Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 16-09-2007, 14:20
Üye Değil

Standart Re: Hadislere bilimsel açıdan yaklaşmak

zelzeleci,yazıların müthiş,zevkle okuyorum eminim daha birçok arkadaşımız da zevkle okuyordur,birkaçtane daha yazarsan çok sevinirim,şimdiden teşekkürler.
Alt 16-09-2007, 19:59
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Ravi
:
Ebu Hüreyre
Hadis
:
Resulullah (sav) buyurdular ki: "Sizden biri, rüku ve secdede başını imamdan önce kaldırdığı zaman Cenda-ı Hakk`ın, (Kıyamet günü) başını, eşek başına veya suretine çevire(rek dirilte)ceğinden korkmaz mı."

HadisNo
:
2824

Ravi
:
Ebu Zerr
Hadis
:
Resulullah (sav) buyurdular ki: "Kişi, önüne semer kaşı kadar bir şey bırakmadan namaz kılarsa; (önünden geçtiği takdirde) siyah köpek, kadın, eşek namazını bozar..." Ebu Zerr`e dendi ki: "Siyahın kırmızıdan, beyazdan farkı nedir?" Şu cevabı verdi: "Ey kardeşimin oğlu! Sen bana, benim Resulullah (sav)`a sorduğum şeyi sordun. Efendimiz: "Siyah köpek şeytandır" buyurmuştu."

HadisNo
:
2743

Ravi
:
Ali
Hadis
:
Resulullah (sav)`a bir katır hediye edilmişti, ona bindi. Ben kendisine: "Eşekleri atlara aşırtsak da bunun gibi katırlar elde etsek olmaz mı?" dedim. Şöyle cevap verdi: "Bunu (şeriatın bu meseledeki hükmünü) bilmeyenler yapar."

HadisNo
:
2230

Ravi
:
Ebu Hüreyre
Hadis
:
Resulullah (sav) buyurdular ki: "Evlerinizi kabirlere çevirmeyin, içerisinde Bakara suresi okunan evden şeytan kaçar."

HadisNo
:
444

Ravi
:
Ebu Hüreyre
Hadis
:
Resulullah (sav) buyurdular: "Yeni doğan her insan yavrusuna, doğduğu anda şeytan mutlaka bir dürter. Yavru, onun dürtmesi (nin verdiği rahatsızlık) sebebiyle bağırarak ağlar. Hazret-i Meryem ve onun oğlu İsa bundan hariçtir." Ebu Hüreyre sözüne devamla: "İsterseniz şu ayeti de okuyun dedi: Meryem: "...Ben onu da soyunu da kovulmuş şeytandan sana sığındırırım" dedi (Al-i İmran, 36).

HadisNo
:
518

Ravi
:
Amr İbnu Şuayb (an ebihi an ceddihi)
Hadis
:
Resulullah (sav) buyurdular ki: "Bir atlı bir şeytandır, iki atlı iki şeytandır, üç atlı bir gruptur."

HadisNo
:
2184

Ravi
:
Abdullah es-Sunabihi
Hadis
:
Resulullah (sav) buyurdular ki: "Güneş, beraberinde şeytanın boynuzu olduğu halde doğar, yükselince ondan ayrılır. Bilahare istiva edince (tepe noktasına gelince) ona tekrar mukarenet (yakınlık) peydah eder. Zevalden sonra (tepe noktasından ayrılıp batıya meylettimi) ondan yine ayrılır. Batmaya yakın tekrar ona yakınlık peydah eder, batınca ondan ayrılır." Resulullah (sav) işte bu vakitlerde namaz kılmaktan men etti.

HadisNo
:
2418
Ravi
:
Bera
Hadis
:
Resulullah (sav) buyurdular ki: "Koyun ağıllarında namaz kılın. Zira koyunlar mübarek (hayvanlar)dır. Deve damlarında namaz kılmayın. Zira onlar şeytanlardandır."

HadisNo
:
2696

Sevgili Zelzeleci , bilimsel açıklamaları sana bırakıyorum *

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
Alt 22-09-2007, 22:32
zelzeleci zelzeleci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Hadisler ve ayetlerin bilimsel muazzamlığını harekete geçirmenin vakti geldi. Mümin arkadaşlarımızla uzun çalışmalarımızın sonucu dünyada eşi benzeri olmayan icatlar geliştirdik. Şimdi bu icatlarımı sizlere sunuyorum:

Müslüman-mucit yarışması sonuçları:
1) Türban tak-matik
2) Abdest al-matik
3) Oruç tut-matik
4) Sevap&Günah-matik
5) X-Ray+Cünup test Ray
6) Kadını usulcadöv-matik
7) Kadını çaktırmadandöv-matik
8) Şeytan taşla-matik
9) Sarhoşken namaza yanaşana elektoşoku ye-matik

Müminler arası Muhafaza-kâr Demokra-mucit icat yarışması için jüri oylaması başlamıştır.

En Allah'sızca hareketler Allah'lı insanlardan gelir. Çünkü 'Allah' onların kriteridir.
Alt 26-09-2007, 23:53
zelzeleci zelzeleci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Yarışmaya katılım rekor düzeyde gerçekleşti. Yarışmanın birincisi 5 numaralı X-Ray+Cünup test Ray oldu. Bu cihazın özellikle cami girişlerinde kullanılması bekleniyor. Böylece cenabetlerin camiye girip diğer müninlerin namazını kazaya sokması engellenecek. Eğer cünup biri camiye girmeye kalkışırsa Cünup-Ray cihazı mümine abdest alması yönünde ikazda bulunacak. Eğer abdest almadan tekrar camiye girmeye teşebbüs ederse Cünup-Ray, mümin kardeşimizi (usulca) dövecek. İşte bu örneklerden biri:

En Allah'sızca hareketler Allah'lı insanlardan gelir. Çünkü 'Allah' onların kriteridir.

Önerilen Siteler