Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 06-08-2007, 12:27
spartan-troy spartan-troy isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: evren yaratılısında ateist sorgusu

yaa siz neye taktınız yaaa....yevm kelimesi gun mu devir mi ? anlatılmak istenen o mu sanki...hey yarabbi yaa....siz benim sorularıma cevap verin....ardna kelimesi var mı fussliet 10 da siz ona cevap verin....

yerin ustunde rızıklar yarattık kelimesi var mı yok mu ?
Alt 06-08-2007, 12:44
craven craven isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

spartacus";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Yaratmak, yoktan var etmektir, yoktan hiç bir şey yaratılamaz o halde varsıllık sorunu irdelenirken "yaratım" önyargısı ile yola çıkılamaz. Varsa bir sorgu bu evrenin yaratılışı üzerine masal bilincini ezber edenlerin bakışı üzerinedir ve gayetde doğaldır.
Yoktan hiç bir şey yaratılamayacağını nereden biliyorsunuz? QED.
Alt 06-08-2007, 12:52
Üye

yoktan hiç bir sey yaratılamaz...ama evrim yaratıyor....iste spartanın celiskisi...bosver sen creaven...salla gitsin...koy ver gitsin....evrim mekanizması oksidasyonsuz aminositlerden protein yarata biliyor...yani işine gelene dogru işine gelmeyene yalan diyor bunlar...bırak desinler...yaprak yaratmaktan aciz bir toplulugun aciz aciz sozleri iste...
Alt 06-08-2007, 12:55
craven craven isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Olsun, ben sorumu tekrarlamak zorundayım. Yoktan hiçbir şey yaratılamayacağı nasıl bilinir?
Alt 06-08-2007, 12:58
Üye

bir cekirdeğin icinde yaprak var da ondan bircekirdeğin icinde agacın kocaman lentiselleri ve fotosentez mekanizmasını gerceklestiren kloroplastları varda ondan...kocaman cekirdeğin icinde spartacus elmayı gorebiliyorda ondan...

o yuzden yoktan hiç bir sey yaratılamaz craven..kucucuk cekirdekte kocaman karpuz var...
* *

biz ayetlerimizi dusunen toplumlar icin acıkladık
Alt 06-08-2007, 23:33
3.yol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
3.yol 3.yol isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

craven";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Olsun, ben sorumu tekrarlamak zorundayım. Yoktan hiçbir şey yaratılamayacağı nasıl bilinir?
Termodinamik birinci yasasi. Enerji ve maddenin korunumu. Yani enerji/madde ne vardan yok edilir ne de yoktan var edilir. Bunu sen de biliyorsun niye soruyorsunki ?
Alt 07-08-2007, 00:14
habilis habilis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

ilginç bi tartışma birazda komik ..

NO GOD
NO RELIGION

"İnsanların varlığını belirleyen şey,
onların bilinçleri değildir; tam tersine,
onların bilincini belirleyen, toplumsal varlıklarıdır."

K. Marx
Alt 07-08-2007, 00:28
kompLeks kompLeks isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

EVREN ne doğmuştur ne de doğrulmuştur onun cinsiyeti yoktur yalnızlık ona mahsustur o size şah damarınızdan bile daha yakındır o her yerdedir her şeyi görür ve duyar aynı zamanda tüm doğa kanunlarını da o bilir ve düzenler...sanırım big bang'den daha güzel bir tanım oldu...bunu reddetmek için bir sebebte yok...hayatın nasıl başladığını gayet güzel açıklıyor...

*' * * * * * * * κadeяiмi değişтiяeвilmeκ вeиiм кadeяiмdiя ! * *
Alt 07-08-2007, 00:48
habilis habilis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

beim ateist olmamdaki başlıca nedenler şunlar , paylaşmakl isterim,

dünyadaki adaletsizlikleri gördükçe kendi kendime şunu dedim " ya neden bu kadar insan hep acı çekiyoruz , adaletsizlikler katliamlar ,yoksulluk ..." ben tanrı olsaydım dünyadaki bu adaletsizlikleri bitirirdim. hiç bir kulmun üzülmesini ağlamasını bile istemezdim buna neden olan şeyleri ortadan kaldırırdım. ben böyle düşündüm. mutlak sonsuz güce sahip bir yaratık neden bu kadar çok hata yapıyor ??

gönderdiği dinlere baktım . ! hepsini realist bir tutumla eleştirdim ( olumlu ve olumsuz yönde ) !! ama gördümki gönderdiği kitaplar bile hatalı !! içinde çelişkiler hatalar ,yanlışlıklar vsvs. *günümüze doğru bir şekilde gelkdiğide şüpheli !! bu kadar çok hata bukadar çok yanlış bukadar çok çelişki olurmu ya! dedim !....

sonra peygamber sıfatıyla dolaşanların sosyal hayatlarına baktım !!.. hepside düzenbaz , hırsız yolsuz !!.. *

felsefeye yöneldim ve sorgulamaya devam ettim.

evrim teorisini inceledim bir süre !. sonra kafamdaki soru işaretlerine cevaplar bulmaya başladım .. evet işte gerçek açıklama bu ! dedim kendi kendime ..

dinle uğraşmaktansa aileme vakit harcamayı tercih ederim. tanrılar .. tanrıları aslında biz yaratıyoruz.. dini de..

Dinin dünyası mistik bir dünyadır, gerçeğin bozulmuş bir görüntüsüdür. Fakat tüm fikirler gibi bu fikirlerin de kaynağı gerçek dünyadadır. Üstelik bunlar sınıflı toplumun çelişkilerinin bir ifadesidir. Bu olgu, en eski dinlerde çok nettir.

Babil tanrısı Marduk, insanı tanrılara hizmet etmesi maksadıyla yarattığını ilân etmiştir; bunu “onların özgürleşmesi”, yani tapınak ayinleriyle ilgili bayağı işleri yerine getirmeleri ve tanrılara yiyecek sağlamaları için yapmıştır. Burada, insanlığın iki sınıfa bölündüğü sınıflı toplum gerçekliğinin dindeki yansımasını buluruz; yükseklerdeki dokunulmaz tanrılar (egemen sınıf) ve “odun kesiciler ile su taşıyıcılar” (emekçi sınıflar). Dinin amacı çoğunluğun azınlığa köle yapılmasının ideolojik (dinsel) haklılığını sağlamaktı. Ve bu tüm antik (ve modern) toplumlarda yaşamın çıplak gerçeğiydi: rahip kastı çalışma gerekliliğinden kurtuldu ve aslında tanrının yeryüzündeki fiziksel temsilcileri olarak gayet gerçek ayrıcalıklara sahip oldu.

“Kendi suretinde insanı yaratan tanrı değildir, aksine tanrıları kendi suret ve benzeyişlerinde yaratan insanlardır. Ludwig Feuerbach, kuşların bir dini olsaydı tanrılarının kanatlı olacağını söylüyordu. «Din, kendi anlayış ve duygularımızın bize bağımsız ve dışımızda varlıklar olarak göründüğü bir rüyadır. Dinsel akıl özne ve nesne arasında ayrım yapmaz, şüpheden muaftır; başka şeyleri kendisinden ayırt etme yetisinden yoksundur, ama kendi tahayyüllerini kendi dışında ayrı varlıklar olarak görme yetisine sahiptir.» Kolophon’lu Ksenophanes (M.Ö. 565-470) de bunu anlamıştı: «Homeros ve Hesidos, insanlar arasındaki bütün utanç verici ve onursuz işleri tanrılara atfetmiştir: çalıp çırpma, zina ve birbirini kandırma… Etiyopyalılar kendi tanrılarını siyah ve kalkık burunlu yaparlar, ve Trakyalılar da gri gözlü, kızıl saçlı… Eğer hayvanlar da insanlar gibi resim veya başka şeyler yapabilselerdi, atlar ve öküzler de kendi tanrılarını kendi suretlerinde yaparlardı.»”

..

not: alıntılar ekledim biraz ;din ve tanrı hakkında. umarım anlamak isteyenlere yardımcı olur *..

NO GOD
NO RELIGION

"İnsanların varlığını belirleyen şey,
onların bilinçleri değildir; tam tersine,
onların bilincini belirleyen, toplumsal varlıklarıdır."

K. Marx
Alt 07-08-2007, 01:04
kompLeks kompLeks isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

bende neden inanmadığımı paylaşmak istiyorum
çünkü en fazla inanmış taklidi yapabilirim...bunu yaparakta kendimi ve başkalarını kandırmış olurum...mantığım ikna olmadığı sürece inanmış olmam...mantığıma neden inanmıyorsun diyede diretemem...gerçekten allah varsa eğer oda inanmış taklidi yapmamı istemezdi herhalde...taklit yapmaktansa inanmamak daha dürüst diye inanmıyorum...

*' * * * * * * * κadeяiмi değişтiяeвilmeκ вeиiм кadeяiмdiя ! * *

Önerilen Siteler