyen kim? din manevi bir inanç sitemidir.(bknz tdk.) *orta çağda skolastik düşünce insanları o kadar sıkmış ki onlarda çareyi bu yolda aramışlar. satanizm!de bir dindir. satanistler dinsiz değildir.
Alt 09-08-2007, 15:25
Ghaarzhel Ghaarzhel isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

*Bu salak iki kız satanist falan değil. Altı üstü black metal dinlemeye başlayıp kendini satanist sanan gerizekalılar. O satanist grup dedikleri gençlerde eminimki bu iki kızı tav etmek için kendilerini satanist yapıp bunları kandırmaya çalışmışlardır. Ortada "ahhhh kızlarım elden gidiyor yardım edin" gibi bi durum olduğuna inanmıyorum.

Et evig liv i paradis...
Er fullkommenhet i Satans dynasti...
Alt 09-08-2007, 15:34
Ghaarzhel Ghaarzhel isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

enkidu";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
seni irdeleyen kim? din manevi bir inanç sitemidir.(bknz tdk.) *orta çağda skolastik düşünce insanları o kadar sıkmış ki onlarda çareyi bu yolda aramışlar. satanizm!de bir dindir. satanistler dinsiz değildir.
Satanizmi ayırmalısın. Bahsettiğin şey orta çağ antik satanizmi ise doğru satanistler dinsiz değildir. Antik satanizmde ruhani şeylere inanılır şeytan tanrı melekler şeytanlar düşmüş melekler vs. vardır bu gruplar ayin falan yaparlar. Ama modern satanizmde vardır Anton Szandor LaVeyi bilirsiniz bu adam AntiTheistic Atheist altyapılı satanizmi yaratmıştır. Yani LaVey öğretilerine göre bu düşünceleri incelerseniz aslında bu öğretilerin atheist düşünceler olduğunu anlarsınız. Şeytanı itici güç içgüdü yapma isteği çıkarcılığı destekleyen kişisel yararı güçlendiren bir duygu olarak ele almış tanrı kavramını kölelik mecburiyet boyun eğme ile özdeşleştiren bir adamdır. LaVey satanizminde atheist kavram hep temel unsurdur. AntiTheist düşüncede bu öğretilerin içindedir yani dine karşı savaşmak bütün ruhani olguları yok etmek ve insanın çıkarı kişisel tatmin için uğraşmak en büyük amaçlarıdır. Kısaca Modern satanizmi benimsemiş şahıs dinsizdir denilebilir.

Et evig liv i paradis...
Er fullkommenhet i Satans dynasti...

Önerilen Siteler