Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 14-08-2007, 17:33
Üye Değil

Standart Re: Yakınını kaybetmiş küçük bir çocuğa ne dersiniz?

Sevgili beel ;

Bugün,30 yıl önce şiddetli baş ağrısı nedeni ile gittiği hastahanede beyinde tümör teşhisi konup,tekrarlaması neticesinde 2 kez ameliyat olup 3.kez tekrarladığında artık yapacak bir şey yok denilen,ama dün'e kadar yaşayan ,işin garip tarafı bu menhus hastalıktan değil,yediği ekmeğin soluk borusunu tıkaması sonucu ölen sevgili Şenay'ın kocası 27 yıllık kadim dostum Mehmed'ime anlatamadım ki ölümü.

5 yaşındaki sevgili Mert'e nasıl anlatabilelim *:cry: *:cry:
Alt 14-08-2007, 18:43
zelzeleci zelzeleci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

-Ateist anne ile oğlu Mert arasında geçen konuşma-
* * *Anne:
* * -Mertçiğim, baban, saprofit bakteriler tarafından çürümeye maruz kalacak, azot-karbon döngüsüne katılacak.
* * *Umduğu yanıtı alamayan Mert annesine merakla sorar:
* * -Peki anne, babamı bir daha görecek miyim?
* * *Soruya sinirlenen anne(ee ne de olsa atayis) istifini bozmadan cevap verir:
* * -Eğer büyüdüğünde genetik ve tıp üzerine eğitim alırsan; babanın genetik ikizini oluşturabilirsin. O zaman görebilirsin.
* * * *
* * * Mert büyüdüğünde büyük heveslerinin ve azminin sonucunda genetik mühendisi olur, fakat kendisi kısırdır, buna çok üzülmektedir. Karısıyla da bu sebepten dolayı araları sürekli açılmaktadır. Mert, babasının DNAsında uzun değişimler yapar ve yaşlanma genini silerek ilk ölümsüz insanı(babasını) oluşturur. Artık babası yeni doğmuş bir bebekten farksız ve ölümsüz olarak kucaklarındadır. Babasını da tekrardan çocuğu gibi büyüterek, hem baba hasretini hem de çocuk hasretini gideren Mert, Nobel bilim ödülünü alır ve dünyanın en mutlu insanı olur.
* * * Gökten üç kitap düşer, üçü de Orta Doğu'ya düşer. İsteyen elma niyetine yer, hem iktidarsızlığa da iyi gelir, tabi yersen... (bkz:yiyenlerin ve yedirenlerin iktidarlığı)

En Allah'sızca hareketler Allah'lı insanlardan gelir. Çünkü 'Allah' onların kriteridir.
Alt 15-08-2007, 19:31
beelzbb beelzbb isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

beelzbb - MSN üzeri Mesaj gönder beelzbb - YAHOO üzeri Mesaj gönder
Standart Re: yakınını kaybetmiş küçük bir çocuğa ne dersiniz?

ozgur_beyin";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Beel, kusura bakma * ama ,böyle duygu sömürüsüne dayalı ,palyatif argüman! , ne tanrının varlığına hizmet eder.
Nede çocuğa anlatılacak'' baban cenette oğlum '' repliği ona bir fayda sağlamaz.
*Ben ,dilerdim ki tanıdığım *(yazılarından)beel'in *yazıları, daha *dolu, bir mantıkla ayakları yere bassın ve daha doyurucu yazılar yazsın.
*Bu yazın, tam dini sitelerdeki, gönlü islamla dolu ama *beyni boş mukallit *üyelerin yazdığı, üç beş cümleyi
geçmeyen yazılara benzemiş. ''Dost acı söyler'' *ata sözü, böyle günler için gerekli ,diye düşünüyorum.

Mukallit= taklit eden
Özgür abi tırıvırıyı geç de soruma cevap ver ne derdin sen olsan?
Alt 15-08-2007, 20:18
__KokTengri__ __KokTengri__ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

beelzbb";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
tüm forumdaşlara soruyorum bu soruyu...

babasını trafik kazasında kaybeden 5 yaşındaki Mert annesine :
Anne babam nerde şimdi ölenler ne oluyor bizi duyabilirler mi? ne yaparlar?şeklinde sorması gereken azami soruları sormaktadır.

Buyurun cevaplayın...Siz olsanız küçük Mert'e ne cevap verirdiniz?
O şimdi cennette gitti derim.Sonra yaşı gelince ona yalan söylediğimi asıl gerçeğin ne olduğunu ona söylerim. Babasının kaza şokunu unuttuktan sonra dinin saçma birşey olduğunu onun zihnine yerleştiririm ve büyüyünce turandursun.com a *üye olması gerektiğini söylerim
Alt 15-08-2007, 23:05
Kıdemli Üye

psikokemoterapi";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili beel ;

Bugün,30 yıl önce şiddetli baş ağrısı nedeni ile gittiği hastahanede beyinde tümör teşhisi konup,tekrarlaması neticesinde 2 kez ameliyat olup 3.kez tekrarladığında artık yapacak bir şey yok denilen,ama dün'e kadar yaşayan ,işin garip tarafı bu menhus hastalıktan değil,yediği ekmeğin soluk borusunu tıkaması sonucu ölen sevgili Şenay'ın kocası 27 yıllık kadim dostum Mehmed'ime anlatamadım ki ölümü.

5 yaşındaki sevgili Mert'e nasıl anlatabilelim *:cry: *:cry:
PSİKO abim inançlı biri olarak Allahtan rahmet dilemekten başka birşey gelmiyo içimden evet çok haklısınız ölüm gerçeği ile yüzleşmek çok zor ve bize çok uzak gibi gelsede birgün tecrübe edeceğiz.çok güzel cevaplar geliyor başlığıma...

yazan tüm arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler
Alt 15-08-2007, 23:11
Kıdemli Üye

Standart Re: yakınını kaybetmiş küçük bir çocuğa ne dersiniz?

thunderpoint";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bir zamanlar gökyüzü vardı beel, yıldızlar vardı; önceki zamanlarda bunların olduğu öğretilmişti insanoğluna.
Şimdi ise yüzyıllardır zihinlere işlenen bir zahiri dünya...

Konuyu biraz açalım: Mert bu soruyu sana sorsaydı ve "babam oraya ne yapmaya gitti beel abi?" deseydi sen ne cevap verirdin? Başarılar...

Sevgiler...
oraya derken ordan kastınız nedir sn thunderpoint? ben sadece olayın burayla sınırlı olmadığını yaşının da gerektirdiği şekli ile izah etmeğe çalişirdim

SAYGILAR
Alt 15-08-2007, 23:39
thunderpoint - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
thunderpoint thunderpoint isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sevgili beel,

Herhalde sen bu konuyu tavsiye almak için açmadın. Amacın -toplumumuzda geleneksel öğretilerle alışılageldiği üzere- ölenlerin 'Cennet' e gidiyor olduklarını vurgulamak ve bunu biz inanmayanlara da tasdik ettirmekti.

Restini gördüm ve ben de "rest" dedim. Dayanağım da 'Kurandaki Cennet'ti.

Anladın mı bilmiyorum ama Mert bu soruyu sana sorsaydı O'na, babasının orada neler yapacağını -göğüsleri tomurcuklanmış kızlar, dolu kadehler, inci gibi saçılmış oğlanlar- söyleyemeyeceğini anlatmaya çalıştım. Yani seni silahınla vurmaya...

Sevgiler...
Alt 16-08-2007, 03:36
Kıdemli Üye

thunderpoint";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili beel,

Herhalde sen bu konuyu tavsiye almak için açmadın. Amacın -toplumumuzda geleneksel öğretilerle alışılageldiği üzere- ölenlerin 'Cennet' e gidiyor olduklarını vurgulamak ve bunu biz inanmayanlara da tasdik ettirmekti.

Restini gördüm ve ben de "rest" dedim. Dayanağım da 'Kurandaki Cennet'ti.

Anladın mı bilmiyorum ama Mert bu soruyu sana sorsaydı O'na, babasının orada neler yapacağını -göğüsleri tomurcuklanmış kızlar, dolu kadehler, inci gibi saçılmış oğlanlar- söyleyemeyeceğini anlatmaya çalıştım. Yani seni silahınla vurmaya...

Sevgiler...
sn thunderpoint bu konu geçenlerde ziyaretine gitttiğim bir akrabamın çocuğunun annesine bu soruyu sorması üzerine aklıma geldi ben de bu başlığı açmaya karar verdim.

İnançlı olsun ya da olmasın tüm forumdaşlarıma da sorayım dedim ve sadece merak ettim.Amacım bundan ibaretti...İginç ve gayet hoş da cevaplar geldi.Bana sorduğunuz ''sen olsan ne derdin'' sorusunu tam olarak anlamadığım için size sorumu yönelttim tekrar.

Benim içim dışım bir neysem oyum yani.Oyundan laf cambazlığından ise hiç anlamam.Dosdoğruyum.Şu saatten sonrada değişebileceğimi hiç sanmıyorum.Gönül isterki sizin gibi olayım ama çook zor...

Cahilliğimi bağışlayın ama ''rest'' tin manası nedir?Çok ciddi soruyorum bu soruyu size.

Cennette ya da cehennemde bizleri nelerin beklediğini bilemiyorum.Tam olarak.Bu da mühim değil...Tasdik ettirmek gibi bir amacım ise hiç yok yoksa aylardır bu güzel ortamda sizin gibi güzel insanlarla bulunmazdım...

SAYGILAR
Alt 16-08-2007, 06:52
Üye Değil

Sevgili beel ;

Aslında önemli bir yaraya parmak bastığını söyleyebilirim.
İnsanlığın bugün maddi medeniyette geldiği noktada bilim'in rolü tartışılamaz bile.
Zamanımızda insan duygularına hitap edecek iki bilim dalı var pedagoji ve psikoloji.
Öğretmenlerin profesyonel olarak aldıkları eğitimlerdir bunlar.
Anneler ve babalar olacak olan bizler ise çocuklarımızın ilk öğretmenleri değil miyiz ?
Aileler bugüne kadar bu konudaki eğitimlerini dinlerden alarak bir önceki jenerasyon bir sonrakine kendi anlayışı kadarını aktaragelmiştir.
Bu konuda ailelerin eğitimsizlikten kaynaklı bilinçsizlikleri toplumu maalesef ki bu noktalara taşımamış mıdır ?

Ölüm denilen gerçek tüm insanları her durumda ve şartta mutlaka ziyaret edecek ve yakınlarını onunla yüzleşmek zorunda bırakacaktır.
5 yaşındaki Mert de babası vasıtası ile bu gerçekle karşı karşıya gelmiş. Bu gerçeği onun anlayabileceği bir şekilde sunamamak,sadece annesinin değil insanlığın bir eksiği ve ayıbıdır *:cry:

Bu olayda bana,zaten toplumda var olan bilinçsizliğin üzerine,eğitim yuvalarımız olan okullarda da pedegoji ve psikoloji konusunda,yalnız profesyonellere değil tüm topluma önemli katkılar sağlayabilecek eğitimin yetersizliğini hatırlatmakta.
Alt 16-08-2007, 09:19
thunderpoint - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
thunderpoint thunderpoint isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

beelzbb";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Cennette ya da cehennemde bizleri nelerin beklediğini bilemiyorum.Tam olarak.Bu da mühim değil...Tasdik ettirmek gibi bir amacım ise hiç yok yoksa aylardır bu güzel ortamda sizin gibi güzel insanlarla bulunmazdım...
SAYGILAR
Sevgili beel,

Yanılgım için özür dilerim; tamamen yanlış değerlendirmişim.

Sevgiler...

Önerilen Siteler